Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν παλιό Compaq 610 και σκέφτομαι να βγάλω τον σκληρό και να τον κάνω εξωτερικό.Εχω διαβάσει σχετικά για θηκη,ειδη συνδεσης κτλ αλλα εχω κάποιες άλλες απορίες.

1)Όταν θα βγάλω τον σκληρό θα χάσω τα δεδομένα που έχω?

2)Αν τον συνδέσω με άλλο λάπτοπ θα μπόρω να πάρω αρχεία από εκεί και να βάλω αρχεία?

3)Και αν τον βάλω πάλι πίσω στο αρχικό λάπτοπ,αυτό θα δουλεύει κανονικά?(δεδομένο ότι δεν θα έχω πειράξει το λειτουργικό που θα βρίσκεται στον σκληρό)

Το παλιό λάπτοπ λειτουργει,έκτος των θυρών του usb και του touchpad,και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερη οθόνη απλά χρειάζομαι αυτον τον έξτρα χώρο για τη πτυχιακή μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Οχι δεν θα χασεις κατι :)

2) Λογικα ναι ,εκτος και εχει κανα κλείδωμα απο τα πριν windows και με το που πας να μπεις σου ζητήσει κανα password :(

3) Nαι :)

Επεξ/σία από darkman
  • Like 2
Δημοσ.

99% θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα πάντα όλα, εφόσον δεν έχεις ορίσει κρυπτογράφηση στον σκληρό δίσκο, από την στιγμή που μπει σε άλλον υπολογιστή παύουν να ισχύουν τα δικαιώματα με τους υπάρχον users , οπότε και κωδικό να είχες δεν έχει σημασία! Όλα είναι ανοιχτό βιβλίο...

Άμα δεν σβήσεις τίποτα από αρχεία συστήματος , και κάνεις την δουλειά σου με το να αντιγράψεις ότι χρειάζεσαι από τον φάκελο users δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα όταν τον ξανά τοποθετήσεις πίσω.

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Και για να μην ανοίγω άλλο θέμα,μήπως γνωρίζει κάποιος λήψη-διαδικασία εγκατάστασης για office?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MaNePi είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Και για να μην ανοίγω άλλο θέμα,μήπως γνωρίζει κάποιος λήψη-διαδικασία εγκατάστασης για office?

Στην επίσημη σελίδα τα 365 ή από κάποιο κατάστημα αγορά :)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανερχομαι στο θεμα εχοντας πια αγορασει θηκη,ολα λειτουργησαν ρολοι.Κανοντας κατι ανασκαφες στη ντουλαπα βρηκα ακομη ενα παλιο λαπτοπ(χαλασμενο,μου το χε δωσει φιλος μπας και το φτιαξω αλλα εμεινε εκει)και αμεσως πηγα να βγαλω τον σκληρο του.Μολις το ελυσα ειδα πως δεν ηταν Sata αλλα ειχε κατι δοντακια μπροστα.Τα κουνησα λιγο αυτα και καταλαβα οτι ειναι προσθηκη.Την εβγαλα και ηταν κανονικα δισκος Sata.Ομως οταν τον συνδεσα στον υπολογιστη δεν το αναγνωριζε παρολο που το ακουγα να δουλευει και να αναβει το λαμπακι που χει η θηκη.Τι να φταιει αραγε?

Και η προσθηκη που σας ελεγα:

WP_20180301_17_05_00_Pro.jpg

Δημοσ.
19 ώρες πριν, MaNePi είπε

Επανερχομαι στο θεμα εχοντας πια αγορασει θηκη,ολα λειτουργησαν ρολοι.Κανοντας κατι ανασκαφες στη ντουλαπα βρηκα ακομη ενα παλιο λαπτοπ(χαλασμενο,μου το χε δωσει φιλος μπας και το φτιαξω αλλα εμεινε εκει)και αμεσως πηγα να βγαλω τον σκληρο του.Μολις το ελυσα ειδα πως δεν ηταν Sata αλλα ειχε κατι δοντακια μπροστα.Τα κουνησα λιγο αυτα και καταλαβα οτι ειναι προσθηκη.Την εβγαλα και ηταν κανονικα δισκος Sata.Ομως οταν τον συνδεσα στον υπολογιστη δεν το αναγνωριζε παρολο που το ακουγα να δουλευει και να αναβει το λαμπακι που χει η θηκη.Τι να φταιει αραγε?

Και η προσθηκη που σας ελεγα:

WP_20180301_17_05_00_Pro.jpg

Κάνει κάποιο θόρυβο; Σε Device Manager τον βλέπεις; 

*όπως λειτουργεί (αν ακούγεται ότι όντως λειτουργεί) ελαφρά, με το δάχτυλο χτύπησε τον από το πάνω μέρος να δεις αν κάνει κάτι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kormos είπε

Κάνει κάποιο θόρυβο; Σε Device Manager τον βλέπεις; 

*όπως λειτουργεί (αν ακούγεται ότι όντως λειτουργεί) ελαφρά, με το δάχτυλο χτύπησε τον από το πάνω μέρος να δεις αν κάνει κάτι.

Δεν την αναγνωριουν τα windows την ιδια ωρα που στην ιδια θηκη συνδεω αλλον σκληρο και το αναγνωριζει κανονικα...Εκανα αυτο που ειπες αλλα τπτ,νμζ πως δεν περνει αρκετο ρευμα και δν λειτουργει...Η μηπως επειδη λειτουργουσε με vista λες να μν τον αναγνωριζουν τα 7?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MaNePi είπε

Δεν την αναγνωριουν τα windows την ιδια ωρα που στην ιδια θηκη συνδεω αλλον σκληρο και το αναγνωριζει κανονικα...Εκανα αυτο που ειπες αλλα τπτ,νμζ πως δεν περνει αρκετο ρευμα και δν λειτουργει...Η μηπως επειδη λειτουργουσε με vista λες να μν τον αναγνωριζουν τα 7?

Αν μπορείς δοκίμασε πάλι πάνω στη μητρική με κάποιο άλλο sata καλώδιο και να αλλάξεις θέση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν μπορείς δοκίμασε πάλι πάνω στη μητρική με κάποιο άλλο sata καλώδιο και να αλλάξεις θέση.

ειναι απο λαπτοπ,αν βαλω τον σκληρο σ αλλο λαπτοπ ισως λειτουργησει?καλωδιο και αλλες θεσεις τα εχω ηδη δοκιμασει

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, MaNePi είπε

ειναι απο λαπτοπ,αν βαλω τον σκληρο σ αλλο λαπτοπ ισως λειτουργησει?καλωδιο και αλλες θεσεις τα εχω ηδη δοκιμασει

Σε διαφορετικό hardware αν θες να τον "ξεκινήσεις" θα "φας" μπλέ οθόνη... :rolleyes:

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kormos είπε

Σε διαφορετικό hardware αν θες να τον "ξεκινήσεις" θα "φας" μπλέ οθόνη... :rolleyes:

Τον δοκιμασα στο ιδιο λαπτοπ και το μονο που μου βγαζει ειναι 'Operation system not found'.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MaNePi είπε

Τον δοκιμασα στο ιδιο λαπτοπ και το μονο που μου βγαζει ειναι 'Operation system not found'.

Υπάρχει η περίπτωση να τους "κούμπωσες" σε άλλο hardware  για να bootάρει ή να έβγαλε μήνυμα για πιθανή διαμόρφωση;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kormos είπε

Υπάρχει η περίπτωση να τους "κούμπωσες" σε άλλο hardware  για να bootάρει ή να έβγαλε μήνυμα για πιθανή διαμόρφωση;

Οχι,τον εβαλα παλι στο λαπτοπ που τον πηρα.να δοκιμασω αλλο λαπτοπ μηπως δεν τον αναγνωριζει ο δικος μου?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MaNePi είπε

Οχι,τον εβαλα παλι στο λαπτοπ που τον πηρα.να δοκιμασω αλλο λαπτοπ μηπως δεν τον αναγνωριζει ο δικος μου?

Άν έχεις αυτή τη δυνατότητα... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...