Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, liberostelios είπε

Προφανώς αναφέρεσαι στο Surface Pro και όχι στο Laptop και Book, τα οποία αναφέρει ο τίτλος.

Επειδή έχω το Surface Pro εδώ και 2 χρόνια, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι η καλύτερη κινητή συσκευή που έχει περάσει από τα χέρια μου και ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα να αντικαταστήσω το προηγούμενο laptop μου με αυτό. Προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί desktop replacement ή να χρησιμοποιηθεί ως worksation. Αλλά με κόστος όσο ένα πάμφθηνο ultrabook(700€)+φθηνό σοβαρό tablet(300€) έχεις μία συσκευή που είναι ταυτόχρονα εξαιρετικό tablet και ultrabook. Εν ολίγοις: μπορείς να το χρησιμοποιείς για διάβασμα και annotation εγγράφων (μεγάλο ατού το μέγεθος και το πενάκι) και για παραγωγική δουλειά (από office μέχρι development on the go) απροβλημάτιστα.

Tablet σημαινει εφαρμογες. Με την ποικιλα και την ποιοτητα των εφαρμογων του store της MS μου φαινεται το λιγοτερο αστειο να αντικαταστησει καποιος ενα android tablet με το surface pro. Αν βαλεις και το μεγεθος του τα πραγματα γινονται αδυνατα για κανονικη χρηση tablet.

Εκτος και αν το tablet το χρησιμοποιεις για πολυ πολυ βασικες λειτουργιες. Π.χ σερφαρισμα.

To surface ειναι ενα ωραιο ultrabook κατα 90% και με πολλες προυποθεσεις μπορει να γινει και tablet για βασικα πραγματα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liberostelios είπε

Προφανώς αναφέρεσαι στο Surface Pro και όχι στο Laptop και Book, τα οποία αναφέρει ο τίτλος.

Επειδή έχω το Surface Pro εδώ και 2 χρόνια, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι η καλύτερη κινητή συσκευή που έχει περάσει από τα χέρια μου και ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα να αντικαταστήσω το προηγούμενο laptop μου με αυτό. Προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί desktop replacement ή να χρησιμοποιηθεί ως worksation. Αλλά με κόστος όσο ένα πάμφθηνο ultrabook(700€)+φθηνό σοβαρό tablet(300€) έχεις μία συσκευή που είναι ταυτόχρονα εξαιρετικό tablet και ultrabook. Εν ολίγοις: μπορείς να το χρησιμοποιείς για διάβασμα και annotation εγγράφων (μεγάλο ατού το μέγεθος και το πενάκι) και για παραγωγική δουλειά (από office μέχρι development on the go) απροβλημάτιστα.

Από αυτονομία? Από θερμοκρασίες? Βάρος? Πάχος (φορητότητα)? Gaming (όταν κάτι κοστίζει πάνω από 500 ευρώ πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα η γνώμη μου)? 

Δεν είμαι κατά της φορητότητας. Απλά είμαι κατά των ακριβών φορητών με μεγάλο κόστος απόκτησης. Για τα παραπάνω μειονεκτήματα που αναφέρω. 

Θα μου πεις για να πάρεις ένα λάπτοπ/φορητό που να τα κάνει όλα καλά (όχι τέλεια όπως ένα desktop) θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 1500+ ευρώ. Με τον φόβο διάρκειας ζωής με περιορισμό σε βαριά γραφικά κλπ. 

Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι όταν κάποιος αγοράζει ένα φορητό που δεν το κουβαλάει καθημερινά (ταξίδια, σπίτι γραφείο και το ανάποδο) το θεωρώ παράλογο να δίνει τόσα πολλά χρήματα. Και με ένα καλό τάμπλετ με windows η android μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με κάτω από 500 ευρώ. Και με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία!. Ποιο πολύ το βλέπω ως γκάτζετ παρά ως εργαλείο. 

Εγώ προσωπικά έχω ένα κινητό καλό για On-the-go χρήση (oneplus 5T) και έναν υπολογιστή SFF (core i7 gtx 1080ti 32gb ddr4 κλπ κλπ) που χωράει άνετα σε μεγάλη τσάντα λάπτοπ μαζί με ένα 17άρι λεπτό μόνιτορ και έχω στις διακοπές μου η σε έκτακτη δουλειά σε άλλο χώρο έναν κανονικό desktop δίχως κανένα περιορισμό. Για data χρησιμοποιώ tether το κινητό. Και είμαι καλυμμένος για όλα. 

Αν κάποια στιγμή απαιτήσει η δουλειά μου και δουλειά on-the-go σε συνδυασμό με γκάτζετ διασκέδαση πενάκι για σχέδιο κλπ κλπ... ένα lenovo yoga book των 320 ευρώ με το ΦΠΑ θα υπερκαλύψει το κενό ανάμεσα στο κινητό και το desktop. 

Όλα τα άλλα τα θεωρώ waste of money. Προσωπική άποψη φυσικά. Και αφού έχουν περάσει σχεδόν όλα από τα χέρια μου προσπαθώντας να βρω λόγο να τα κρατήσω εκτός από την απλή τρέλα και δοκιμή της τεχνογνωσίας.

• Like 1
Δημοσ.

+ 264 ευρώ επέκταση εγγύησης με επισκευή για υλικές και κατασκευαστικές βλάβες για τέσσερα χρόνια που νομίζω θα πρέπει να την αγοράσει κανείς γιατί αυτό το μηχανακι είναι όλο κόλλες και αυτοκόλλητα μέσα στο hardware

• Members
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liberostelios είπε

Εγώ πάντως το έχω κάνει κανονικά desktop (και laptop, και tablet) replacement. Κάνω copy/paste από παλαιότερο post μου που τα περιγράφει πιο αναλυτικά:

---

Ως χρήστης Surface Pro 2 (i5, 256, 8gb) τα τελευταία 3-4 χρόνια, αυτό που με έχει βολέψει περισσότερο από όλα είναι ότι έχω μία και μοναδική συσκευή να συντηρώ / φορτίζω / αναβαθμίζω.

Παλιότερα με τον συνδυασμό laptop και tablet (macbook pro και nexus - πολύ καλές συσκευές και οι δύο), κάθε φορά που ήθελα να πάρω το tablet σε κάποια συνάντηση έπρεπε να θυμάμαι να έχω μετατρέψει έγκαιρα τα αρχεία μου σε κατάλληλο φορμάτ, να βεβαιωθώ ότι το dropbox εχει συγχρονίσει ή να μεταφέρω με το χέρι κάποιο μεγαλύτερο αρχείο. Μερικές φορές θυμόμουν τελευταία στιγμή ότι είχε ξεμείνει από μπαταρία ή απλά βαριόμουν να κάνω όλα τα παραπάνω και τελικά αποφάσιζα να μην το πάρω καν. Με αυτά και με αυτά, στο τέλος το tablet κατέληξε να έχει διακοσμητικό ρόλο, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις έβλεπα ότι θα το χρειαζόμουν.

Με το Surface, αντίθετα, όλα αυτά έπαψαν να με απασχολούν. Όταν είμαι στο γραφείο το έχω κουμπωμένο στη βάση του, συνδεδεμένο σε δύο οθόνες, εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι - εργονομικά, δηλαδή, καμία διαφορά σε σχέση με το να είχα ένα κανονικό desktop (μείον το ογκώδες κουτί). Όταν θέλω να φύγω απλά το βγάζω από τη βάση και έχω μια συσκευή φορτισμένη, με όλα τα αρχεία και τα προγράμματα που θα μπορούσα να χρειαστώ.

Αυτό, εκτός των άλλων, είναι πρακτικό και στις περιπτώσεις όπου σερφάρεις στο κρεβάτι και έρχεται κάποιο mail που ζητά να χρησιμοποιήσεις, αναγκαστικά, κάποια desktop εφαρμογή (π.χ. ένα psd, illustrator ή να δεις κάτι στα γρήγορα στο PHPStorm). Παλιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις έπρεπε να αφήσω το tablet, να πάω στο laptop και να ανοίξω το συνημμένο. Τώρα είναι απλά ένα ακόμα κλικ.  

Μάλιστα, ανάμεσα στο Surface Pro και στο Surface Book βλέπω ότι στις δικές μου ανάγκες ταιριάζει ξεκάθαρα το Pro. Λόγω του kickstand είναι πιο βολικό όταν το χρησιμοποιείς ως desktop στη βάση του (πιάνει λιγότερο χώρο και δεν χρειάζεται να έχεις κουμπωμένο επάνω του το πληκτρολόγιο για να σταθεί) και είναι επίσης πιο πρακτικό σε ταξίδια, όταν θες να δεις ταινία (για την ακρίβεια, πολύ πιο πρακτικό εργονομικά από οποιοδήποτε laptop ή tablet). 

Ξέρω ότι το Surface Pro 2 έχει συγκεκριμένες αδυναμίες, τόσο ως laptop, όσο και ως tablet (που όλες πάντως έχουν λυθεί στα επόμενα μοντέλα). Παρόλα αυτά, αν κάποιος μου έδινε ένα καλύτερο laptop και ένα καλύτερο tablet, πάλι το Surface θα κατέληγα να χρησιμοποιώ, μόνο και μόνο γιατί για μένα μια έξτρα συσκευή είναι σημαντικότατο μειονέκτημα (οκ, για την ακρίβεια θα τα έπαιρνα ευχαρίστως και τα δύο, αλλά για να τα πουλήσω και να πάρω το Surface Pro 5).

--

...και για να συμπληρώσω τα παραπάνω, όντως τελικά μετά από κάποιους μήνες πήρα το Surface Pro 5 16gb/512ssd από το οποίο προφανώς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μιας και δεν έχει κανένα από τα μειονεκτήματα του Pro 2.

• Like 2
Δημοσ.

2 ώρες πριν, ardi21 είπε

Tablet σημαινει εφαρμογες. Με την ποικιλα και την ποιοτητα των εφαρμογων του store της MS μου φαινεται το λιγοτερο αστειο να αντικαταστησει καποιος ενα android tablet με το surface pro. Αν βαλεις και το μεγεθος του τα πραγματα γινονται αδυνατα για κανονικη χρηση tablet.

Εκτος και αν το tablet το χρησιμοποιεις για πολυ πολυ βασικες λειτουργιες. Π.χ σερφαρισμα.

To surface ειναι ενα ωραιο ultrabook κατα 90% και με πολλες προυποθεσεις μπορει να γινει και tablet για βασικα πραγματα.

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις, αλλά επίτρεψέ μου να εικάσω ότι η συντρηπτική πλειοψηφία θέλει ένα tablet για σερφάρισμα και προβολή ταινιών. Εγώ, βέβαια, αναφέρομαι σε tablet για επαγγελματική χρήση, όπου προφανώς σε ενδιαφέρουν τα βασικά αλλά να γίνονται καλά: browsing, mail, ανάγνωση/annotation εγγράφων και λίγο office. Αυτά, το Surface τα κάνει πολύ καλύτερα από ένα κλασικό Android tablet, γιατί έχει το πενάκι, καλές ή κορυφαίες εφαρμογές για τα συγκεκριμένα θέματα (το φοβερό drawboard, το "αυθεντικό" office χωρίς περιορισμούς) και τη δυνατότητα για ένα πολύ χρηστικό πληκτρολόγιο όταν χρειάζεται δουλειά παραγωγική. Επιπλέον, για διασκέδαση είναι προφανές ότι σε Windows 10 δε θα δυσκολευθείς να κάνεις τα πάντα από κατέβασμα μέχρι θέαση ταινιών και, πιθανότατα, ευκολότερα από ότι με ένα Android tablet.

Αν πάμε στο tablet gaming κλπ., φαντάζομαι ότι τα Android tablets θα υπερέχουν. Αλλά προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός για τον οποίο θα πάρεις ένα Surface Pro. Ούτε μπορώ να φανταστώ κάποιες άλλες τυπικές χρήσεις για ένα tablet πέραν των παραπάνω. Προφανώς, μετά πάμε σε ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να αφορούν συγκεκριμένους (πχ., οι γραφίστες μπορεί να βολεύονται με το πενάκι του Surface Pro και τα προγράμματα που έχει ή να προτιμούν κάτι άλλο).

1 ώρα πριν, nectons είπε

Από αυτονομία? Από θερμοκρασίες? Βάρος? Πάχος (φορητότητα)? Gaming (όταν κάτι κοστίζει πάνω από 500 ευρώ πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα η γνώμη μου)? 

Δεν είμαι κατά της φορητότητας. Απλά είμαι κατά των ακριβών φορητών με μεγάλο κόστος απόκτησης. Για τα παραπάνω μειονεκτήματα που αναφέρω. 

Θα μου πεις για να πάρεις ένα λάπτοπ/φορητό που να τα κάνει όλα καλά (όχι τέλεια όπως ένα desktop) θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 1500+ ευρώ. Με τον φόβο διάρκειας ζωής με περιορισμό σε βαριά γραφικά κλπ. 

Νομίζω το είπες μόνος σου στο τέλος. Εγώ γενικά το έχω χρησιμοποιήσει για τα πάντα: από heavy development (AutoCAD+Visual Studio), απλό gaming (Football Manager ή κάτι χαζο παιχνίδια τύπου Sudoku, Cut the rope κλπ.), πολύ δουλειά σε ανάγνωση και anotation με Drawboard PDF και, φυσικά, άπειρο browsing. Η αυτονομία του είναι απολύτως λογική, υπό την έννοια ότι με απλή χρήση βγάζει μέχρι 7 ώρες χρήσης. Το βάρος δε με ενόχλησε ποτέ.

Εννοείται ότι αν δε θες δουλειά, αλλά προτίστως διασκέδαση ενδεχομένως να μην είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Εγώ αναφέρομαι σε περισσότερο επαγγελματική χρήση, με αρκετά περιθώρια για διασκέδαση φυσικά, όπου με τα 1000€ έχεις καλύψει ανάγκες που θα χρειαζόσουν περισσότερα λεφτά για να πάρεις 2 συσκευές.

Δημοσ.

Δεν είναι της πιάτσας τα ”golden bois” της MS. Καταλαβαίνω ότι οι μισθοί είναι τρέλα παραπάνω στο εξωτερικό ποσό μάλλον οι δικοί τους που θα τους τα μοιράζουν "κουτατα" αλλά σε αυτά τα λεφτά παίρνεις ένα άλλο με μηλαρακι από πίσω..!

Οποτε ή θα ρίξεις τις τιμές ή άπατο... εξάλλου όλοι κουτσα στραβά έχουμε ένα λαπτοπ x,y εταιρίας με το λειτουργικό σου MS. 

• Super Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, Hatsos said:

Core m3? 800$? Φθηνό? Microsoft? 

Δεν λέει φτηνό αλλά οικονομικότερο/φτηνότερο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ναι... αλλα καπου οι λέξεις χάνουν το νοημα τους. Αν δεν υπάρχει ενα λογικο price differentiation να αντικατοπτριζει το μικροτερων επιδοσεων h/w... τότε μιλάμε οτι απλά σε πιάνει κώτσο. Και εδώ που τα λέμε... m3 και 800 δολλάρια το λες και κωλοπιασμα.

Επεξ/σία από Alphaleader
ετσι ηθελα...
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ThReSh είπε

Δεν βλέπω κάτι οικονομικοτερο / φτηνότερο όταν με αυτά τα λεφτά αγοράζω ένα αξιοπρεπές λαπτοπ 

Δημοσ.
Στις 2/5/2018 στις 1:34 ΜΜ, copydisk είπε

Μούχτι μούχτι χαχαχα Εκεί στην MS ακόμα να βρουν τι σημαίνει budget μηχάνημα

Καλά, δείτε την οθόνη που βάζει στα μηχανάκια της και μετά δώστε τα ιδια να πάρετε ενα iPad.

Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μηχανάκια τα Surface, αλλά ειναι για συγκεκριμένους χρήστες.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sokos1 είπε

Καλά, δείτε την οθόνη που βάζει στα μηχανάκια της και μετά δώστε τα ιδια να πάρετε ενα iPad.

Ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μηχανάκια τα Surface, αλλά ειναι για συγκεκριμένους χρήστες.

τα μισα win tablet εκ Κινας φορανε την ιδια ακριβως οθονη με τα surface. Την ιδια ακριβώς. Δεν ειναι τοσο κελεπουρι και αποκλειστικοτητα.

• Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Hatsos said:

Δεν βλέπω κάτι οικονομικοτερο / φτηνότερο όταν με αυτά τα λεφτά αγοράζω ένα αξιοπρεπές λαπτοπ 

Προφανώς η σύγκριση είναι με άλλα μοντέλα Surface, όχι με άλλα προϊόντα άλλων κατασκευαστών...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...