Quligan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια,εχω στην κατοχη μου την καρτα Soundblasterx AE-5 ( https://us.creative.com/p/sound-cards/sound-blasterx-ae-5 ) με ηχεια logitech 2.1.. Σκεφτομαι να αγορασω καλυτερα ηχεια,το θεμα μου ειναι να παρω καλυτερα 2.1 ή μεταβαση σε 5.1? Προσπαθω να καταλαβω αν οντως αναπαραγεται καλυτερα ο ηχος σε 5.1 η οχι αλλα απο ψαξιμο στο google δεν βγαζω και πολυ ακρη,ο καθενας λεει τα δικα του! Τα θελω καθαρα και μονο για μουσικη,για gaming χρησιμοποιω headphones.Επισης στην περιπτωση 5.1 δεν θα μπορεσω προς το παρον να στησω τα ηχεια απο την πισω πλευρα μου,θα ειναι και τα τεσσερα μπροστα,λογικα θα υπερυψωσω τα 2 ηχεια με wall stands και τα αλλα τρια πανω στο γραφειο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από Quligan
Knight of Mercy Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Το να "αναγκάσεις" ενα αρχείο ήχου να αναπαραχθεί σε 5.1 ενώ είναι δικάναλα ηχογραφημένο, απο όσο τέλεια μηχανήματα και να "περάσει" μιλάμε για τεχνική αλλοίωση. Μένεις στο 2.1 που ήδη έχεις ή προσπαθείς να αναβαθμίσεις τα ηχεία σου. Πόσω μάλλον όταν δεν μπορείς και να τοποθετήσεις όπως πρέπει.
kargo130 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Η λογικη του 5.1 ειναι ο surround ηχος, αν τα βαλεις ολα "διπλα" το ενα στο αλλο , δεν εχει κανενα νοημα. Δεν ειμαι ειδικος απλα αυτο μου φαινεται λογικο.
Wreckage Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Εφόσον τα θές μόνο για μουσική πας για 2.1.
Quligan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 ευχαριστω! η καρτα λεει οτι αναπαραγει 32bit 384kHz, πρεπει να το υποστιριζουν και τα ηχεια? επισης εχετε να μου προτεινετε κανα καλο 2.1 με remote controller?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για μουσική μπορεί να πας και σε καλά 2.0 ηχεία. Τα 5.1 είναι καλά για μουσική αλλά που να βρεις καλές πηγές; Τα πιο πολλά cd ή mp3 έχουν στερεοφωνικό ήχο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από Επισκέπτης
ikaruga24 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, GenesisX είπε Για μουσική μπορεί να πας και σε καλά 2.0 ηχεία. Τα 5.1 είναι καλά για μουσική αλλά που να βρεις καλές πηγές; Τα πιο πολλά cd ή mp3 έχουν στερεοφωνικό ήχο. Αυτό ακριβώς, για μουσική μόνο 2.0 και μόνο σε ηχεία που είναι ποιοτικά. Σημαντικό το twitter, ακόμα και το πιο μικρό κάνει τεράστια διαφορά αλλά καλό θα ήταν να έχει ένα κάποιο μέγεθος σε CM. Αν θες την καλύτερη δυνατή ποιότητα με το καλύτερο δυνατό κόστος τότε κοιτάς για ενισχυτή + παθητικά ηχεία. Αν θες γενικότερη ευκολία τότε θα πας σε αυτοενισχυόμενα ηχεία. Προτίμησε μάρκες που έχουν άμεση σχέση με τον ήχο και απέφυγε μάρκες τύπου Logitech, edifier και τέτοιες "mainstream" λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα