Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλεγξε κατ αρχήν τον μετρητή σου.

Μια που το έφερε το θέμα, η προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την απόδοση προς το κόστος με έχει οδηγήσει στο να ρυθμίζω τη θερμοκρασία του σπιτιού σε 18-19 όταν λείπουμε από το σπίτι και σε 19-20 όταν είμαστε στο σπίτι (υπάρχουν και 2 αφυγραντήρες stby αν χρειαστούν). Το ±1 έχει σχέση με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Πάντως εάν χρειαζόταν να διαλέξω μία συγκεκριμένη always-on ρύθμιση θερμοκρασίας, θα διάλεγα 19..

Με αυτό το τρόπο εγώ κυκλοφορώ στο σπίτι με κοντομάνικο, οι υπόλοποι το πολύ να χρειαστούν κάτι ψιλοέξτρα και το κόστος κινείται σε φυσιολογικά, για το πορτοφόλι μου, επίπεδα.

Επεξ/σία από flyer
  • Απαντ. 517
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, flyer said:

Μια που το έφερε το θέμα, η προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την απόδοση προς το κόστος με έχει οδηγήσει στο να ρυθμίζω τη θερμοκρασία του σπιτιού σε 18-19 όταν λείπουμε από το σπίτι και σε 19-20 όταν είμαστε στο σπίτι (υπάρχουν και 2 αφυγραντήρες stby αν χρειαστούν). Το ±1 έχει σχέση με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Με αυτό το τρόπο εγώ κυκλοφορώ στο σπίτι με κοντομάνικο, οι υπόλοποι το πολύ να χρειαστούν κάτι ψιλοέξτρα και το κόστος κινείται σε φυσιολογικά, για το πορτοφόλι μου, επίπεδα.

αν εβαζες τον αφυγραντηρα ισως να ησουν καλυτερα πχ στους 18 οταν θα εισαι σπιτι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, flyer είπε

Μια που το έφερε το θέμα, η προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την απόδοση προς το κόστος με έχει οδηγήσει στο να ρυθμίζω τη θερμοκρασία του σπιτιού σε 18-19 όταν λείπουμε από το σπίτι και σε 19-20 όταν είμαστε στο σπίτι (υπάρχουν και 2 αφυγραντήρες stby αν χρειαστούν). Το ±1 έχει σχέση με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Πάντως εάν χρειαζόταν να διαλέξω μία συγκεκριμένη always-on ρύθμιση θερμοκρασίας, θα διάλεγα 19..

Ποσο περιπου καταναλωση εχεις με αυτες τις ρυθμισεις? ή αν δεν γνωριζεις κυβικα ποσο περιπου σου ερχεται τον χειμωνα ο λογαριασμος. παντως ακομα το always on 21 που εχω εγω δεν νομιζω πως δικαιολογει τετοια καταναλωση

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.
6 ώρες πριν, phanispal είπε

Επίσης, έχεις μετρήσει την πραγματική θερμοκρασία του χώρου;

Γιατί άλλο να το έχεις ορίσει στους 21°C, να μην τους πιάνει ποτέ και να δουλεύει ας πούμε στο full, και άλλο να έχεις όντως ~21 στο χώρο και να παίζει μπάλα ο θερμοστάτης.

Ισχύει αυτό π λες.

Να μετράτε πάντα και την πραγματική θερμοκρασία του χώρου ώστε να βλέπετε τι παίζει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρε το λεβητακι σου για βλάβη ή αστοχία του θερμοστάτη χώρου. 

Με 20.8 σταθερά δεν γράφει τέτοια κατανάλωση με την καμία. 

Εκτός κ αν έχεις ρετιρέ οροφοδιαμερισμα με τεράστιες απώλειες. 

Πάντως έχω ακούσει από γνωστή μου να κολλήσει το λεβητακι ανοικτό κ να έρχεται 700αρι 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ποσο περιπου καταναλωση εχεις με αυτες τις ρυθμισεις? ή αν δεν γνωριζεις κυβικα ποσο περιπου σου ερχεται τον χειμωνα ο λογαριασμος. παντως ακομα το always on 21 που εχω εγω δεν νομιζω πως δικαιολογει τετοια καταναλωση

Γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις ότι κάθε σπίτι έχει διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης?

• Like 1
Δημοσ.

γιατι δεν εχω 300τμ σπιτι στην μαλακασα. 100τμ ειναι στην αγια παρασκευη με σχετικα καλη μονωση και κουφωματα αλουμινιου

• Super Moderators
Δημοσ.
57 minutes ago, nikos121 said:

100τμ ειναι στην αγια παρασκευη με σχετικα καλη μονωση και κουφωματα αλουμινιου

Όταν λες καλή μόνωση τι εννοείς? Γιατί σε προηγούμενο post απάντησες ότι ουσιαστικά δεν γνώριζες...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos121 είπε

γιατι δεν εχω 300τμ σπιτι στην μαλακασα. 100τμ ειναι στην αγια παρασκευη με σχετικα καλη μονωση και κουφωματα αλουμινιου

Είπαμε, η τοποθεσία και το εμβαδόν είναι μόνο δύο από τις δεκάδες παραμέτρους που παίζουν ρόλο, οποιαδήποτε σύγκριση προσπαθήσεις να κάνεις μόνο με αυτά τα στοιχεία θα είναι άκυρη.

Το μόνο που μπορώ να σου πω στα σίγουρα είναι ότι ο τρόπος που το δουλεύεις(21 βαθμοί 24/7) δεν είναι οικονομικός.

Δημοσ.

εκανε το μαστορι σημερα μια τρυπα για να περασει εναν σωληνα για τον φουρνο φυσικου αεριου και μου ειπε πως εχει διπλη μονωση. αυτο το γαλαζιο σαν αφρολεξ που ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης παιζει μεγαλο ρολο και ο προσανατολισμος αλλο να ειναι βορινό και να μην το βλεπει ο ηλιος και αλλο νοτιο ή ανατολικο και να ειναι ηλιολουστο. Επισης αλλο να ειναι εκτεθιμενες και οι τεσσερις πλευρες και αλλο να εχεις μεσοτοιχια αλλα διαμερισματα. Επίσης αλλο ενδιαμεσος οροφος και αλλο ρετιρε και απο πάνω να εχεις πλακα. Οπως σου ειπαν 100 παραγοντες επηρεάζουν οποτε μην ψαχνεις να το συγκρινεις με αλλους. 

Εμενα παντως ειναι Θεσσαλονίκη 70τμ οπου το μισο+ γεναρη δεν περασε τους 10c η εξωτερικη θερμοκραδια και ειχα καταναλωση για τον Γενάρη γυρω στα 60-70 κυβικα. Ειναι μαλιστα βορινο, ενδιάμεσος όροφος, με 2 εξωτερικους τοιχους αλλα μονωμένο και ενεργειακα κουφωματα. Ρυθμισμενο το έχω στους 23,5βαθμους και αναβει μια το πρωί και μια απογευμα δηλαδη καθε 12 ωρες και η θερμοκρασία οσο ειναι κλειστο δεν πεφτει ποτε κατω απο τους 21,5-22.

Διπλη μονωση; μαλλον εννοεις διπλο σειρα με τουβλο και ενδιαμεσα μονωση. Επισης αλλο η μόνωση να εχει παχος 3εκ και αλλο 5ή7εκ

Επεξ/σία από teddy71
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που κατα την γνωμη μου παίζει τεράστιο ρόλο πρωτίστως ειναι  το 24/7 και το 21, προσπάθησε να τα περιορίσεις

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
18 ώρες πριν, nikos121 είπε

2.jpg.1a54d69fe5d6c6ffcdb5c9feb209527a.jpg1.jpg.d3dcdf003f07a6c755600d68e3c71394.jpg

Συμφωνω. Αλλα θα ειχε λογικη αν ισχυαν οι ωρες αυτες που περιγραφεις. Απο το μεσημερι στις 3 και μετα υπαρχει και ανθρωπος στο σπιτι.

