Dragonlordcv2002 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Βρίσκομαι στην αρχή ενός project να χρησιμοποιήσω το N54L που έχω (6 GB RAM) για να αποθηκεύω μόνιμα αρχεία βίντεο, μουσικής και εικόνες. Θα γίνει αγορά 4 x 2 GB σκληρών, 1x 8ΤΒ για backup και θα μπει στη θέση του DVD ένας 120αρης SSD που έχω ήδη. Από λειτουργικά σκεφτόμουν το Freenas αλλά προβληματίζομαι επειδή αναφέρει ότι θέλει 8 GB RAM. Δοκιμασμένες εναλλακτικές στο N54 είναι τα Win8 & win 2012r2 με χρήση windows spaces (που δεν έχω παίξει αρκετά για να είμαι ειλικρινής). Οι ερωτήσεις μου είναι 1) Το Freenas θα παίξει ικανοποιητικά με ZFS με 6 GB μνήμης? 2) Το storage spaces αξίζει? 3) Άλλες εναλλακτικές υπάρχουν? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από Dragonlordcv2002
croesus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα, Έχω το αντίστοιχο μηχάνημα, με εγκατεστημένο το xpenology, και η χρήση του nas είναι για αποθήκευση αρχείων μουσικής, ταινιών αλλά και κάποιων αρχείων λογιστηρίου. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος αφού μπορώ να έχω και wol, επίσης να τονίσω ότι δεν κάνω και κάποια ιδιαίτερη χρήση. Θα σου συνιστούσα να το δοκιμάσεις, είναι ελαφρύ, δωρεάν και εύκολα αναβαθμίσιμο, υπάρχει άλλωστε σημαντική ενεργή κοινότητα για το xpenology. Να σημειώσω εδώ ότι, μιλάμε για το λογισμικό, που χρησιμοποιεί η synology στα δικά της nas.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Ήδη πονοκεφάλιασα με το συγκεκριμένο (ούτε σε VM δεν έμπαινε ακολουθώντας οδηγίες βήμα βήμα) οπότε δεν είναι προτιμητέο όπως και κάθε linux distro. Σε ευχαριστώ πάντως με την πρόταση.
croesus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα, Τώρα είδα την ανάρτησή σου, δεν ξέρω που προβληματίστηκες, εγώ προσωπικά δεν συνάντησα ιδιαίτερες δυσκολίες [και να φανταστείς ότι οι γνώσεις μου στην αγγλική είναι ιδιαίτερα περιορισμένες], μάλιστα για τις παλιότερες εκδόσεις 5.χχ υπάρχουν έτοιμα όλα τα αρχεία, που χρειάζεται κάποιος για την εγκατάσταση του xpenology. Εναλλακτικά, επειδή ο server είναι σχετικά αδύναμος, θα σου πρότεινα, αυτά που έχω δοκιμάσει, πάντα φυσικά με την λογική του nas και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, έχω δοκιμάσει win server 2003, και win server home 2011. Βεβαία μιλάμε για αρκετά παλιά λειτουργικά, αλλά ιδιαίτερα "αποτελεσματικά" γι' αυτόν τον server.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Τα περισσότερα λινκς για κατέβασμα δεν δούλευαν και αυτά που δούλεψαν τα αρχεία ήταν χαλασμένα... έχεις κανένα λινκ που να δουλεύει?
croesus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Εδώ είσαι http://xpenology.me/downloads/ αλλά ρίξε και μια ματιά εδώ https://xpenology.com/forum/ .
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ θα τσεκάρω και θα ενημερώσω για εξέλιξη.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δεν με ενθουσίασε... έναν οδηγό στα Γαλλικά βρήκα... Στα άλλα λείπουν εικόνες και αρχεία... Windows και πάλι windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα