Προς το περιεχόμενο

Ανέφικτος ο στόχος για 18% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ελληνικό ενεργειακό μίγμα

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ είχα σκεφτεί να ανοίξω επιχείρηση στο εμπόριο Η/Υ μιάς και έχω δουλέψει σε 2 εταιρείες στο παρελθόν, μόνο που σκέφτηκα πώς έχω συνέταιρο το κράτος, τους κάνω το λογιστή για να αποδώσω ΦΠΑ και έχω και προκαταβολή φόρου εισοδήματος 100% έχασα την ορεξή μου, σκέψου ένας ξένος να έρθει να ασχοληθεί με ΑΠΕ, μόλις δεί τι ζητάνε θα φύγει τρέχοντας.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, kargo130 είπε

Η τουρκια δεν ειναι και το καλυτερο παραδειγμα γιατι δεν ειναι και υποδειγμα δημοκρατιας.

Στην ελλαδα οι ΑΠΕ ειναι πονεμενη ιστορια οπως ειναι και οτι οτιδηποτε παει να γινει που θα ξεκολλησει την χωρα, γιατι παντα θα υπαρχουν οι ημετεροι που θα ΠΡΕΠΕΙ να γινουν πλουσιοτεροι.

Δεν ξερω παντως εδω κοντα που μενω σε ενα "φαλακρο" βουνο και οχι κοντα σε πλυθυσμο εχουν στησει ενα μικρο αιολικο παρκο, εμενα προσωπικα μου αρεσει ως εικονα.

Μην μπλέκουμε την αναπτυξη με την χύμα κατασκευη χωρις μελετη και την επενδυση με το πεταμα χρημάτων (σε άλλους και απο το παραθυρο).

Αν κάτσεις να ψάξεις σοβαρα πόσο σου κόστισε και πόσα θα κοστίζει αυτή η "ωραία οικολογική εικόνα" (γιατί ενεργειακά ειναι μάπα η αποδοση) θα βάλεις τα κλάματα. Να μου ελεγες φωτοβολταικό πάρκο, θα ήμουν λιγοτερο επικριτικος γιατί εκει τουλάχιστον μπορεις να εχεις λιγο πιο ομαλή παραγωγή). Επισης οταν σε 20 χρόνια που θα ειναι ασυμφορη η χρήση τους (τελος χρόνου ζωής) θα τα βλέπεις καρφωμένα να σκουριάζουν μολύνοντας έδαφος και υπέδαφος. Εκει να δεις ωραία εικόνα.

ΑΠΕ με την έννοια της παραγωγικότητας, ηλεκτροδότησης και οικονομίας ειναι μονο τα ηδροηλεκτρικά και η γεωθερμία. Τα ανεμιστήρια ειναι ακριβοπληρωμένα χρήματα στις χώρες παραγωγής ανεμιστηρων (οι οποιες καινε καρβουνο και πυρηνικά για να παραγουν ανεμιστηρες, διότι με τις απε που εχουν - και εχουν πολλες - δεν γινεται να παραχθεί ουτε ενα φτερο απο τον ανεμιστηρα)

19 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εγώ είχα σκεφτεί να ανοίξω επιχείρηση στο εμπόριο Η/Υ μιάς και έχω δουλέψει σε 2 εταιρείες στο παρελθόν, μόνο που σκέφτηκα πώς έχω συνέταιρο το κράτος, τους κάνω το λογιστή για να αποδώσω ΦΠΑ και έχω και προκαταβολή φόρου εισοδήματος 100% έχασα την ορεξή μου, σκέψου ένας ξένος να έρθει να ασχοληθεί με ΑΠΕ, μόλις δεί τι ζητάνε θα φύγει τρέχοντας.

Οι μεγάλοι που εχουν φτιάξει αιολικά πάρκα με επιδοτήσεις και εργοστασια παραγωγής με φυσικό αεριο (εκει ειναι το κολπο για double money), ξερουν μια χαρα να αποφευγουν αυτα που περιγραφεις. Σε διαβεβαιώ οτι κανενα lobby πουθενα στον κόσμο δεν πήγε να βάλει απε και να σταθεί μονο με αυτό στην αγορα. Πρώτα θα εξασφάλιζε επιδότηση (πλήρωνε κόσμε) και επιπλεον προκαθορισμένη ταρίφα και υποχρεωτική αγορα της παραγωγής (εκει να δεις πληρωνε κόσμε για πολλα χρονια).

Αυτό που περιγράφεις αφορα όλους εμας τους μιρκους που θελουμε να κάνουμε κάτι. Εκει συμφωνω απολυτα.

6 ώρες πριν, Aprile είπε

Το βασικό είναι να μην καις diesel στα νησιά που έχει μεγάλο κόστος. 

Όμως η Μύλος που έχει γαιοθερμικό πεδίο όπως και η Νίσυρος δεν υπάρχει ούτε σκέψη για εκμετάλλευση όταν θα κάλυπταν με ρεύμα όλες τις γύρω περιοχές. 

Αρκεί να δει κανείς τί κάνουν με την γαιοθερμία οι Ισλανδοί για να καταλάβει τις δυνατότητες. 

Ποια γεωθερμικη ενεργεια ρε συ; Ας τραβηξουμε καλωδια για τα νησια και θα ειμαστε αρκετα καλα ολοι μας.

16 λεπτά πριν, isay είπε

Οι μεγάλοι που εχουν φτιάξει αιολικά πάρκα με επιδοτήσεις και εργοστασια παραγωγής με φυσικό αεριο (εκει ειναι το κολπο για double money), ξερουν μια χαρα να αποφευγουν αυτα που περιγραφεις. Σε διαβεβαιώ οτι κανενα lobby πουθενα στον κόσμο δεν πήγε να βάλει απε και να σταθεί μονο με αυτό στην αγορα. Πρώτα θα εξασφάλιζε επιδότηση (πλήρωνε κόσμε) και επιπλεον προκαθορισμένη ταρίφα και υποχρεωτική αγορα της παραγωγής (εκει να δεις πληρωνε κόσμε για πολλα χρονια).

Αυτό που περιγράφεις αφορα όλους εμας τους μιρκους που θελουμε να κάνουμε κάτι. Εκει συμφωνω απολυτα.

http://www.naftemporiki.gr/story/1082468/is-greeces-public-debt-a-barrier-for-attracting-investments-allowing-recovery

Το πινακάκι που έχει το άρθρο έχει ώς νούμερο 1 την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και 2 το τέρας της γραφειοκρατίας, ξέρεις πόσα δέν απορροφήσαμε απο ΕΣΠΑ?, μακάρι να έδιναν επιδοτήσεις, απλά στην Ελλάδα εγώ προσωπικά έχω χάσει πολλά χρήματα γιατί είτε κάτι δέν υπάρχει σε εγκύκλιο και περιμένεις χάνοντας την ευκαιρία, η κάποιος δημόσιος υπάλληλος που έχει ευθυνοφοβία σε βάζει να περάσεις απο 40 κύματα για να έχει αυτός το κεφάλι του ύσηχο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Aprile είπε

Το βασικό είναι να μην καις diesel στα νησιά που έχει μεγάλο κόστος.

οι κινητήρες ντίζελ λειτουργούν και με βιοκαύσιμα όπως πχ φρούτα κτλ με την κατάλληλη επεξεργασία ;)

Το συγκεκριμένο κύριο στο παρελθόν τον απείλησαν οτι θα του πάρουν το σπίτι και να μην βγαίνει και να μιλάει πολύ συχνά.

Άλλοι πάλι τον αποκαλούσαν τρελό τα συμπεράσματα δικά σας ;)

το know how το κατέχουμε, άλλα πράγματα χρειάζονται κότσια και τσαγανό.

Spoiler

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ο Καλογεράκης έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο, είχα δεί που έβγαζε υδρογόνο απο υλεκτρόλυση νερού δωρεάν μιάς και το ρεύμα το παράγει απο ΑΠΕ και το έκανε καύση για θέρμανση.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 2

13 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Καλά ο Καλογεράκης έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο, είχα δεί που έβγαζε υδρογόνο απο υλεκτρόλυση νερού δωρεάν μιάς και το ρεύμα το παράγει απο ΑΠΕ και το έκανε καύση για θέρμανση.

τα έχω δει όλα τα βίντεο του είναι απίστευτος, που είναι το κράτος να τον αξιοποιήσει οεο.

Λέει και μια μεγάλη αλήθεια ότι τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συντονίσουν τις γνώσεις τους με τα χέρια τους και να κάνουν πράξη αυτά που μάθανε.

Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που σηκώνει πολύ συζήτηση :(

φοβερή ιδέα να παιρνεις την ηλιακή ενέργεια να την μετατρέπεις σε ηλεκτρική μετά σε χημική μετά σε θερμική αντί να την μετατρέπεις κατευθείαν από ηλιακή σε θερμική. Πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και να είσαι άσχετος με τα ενεργειακά

• Like 1

1 λεπτό πριν, nvel είπε

φοβερή ιδέα να παιρνεις την ηλιακή ενέργεια να την μετατρέπεις σε ηλεκτρική μετά σε χημική μετά σε θερμική αντί να την μετατρέπεις κατευθείαν από ηλιακή σε θερμική. Πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και να είσαι άσχετος με τα ενεργειακά

Και όμως είναι φοβερή ιδέα, , εάν παράγεις υδρογόνο με ΑΠΕ και το χρησιμοποιείς πχ για αυτοκίνητο έχεις καύση που το παράγωγό της είναι νερό(0 ρύποι) και λύνεις προβλήματα όπως βάρος και ζωή μπαταρίας.

15 ώρες πριν, Alphaleader είπε

τους δινεις ρευματα ανα διαστήματα... και αμα διαμαρτυρηθουν...: εσεις δεν θελετε το ρευμα

Καλύτερα να μπει ένα άγαλμα phylax σε κάθε κορυφή ανεμογενητριας :P

11 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

που είναι το κράτος να τον αξιοποιήσει οεο.

http://www.mixanitouxronou.gr/i-elliniki-eteria-pou-kinouse-trakter-kaikia-ke-potistika-se-oli-tin-ellada-ti-apeginan-i-diasimi-petreleokinitires-malkotsi-pou-akomi-ke-simera-ine-perizititi-meso-ton-angelion/
Το κράτος δέν αξιοποιεί τέτοια άτομα, τα καταστρέφει, παράδειγμα ο Μαλκότσης που έφτιαχνε μηχανές ντίζελ και είχε το θράσος να φτιάξει ελληνικό τρακτερ, τον φαλήρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, δέν τον πλήρωνε θυγατρική γνωστής τράπεζας και η ίδια τράπεζα του κατέσχεσε το εργοστάσιο.

• Thanks 1
  • Sad 1

8 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Και όμως είναι φοβερή ιδέα, , εάν παράγεις υδρογόνο με ΑΠΕ και το χρησιμοποιείς πχ για αυτοκίνητο έχεις καύση που το παράγωγό της είναι νερό(0 ρύποι) και λύνεις προβλήματα όπως βάρος και ζωή μπαταρίας.

για την θέρμανση με υδρογόνο θα μας πεις τις γνώσεις σου ή θα το ξεπεράσουμε; οι συσσωρευτές έχουν προβλήματα αλλά η αποθήκευση υδρογόνου σε οχήματα και η πλήρωση τους με αυτό είναι απροβλημάτιστη;

46 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

οι κινητήρες ντίζελ λειτουργούν και με βιοκαύσιμα όπως πχ φρούτα κτλ με την κατάλληλη επεξεργασία ;)

Το συγκεκριμένο κύριο στο παρελθόν τον απείλησαν οτι θα του πάρουν το σπίτι και να μην βγαίνει και να μιλάει πολύ συχνά.

Άλλοι πάλι τον αποκαλούσαν τρελό τα συμπεράσματα δικά σας ;)

το know how το κατέχουμε, άλλα πράγματα χρειάζονται κότσια και τσαγανό.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Βέβαια ο τύπος παράγει κάτι (οινόπνευμα) που το ανακατεύει με την βενζίνη, αλλά ψιλά γράμματα, τι βενζίνη, τι diesel. :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, nvel είπε

για την θέρμανση με υδρογόνο θα μας πεις τις γνώσεις σου ή θα το ξεπεράσουμε; οι συσσωρευτές έχουν προβλήματα αλλά η αποθήκευση υδρογόνου σε οχήματα και η πλήρωση τους με αυτό είναι απροβλημάτιστη;

Γιατί το αντιμετωπίζεις σάν παράξενο, όταν καίς πετρέλαιο που βγάζει και ρύπους πόσους μετασχηματισμούς και πόσες απώλειες ενέργειας έχεις?,μήπως η μπαταρία δέν μετατρέπει την ηλεκτρική σε χημική μετά πάλι σε ηλεκτρική και μετά (στην θέρμανση) μέσω κάποιας αντίστασης σε θερμική? εκτός βέβαια και άν έχουμε 24/7 ηλιοφάνεια και δέν το ξέρω.

Τώρα όσο αφορά τα αυτοκίνητα μήπως έχεις ακουστά τις κυψέλες υδρογόνου?

http://www.avgi.gr/article/10937/5951143/to-proto-autokineto-me-kypseles-kausimou-ydrogonou-bgainei-sto-emporio

Επεξ/σία από cpc464

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γνωρίζεις πολλούς να θερμαίνονται από συσσωρευτές;

ακουστά τις έχω, μάλλον στο μάθημα για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας που έκανα για το master μου, εσύ προφανώς θα τις γνωρίζεις καλύτερα οπότε θα μας πεις και πως ο καλογεράκης μπορεί να αποθηκεύει το υδρογόνο στα 7000bar και να πληρώνει τις δεξαμενές των αυτοκίνητων με αυτό

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...