Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι μου,

Οδηγαω αυτοκινητο 7 χρονια και εχω διπλωμα για μιχανη αλλα τοσα αλλα ποτε δεν οδηγησα. Ηθελα να δω λιγο πως οδηγανε οι μηχανες απο την οπτικη του αυτοκινητου για να ξερω τι να αποφευγω να κανω και τι με εκνευριζει εμενα που κανουν. Οπως και να εχει πλεον ηθελα να αγορασω μια καθως παντα μου αρεσαν και θα βολευε πολυ με τη δουλεια μου αυτη τη στιγμη. 

Λοιπον η χρηση του θα ειναι κυριως μικρες αποστασεις, εντος της αθηνας, οχι τοσο σε ωρες αιχμης. Θα μου αρεσε να μπορω να κανω ανετα ενα μικρο ταξιδι, τυπου μεχρι το λουτρακι ή την επιδαυρο. Παντα ειχα μια ελξη προς τις Honda και συγκεκριμενα τις CBF 250cc. Κυβικα σιγουρα πανω απο 250. Σαν δευτερη (και πιο ακριβη) επιλογη ειχα το Kawasaki Ninja 250 το οποιο και προσωπικα θεωρω την καλυτερη επιλογη σε αυτα τα κυβικα. Φυσικα και οποιαδηποτε διαφορετικη προταση εκ των δυο ειναι δεκτη αρκει να μου εξηγειτε και το γιατι το προτεινετε.

Ξαναλεω πως θα ειναι η πρωτη μου μηχανη,θα μαθω σε αυτην και το βασικοτερο θα ειναι (πιθανοτατα αν και το σκεφτομαι ακομα) μεταχειρισμενη

Ευχαριστω για το χρονο σας

Δημοσ.

Το cbf είναι μονοκύλινδρο με περίπου 20 άλογα αν θυμάμαι καλά. Είναι ότι πρέπει για την αθήνα αλλά δεν κάνει για ταξίδι στην εθνική. Το νιντζάκι απ την άλλη τα κάνει όλα, πριν κάτι χρόνια με δύο συνταξιδιώτες είχαμε πάει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη εγώ με το versys κι αυτοί με ninja 250. Μια χαρά το βγάλανε το ταξίδι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς στην ίδια θέση ήμουν και εγώ. Πρώτη μηχανή. Σκεφτόμουν το kawasaki z250. Τελικά πήρα ένα σοβαρό σκούτερ για αρχή καινούργιο και μετά από κανένα χρόνο θα πάω για μηχανή.οτι πάρεις να έχει abs. Μαθε να κίνησε χωρίς συμπλέκτη και μετά προχώρα. Ένα σκούτερ στα 20 - 25 hp για αρχή είναι ότι πρέπει. Όχι πιο κάτω. 

Ένα μήνα περίπου που το εχω το εχω ευχαριστηθεί. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.

Δες και το CBR 250, αφού κοιτάς και τις Ninjette. Δεν έχω κάνει μεγάλο ταξίδι ακόμα, μέχρι Σπάρτη που πήγα το καλοκαίρι ήταν μια χαρά πάντως, αρκεί να μην θες να πας πάνω από τα όρια, μέχρι 120-130 πάει καλά. Για ταξίδια το 2κυλίνδρο Νιντζάκι θα είναι πιο άνετο, μέσα στην πόλη το μονοκύλινδρο είναι λίγο πιο βολικό. Για πρώτη μηχανή νομίζω τα 250 είναι μια καλή επιλογή, είναι αρκετά πιο δυνατά από τα 125ρια για ταξίδι, αλλά συγχωρούν και τα λάθη για τους αρχάριους.

+1 για το ABS, εμένα σε ~5000χλμ μια φορά με έσωσε, ακόμα κι αν δεν ξαναμπεί ποτέ, τα 'χει βγάλει τα λεφτά του :P

Δημοσ.
14 ώρες πριν, DhZou είπε

Το cbf είναι μονοκύλινδρο με περίπου 20 άλογα αν θυμάμαι καλά. Είναι ότι πρέπει για την αθήνα αλλά δεν κάνει για ταξίδι στην εθνική. Το νιντζάκι απ την άλλη τα κάνει όλα, πριν κάτι χρόνια με δύο συνταξιδιώτες είχαμε πάει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη εγώ με το versys κι αυτοί με ninja 250. Μια χαρά το βγάλανε το ταξίδι.

Ναι καλα.Και μετα φυσιοθεραπεια κανα 3μηνο.
Αυτα ειναι μηχανακια,οχι μηχανες.

15 ώρες πριν, Dominic είπε

Ξαναλεω πως θα ειναι η πρωτη μου μηχανη,θα μαθω σε αυτην και το βασικοτερο θα ειναι (πιθανοτατα αν και το σκεφτομαι ακομα) μεταχειρισμενη

Τι τυπους μηχανων εχεις οδηγησει;

Παιζει ρολο και ο σωματοτυπος παντα στο τι κανει και τι δεν κανει να οδηγησεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που οι παλιές καλές εποχές με 50 ίππους από 250cc και στροφόμετρο με το κόκκινο στις 18000 .

Πάντως για μέσα στην Αθήνα δε νομίζω να σε βόλευε μια σπορ μοτοσυκλέτα όπως oi νιντζα - CBR-GSXR . Βολικότερη πιστεύω θα ήταν μια  αντίστοιχη σε κυβικά CBF - Χ300  - vstrom  .

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον θα είναι η πρώτη σου μηχανή πρώτα από όλα να πας σε σχολή οδηγών κάνε 10 μαθήματα. 100 ευρώ θα δώσεις. Θα σε βάλει το πρώτο μάθημα σε μικρό αυτόματο. Θα κάνεις 4 μαθήματα με μεγάλο σκούτερ 300cc τουλαχιστον και 5 με μηχανή 250cc μετα αποφασίζεις. Σκούτερ τύπου xmax, dt, gts, burg man η μηχανή vstrom, versys. Εγώ που πήγα να πάρω το z250 sl δεν βολεύει για πόλη. Πόσο μάλλον το ninja. 

Τελική ανάλυση πάρε ένα καναπεδατο σκούτερ 250 - 300cc να μάθεις. Μηχανή μετά. Αυτά από μένα. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, webparts είπε

Ναι καλα.Και μετα φυσιοθεραπεια κανα 3μηνο.
Αυτα ειναι μηχανακια,οχι μηχανες.

Ή είμαστε σκληροκώληδες, ή δεν είμαστε...

Στο θέμα μας, μια χαρά πρακτικά είναι τα μηχανάκια που αναφέρετε (z300, ninja250/300, cbf250, ybr250 κλπ) για την Αθήνα και μικρά ταξίδια γιατί τρώγεστε να πάρει βρωμοσκούτερ παπουδιέρα; Θέλετε να τον πάρετε στο λαιμό σας τον άνθρωπο;

scooters-are-for-men-who-want-to-ride-mo

Επεξ/σία από DhZou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, DhZou είπε

Ή είμαστε σκληροκώληδες, ή δεν είμαστε...

Στο θέμα μας, μια χαρά πρακτικά είναι τα μηχανάκια που αναφέρετε (z300, ninja250/300, cbf250, ybr250 κλπ) για την Αθήνα και μικρά ταξίδια γιατί τρώγεστε να πάρει βρωμοσκούτερ παπουδιέρα; Θέλετε να τον πάρετε στο λαιμό σας τον άνθρωπο;

scooters-are-for-men-who-want-to-ride-mo

Είσαι ωραίος. Παππουδιερα πολύ καλό. Προσωπικά πήρα το σκούτερ να μάθω. Μετά θα πάω για vstrom 250 καινούργια. 

Πάω να πάρω την παπουδιέρα μου να πάω για καφέ τώρα. Να σε καλά. Ακόμα γελάω. Πολύ καλό. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp123 είπε

Τελική ανάλυση πάρε ένα καναπεδατο σκούτερ 250 - 300cc να μάθεις.

Δε θα μαθει τιποτα με το σκουτερ..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, webparts είπε

Δε θα μαθει τιποτα με το σκουτερ..

Θα μάθει πως να συμπεριφερετε στον δρόμο. Μετά ας πάρει ένα 250cc.ο άνθρωπος λέει δεν έχει ιδέα εσείς του λέτε πάρε ninja 250 για αρχή όλα καλά. Άραγε εσείς με το που ανεβήκατε σε μηχανή πήρατε με την μια 250 ninja;δεν νομίζω. Όλοι με κανένα παλιό παπί ξεκινήσαμε φάγαμε τα μούτρα μας και τώρα ξέρουμε έστω λίγο να μην κάνουμε αυτά που κάναμε και σαβουριαζομασταν. 

τώρα για σκούτερ εγώ λέω κάτι σε 250 η 300cc με abs πάντα. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Θα μάθει πως να συμπεριφερετε στον δρόμο. Μετά ας πάρει ένα 250cc.ο άνθρωπος λέει δεν έχει ιδέα εσείς του λέτε πάρε ninja 250 για αρχή όλα καλά. Άραγε εσείς με το που ανεβήκατε σε μηχανή πήρατε με την μια 250 ninja;δεν νομίζω. Όλοι με κανένα παλιό παπί ξεκινήσαμε φάγαμε τα μούτρα μας και τώρα ξέρουμε έστω λίγο να μην κάνουμε αυτά που κάναμε και σαβουριαζομασταν. 

τώρα για σκούτερ εγώ λέω κάτι σε 250 η 300cc με abs πάντα. 

Εγω δεν ειπα ποτε να παρει 250ρι.,μη γραφεις στον αερα.Αν ειναι να μαθει με σκουτερ ας βαλει και βοηθητικες,θα βοηθησουν και αυτες πιστευω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...