Αλλα ακομα και 24/7 που το εχω εγω δεν ειναι υπερβολικη η καταναλωση? Μιλαμε για λεβητα συμπυκνωσης

Επειδη έχω και εγω λέβητα συμπύκνωσης  της Imergas και τον ιδιο θερμοστατη χώρου βλέπω οτι έχεις πολυ ψηλά την θερμοκρασία του λέβητα (τελευταιος δεξιά περιστροφικός διακόπτης) ... στους λεβητες συμπυκνωσης όσο πιο χαμηλά δουλευει ο λέβητας  τόσο μεγαλύστερη οικονομία έχουμε.

Επειδη και εγώ τον δουλεύω με συνεχόμενη λειτουργια και με πολυ υψηλότερη θερμοκρασια χωρου (22,8 βαθμοι 08.00 - 01.00 και 22,2 βαθμοί 01.00-08.00) το έχω ρυθμίσει να δουλευει χαμηλα. Βεβαια εγω έχω βάλει και αισθητηρα εξωτερικής θερμοκρασίας και η θερμοκρασία του λεβητα αλλάζει ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία σε συνάρτηση με την καμπύλη που έχω βάλει.  Τα σώματα δουλέυουν τόσο χαμηλά που τις περισσότερες φορες αν δεν τα πιασεις δεν καταλαβαίνεις οτι είναι ζεστα.  Για να καταλάβεις οτι περυσι με τα -5  με το ζόρι επιανε του 60 βαθμούς . 

Αυτα όλα απο εμπειρία 5 χρόνια με αέριο . 

Ενδεικτικα αναφέρω οτι απο 1/9/2016 μεχρι 31/8/2017  πλήρωσα για διαμέρισμα 2ου ορόφου 80τμ κατασκευης 1970 χωρίς μονωση αλλα με αλλαγμένα  παράθυρα  και με 3 απο τις 4 πλευρες του εξωτερικοι τοίχοι σε πολη με αρκετα χαμηλότερες θερμοκρασιες απο την Αγ. Παρασκευή (περυσι ειχε πάνω απο 15 ημερες θερμοκρασία κάτω απο -5)  συνολικο ποσό 435 ευρώ μαζι με τα παγια και όλες τις επιβαρύνσεις.  Το ποσό θα ηταν λίγο μεγαλύτερο αν δεν ειχα ηλιακό (υπήρχε πριν βαλω το αεριο)  που παίρνω το ΖΝΧ και γυρίζω στο αεριο μόνο όταν δεν αρκει του ηλιακού.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, teot είπε

Επειδη έχω και εγω λέβητα συμπύκνωσης  της Imergas και τον ιδιο θερμοστατη χώρου βλέπω οτι έχεις πολυ ψηλά την θερμοκρασία του λέβητα (τελευταιος δεξιά περιστροφικός διακόπτης) ... στους λεβητες συμπυκνωσης όσο πιο χαμηλά δουλευει ο λέβητας  τόσο μεγαλύστερη οικονομία έχουμε.

Επειδη και εγώ τον δουλεύω με συνεχόμενη λειτουργια και με πολυ υψηλότερη θερμοκρασια χωρου (22,8 βαθμοι 08.00 - 01.00 και 22,2 βαθμοί 01.00-08.00) το έχω ρυθμίσει να δουλευει χαμηλα. Βεβαια εγω έχω βάλει και αισθητηρα εξωτερικής θερμοκρασίας και η θερμοκρασία του λεβητα αλλάζει ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία σε συνάρτηση με την καμπύλη που έχω βάλει.  Τα σώματα δουλέυουν τόσο χαμηλά που τις περισσότερες φορες αν δεν τα πιασεις δεν καταλαβαίνεις οτι είναι ζεστα.  Για να καταλάβεις οτι περυσι με τα -5  με το ζόρι επιανε του 60 βαθμούς . 

Αυτα όλα απο εμπειρία 5 χρόνια με αέριο . 

Ενδεικτικα αναφέρω οτι απο 1/9/2016 μεχρι 31/8/2017  πλήρωσα για διαμέρισμα 2ου ορόφου 80τμ κατασκευης 1970 χωρίς μονωση αλλα με αλλαγμένα  παράθυρα  και με 3 απο τις 4 πλευρες του εξωτερικοι τοίχοι σε πολη με αρκετα χαμηλότερες θερμοκρασιες απο την Αγ. Παρασκευή (περυσι ειχε πάνω απο 15 ημερες θερμοκρασία κάτω απο -5)  συνολικο ποσό 435 ευρώ μαζι με τα παγια και όλες τις επιβαρύνσεις.  Το ποσό θα ηταν λίγο μεγαλύτερο αν δεν ειχα ηλιακό (υπήρχε πριν βαλω το αεριο)  που παίρνω το ΖΝΧ και γυρίζω στο αεριο μόνο όταν δεν αρκει του ηλιακού.

φιλε μου και μενα ηρθε με αντισταθμιση ο λεβητας και τη καμπυλη την εχω στο τερμα στο 9 καθως δεν εβλεπα να ανεβαινει η θερμοκρασια του νερου κοινως δεν εβλεπα προκοπη. εσυ σε ποιο βαθμο την εχεις την καμπυλη?

20180206_092243.jpg.0fec78488fdbd141de551b4bb90c8091.jpg

Να και η καμπυλη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nikos121 είπε

φιλε μου και μενα ηρθε με αντισταθμιση ο λεβητας και τη καμπυλη την εχω στο τερμα στο 9 καθως δεν εβλεπα να ανεβαινει η θερμοκρασια του νερου κοινως δεν εβλεπα προκοπη. εσυ σε ποιο βαθμο την εχεις την καμπυλη?

20180206_092243.jpg.0fec78488fdbd141de551b4bb90c8091.jpg

Να και η καμπυλη

Οταν έγραψα δεν ηξερα οτι έχεις αντιστάθμιση.... είδα το περιστροφικό διακόπτη  τερματισμένο και για αυτο έγραψα για θερμοκρασια... οποτε οπως λες και εσυ το έχεις στην 9 καμπύλη.

Οπως έγραψα τον ιδιο χρονοπρογραμματιστή έχουμε (CAR2) πιθανόν και τον ίδιο λεβητα Ιmergas Victrix 24αρη έχω.... βεβαια στην φωτογραφία ειδα οτι το έχεις στο χειροκίνητο ενώ εγώ το δουλεύω στο αυτοματο  με προγραμματισμο  σε ποιές ώρες και ποιές ημέρες θα δουλεύει  στους 22,8  και ποιές στην μειωμένη 22.2 αλλα το manual η auto  δεν αλλαζει την καταναλωση 

Λοιπόν  σε εμένα δουλέυει στην 5. Λογικό ειναι να μην ανεβάσει θερμοκρασία νερου ουτε σε μένα ανεβαζει ... αν προσεξες γράφω οτι τα σώματα δουλέυουν τόσο χαμηλά που τις περισσότερες φορες αν δεν τα πιασεις δεν καταλαβαίνεις οτι είναι ζεστα.... και αυτός ειναι ο στόχος για να εκμεταλευτεις τη οικονομία της συμπύκνωσης. Το οτι δουλευουν χαμηλα δεν σε πειράζει, απο την στιγμή που το σπίτι έχει ζεσταθεί αρκει για να καλύψει τις απώλιες.  Απο την στιγμή που θα ζεσταθούν οι τοίχοι η ζέστη παραμένει....  Το πρόβλημα ειναι όταν για καποιο λόγο το κλείσω και πεσει η θερμοκρασια που θελει αρκετες ώρες ...ισως και μία μέρα να ανέβει.... εεε τότε το δίνω μια βοήθεια, βαζω την 9 καμπύλη μέχρι να ανεβασει και όταν πιάσει την θερμοκρασία το γυρίζω στην 5.

Αυτός ο τρόπος επιτυγχάνει οικονομία αλλα και ισοροπημένη θέρμανση. Σε μια τυπική χειμωνιάτικη ημέρα θα δουλευει σχεδόν όλη την ημέρα... αλλα με χαμηλή θερμοκρασία

Οπως έγραψα είναι ο πεμπτος χειμώνας με το αεριο ...

Επεξ/σία από teot
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...