georgemeletiou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 ηθελα να ρωτησω να μου πειτε με ειλικρινια και με το χερι στη καρδια εαν το MSI GS63VR 7RF Stealth Pro ειναι αξιοπιστο και καλο λαπτοπ σκεφτομαι να το αγορασω?
vAg0s97 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γενικά MSI gaming laptop εως τώρα που είχαμε δει ήταν "gaming βραστήρες" , δηλαδή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας οι θερμοκρασίες που έβγαζαν ήταν αρκετά μεγάλες, παρόλο που αυτό δεν έδειχνε να επηρεάζει σχετικά την όλη λειτουργία - απόδοσή τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο που αναφέρεις δεν είδα σχετικά πουθενά να διαμαρτύρεται κάποιος για θερμοκρασίες. Είναι αρκετά δυνατό και πανέμορφο παράλληλα, αλλά ένα σχεδιαστικό ελάττωμα που βρίσκω κατά την γνώμη μου είναι το power button (πολύ άσχημη θέση). Πάντως στην ίδια κατηγορία με λιγότερα λεφτά και σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά, με την διαφορά αντί για 4K έχει Full HD και IPS οθόνη + φυσικά μικρότερη ανάλυση οθόνης, 1TB 2ο σκληρό αντί για 2TB , όχι chroma keyboard και λίγο πιο βαρύ κατά 0.85KG υπάρχει αυτό το Dell. Που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές για τις θερμοκρασίες που πιάνει! Το μόνο αρνητικό που έχει για εμένα είναι ότι η οθόνη στηρίζεται στην μέση, και εν μέρη άμα δεν προσέξεις πως την πιάνεις θα διαπιστώσεις μια "ταλάντευση". Συμπερασματικά πολλά λεφτά τα gaming laptop...δηλαδή άμα χρίζει ανάγκης η φορητότητα τότε το καταλαβαίνω, διαφορετικά άμα προορίζεται για χρήση σε ένα σταθερό μέρος, τότε είναι πατάτα η όλη ιδέα...! Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από vAg0s97
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 https://www.notebookcheck.net/MSI-GS63VR-7RF-7700HQ-4K-UHD-GTX-1060-Laptop-Review.207426.0.html#toc-verdict Οχι στην 4Κ ανάλυση πρώτα από όλα , δεν είναι true 4K. Έχοντας δώσει 1100ευρώ για gaming laptop , κλείνει 2 χρόνια τώρα θα σου πω την προσωπική μου άποψη. Θές οθόνη 120Hz και όχι πάνω από 1080p γιατί στις 15.6 δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Εκτός αν το θες και για Επειδή μιλάμε για gaming μηχάνημα , ξέρεις ότι σε 2 χρόνια από σήμερα θα έχεις χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύς γιατί τα νέα παιχνίδια θα σε αφήνουν καθε χρόνο μία ποιότητα κάτω ( Ultra , High - Med - Low ). Όσο αναφορά το σκεπτικό με το οποίο θα πρότεινα να κινηθείς , είναι το εξής. Βρες τα μηχανήματα με καλές 120Hz οθόνες. Αν δεν υπάρχουν σε φυσιολογικές τιμές ΕΩΣ 1500ευρώ , κοίτα 60Hz IPS ΕΩΣ 1200ευρώ. Κατά πάσα πιθανότητα τα 120Hz θα είναι με gtx1060. Τα 60Hz θα είναι με 1050Ti ή 1060. Βρες ποιες είναι οι απαιτήσεις σε παιχνίδια για το άμεσο μέλλον και αγόρασε αυτό που θα αντέξει για 2-2.5 χρόνια ακριβώς. Και τώρα έρχεται το κουφό . Το laptop θα πρέπει να έχει usb3.1 με thunderbolt3 . Ο στόχος από την αγορά φθηνότερου laptop με TB3 είναι να αγοράσεις ένα καλό σασί με δυνατό επεξεργαστή(όπως το dell πιο πάνω , δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα την έκδοση αλλά το 7567). Στα 2 χρόνια ο στόχος είναι να ρίξεις τα λεφτά που εξοικονόμησες σε eGPU και μάλιστα θα είναι αρκετά για Core+GPU. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις τελευταίας γενιάς GPU (100% απόδοση , όχι mobile ) + κανένα πρόβλημα με τα thermal σου. . Με ένα ποσό αντίστοιχο των 2000 κάνεις κυριολεκτικά παπάδες. Σπάσε το budget σε 2 διαφορετικούς σκοπούς. Gaming + Portability Για το gaming χτίζεις ένα σοβαρό συστημα με περίπου 1200 ευρώ. Και μιλάμε για 8600Κ + 1060/1070 + 144Hz monitor . Έχεις αναβαθμίσεις και ότι συνεπάγεται. Για όταν φεύγεις έχεις ένα laptop με μια 1050Ti στο 800ευρω , γιατί θες τόσο πού να παίζεις όταν δεν είσαι σπίτι . Ή αν είναι στη μέση κάποια ταξίδια και το θες για δουλειά πάρε ένα των 500 , μόνο με cpu να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά όχι , ακόμα και τα λεφτά να τρέχουν από τα πατζάκια είναι πάρα πολλα πράγματα που δεν δικαιολογούν μία τέτοια αγορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα