marios3434 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Παιδια καλημερα, ηθελα να ρωτησω για οικονομικοτερη καταναλωση, να τον κλεινω το θερμοστατη αφου πιασει θερμοκρασια το σπιτι? Αυτην την στιγμη τον ανοιγω μια φορα την ημερα το απογευμα για 3-4 ωρες οπου αφου πιασει θερμοκρασια τον κλεινω. Παρολαυτα μου ηρθε λογαριασμος 100ευρω για 2 μηνες και σκεφτομαι μηπως τον δουλευω λαθος και πρεπει να αφησω το θερμοστατη στους 22 πχ να καιει μονιμα..? Αν μπορει ας μου απαντησει καποιος και ευχαριστω εκ των προτερων!!
zanskou Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 100€ για δύο μήνες με όλα τα έξοδα δήμων, διανομής κλπ; Μια χαρά μου φαίνεται. Δε μας λες όμως πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σε ποια περιοχή, αν έχει μόνωση και λοιπά
ThodorisZ Δημοσ. Κυριακή στις 10:31 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:31 πμ Καλημέρα παιδιά, σε καινούργιο ενοίκιο και εντελώς άσχετος με φυσικό αέριο. Θέρμανση μέχρι στιγμής οκ, αλλά έχω μια απορία για το ζεστό νερό. Χτες στο πρώτο μπάνιο (1 ενήλικας) έφερε μετά από λίγο καυτό νερό. Ας πούμε ότι για 10 λεπτά το νερό παρέμεινε ζεστό. Μετά από 20 λεπτά, όταν πήγε να κάνει και ο 2ος μπάνιο (καλά καταλάβατε, εγώ) , όσο και αν το άφησα στο ζεστό, το νερό ήταν χλιαρό. Κάνω κάτι λάθος; Υπάρχει και ηλιακός τριπλής.
tollisth Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:14 πμ 40 λεπτά πριν, ThodorisZ είπε Καλημέρα παιδιά, σε καινούργιο ενοίκιο και εντελώς άσχετος με φυσικό αέριο. Θέρμανση μέχρι στιγμής οκ, αλλά έχω μια απορία για το ζεστό νερό. Χτες στο πρώτο μπάνιο (1 ενήλικας) έφερε μετά από λίγο καυτό νερό. Ας πούμε ότι για 10 λεπτά το νερό παρέμεινε ζεστό. Μετά από 20 λεπτά, όταν πήγε να κάνει και ο 2ος μπάνιο (καλά καταλάβατε, εγώ) , όσο και αν το άφησα στο ζεστό, το νερό ήταν χλιαρό. Κάνω κάτι λάθος; Υπάρχει και ηλιακός τριπλής. Στον λέβητα αεριού ζεστο νερο υπάρχει όταν ζητάς.ισως ηταν γυρισμένο στον ηλιακό
ThodorisZ Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 πμ Ευχαριστώ, πήγε εκεί το μυαλό μου. Η λογική είναι είτε το ένα είτε το άλλο; Δηλαδή θα πρέπει να γυρίσω κάποια βάνα για να παίρνει πχ από το λέβητα αερίου το χειμώνα και το καλοκαίρι από τον ηλιακό; Δεν εκμεταλλεύομαι και τα 2;
energy52 Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 πμ 1 ώρα πριν, ThodorisZ είπε Καλημέρα παιδιά, σε καινούργιο ενοίκιο και εντελώς άσχετος με φυσικό αέριο. Θέρμανση μέχρι στιγμής οκ, αλλά έχω μια απορία για το ζεστό νερό. Χτες στο πρώτο μπάνιο (1 ενήλικας) έφερε μετά από λίγο καυτό νερό. Ας πούμε ότι για 10 λεπτά το νερό παρέμεινε ζεστό. Μετά από 20 λεπτά, όταν πήγε να κάνει και ο 2ος μπάνιο (καλά καταλάβατε, εγώ) , όσο και αν το άφησα στο ζεστό, το νερό ήταν χλιαρό. Κάνω κάτι λάθος; Υπάρχει και ηλιακός τριπλής. Αφησε το ζεστο να τρεχει και δες αν δουλευει ο λεβητας..Εχε υπ οψιν πως ο λεβητας αεριου για να τρεχει αδιακοπα ζεστο νερο θελει μια min ροη νερου..αν εσυ σε καποια φαση το λιγοστεψεις πολυ τοτε θα φερει κρυο..(ειναι ενα μειονεκτημα αλλα το μαθαινεις)
ThodorisZ Δημοσ. Κυριακή στις 11:48 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:48 πμ 1 λεπτό πριν, energy52 είπε Αφησε το ζεστο να τρεχει και δες αν δουλευει ο λεβητας..Εχε υπ οψιν πως ο λεβητας αεριου για να τρεχει αδιακοπα ζεστο νερο θελει μια min ροη νερου..αν εσυ σε καποια φαση το λιγοστεψεις πολυ τοτε θα φερει κρυο..(ειναι ενα μειονεκτημα αλλα το μαθαινεις) Σε ευχαριστώ για το tip. Αυτή τη στιγμή το δοκιμάζω όπως το έκανα και χτες το βράδυ, τέρμα ζεστό και μαξ ροή. Μου φέρνει καυτό νερό. Χτες δεν, ήταν χλιαρό για πολλή ώρα. Κάτω ο λέβητας δείχνει μια θερμοκρασία, η οποία όταν κατέβηκα ήταν στο 33 και μέσα σε δευτερόλεπτα ανέβηκε σταδιακά στο 51. Απλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν αυτή η θερμοκρασία αφορά το ότι ενεργοποιήθηκε για να θερμάνει τα σώματα ή για να θερμάνει το νερό. (Λεβητας Condens 2500 W)
giannnis122 Δημοσ. Κυριακή στις 12:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:26 μμ Αν έχει ψηφιακή οθόνη τότε όταν δουλεύει για ζνχ θα έχει μια βρύση ενώ στην θέρμανση ένα σωμα
ThodorisZ Δημοσ. Κυριακή στις 04:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:27 μμ 3 ώρες πριν, giannnis122 είπε Αν έχει ψηφιακή οθόνη τότε όταν δουλεύει για ζνχ θα έχει μια βρύση ενώ στην θέρμανση ένα σωμα Είσαι ωραίος, οντως! Το σώμα πράγματι ενεργοποιείται και φτάνει 60+ βαθμούς. Όταν όμως ανοίγω τη βρύση, φέρνει απλά ζεστό (όχι καυτό) και ο λέβητας παρέμεινε στους 29 βαθμούς χωρίς να ενεργοποιηθεί η ένδειξη της βρύσης. Εγώ καταλαβαίνω ότι δε θερμαίνει το νερό, έγινε συντήρηση πριν από 4 μέρες - θα τον ξαναφέρω. Τι πρέπει να προσέξω;
giannnis122 Δημοσ. Κυριακή στις 07:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:15 μμ Μήπως ζνχ είναι από ηλιακό και πρέπει να το γυρίσεις, δεν ξέρω πως είναι η εγκατάσταση σου αν έχει αυτή την εναλλαγή
ThodorisZ Δημοσ. Κυριακή στις 07:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:21 μμ 5 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Μήπως ζνχ είναι από ηλιακό και πρέπει να το γυρίσεις, δεν ξέρω πως είναι η εγκατάσταση σου αν έχει αυτή την εναλλαγή Θα το δω, ευχαριστώ πολύ! 1
zanskou Δημοσ. Κυριακή στις 07:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:39 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ThodorisZ είπε Είσαι ωραίος, οντως! Το σώμα πράγματι ενεργοποιείται και φτάνει 60+ βαθμούς. Όταν όμως ανοίγω τη βρύση, φέρνει απλά ζεστό (όχι καυτό) και ο λέβητας παρέμεινε στους 29 βαθμούς χωρίς να ενεργοποιηθεί η ένδειξη της βρύσης. Εγώ καταλαβαίνω ότι δε θερμαίνει το νερό, έγινε συντήρηση πριν από 4 μέρες - θα τον ξαναφέρω. Τι πρέπει να προσέξω; λογικά κάποια βάνα πρέπει να ανοίξεις/κλείσεις. εγώ όταν κάναμε την εγκατάσταση στο σπίτι έβαλα ένα "δενθυμαμαιπώςτολενε" που βλέπει αν ο ηλιακός έχει ζεστό και αυτόματατα παίρνει από εκεί. κι αν δεν έχει αυτόματα πάλι ανάβει ο λέβητας και φέρνει ζνχ ακριβώς για να αποφύγω αυτή την περίπτωση. Επεξ/σία Κυριακή στις 07:39 μμ από zanskou
marioboni Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 μμ Σε μονωμένο σπίτι τι θα λειτουργήσει πιο οικονομικά με λέβητα συμπήκνωσης φυσικού αερίου; χαμηλή θερμοκρασία πχ 45 με μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας, ή 60 με μικρότερη διάρκεια λειτουργίας; με 45 και εξωτερική 4 βαθμούς το σπίτι μια χαρά ζεσταίνεται παντού με 22 +- 0.2 βαθμούς Μελέτη θέρμανσης υπάρχει, τα σώματα όμως μπήκαν περίπου +25% μεγαλύτερα , χοντρικά+1 φέτα Ο θερμοστάτης είναι με διαφορικό +- 0,1 θα πάρει στους 21,9 και θα σβήσει στους 22.1 Αφού σβήσει θα ανέβει ως 22.3 περίπου με τους 45 στα σώματα , και περίπου 22.7 με τους 60+ στα σώματα λέβητας είναι ο Baxi duotec compact e28Ga η μελέτη είναι με θερμοκρασία προσαγωγής 40 και θερμοκρασία χώρου 20 και μέση ελάχιστη στους -5 περιοχή Σίνδο Θεσσαλονίκης με αρκετές ημέρες κάτω από 0 με τρελή υγρασία έχω κατανάλωση περίπου 130-140 κυβικά με ζνχ όλα μέσα και 4 άτομα στο σπίτι 1
giannnis122 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 πμ 1 ώρα πριν, marioboni είπε χαμηλή θερμοκρασία πχ 45 με μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας, ή 60 με μικρότερη διάρκεια λειτουργίας; Παρακολούθησε την κατανάλωση στο ρολόι του αερίου και βλέπεις. Αλλά 60 νομίζω είναι υπερβολή. Τι κατανάλωση έχεις την ημέρα; Και εγώ το θερμοστάτη τον έχω +-0,1 και 46 με ήπιο καιρό, με 7-8 βαθμούς 48 και με 4-5 βαθμούς στους 50, αλλά Αττική 1
marioboni Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:21 πμ φέτος το κρύο είναι αρκετά πιο δυνατός από πέρσι που δούλευα κλιματιστικά θα τσεκαρω ανά μήνα για να δω αποτελέσματα σαν λειτουργία με βολεύει τώρα έτσι χαμηλά τα νερά γιατί δεν έχει διακυμάνσεις σε θερμοκρασία το σπίτι.Είναι πιο σταθερή θερμοκρασία, πιο ποιοτική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα