nikos121 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 8μιση κυβικα την ημερα χωρις μονωση φυσιολογικοτατο. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι για την μονωση. Αλλιως παρτο αποφαση πως καποιους μηνες τον χρονο θα εχεις υψηλη καταναλωση. Βαλε την αντισταθμιση ομως να λειτουργει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 ^^ Σε μένα μόνιμα στους 21 για 5 μηνες, μαζι με τα ζεστά νερά(ενας συνολικός λογαριασμος 220 ευρω), 140 τετραγωνικα, καλλιθεα με χαμηλότερη εξωτερική στους 5 βαθμούς για πολύ λιγες μερες, οι υπόλοιπες κοντά στους 10 βαθμούς Το σπίτι βέβαια είναι πλήρως μονωμένο. . Αρα για μένα πλήρωσες παρά πολλά για ενα δίμηνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, thpon είπε Καλησπέρα και από μένα Ατομικός Λέβητας αερίου καινούριος του 2018. Σπίτι 85 τμ με ενεργειακά κουφώματα πάλι του 2018 αλλά χωρίς μόνωση στους τοίχους (παλιά πολυκατοικία του 1990). 23/11-23/1 (Πολύ κρύα περίοδος) από τις 19.00 έως τις 9.00 (14 ώρες) την ήμερα ανοιχτό στους 21 χωρίς αντιστάθμιση (αν και έχω, βλακεία μου) άρα το νερό στους 70 μόνιμα έγραψε κατανάλωση 520 κυβικά (60 μέρες) ! Με λίγα λόγια 350 ευρώ! Φυσιολογικό; Φίλε μου πρώτα απ' όλα έχεις λάθος θερμοκρασία προσαγωγής νερού. 70 βαθμοί είναι πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία κ για την κατανάλωση σου κ για τα σώματα σου, γτ σε λίγα χρόνια τα βλέπω να θέλουν βάψιμο λόγω κιτρινισματος. Επίσης με θερμοκρασία προσαγωγής 70 βαθμών η συμπύκνωση πάει περίπατο. Η θερμοκρασία του νερού επιστροφής πρέπει να είναι κάτω των 50 βαθμών ώστε να γίνει συμπύκνωση ο άρα να έχεις μικρότερη κατανάλωση. Για μένα η ιδανική θερμοκρασία προσαγωγής, ειδικά αν έχεις μεγαλύτερα σώματα από αυτά που απαιτεί ο χώρος σου, είναι 50 βαθμοί ( εγώ εκεί το δουλεύω αφού βέβαια βάσει της μελέτης απωλειών υπολόγισα τις διαστάσεις των σωμάτων ώστε να τα υπερδιαστασιολογισω κ να δουλεύω το σύστημα μου σε χαμηλή θερμοκρασία). Επίσης καλό ειναι η θερμοκρασία χώρου που ρυθμίζεις στους 21 βαθμούς να μην έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Δηλαδή τις υπόλοιπες 10 ώρες που λείπεις από το σπίτι,μην το κλείνεις τελείως αλλά κατέβασε το στους 20 βαθμούς ( όλοι οι νέοι θερμοστάτες έχουν δυνατότητα προγραμματισμού). Αν κρυώσει το σπίτι σου απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια για να πιάσει τη ορισθεισα θερμοκρασία. Αν τώρα θές να παίξεις με την αντιστάθμιση, ξεχνάς τις θερμοκρασίες προσαγωγής κ αρχίζεις να παίζεις με τις καμπύλες. Εκεί θέλεις κάποιες δοκιμές με αρκετό εξωτερικό κρύο αλλά πιστεύω πως αξίζει μιας κ οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με τα παραπάνω η κατανάλωση σου θα πέσει στο μισό. Επίσης στο ΖΝΧ τι θερμοκρασία έχεις ορίσει; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από bill999r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) διαβάζω το θέμα ενώ κλαίω με μαύρο δάκρυ βλέποντας την κατανάλωση μου..... ούτε λίγο ούτε πολύ, συνολική κατανάλωση 1800 μ³ αέριο για την τετραμηνία,6ος όροφος, ρετιρέ οροφοδιαμέρισμα 115μ² με κέλυφος περιμετρικά και 9 σώματα λέβητας immergas συμπυκνωμάτων αλλά με απλό θερμοστάτη και θερμοκρασία στους 70°C για τα σώματα μόνιμα ο θερμοστάτης στους 20°C σχεδόν 300€/μήνα.......