vagelis81 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Εχω στον υπολογιστη μου (σταθερο) ενα 500αρι δισκο αλλα αντιμετωπιζω προβλημα χωρου.Ενας φιλος μου εδωσε εναν χρησιμοποιημενο δισκο που ειναι 1tb.Θελω λοιπον να βγαλω το παλιο δισκο και να βαλω τον αλλον στη θεση του,ομως ειναι δυο θεματα που με προβληματιζουν.Το πρωτο ειναι πως μπορω να τσεκαρω αν ο δισκος ειναι ενταξει και δε θα μου παρουσιασει καποιο προβλημα στη πορεια,και δε μιλαω φυσικα για ενα τεχνικο προβλημα που θα μπορουσε να παρουσιασει οπως ολες οι συσκευες,απλα οπως ειπα και πριν ο δισκος εχει χρησιμοποιηθει στο παρελθον και δε ξερω σε τι κατασταση ειναι.Η δευτερη μου ερωτηση εχει να κανει με το ποσο γρηγορος ειναι ο δισκος σχετικα με τον παλιο μου γιατι σε καμια περιπτωση δε θελω να τρεχουν αργα οι εφαρμογες μου ,το λογισμικο μου και τα games .Σας ευχαριστω για τη προσοχη σας.Παραθετω τα στοιχεια του δευτερου δισκου (του 1tb).Tου παλιου θα τα βαλω στη συνεχεια γιατι ο υπολογιστης δουλευει western digital sata 8 mb cache wd10eavs date25 mar 2009 wd caviar green Ασχοληθηκα λιγο με τα ελαχιστα που ξερω και ψαχνοντας στο ιντερνετ και διαβασα σχετικα με το rpm.Ο παλιος μου εχει 7200 ενω ο 1tb 5400.Νομιζω οτι η διαφορα ειναι σημαντικη.Τι λετε και σεις;
fujitsuA530 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Χρησιμοποίησε και τους δύο δίσκους. Θα έχεις συνολικά 1,5 γίγα και δεν θα χάσεις σε ταχύτητα στην εκτέλεση των προγραμμάτων.
EddieObscurant Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 εφόσων ο δίσκος ειναι χρησιμοποιημένος αρκει να κοιταξεις τα smart info του και να μην reallocated sectors με ενα προγραμμα οπως το hd sentinel. Τωρα αν εχεις λειτουργικο σε αυτόν θα δεις διαφορα προς το χειροτερο εκτος και αν ο δισκος που εχεις ειναι πολύ παλιος οποτε η χαμηλοτερη ταχυτητα του θα αντισταθμίζεται απο την μεγαλυτερη πυκνοτητα που θα χουν τα platters του καινουριου. Καλο ειναι να γραψεις πιο μοντελο εχεις. Αν τον θες σαν αποθηκη , games κλπ, διαφορα παλι θα χει αλλα οχι κατι δραματικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα