patousitsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) καλησπέρα. φαντάρος εδώ και το θέμα έχει ως εξής. στο θάλαμο που βρίσκομαι θέλουμε να βάλουμε internet. ο διοικητής μας μας είπε ότι δεν γίνετε να βάλουμε μέσα τον οτε για να μας δώσει γραμμή οποτε σκέφτηκα σα λύση το δορυφορικό internet το οποιο όσα προγράμματα και αν είδα δεν συμφέρει. οποτε σκέφτηκα το εξής σε ένα κτίριο μέσα στο στρατόπεδο και σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το δικό μας κτίριο με πιθανόν οπτική επαφή από εμάς(από την ταράτσα μας) έχουνε internet. σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω μια εξωτερική κεραία να την στρεψω προς την κατευθηνση τους να δέχεται το σήμα του wifi τους και με κάποιο τρόπο να μπορέσω να το μοιράσω μέσα στο θάλαμο μου (ίσως με ένα παλιό modem).να πω ότι δεν έχω πρόσβαση στο δικό τους κτίριο (στο modem βασικά) αλλα γνωρίζω τον κωδικό του wifi. θέλω δηλαδή από ένα κτίριο A που δεν έχει "ινερνετ" να βάλω κεραία για να πιάσω το wifi που έχει το B κτίριο σε απόσταση 50 μέτρων χωρίς να μπορώ να επεμβω στο Β κτηριο. υπαρχει τροπος; μια λύση που σκέφτηκα είναι να βάλω εξωτερική κεραία(είδα στο skroutz κάτι κεραίες τις tp-link και τις ubiquiti) σε εμάς να την συνδέσω σε ένα παλιό modem που έχω με ethernet και το modem να δίνει wifi στο θάλαμο μου. ειναι εφικτο αυτο; δεν το κατεχω πολυ αυτο το αθλημα οποτε οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη ευχαριστω για το χρονο σας Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από patousitsas
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Εχω την απορία, γίνονται αυτά τα πράγματα, δηλαδή ο φαντάρος να εγκαταστήσεις δορυφορικές κεραίες για ιδιωτική χρήση μεσα σε στρατιωτική βάση? Μάλλον γερασα
patousitsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 δεν είμαι απλός φαντάρος αλλα γενικώς δεν είναι αυτό το θέμα μας. την άδεια του διοικητή μου την έχω πρόβλημα τέτοιο δεν θα έχουμε.ασχοληθείτε με το πρόβλημα και όχι ότι είμαι σε στρατόπεδο παρακαλώ.
chios Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εχω την απορία, γίνονται αυτά τα πράγματα, δηλαδή ο φαντάρος να εγκαταστήσεις δορυφορικές κεραίες για ιδιωτική χρήση μεσα σε στρατιωτική βάση? Μάλλον γερασα μάλλον γεράσαμε Νικόλα . με εξωτερικό access point θα κάνεις δουλειά , με την προϋπόθεση ότι το κεντρικό ρουτερ που δίνει το ιντερνετ να είναι κάποιο σοβαρό και όχι αυτό που δίνουν οι εταιρίες , το σωστό είναι και από τις 2 πλευρές να υπάρχει εξωτερικό AP 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Χώσε δυο εκεί δυο tp link και είσαι έτοιμος, 10 μέρες φυλακή χαχαααααα
patousitsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) να υπενθυμίσω ότι δεν ξέρω τι μάρκα είναι το router ούτε έχω πρόσβαση στο router που έχει το wifi. με εξωτερικό AP που είπες πως θα γίνει η δουλειά? τι θα χρειαστώ ακριβώς για να λάβω σήμα? https://www.skroutz.gr/s/398398/TP-LINK-TL-ANT2424B.html κάτι τέτοιο μπορεί να συνδεθεί σε ένα router thomson που μου είχε δώσει i forthnet και να δίνει wifi μέσα στο θάλαμο? Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από patousitsas
jkoukos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχήν έχετε κάνει δοκιμή με κάποιο κινητό, σε σημείο που υπολογίζεται να βάλετε την όποια κεραία και να δείτε αν υπάρχει σήμα έστω κι αδύναμο; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε προχωράτε στην αγορά κι εγκατάσταση εξωτερικού ΑΡ. Διαφορετικά το ξεχνάτε, από την στιγμή που δεν έχετε πρόσβαση στον router. Και κάτι τελευταίο. Πόσοι θα είναι οι ταυτόχρονοι χρήστες και τι είδους χρήση θα είναι αυτή; Ρωτώ διότι τα απλά οικιακά router παθαίνουν εγκεφαλικό με πολλούς χρήστες, για να μην πούμε για την σύνδεση που θα σέρνεται χωρίς κανόνες QoS. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από jkoukos
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, patousitsas είπε να υπενθυμίσω ότι δεν ξέρω τι μάρκα είναι το router ούτε έχω πρόσβαση στο router που έχει το wifi. με εξωτερικό AP που είπες πως θα γίνει η δουλειά? τι θα χρειαστώ ακριβώς για να λάβω σήμα? https://www.skroutz.gr/s/398398/TP-LINK-TL-ANT2424B.html κάτι τέτοιο μπορεί να συνδεθεί σε ένα router thomson που μου είχε δώσει i forthnet και να δίνει wifi μέσα στο θάλαμο? Τουλάχιστον ξερεις τους κωδικούς του wifi? και τι ρουτερ ειναι αυτο, δημόσιο, ιδιωτικό, αν σου αλλαξει κωδικούς ο ιδιοκτήτης τι κανεις?
patousitsas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 τον κωδικο τον ξερω αλλα και να αλλαξει παλι θα τον μαθω.ειναι ιδιωτικο δικτυο και το εχουνε για να μπαινουν στο internet. κανεις δεν απανταει στο ερωτημα ομως αν υπαρχει κατι και τι πρεπει να κανω για να πιανω και εγω στο θαλαμο χωρις να βαλω κεραια στο ρουτερ τους.
jkoukos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 2 μηνύματα παραπάνω στα εξηγώ, αλλά το προσπέρασες.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, patousitsas είπε τον κωδικο τον ξερω αλλα και να αλλαξει παλι θα τον μαθω.ειναι ιδιωτικο δικτυο και το εχουνε για να μπαινουν στο internet. κανεις δεν απανταει στο ερωτημα ομως αν υπαρχει κατι και τι πρεπει να κανω για να πιανω και εγω στο θαλαμο χωρις να βαλω κεραια στο ρουτερ τους. ...και εγω σου απάντησα, απο τα δυο που βλέπεις στο βιντεο μπορείς να βαλεις μονο το ενα, μην περιμένεις μαγικά για να πιασεις το wifi, θελει δουλειά και εξοδα, και καμια φορα με μεγάλες αστοχίες και πετάμενα λεφτά.
patousitsas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) με το κινητο πιανω σημα wifi μεχρι και στα 2/3 της αποστασης .Απο το κτηριο που ειμαι δεν πιανει σημα το κινητο καθολου. αλλα η κεραια του κινητου δεν συγκρινεται με μια κεραια εξωτερικη. τα ατομα που θα συνδεονται ειναι γυρω στα 5 με 6 για απλη χρηση το θελουμε fb ktl. οταν λεμε ap ειναι μονο αυτο https://www.skroutz.gr/s/5675134/TP-LINK-CPE210-v2.html#reviews ; θα χρειαστω κατι αλλο εκτος αυτου και ενος router? και ποια η διαφορα αυτου με το https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html ; κανουνε και τα 2 την ιδια δουλεια; ευχαριστω για το χρονο σας Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από patousitsas
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Πάμε στα εύκολα. Τα 2 ΑΡ που δείχνεις είναι παρόμοια και σε καλύπτουν για την δουλειά που θέλεις. Πέραν του ΑΡ κι μιας εσωτερικής συσκευής που θα μοιράζει τοπικά το ασύρματο σημα, δεν θέλεις κάτι άλλο. Πάμε τώρα στα δύσκολα. Αυτό που σε ρώτησα έχει μεγάλη σημασία. Δεν μας ενδιαφέρει αν σ' ενδιάμεσο σημείο πιάνεις κάτι, αλλά αν εκεί που θέλεις να δουλέψεις έχεις αξιόπιστο σήμα. Μπορεί εσύ να βάλεις ένα εξωτερικό ΑΡ και να βλέπει την ασύρματη εκπομπή της άλλης θέσης, αλλά με ποιον τρόπο θα κάνει και αυτή το ίδιο με την μικρή κεραία (και πιθανόν εσωτερική) εντός του κτιρίου έχοντας να υπερπηδήσει τοίχους και λοιπά εμπόδια, αν δεν κάνει και αυτός χρήση αντίστοιχης εξωτερικής συσκευής; Φαντάσου να ήθελες να μιλήσεις με κάποιον σε μακρινή απόσταση κι δεν ακουγόσασταν, οπότε έκανες χρήση τηλεβόα. Αν και ο άλλος δεν τον χρησιμοποιούσε, με ποιον μαγικό τρόπο θα επικοινωνούσατε; Η ασύρματη ζεύξη προϋποθέτει αμφίδρομη επικοινωνία. Και οι 2 συσκευές πρέπει να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά για να ξεπεράσουν τα μεταξύ τους εμπόδια σε μεγάλες αποστάσεις.
patousitsas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 ok το επιασα σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας παιδες να ειστε καλα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα