voltmod Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Η Paramount Pictures διέθεσε το νέο trailer της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Alex Garland (ο οποίος έγινε γνωστός με το Ex_Machina), Annihilation. Από το νέο τρέϊλερ παίρνουμε μία γεύση για τον παράξενο κόσμο που βρίσκει η αποστολή όταν εισέρχονται στη ζώνη με την ονομασία Area X. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, μία ομάδα από στρατιώτες εισέρχεται σε μία περιβαλλοντικά κατεστραμμένη ζώνη, και μόνο ένας καταφέρνει να επιστρέψει ζωντανός αν και σοβαρά τραυματισμένος. Το φιλόδοξο φιλμ του Alex Garland βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Jeff VanderMeer (το πρώτο της τριλογίας Annihilation, Authority και Acceptance) και ακολουθεί μία ομάδα γυναικών (μία ανθρωπολόγο, μία ψυχολόγο, μία βιολόγο και μία τοπογράφο) που ξεκινούν για μία επικίνδυνη αποστολή (με αρχηγό τη γυναίκα του επιζήσαντα που παίζει η Natalie Portman) προς την επικίνδυνη περιοχή όπου η φύση έχει εξελιχθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζουμε με σκοπό να ανακαλύψουν τι συνέβη στους στρατιώτες. Στο συγκεκριμένο τρέιλερ, η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με κάποια παράξενα όσο και τρομακτικά πλάσματα στη ζώνη, ωστόσο η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μία μόλυνση, που έχει αρχίσει να αλλάζει τα μέλη της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Natalie Portman, η Gina Rodriguez, η Jennifer Jason Leigh, η Tessa Thompson, η Tuva Novotny, αλλά και ο Oscar Isaac. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου (ωστόσο θα την δούμε και στο Netflix δεκαεπτά μέρες αργότερα). The Verge Δείτε ολόκληρο το άρθρο
D4rkshadow Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Το οτι ειναι r rated μου δινει ελπιδα οτι μπορει να δουμε κατι καλο,αυτο που ειδα στο τραιλερ μου αρεσε παντος
michael92 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Άλλη μια φεμινιστική φλωριά. Αφήστε το για τις ρομαντικές κομεντί ρε κορίτσια, αφού δεν το έχετε. 5 3 2
coffeex Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, michael92 είπε Άλλη μια φεμινιστική φλωριά. Αφήστε το για τις ρομαντικές κομεντί ρε κορίτσια, αφού δεν το έχετε. Αναφορά σε κείμενο Το φιλόδοξο φιλμ του Alex Garland βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Jeff VanderMeer (το πρώτο της τριλογίας Annihilation, Authority και Acceptance) και ακολουθεί μία ομάδα γυναικών 5 2
michael92 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και τι πάει να πει αυτό; Υπάρχουν εκατοντάδες τριλογίες που δεν έχουν γίνει ακόμα ταινίες και διάλεξαν την συγκεκριμένη. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από michael92
coffeex Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν έχω θέμα που είναι γυναίκες γιατί έτσι είναι και στο ανάλογο βιβλίο (από ότι είδα), αν στο βιβλίο ήταν άντρες και στην ταινία είχαν γυναίκες τότε ναι θα είχα πρόβλημα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από coffeex 2
Έλεος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, michael92 είπε Άλλη μια φεμινιστική φλωριά. Αφήστε το για τις ρομαντικές κομεντί ρε κορίτσια, αφού δεν το έχετε. Μην είσαι τόσο σκληρή με μια ταινία που δεν έχεις δει. 1
SilverMachine Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Έλεος είπε Μην είσαι τόσο σκληρή με μια ταινία που δεν έχεις δει. Μακαρι ναναι καλη γιατι γουσταρω τα scifi αλλα η μουσικη μου θυμιζει πολυ alien κ οταν πεφτει απομιμηση δεν με προιδεαζει ιδιαιτερα... H ιδεα φαινεται διαφορετικη.
xtrim Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, michael92 είπε Άλλη μια φεμινιστική φλωριά. Αφήστε το για τις ρομαντικές κομεντί ρε κορίτσια, αφού δεν το έχετε. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα βρω σεξιστικό σχόλιο, αλλά ήταν ψιλοαναμενόμενο. Το ότι είναι μία ταινία που έχει βασικές ηρωίδες γυναίκες δε σημαίνει α) ότι θα είναι de facto άσχημη ή κακόγουστη, β) ότι γίνεται μόνο για χάρη "φεμινιστικών" φρονημάτων, αλλά ούτε και γ) ότι είναι αυτομάτως καλή και χρήσιμη για σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα. Και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι το υλικό στο οποίο βασίζεται έχει πουλήσει πολλά αντίτυπα και πρόκειται για πρωτότυπη ιδέα, το σχόλιό σου είναι μάλλον περιττό. Δες την πρώτα (ή - καλύτερα - διάβασε το βιβλίο) και κρίνε μετά αν αξίζει ή είναι "φλωριά". Η εξαγωγή συμπεράσματος για το πόσο καλή είναι μία ταινία μόνο από το ότι σου φαίνεται αχρείαστα φεμινιστική (όπως έχει γίνει στο παρελθόν, βλέπε την μπούρδα του πρόσφατου Ghostbusters) δεν είναι καλό να γενικοποιείται και να εφαρμόζεται σε πρωτότυπα σενάρια (βιβλία, ταινίες κλπ.). Επίσης, το ότι οι γυναίκες ηθοποιοί "δεν το έχουν" παρά μόνο για συγκεκριμένο είδος ταινιών είναι τρομερά άστοχο, κατά τη γνώμη μου. Είναι σα να λες ότι οι άντρες δεν το έχουν στις κωμικές ταινίες. Πάντα υπάρχουν παραδείγματα και αντιπαραδείγματα, αλλά όχι απόλυτος κανόνας. Στο θέμα μας τώρα, από το τέλος του 2017 που είχα πρωτοδεί trailer μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προοπτική της ταινίας. Ελπίζω να μας το ξεπληρώσει! Ίσως να διαβάσω και την τριλογία για περισσότερες εντυπώσεις. 2 1
michael92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην πραγματικότητα ένα all female platoon δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ούτε προσκόπους 13 χρονών στην επιβίωση και εσύ μου μιλάς για κατά φαντασίαν σεξισμούς. Απλά lol όμως, λίγη επαφή με την πραγματικότητα δεν βλάπτει. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από michael92 1 1
easyriderktm Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Διάβασα τα βιβλία και τα λάτρεψα, με μικρή εξαίρεση το τέλος τους. Για την μεταφορά τους σε ταινία κρατάω μικρό καλάθι. Το σενάριο πάντως βασίζεται σε πρωτότυπη ιδέα εισβολής εξωγήινων "όντων" και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ελπίζω τουλάχιστον σε μια καλή μεταφορά.
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Tους πειραξε που εχει γυναικες.Ε ρε εσωψυχα που βγαζει ο καθενας εδω μεσα. 2
LongTom Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Σαν την βαλούτα του γυναικείου γκόστμπάστερ μοιάζει. Δεν ξέρω για τα βιβλία, θα προσπαθήσω να διαβάσω το πρώτο, αλλά το τρέηλερ δεν με εντυπωσίασε... 7 ώρες πριν, xtrim είπε Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα βρω σεξιστικό σχόλιο, αλλά ήταν ψιλοαναμενόμενο. Το ότι είναι μία ταινία που έχει βασικές ηρωίδες γυναίκες δε σημαίνει α) ότι θα είναι de facto άσχημη ή κακόγουστη, β) ότι γίνεται μόνο για χάρη "φεμινιστικών" φρονημάτων, αλλά ούτε και γ) ότι είναι αυτομάτως καλή και χρήσιμη για σύγχρονα κοινωνικά μηνύματα. Και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι το υλικό στο οποίο βασίζεται έχει πουλήσει πολλά αντίτυπα και πρόκειται για πρωτότυπη ιδέα, το σχόλιό σου είναι μάλλον περιττό. Δες την πρώτα (ή - καλύτερα - διάβασε το βιβλίο) και κρίνε μετά αν αξίζει ή είναι "φλωριά". Η εξαγωγή συμπεράσματος για το πόσο καλή είναι μία ταινία μόνο από το ότι σου φαίνεται αχρείαστα φεμινιστική (όπως έχει γίνει στο παρελθόν, βλέπε την μπούρδα του πρόσφατου Ghostbusters) δεν είναι καλό να γενικοποιείται και να εφαρμόζεται σε πρωτότυπα σενάρια (βιβλία, ταινίες κλπ.). Επίσης, το ότι οι γυναίκες ηθοποιοί "δεν το έχουν" παρά μόνο για συγκεκριμένο είδος ταινιών είναι τρομερά άστοχο, κατά τη γνώμη μου. Είναι σα να λες ότι οι άντρες δεν το έχουν στις κωμικές ταινίες. Πάντα υπάρχουν παραδείγματα και αντιπαραδείγματα, αλλά όχι απόλυτος κανόνας. Στο θέμα μας τώρα, από το τέλος του 2017 που είχα πρωτοδεί trailer μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προοπτική της ταινίας. Ελπίζω να μας το ξεπληρώσει! Ίσως να διαβάσω και την τριλογία για περισσότερες εντυπώσεις. Συμφωνώ σε πολλά, αλλά πολύ απλά σε περιπέτειες οι γυναίκες γενικά δεν το έχουν καλά. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, π.χ. Alien,Mad Max FR και Terminator 1, οι λοιπές είναι απλά νιανιά με μια τυχαία "γκόμενα" αλά Ζήνα ή χειρότερα αλά νέου γκοστμπάστερ. Πάντως σίγουρα υπάρχει πολύ έντονο λόμπι που σζμπρώχνει γυναίκες και μειονότητες για κάθε πιθανό και απίθανο ρόλο, αυτό είναι πραγματικότητα την τελευταία πενταετία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα