Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!
Εχω ενα συστημα,  FX 6300  --  16bg ram  --  520w psu --  gtx 760 2g.
Μετα απο αντικατασταση της 760 με την r9 290 στο συστημα παραπανω δεν υπηρχε σχεδον καμια διαφορα σε fps ενω η r9 290 ειναι κοντα δυο φορες καλυτερη απο την 760.
Που μπορει να οφειλεται αυτο???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποιό-α παιχνίδι-α αναφέρεσαι; Εκανες σωστη απεγκατάσταση και εγκατάσταση των drivers; Δοκιμασε το ddu http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html.

Επεξ/σία από black66.gr
Δημοσ.

Για πόσα FPS μιλάμε και σε ποια παιχνίδια? Να ξέρεις πως αν τα παιχνίδια απαιτούν δυνατό επεξεργαστή και ο δικός σου δεν ανταποκρίνεται, ότι κάρτα κι αν βάλεις θα έχεις όσα FPS επιτρέπει ο επεξεργαστής σου. Με λίγα λόγια θα σου κάνει bottleneck.

• Like 1
Δημοσ.

Εγκατέστησε και τρέξε το MSI Afterburner. Παίξε λίγο τα παιχνίδια και δες τι επιδόσεις δείχνουν CPU-GPU. Αν η χρήση CPU είναι >80% και η GPU <80%, τότε φταίει ο επεξεργαστής σου. Καθυστερεί να στείλει δεδομένα στη κάρτα και πέφτουν τα καρέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τον fx6300 και την r9 290 να λες πάλι καλά που σου τα τρέχει κιόλας. bottleneck μέχρι την κόλαση. ο επεξεργαστής αυτός δεν είναι γιαυτή την κάρτα. 

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ.

Πάντα το "αδύναμο" κερδίζει. Σε ένα σύστημα αν ο επεξεργαστής σου είναι χαμηλής συχνότητας και η κάρτα γραφικών υψηλής, τότε η απόδοση της GPU θα πέσει για να μπορέσει να την φτάσει η CPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον. η καρτα τρεχει 100% στους 80 βαθμους, και ο επεξεργαστης 50-65% μεσο ορο σε ολους τους πυρηνες.

cpu.png

gpu.png

Επεξ/σία από wargasm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πόσα frame τρέχει γενικά το παιχνίδι? Από την εικόνα δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα γιατί δεν ξέρω πόσο χρόνο αφορά το απόσπασμα του γραφήματος. Καλό θα ήταν να παρατηρήσεις τι λέει το afterburner όταν είσαι στο παιχνίδι (ενεργοποίησε το in game monitor)

Να ξέρεις πως μπορεί να λέει συνολική χρήση 50-60 αλλά ενδέχεται το παιχνίδι να απαιτεί περισσότερο single threading ισχύ παρά multithreading, που σημαίνει ότι και 100 πυρήνες να έχεις δεν θα δεις διαφορά αν οι ίδιοι οι πυρήνες δεν είναι ισχυροί. 

Ίσως να κάνω λάθος αλλά βλέπω τρελές αυξομειώσεις στην χρήση της GPU που μπορεί να σημαίνει αδυναμία του επεξεργαστή να ανταποκριθεί. Άποψή μου είναι ότι φταίει η CPU.

Aς μας διαφωτίσει κάποιος με περισσότερες γνώσεις.

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

Εμενα γιατι μου φαινεται σαν thermal throttling αυτο?

δυναμωσε χειροκινητα το ανεμιστηρακι και φτιαξε λιγο airflow στο κουτι

η ισως και να ειναι θεμα τροφοδοσιας.

μεσα στους drivers υπαρχει μια επιλογη να δωσεις μεχρι και +50% μεγιστο ρευμα.

για βαλτο εκει και δες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...