κλάμα! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από samniotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, samniotis είπε διαβάζω το θέμα ενώ κλαίω με μαύρο δάκρυ βλέποντας την κατανάλωση μου..... ούτε λίγο ούτε πολύ, συνολική κατανάλωση 1800 μ³ αέριο για την τετραμηνία,6ος όροφος, ρετιρέ οροφοδιαμέρισμα 115μ² με κέλυφος περιμετρικά και 9 σώματα λέβητας immergas συμπυκνωμάτων αλλά με απλό θερμοστάτη και θερμοκρασία στους 70°C για τα σώματα μόνιμα ο θερμοστάτης στους 20°C σχεδόν 300€/μήνα.......κλάμα! Εσυ εισαι πααααρα πολλα και ασυνηθιστα κιολας. Εγω δεν εχω αντισταθμιση λεβητας συμπηκνωσης sime στους 75 βαθμους (δεν ξερω αλλα 70 δεν το ενιωθα καλα), με θερμοστατη αλλα δικια μου μ@λακια που δεν τον αφηνα σταθερο στους 19,5 κλεισαμε φετος με 550€ τετραμηνο. Και ειμαι οντως πιο κατω με σταθερη θερμοκρασια οποτε απο δω και περα μαθαμε το κολπο (σταθερη θερμοκρασια σπιτι, αντε οταν κοιμαμαι ενα βαθμο κατω). Σπιτι 90τμ μονωση αλλα απλα κουφωματα οχι θερμοδιακοπτομενα κι εχω απωλειες οικοδομη πανω και κατω αφτιαχτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostom Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Στις 21/3/2019 στις 9:07 ΜΜ, thpon είπε Καλησπέρα και από μένα Ατομικός Λέβητας αερίου καινούριος του 2018. Σπίτι 85 τμ με ενεργειακά κουφώματα πάλι του 2018 αλλά χωρίς μόνωση στους τοίχους (παλιά πολυκατοικία του 1990). 23/11-23/1 (Πολύ κρύα περίοδος) από τις 19.00 έως τις 9.00 (14 ώρες) την ήμερα ανοιχτό στους 21 χωρίς αντιστάθμιση (αν και έχω, βλακεία μου) άρα το νερό στους 70 μόνιμα έγραψε κατανάλωση 520 κυβικά (60 μέρες) ! Με λίγα λόγια 350 ευρώ! Φυσιολογικό; Το ιδιο διμηνο ειχα 420 κυβικα καταναλωση σε σπιτι με τα ιδια χαρακτηριστικα με το δικο σου αλλα παλαιοτερης κατασκευης, αρχες 70. Οποτε εισαι σε καλη κατασταση. Βεβαια το νερο ειναι σε υψηλη θερμοκρασια. Στην αρχη που ανοιγει ειναι λογικο να ειναι στους 70 αλλα πλησιαζοντας και διατηρωντας την επιθυμητη θερμοκρασια πρεπει να πεφτει στους 40-50 για να ωφελεισαι απο την αντισταθμιση. Για του χρονου θα εξετασω να αλλαξω καποια σωματα για να διορθωσω τις θερμιδες του σε καθε δωματιο. Ηταν απο αυτονομηση και ειναι προορισμενα για λειτουργια με τις θερμοκρασιες του κεντρικου λεβητα πετρελαιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλη κατανάλωση. Δέκα χρόνια σε οροφοδιαμέρισμα ρετιρέ, 120 τ.μ., εκτεθειμένο περιμετρικά (οι γύρω πολυκατοικίες είναι πιο χαμηλά) χωρίς μόνωση, απλά συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, Πεύκη, και δεν έχουμε πληρώσει ποτέ πάνω από 500 ευρώ το χρόνο για θέρμανση και ζεστό νερό. Το ανάβουμε μόλις αρχίσουν τα κρύα, ο θερμοστάτης στους 20-20,5 όταν είμαστε σπίτι και στους 18 όταν λείπουμε ή κοιμόμαστε. Είναι ρυθμισμένο στους 65 βαθμούς για τα σώματα και στους 45 για το ζεστό νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 13 minutes ago, SB_1957 said: Δέκα χρόνια σε οροφοδιαμέρισμα ρετιρέ, 120 τ.μ., εκτεθειμένο περιμετρικά (οι γύρω πολυκατοικίες είναι πιο χαμηλά) Οι από κάτω σας ανάβουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 πολύ φοβάμαι ότι κάτι έχει ο λέβητας, αλλιώς δεν εξηγείται βλέπω τώρα ότι απο την αποχέτευση του λέβητα το νερό που βγαίνει είναι σκούρο γκρί..... απο 31/01/18 ο λέβητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, ThReSh είπε Οι από κάτω σας ανάβουν? Οχι, διότι λείπουν και έρχονται μόνο κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 3 minutes ago, SB_1957 said: Οχι, διότι λείπουν και έρχονται μόνο κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο! Για αμόνωτο σπίτι τόσων τμ, μου φαίνεται τρομακτικά χαμηλή η κατανάλωση... 50 minutes ago, SB_1957 said: Το ανάβουμε μόλις αρχίσουν τα κρύα, ο θερμοστάτης στους 20-20,5 όταν είμαστε σπίτι και στους 18 όταν λείπουμε ή κοιμόμαστε. Χοντρικά από πότε μέχρι πότε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Για αμόνωτο σπίτι τόσων τμ, μου φαίνεται τρομακτικά χαμηλή η κατανάλωση... Χοντρικά από πότε μέχρι πότε? Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ανάλογα πότε θα αρχίσουν τα κρύα και μέχρι Απρίλιο ή Μάιο αν τραβήξει ο χειμώνας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, SB_1957 said: Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ανάλογα πότε θα αρχίσουν τα κρύα και μέχρι Απρίλιο ή Μάιο αν τραβήξει ο χειμώνας. Δλδ από Σεπτέμβριο/Οκτώβριο ως Απρίλιο/Μάιο 500 euro (θέρμανση+ZNX) για αμόνωτα 120τμ στους 20-20.5 και 18 τη νύχτα για τις ώρες που δεν είστε εκεί και στην Πεύκη μάλιστα? Από το 24ωροπόσες ώρες είναι στους 20-20.5 κατά μέσο όρο? Γιατί μου φαίνεται ποσό/κόστος για πολύ καλά μονωμένο σπίτι? Κάτι δεν στέκει, αν ήταν μονωμένο δλδ πόσο κάτω θα πήγαινε? Δεν μιλάω για παθητικό σπίτι κι έτσι... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από ThReSh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Δλδ από Σεπτέμβριο/Οκτώβριο ως Απρίλιο/Μάιο 500 euro (θέρμανση+ZNX) για αμόνωτα 120τμ στους 20-20.5 και 18 τη νύχτα για τις ώρες που δεν είστε εκεί και στην Πεύκη μάλιστα? Ρε συ αυτά γιατί μου φαίνονται νούμερα για πολύ καλά μονωμένο σπίτι? Το σπίτι δεν είναι μονωμένο και τα κουφώματα είναι απλά με διπλό τζάμι. Το καλοκαίρι (επειδή δεν υπάρχουν ούτε τέντες) οι τοίχοι και το ταβάνι καίνε, το ίδιο και τα κουφώματα! Το χειμώνα είναι παγωμένα και όπως έγραψα σε άλλο νήμα πριν από καιρό, έχουμε όλα τα ψηλά έπιπλα στους εξωτερικούς τοίχους και χοντρές κουρτίνες να σέρνονται στο πάτωμα για να μειώσουμε τις απώλειες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Όπως είπα για τέτοια νούμερα/συνθήκες τα 500 τη "σεζόν" μου φαίνονται απίστευτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα