Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός iMac Apple iMac 27" Retina 5K 3.3GHz (i5/8GB/2TB Fussion) late 2015.

Είναι μεταχειρισμένο εντός εγγύησης σχεδόν καινουργίο (5 μηνών).

Η δουλειά του θα είναι επεξεργασία 4Κ βίντεο από Gopro, drones και επεξαργασία RAW φωτογραφιών. Δεν είχα σκοπό να πάρω Mac με 5Κ οθόνη αλλά μου έσκασε αυτό στα 1350€ και το σκέφτομαι.

Βλέποντας αρκετά είναι η αλήθεια στο Youtube δεν μπορώ να πως πως κατάλαβα αν χρειάζεται 5Κ οθόνη. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως μου δημιουργήσει και πρόβλημα στις άλλες λειτουργίες (διάβασμα κειμένων σε ιστοσελίδες κλπ). Δεν είμαι ο τύπος που με ενδιαφέρει το σύστημα μου να πετάει φωτιές ούτε έχω την κάψα να αναβαθμίζω κάθε λίγο. Σκεφτείτε ότι μέχρι τώρα κάνω τη δουλειά μου με ένα Mac Book Air 2011 μια χαρά.. Απλά λόγω των τεράστιων αρχείων που βγάζουν drones & gopro θέλω λίγο μεγαλύτερη οθόνη και φυσικά ανετώτερες δυνατότητες επεξεργασίας. Δεν με ενδιαφέρουν τα pc.

Κάποιος που έχει αυτό ή κάποιο παρόμοιο iMac αντιμετωπίζει θέματα στην αναπαραγωγή ή την επεξεργασία τέτοιων αρχείων? Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ υπάρχει περίπτωση η οθόνη του να μου δημιουργήσει προβλήματα. Η τιμή (1350€) είναι καλή με τα δεδομένα που ανέφερα?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Pierre Boulanger
Δημοσ.
5 hours ago, Pierre Boulanger said:

Κάποιος που έχει αυτό ή κάποιο παρόμοιο iMac αντιμετωπίζει θέματα στην αναπαραγωγή ή την επεξεργασία τέτοιων αρχείων?

Έξαρτάται και απ' το Software που θα χρησιμοπιήσεις. Τα αρχεία των Drones και της GoPro δεν είναι τεράστια. Είναι μικρά (σε σχέση με τα Broadcast) και με δύστροπο, για επεξεργασία, codec (H264). Κάποια προγράμματα τον χειρίζονται καλύτερα (PremierePro) και κάποια άλλα όχι τόσο. Εννοείται ότι όσο καλύτερο Hardware τόσο καλύτερα αλλά ο H264 πάντα θα ταλαιπωρεί παραπάνω το μηχάνημα. Κανονικά πρέπει να κάνεις Intermediate αντίγραφα σε ProRes ή DNxHD/HR ή Cineform.

• Thanks 1
Δημοσ.

Overkill το μηχάνημα για αυτό που το θες. Η τιμή πραγματικά χώμα. Μια χαρά αγορά είναι. Εφόσον είναι μες την εγγύηση παρτο με κλειστά μάτια. Όσον αφορά web pages κλπ υπάρχουν εργαλεία zoom rescaling κλπ και αν θες στην 27ρα μπορείς να τα βλέπεις όλα τεράστια χωρίς να χάνεις ποιότητα φυσικά. Που το βρήκες να πάρω και εγώ ένα ? 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι από φίλο :)

Όποιος έχει το εν λόγω iMac και έχει όρεξη να γράψει κάποια πράγματα για εμπείρια χρήσης θα το εκτιμούσα..

Δημοσ.

Στις 05/02/2018 στις 2:43 ΜΜ, Pierre Boulanger είπε

Βλέποντας αρκετά είναι η αλήθεια στο Youtube δεν μπορώ να πως πως κατάλαβα αν χρειάζεται 5Κ οθόνη. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως μου δημιουργήσει και πρόβλημα στις άλλες λειτουργίες (διάβασμα κειμένων σε ιστοσελίδες κλπ). 

Φίλε μου πραγματικά δυσκολεύεις την κατάσταση χωρίς λόγο. Δεν ξέρω τί μείον ψάχνεις να βρεις. Το μηχάνημα είναι super και η τιμή ακόμα πιο τέλεια. Η οθόνη μόνο πρόβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όσο για διάβασμα κλπ μπορείς εσύ να ρυθμίσεις την ανάλυση. Είτε το κάνεις full HD ώστε να τα έχεις όλα μεγάλα κι ωραία είτε το τρέχεις σε 2k ώστε να εκματελλεύεσαι το real estate που σου δίνει η 5k. Θα το δεις εσύ. Άλλωστε το mac os φημίζεται για το εκπληκτικό upscaling που κάνει, οπότε δεν έχεις κανένα θέμα. Οθονάρα, μηχανηματάρα, σκληρός μια χαρά, όλα super δηλαδή. Όσο για την τιμή, δεν το συζητάω καν. 

Αυτά :)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...