Προς το περιεχόμενο

Ανέφικτος ο στόχος για 18% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ελληνικό ενεργειακό μίγμα

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nvel είπε

γνωρίζεις πολλούς να θερμαίνονται από συσσωρευτές;

ακουστά τις έχω, μάλλον στο μάθημα για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας που έκανα για το master μου, εσύ προφανώς θα τις γνωρίζεις καλύτερα οπότε θα μας πεις και πως ο καλογεράκης μπορεί να αποθηκεύει το υδρογόνο στα 7000bar και να πληρώνει τις δεξαμενές των αυτοκίνητων με αυτό

ουάου έκανες μάστερ ε τι λες σοβαρά :P , μπροστά στον Καλογεράκη δεν πιάνεις μία εσύ και άλλοι τόσοι με τα MBA & PHD

Κανονικά θα έπρεπε να του δώσουν τουλάχιστον PHD γιατί έφτιαξε κάτι δικό και όχι ένα αλλά πολλά

έχεις ιδέα τι σημαίνει να είσαι εφευρέτης και πόσες εργατοώρες αφιερώνει καποιος την ημέρα για να υλοποιήσει αυτά που έχει στο μιαλό του; ;)

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

το τι πιάνω το αξιολογούν οι επαγγελματίες που αγοράζουν τις υπηρεσίες μου και τα έργα που εκπονώ και όχι οι ιδιώτες του insomia. Ο καλογεράκης τι έχει πουλήσει;

Μπορεί η αιολική και ηλιακή ενέργεια να είναι ασύμφορη προς το παρόν και με ελάχιστα αποτελέσματα, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης. Όλα περνάνε από ένα στάδιο αμφισβήτησης και καταδίκης. Και για τα αεροπλάνα αυτά λέγανε :P

Επίσης, έχω διαβάσει για τις ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα οι οποίες είναι πολύ πιο αποδοτικές απ' τις οριζοντίου άξονα, τις κλασσικές.

Για παράδειγμα:

http://energia4all.gr/data/documents/6-1-DIAPhORES-Air-Turbo-PhTB-2013.pdf 

17 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Κανονικά θα έπρεπε να του δώσουν τουλάχιστον PHD γιατί έφτιαξε κάτι δικό και όχι ένα αλλά πολλά

Και στο Ζωγράφο, το φίλο του Zougla πρέπει να δώσουν Nobel φυσικής :lol:

36 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

ουάου έκανες μάστερ ε τι λες σοβαρά :P , μπροστά στον Καλογεράκη δεν πιάνεις μία εσύ και άλλοι τόσοι με τα MBA & PHD

έχεις ιδέα τι σημαίνει να είσαι εφευρέτης και πόσες εργατοώρες αφιερώνει καποιος την ημέρα για να υλοποιήσει αυτά που έχει στο μιαλό του; ;)

Α τα πιστεύεις αυτά δηλαδή;

Λογικό αν βαριέσαι να ψάξεις τι γίνεται εκτός της Ελλαδάρας... :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, nvel είπε

το τι πιάνω το αξιολογούν οι επαγγελματίες που αγοράζουν τις υπηρεσίες μου και τα έργα που εκπονώ και όχι οι ιδιώτες του insomia. Ο καλογεράκης τι έχει πουλήσει;

Ο καλογεράκης αυτό που θέλει να κάνει θα το κάνει δωρεάν και όχι για το χρήμα, εκεί είναι η διαφορά του με εσένα και με τους υπόλοιπους.;) Το στόχο του τον έχει πετύχει. Είναι ενεργειακά αυτόνομος.

Αν έβλεπες το βίντεο του θα καταλάβαινες γιατί το κάνει.

Λέει σε ένα σημείο από τα βίντεο του "Αισθάνομαι ότι κάτι κακό θα συμβεί και θέλω να μας βρει προετοιμασμένους σαν Έλληνες"

https://youtu.be/hu7eIJG_NSM?t=260

μόλις κατάλαβες την διαφορά του ερασιτέχνη από τον επαγγελματία. Ο πρώτος το κάνει για ευχαρίστηση και δωρεάν, αν βρεθεί κάποιος που να θέλει αυτό που κάνει και πληρώνει γίνεται επαγγελματίας. Ο καλογεράκης είναι ακόμα ερασιτέχνης γιατί κανένας δεν δίνει τα λεφτά του για αυτά που κάνει οπότε τα κρατά για τον εαυτό του και τα δείχνει στους ιδιώτες που είναι άσχετοι από ενεργειακά συστήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλοί εφευρέτες είναι ρομαντικοί και αυτό που κάνουν συνήθως το κάνουν δωρεάν για να το προσφέρουν στην Ανθρωπότητα πχ Νικολά Τέσλα.

Όσο για το αν ενδιαφέρονται να κάνουν αυτό που κάνει ο Καλογεράκης είναι πάρα πολλοί και εγώ είμαι ένας απο αυτούς και θα πλήρωνα ευχαρίστως τις υπηρεσίες του όχι μόνο εγώ αλλά όλη η Ελλάδα.

ο τεσλα δεν ήταν απλώς εφευρέτης αλλά επαγγελματίας μηχανικός που πληρωνόταν αδρά για τις υπηρεσίες του και αυτά που σχεδίασε τα χρησιμοποιούν όλοι. Αντιθέτως ο καλογεράκης είναι ένας πατεντιάρης που κανένας δεν χρησιμοποιεί αυτά που έχει σχεδιάσει. Αφού θα πλήρωνες ξεκίνα και πάρε και την υπόλοιπη ελλάδα μαζί σου

4 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Καλύτερα να μπει ένα άγαλμα phylax σε κάθε κορυφή ανεμογενητριας :P

Νύχτα θα πέσει ο phylax με την ανεμογεννητρια...:D

• Like 1

Προερχομαι από το τμημα ηλεκτρολογων μηχανικων του ΑΠΘ, εχω εξεταστει, θεωρητικα, ενδελεχως πανω στη μεταφορα, πωληση, διαχειριση ηλεκτρικης ενεργειας και στις ΑΠΕ. Διαβαζοντας τέτοιους τιτλους, μη γνωρίζοντας αν ευσταθει απολυτα η εκτιμηση, νιώθω μονο ντροπή, για αυτους που μας διδαξαν και για το συνολο των ενεργειακών διαχειριστών της χωρας. Το πολυτεχνειο της Θεσσαλονικης δε φερει ουτε μια υποδομη ΑΠΕ και εξαρτάται ενεργειακα αποκλειστικα από το ρευμα δικτυου και το πετρελαιο.

Η χωρα της φιεστας (αντιστοιχη είναι η Βραζιλια, παραδόξως σε πολύ χειροτερη πρακτικα και ηθικα κατασταση) σπευδει να ενταχθεί στη συμφωνια του Παρισιου, μια δεσμευτικη συμφωνια, χωρις να εχει προηγηθεί απολυτη εξυγίανση της ενεργειακης χωρας και χωρις τη στοιχειοθετηση του ενεργειακου πλανου της χωρας για το μελλον.

Στη χωρα της φιεστας, διατυμπανιζουν την μετατροπή ξεροβραχων του Αιγαιου σε ενεργειακα αυτονομους, όταν ο μονος στοχος υλοποίησης, μεχρι και σημερα, είναι η ενεργειακη διασυνδεση των νησιων με την ηπειρωτικη χωρα, η οποια θρεφεται ενεργειακα καίγοντας λιγνιτη, επι το πλειστον, και αεριο.

Στη χωρα της φιεστας, θεωρουν οπτικη και ακουστικη όχληση τις ανεμογεννήτριες, όταν ολη η επικρατεια βρίσκεται υπο γυφτικο καθεστώς υπαρξης, με ερειπια, ημιτελείς, τερατωδεις ογκους, θορυβώδεις εγκαταστασεις εντος και εκτος πολεων, σκουπιδότοπους να κατακλυζουν απ ακρη σ ακρη την επιφανεια της.

Η χωρα της φιεστας αλαλαζει για ονόματα και αρχαιες ιστοριες, όταν, για κάθε μερα που περνα, καταδικαζει το μελλον της.

• Like 1

1 ώρα πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Ο καλογεράκης αυτό που θέλει να κάνει θα το κάνει δωρεάν και όχι για το χρήμα, εκεί είναι η διαφορά του με εσένα και με τους υπόλοιπους.;) Το στόχο του τον έχει πετύχει. Είναι ενεργειακά αυτόνομος.

Αν έβλεπες το βίντεο του θα καταλάβαινες γιατί το κάνει.

Λέει σε ένα σημείο από τα βίντεο του "Αισθάνομαι ότι κάτι κακό θα συμβεί και θέλω να μας βρει προετοιμασμένους σαν Έλληνες"

https://youtu.be/hu7eIJG_NSM?t=260

μονο που ο τροπος που χρησημοποιει ο καλογερακης δεν ειναι βιοσημος για μεγαλη βιομηχανικη παραγωγη

4 ώρες πριν, nvel είπε

γνωρίζεις πολλούς να θερμαίνονται από συσσωρευτές;

ακουστά τις έχω, μάλλον στο μάθημα για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας που έκανα για το master μου, εσύ προφανώς θα τις γνωρίζεις καλύτερα οπότε θα μας πεις και πως ο καλογεράκης μπορεί να αποθηκεύει το υδρογόνο στα 7000bar και να πληρώνει τις δεξαμενές των αυτοκίνητων με αυτό

Δηλαδή εσύ με την διαστημική τεχνολογία που διαθέτεις  παίρνεις την ηλιακή-αιολική και έχεις 24/7 θέρμανση χωρίς κάποιας μορφής αποθήκευση ακόμα και όταν η ΑΠΕ δέν είναι διαθέσιμη.

5 ώρες πριν, nvel είπε

φοβερή ιδέα να παιρνεις την ηλιακή ενέργεια να την μετατρέπεις σε ηλεκτρική μετά σε χημική μετά σε θερμική αντί να την μετατρέπεις κατευθείαν από ηλιακή σε θερμική. Πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και να είσαι άσχετος με τα ενεργειακά

Είπες να μετατρέπεις κατευθείαν απο ηλιακή σε θερμική, εξήγησε σε εμένα τον πτωχό χωρίς μάστερ, όταν την νύχτα κρυώνεις που ο ήλιος δέν είναι διαθέσιμος τι κάνεις?, χωρίς να χάσεις την ενεργειακή σου αυτονομία

Ασε λοιπόν ύσηχο τον Καλογεράκη και πές μας εσύ πως θα το έκανες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και ποιος σου είπε ότι η ενεργειακή αυτονομία είναι το ζητούμενο στις εγκαταστάσεις; επειδή ένας DIYer στο youtube την αναζητεί, γιατί πιστεύει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου;

Επεξ/σία από nvel

21 hours ago, isay said:

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)  ειναι ενας ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που προωθεί την εγκατάσταση αιολικών/φβ με μόνο γνώμονα της δικό της κέρδος (άμεσο ή έμμεσο). Αμερικανιστί θα το λέγαμε λομπι προώθησης απε.

Και για να προσθέσω κάτι ακομα που λενε για Ελλάδα και γραφειοκρατεία. Η ΕΛΕΤΑΕΝ είναι στην Ελλάδα απο το 1991 και ήταν απο τις βασικές "κολώνες" διείσδυσης των απε στην Ελλάδα. Ερχεται λοιπον μια εταιρεία και γκρινιάζει για γραφειοκρατεία, ενω τόσα χρονια βοηθουσε να παιζονται παιχνιδια μονο υπερ των μεγάλων. Οι μικροι δεν επαιρναν τιποτα και ο κοσμάκης πλήρωνε και ακριβοπληρώνει (και θα ακριβοπληρώνει) το μάρμαρο.

Επειδη την γνωριζω προσωπικα την εταιρεια, να σου πω οτι κανεις λαθος. Ειχε και εχει τεραστια βιβλιοθηκη μελετων και πατεντες ο εν λογω φορεας, και εχει μπολικες συνεργασιες και προτασεις με το εξωτερικο. Δεν μιλαμε για 10 τυχαρπαστους που ειναι στο παιχνιδι για να κανουν αρπαχτη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...