Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 7/2/2018 στις 1:11 ΠΜ, teot είπε

Οταν έγραψα δεν ηξερα οτι έχεις αντιστάθμιση.... είδα το περιστροφικό διακόπτη  τερματισμένο και για αυτο έγραψα για θερμοκρασια... οποτε οπως λες και εσυ το έχεις στην 9 καμπύλη.

Οπως έγραψα τον ιδιο χρονοπρογραμματιστή έχουμε (CAR2) πιθανόν και τον ίδιο λεβητα Ιmergas Victrix 24αρη έχω.... βεβαια στην φωτογραφία ειδα οτι το έχεις στο χειροκίνητο ενώ εγώ το δουλεύω στο αυτοματο  με προγραμματισμο  σε ποιές ώρες και ποιές ημέρες θα δουλεύει  στους 22,8  και ποιές στην μειωμένη 22.2 αλλα το manual η auto  δεν αλλαζει την καταναλωση 

Λοιπόν  σε εμένα δουλέυει στην 5. Λογικό ειναι να μην ανεβάσει θερμοκρασία νερου ουτε σε μένα ανεβαζει ... αν προσεξες γράφω οτι τα σώματα δουλέυουν τόσο χαμηλά που τις περισσότερες φορες αν δεν τα πιασεις δεν καταλαβαίνεις οτι είναι ζεστα.... και αυτός ειναι ο στόχος για να εκμεταλευτεις τη οικονομία της συμπύκνωσης. Το οτι δουλευουν χαμηλα δεν σε πειράζει, απο την στιγμή που το σπίτι έχει ζεσταθεί αρκει για να καλύψει τις απώλιες.  Απο την στιγμή που θα ζεσταθούν οι τοίχοι η ζέστη παραμένει....  Το πρόβλημα ειναι όταν για καποιο λόγο το κλείσω και πεσει η θερμοκρασια που θελει αρκετες ώρες ...ισως και μία μέρα να ανέβει.... εεε τότε το δίνω μια βοήθεια, βαζω την 9 καμπύλη μέχρι να ανεβασει και όταν πιάσει την θερμοκρασία το γυρίζω στην 5.

Αυτός ο τρόπος επιτυγχάνει οικονομία αλλα και ισοροπημένη θέρμανση. Σε μια τυπική χειμωνιάτικη ημέρα θα δουλευει σχεδόν όλη την ημέρα... αλλα με χαμηλή θερμοκρασία

Οπως έγραψα είναι ο πεμπτος χειμώνας με το αεριο ...

δες τα μηνυματα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 491
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα...

Σήμερα μου συνέδεσαν το φυσικό αέριο (με αίτησή μου από 4/8/2017 !!) και διαπίστωσα ότι η ένδειξη στο μετρητή είναι 2,5 m3 μέσα σε 1 μερα. Το έχω ανάψει ελάχιστα κυρίως για να το δοκιμάσουμε με τον υδραυλικό ότι όλα είναι κομπλέ θέρμανση και ζεστά νερά.. (Όταν μπήκε ο μετρητής η ένδειξη ήταν στο "0".)

Μου φάνηκε πολύ μεγάλη η κατανάλωση για το τίποτα που το άναψα και αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω γενικά το χειμώνα του 2018-2019. Υπάρχει ένας μπακαλίστικος τρόπος να υπολογίσω περίπου πόσο κοστίζει κάθε m3 ή Kwh μαζί με τις χρεώσεις διανομής και γενικά όλες τις χρεώσεις που βάζουν στο λογαριασμό? 

Εσείς που έχετε φυσικό αέριο τι καίτε περίπου σε μια μέρα ή σε μια βδομάδα σε m3?

Υ.Γ. Λέβητας συμπύκνωσης 29.1kW  ( Daewoo DGB-250 MES )  -  αμόνωτοι τοίχοι με διπλά παράθυρα στα κουφώματα (αν και δεν έχει κρύο έτσι το αναφέρω) 105 m2 

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

7 ώρες πριν, Lside είπε

Καλησπέρα γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα...

Σήμερα μου συνέδεσαν το φυσικό αέριο (με αίτησή μου από 4/8/2017 !!) και διαπίστωσα ότι η ένδειξη στο μετρητή είναι 2,5 m3 μέσα σε 1 μερα. Το έχω ανάψει ελάχιστα κυρίως για να το δοκιμάσουμε με τον υδραυλικό ότι όλα είναι κομπλέ θέρμανση και ζεστά νερά.. (Όταν μπήκε ο μετρητής η ένδειξη ήταν στο "0".)

Μου φάνηκε πολύ μεγάλη η κατανάλωση για το τίποτα που το άναψα και αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω γενικά το χειμώνα του 2018-2019. Υπάρχει ένας μπακαλίστικος τρόπος να υπολογίσω περίπου πόσο κοστίζει κάθε m3 ή Kwh μαζί με τις χρεώσεις διανομής και γενικά όλες τις χρεώσεις που βάζουν στο λογαριασμό? 

Εσείς που έχετε φυσικό αέριο τι καίτε περίπου σε μια μέρα ή σε μια βδομάδα σε m3?

Υ.Γ. Λέβητας συμπύκνωσης 29.1kW  ( Daewoo DGB-250 MES )  -  αμόνωτοι τοίχοι με διπλά παράθυρα στα κουφώματα (αν και δεν έχει κρύο έτσι το αναφέρω) 105 m2 

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

εγω οταν συνδεθηκα ο μετρητης δεν ήταν στο μηδεν    απο οτι ξερω τους δοκιμαζουν πριν τους συνδέσουν

δεν θυμαμαι ποσο εγραφε  παντος μετα εγινε αφαιρεσει απο τον λογαριασμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

what the FAK

Αναφορά σε κείμενο

μολις μου ηρθε ο διμηνιαιος λογαριασμος

80 ευρω συνολο ( τα 38 ειναι φοροι ) 1400 kwh

πρωτος μηνας - χρηση σε συγκεκριμενες ωρες. συνολο 7 ωρες καθε ημερα - ποσο 25 ευρω

δευτερος μηνας - συνεχομενη χρηση  θερμοστατης στους 18 βαθμους συνεχεια - ποσο 17 ευρω

.

περιοχη παγκρατι πολυκατοικια του 70 με αλουμινια

το αεριο ειναι μονο για θερμανση. για νερο εχω τον ηλιακο

ο δευτερος μηνας ειναι οπως εσυ. κολλημενο σε σταθερη θερμοκρασια.. εσυ λες τοχεις στους 21, εγω τοχα 18-19. το θεωρω αδιανοητο τοσο μεγαλη διαφορα. δλδ δε παιζει ναχω καλυτερη μονωση απο εσενα σαν κτιριο ( λογω παλαιοτητας )

Επεξ/σία από nipoa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω τους παλιούς, όταν δεν υπάρχει θέρμανση, τους καλοκαιρινούς μήνες, πόσο σας έρχεται ο λογαριασμός;

Για Ατομική μιλάω ενός διαμερισματος

Επεξ/σία από NikosKallithea

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρακολούθησα και σήμερα καίω περίπου  2-2,5 m3 / μέρα. Δεν έχω βρύσες που στάζουν και ο μετρητής όταν τον άνοιξαν ήταν στο "0" το είχα τσεκάρει.

Από υπολογισμούς που έκανα με 2,5m3/μέρα κοστίζει περίπου 45 ευρώ / μήνα.

Το βράδυ το ανάβω για 15' - 20' επειδή το διαμέρισμα είναι βορινό και δεν το βλέπει ήλιος καθώς και δεν έχει ζεσταθεί όλο το χειμώνα, για να σπάσει η υγρασία. Το ζεστό νερό το έχω στους 39-40 βαθμούς περίπου και δεν κάνει κανείς μπάνιο με τις ώρες.... 

Πείτε οι παλιοί σας φαίνεται παράλογη η κατανάλωση σύμφωνα με τα παραπάνω? Να αλλάξω κάτι στο τρόπο χρήσης πριν να είναι αργά? 

Υ.Γ.1 έχω ακούσει διάφορους να λένε ότι το καίνε φουλ και πληρώνουν 80 ευρώ/μήνα χειμώνα (π.χ. μόνιμα 21-22 βαθμούς θέρμανση). Ισχύουν αυτά τα πράγματα η είναι μπαρούφες? 

Υ.Γ.2 Οι λέβητες συμπύκνωσης σε τι θερμοκρασία νερού (στα σώματα) αποδίδουν οικονομικότερα? 

Επεξ/σία από Lside

Εχεις αποκλεισει το ενδεχομενο να εχεις διαρροη? Αν οχι δοκιμασε να δεις αν γυρναει ο μετρητης ενω στο σπιτι δεν θα λειτουργει τπτ εκεινη τη στιγμη. (εστιες, νερο, θερμανση).

Τι θερμοκρασια δειχνει ο θερμοστατης οταν το αναβεις και στο ποσο το βάζεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω διαρροή και ο μετρητής δεν γυρίζει όταν είναι σβηστός ο λέβητας. Έχω ρυθμίσει την θερμοκρασία στα σώματα στους 50 βαθμούς και το ανάβω 1-2 φορές την μέρα για κάνα 20'. Ο ρυθμιστής δείχνει 21 βαθμούς συνήθως όταν είναι σβηστό ωστόσο επειδή το σπίτι δεν ζεστάθηκε όλο το χειμώνα νιώθω λίγο ψύχρα και το βάζω στο 22 για λίγο να ανάψει και το ξανά κατεβάζω μετά από λίγο. Γενικά από ότι κατάλαβα αυτή είναι η κατανάλωση και πρέπει να συμφιλιωθώ μαζί της!

Στην αρχή το είχα στους 60-65 στα σώματα ίσως γι' αυτό έκαψε πολύ. Επίσης το νερό χρήσης δεν καίει σχεδόν καθόλου απ' ότι παρατήρησα τα καλοριφερ είναι το πακετο....!

Επεξ/σία από Lside

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ώρες πριν, Lside είπε

Στην αρχή το είχα στους 60-65 στα σώματα ίσως γι' αυτό έκαψε πολύ. 

δεν εχεις αντισταθμιση?

14 ώρες πριν, Lside είπε

Από υπολογισμούς που έκανα με 2,5m3/μέρα κοστίζει περίπου 45 ευρώ / μήνα.

δυομιση κυβικα την ημερα ειναι περιπου 90 ευρω χοντρικα μαζι με φορους και τις λοιπες χρεωσεις. Σαν τελικος λογαριασμος

Επεξ/σία από nikos121

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...