Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι ρυθμίζει εδω ο θερμοστάτης; (perry). Αυτό το τσετ τι ειναι.

IMG_20250130_062357643~2.jpg

• Απαντ. 588
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 minutes ago, giannnis122 said:

Λογικά ρύθμιση παγετού, αν πέσει κάτω από 5 να δουλέψει ο λέβητας 

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

king77 θέλω και γω να δοκιμάσω του χρόνου χωρίς αντιστάθμιση, μόνο ον-οφ να δω τι καταναλώσεις θα πετύχω με νερά ως 60 βαθμούς. ανάλογα τα κρύα βέβαια. πάντως, φέτος καίω αρκετά ενώ δεν έκανε και βαρύ χειμώνα ως τώρα ακόμη και βόρεια ελλάδα που είμαι. σκέψου με την αντιστάθμιση δουλεύει σχεδόν 24 ώρες ο λέβητας με τα νερά στους 54 και ενώ ζητάω 21.5 τα σώματα άλλοτε χλιαρά και άλλοτε πιο ζεστά ανάλογα την εξωτερική εννοείται. πάντως και 20 να ζητάω ο λέβητας δεν σβήνει τελείως, εννοώ ότι συνεχίζει και λειτουργεί στο ρελαντί κάπως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/1/2025 στις 10:55 ΜΜ, TheKing77 είπε

Τα καινούργια σώματα αν αλλάχτηκαν με ίδιες θερμίδες όπως τα παλιά πάλι πρέπει να δουλέψουν 60 βαθμούς .. μιας και είδα το buderus πιο πάνω το ίδιο ακριβώς έστησα σε πελάτη τον Οκτώβριο νέο Ηράκλειο.. πριν είχε πετρελαίο με πάνελ του 2000. Τ λέβητα 75. Απαίτησε αισθητηριο και αντιστάθμιση όσο και αν τον απέτρεπα. Αποτέλεσμα σε 100τμ σπίτι έφαγε σε ένα μήνα 200 κυβικά και μουρμούρα ότι δεν του φτάνει η ζέστη. Τα ξηλωσα αρχές Γενάρη.. μεχρι σήμερα 85κυβικα και happy...

Τα καινουργια σωματα ειναι μεγαλυτερα (πιο πολλες θερμιδες απο τα παλια). Ποια ειναι η επιθυμητη θερμοκρασια σε αυτη την περιπτωση?

Επισης πως βλεπω σε τι θερμοκρασια εχει θεσει ο τεχνικος τα νερα? Σημερα που ανεβηκα στην ταρατσα ο λεβητας εγραφε 27 βαθμους Κ. Βεβαια ειναι ζεστη μερα

Τελος, εχω παρατηρησει οτι η πιεση του λεβητα ειναι χαμηλη (πεφτει στο κοκκινο) και πρεπει συνεχεια να την ανεβαζω ανοιγοντας για λιγο μια βαλβιδα που εχει απο κατω ο λεβητας. Αυτο που μπορει να οφειλετε και τι συνεπειες εχει στην καταναλωση?

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!

Επεξ/σία από than81
Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι νέος χρήστης φυσικού αερίου. Στο σπίτι εχω ενδοδαπέδια θέρμανση ενώ ο γείτονας μου έχει καλοριφέρ. Εγώ έχω την θερμοκρασία θέρμανσης στους 42 και ο γείτονας στους 60 ή 65. Παρατηρώ όμως πως ο μετρητής του αερίου γυρίζει το ίδιο γρήγορα και στους δυο μας. Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν θα έπρεπε σε μένα να γυρίζει πιο αργά?

Δημοσ.

Η πίεση που πέφτει σημαίνει απώλεια από κάποιο σημείο. Διακόπτης εξαεριστικό κλπ. Μπορεί να είναι ελαχιστη αλλά επειδή το σύστημα είναι μικρό φένεται αμεσως.βρισκεις το σημείο κ φέρνεις τεχνικό για επισκευή. Η ρύθμισμενη μέγιστη Τ των σωμάτων φένεται από το πάνελ του λέβητα πατώντας στο κουμπί με το σώμα. Αν υπάρχει ενεργή αντιστάθμιση ανάλογα την εξωτερική Τ στέλνει ανάλογα νερά στα σώματα. 

Ο γείτονας έχει ίδιο σπίτι με το δικό σου ? Μόνωση κουφώματα κλπ? Το γυρνάει αργά η γρήγορα είναι σχετικό.η ενδοδαπεδια συνεπάγεται μεγάλη αδράνεια άρα ανάβει και το σπίτι θα ζεσταθεί μεταω από πολλές ώρες , υποχρεωτικά αντιστάθμιση και φυσικά 24ωρη λειτουργία. Η πιο οικονομική και ποιοτική θέρμανση είναι αρκεί να σεταριστει σωστά λόγω αδράνειας της. Δες πόσα κυβικά καις τη μέρα κ πες μας για το σπίτι αναφερεσαι

Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheKing77 είπε

Η πίεση που πέφτει σημαίνει απώλεια από κάποιο σημείο. Διακόπτης εξαεριστικό κλπ. Μπορεί να είναι ελαχιστη αλλά επειδή το σύστημα είναι μικρό φένεται αμεσως.βρισκεις το σημείο κ φέρνεις τεχνικό για επισκευή. Η ρύθμισμενη μέγιστη Τ των σωμάτων φένεται από το πάνελ του λέβητα πατώντας στο κουμπί με το σώμα. Αν υπάρχει ενεργή αντιστάθμιση ανάλογα την εξωτερική Τ στέλνει ανάλογα νερά στα σώματα. 

Ο γείτονας έχει ίδιο σπίτι με το δικό σου ? Μόνωση κουφώματα κλπ? Το γυρνάει αργά η γρήγορα είναι σχετικό.η ενδοδαπεδια συνεπάγεται μεγάλη αδράνεια άρα ανάβει και το σπίτι θα ζεσταθεί μεταω από πολλές ώρες , υποχρεωτικά αντιστάθμιση και φυσικά 24ωρη λειτουργία. Η πιο οικονομική και ποιοτική θέρμανση είναι αρκεί να σεταριστει σωστά λόγω αδράνειας της. Δες πόσα κυβικά καις τη μέρα κ πες μας για το σπίτι αναφερεσαι

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα την πρώτη παράγραφο και συγκεκριμένα " η πίεση που πέφτει σημαίνει απώλεια από κάποιο σημείο..." Έγραψα πως εγώ έχω τα νερά της θέρμανσης στους 42 ενώ ο γείτονας στους 60-65. Όταν ένα σπίτι ζητάει 42 ενώ ένα άλλο 65 αυτό δεν συνεπάγεται πως ο μετρητής γυρίζει πιο αργά στους 42? Όσο πιο ψηλή η θερμοκρασία των νερών θέρμανσης δεν καταναλώνει και περισσότερο ο μετρητής? Τα κυβικά που καίω και στις 10 ημέρες που το λειτουργώ είναι περίπου 5-6 την ημέρα αλλά αυτές οι ημέρες είναι σαν άνοιξη.... Μιλάμε για τριόροφη μεζονέτα, πλήρως μονωμένη, με καινούργια θερμομονωτικά κουφώματα και θερμοκρασία στους 2 πρώτους ορόφους 19,5-20,5 και στον τρίτο όροφο 19-20. Εάν δλδ κάνει κάποιες ημέρες κάποιο σχετικό κρύο θα καίω πολύ πολύ περισσότερο.... Αντιστάθμιση δεν έχω απλά θεωρούσα πως με την χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής να κέρδιζα κάτι.... Αυτά, ελπίζω να τα εξήγησα καλά 

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία στον λέβητα αλλά το δίκτυο της ενδοδαπεδιας έχει περισσότερα λίτρα νερό από τα καλοριφέρ άρα περισσότερα λίτρα να θερμανθούν και εδώ μιλάμε για τριόροφη κατοικία. Παίζει ρόλο και η εγκατάσταση το πώς έχει μοιράσει ο εγκατάστασης το δίκτυο θέρμανσης 

• Like 1
Δημοσ.

5 κυβικά την μέρα σε τρία επίπεδα μεζονέτα (φαντάζομαι 200τμ σίγουρα?) είναι τσάμπα.. 100ε το μήνα χοντρικά. Πόσο πιο κάτω να πάει ? Αν συζητάμε για δύο όμοια σπίτια και με ίδιες συνήθειες αερισμού κλπ τότε το μόνο που κερδίζεις σε σχέση με το γείτονα είναι ένα 10-15% από τη συμπύκνωση πηγαίνοντας τον βαθμό απόδοσης στο 110%. Και αυτό με αρκετούς αστερίσκους.. ο γείτονας μπορεί να στέλνει 45β νερά στα σώματα εκείνη την στιγμή αν έχει αντιστάθμιση πχ. Οι απώλειες των σπιτιών σας είναι οι ίδιες. Εσύ κέρδισες ποιοτική ομοιόμορφη θέρμανση χωρίς cold spots χωρίς χαλιά κλπ.  Στο πολύ κρύο με σοβαρή μόνωση δεν συνεπάγεται ότι θα καις 10κυβικα την μέρα. Μπορεί να καις 6-7.. σε αμονωτο σπιτι μπορεί να εκαιγες τα δίπλα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, TheKing77 είπε

5 κυβικά την μέρα σε τρία επίπεδα μεζονέτα (φαντάζομαι 200τμ σίγουρα?) είναι τσάμπα.. 100ε το μήνα χοντρικά. Πόσο πιο κάτω να πάει ? Αν συζητάμε για δύο όμοια σπίτια και με ίδιες συνήθειες αερισμού κλπ τότε το μόνο που κερδίζεις σε σχέση με το γείτονα είναι ένα 10-15% από τη συμπύκνωση πηγαίνοντας τον βαθμό απόδοσης στο 110%. Και αυτό με αρκετούς αστερίσκους.. ο γείτονας μπορεί να στέλνει 45β νερά στα σώματα εκείνη την στιγμή αν έχει αντιστάθμιση πχ. Οι απώλειες των σπιτιών σας είναι οι ίδιες. Εσύ κέρδισες ποιοτική ομοιόμορφη θέρμανση χωρίς cold spots χωρίς χαλιά κλπ.  Στο πολύ κρύο με σοβαρή μόνωση δεν συνεπάγεται ότι θα καις 10κυβικα την μέρα. Μπορεί να καις 6-7.. σε αμονωτο σπιτι μπορεί να εκαιγες τα δίπλα.. 

Δεν έχει αντιστάθμιση ούτε ο γείτονας όπως ούτε και εγώ... Οι θερμοστάτες οι δικοί μου είναι έως 20,5 ενώ οι δικοί του στους 21 με 22. Το σπίτι μου είναι 165 με 170.... Τι να πω? Δεν καίω πολλά όπως πολύ σωστά έγραψες αλλά δε ζεσταινόμαστε κιόλας, καταλαβαίνεις... Πάντως είχα την εντύπωση πως θα κατανάλωνε λιγότερο λόγω των 45β που ζητάω από κάποιον που ζητάει παραπάνω... Αυτή ήταν η απορία μου.

Επιπλέον μιλάμε για Θεσσαλονίκη, 200 μέτρα υψόμετρο. Τώρα που έρχονται κρύα  ο λέβητας σε μεζονέτες δουλεύει 24 συνεχώς γιατί τα εισερχόμενα "μοιράζονται" σε όλους τους ορόφους οπότε η θερμοκρασία τους πέφτει. Δεν λειτουργεί δλδ σαν ένα διαμέρισμα που πάντα στέλνει σε έναν μόνο κυκλοφορητή άρα η θερμοκρασία είναι ακριβώς ότι έχουμε ορίσει. Γνωρίζεις & ασχολείσαι πάντως με το θέμα απ' ότι φαίνεται, μπράβο σου 

Επεξ/σία από Ioannis1979
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Υδραυλικός είμαι. Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις 3 ξεχωριστούς θερμοστάτες. Δεν ζεστενεσαι γιατί δεν πιάνει ο χώρος την Τ που ζητάς? Έχεις άνιση κατανομή ζέστης ανά χώρο? Η ενδοδαπεδια απαιτεί σοβαρή μηχανολογική μελέτη που ελπίζω να έγινε και εφαρμόστηκε καθώς και ρύθμιση για αυτό έχουμε ροομετρα στους συλλέκτες επιστροφής. Ο κυκλοφόρητης του επιτοιχου είναι inverter οπότε θα δώσει ότι χρειάζεται ανάλογα την ζήτηση στις ζώνες.. εκτός αν μιλάμε για καμία ενδοδαπεδια του 1990 με αρχαίο μηχάνημα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheKing77 είπε

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Υδραυλικός είμαι. Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις 3 ξεχωριστούς θερμοστάτες. Δεν ζεστενεσαι γιατί δεν πιάνει ο χώρος την Τ που ζητάς? Έχεις άνιση κατανομή ζέστης ανά χώρο? Η ενδοδαπεδια απαιτεί σοβαρή μηχανολογική μελέτη που ελπίζω να έγινε και εφαρμόστηκε καθώς και ρύθμιση για αυτό έχουμε ροομετρα στους συλλέκτες επιστροφής. Ο κυκλοφόρητης του επιτοιχου είναι inverter οπότε θα δώσει ότι χρειάζεται ανάλογα την ζήτηση στις ζώνες.. εκτός αν μιλάμε για καμία ενδοδαπεδια του 1990 με αρχαίο μηχάνημα .

Πιάνει θερμοκρασίες το σπίτι, τουλάχιστον αυτές τις μέρες. Απλά κάθε όροφος για να ζεσταθεί παίρνει ώρα και παραπάνω στο περίπου... Σε αυτό τον χρόνο καίει 1 κυβικό περίπου ο μετρητής οπότε καταλαβαίνεις αν ο κάθε όροφος πάρει 2 ή 3 φορές περίπου μέσα στην ημέρα η κατανάλωση ξεφεύγει. Τα 5 κυβικά που έγραψα παραπάνω αφορούσαν αρκετά ζεστές ημέρες. Η ενδοδαπέδια είναι ξηράς δόμησης 7ετιας και έχω τρεις κυκλοφορητές της wilo για κάθε όροφο και ο λέβητας εννοείται καινούργιος.

Ο λέβητας δεν στέλνει ότι έχω ορίσει εγώ? Η ενδοδαπέδια δουλεύει σε συγκεκριμένο εύρος...

Αυτό που παρατηρώ επίσης, είναι πως τα επιστρεφόμενα έχουν διαφορά θερμοκρασίας από 4 έως και 14, άλλα 4 άλλα 10 άλλα 14 ίσως και 15... Αυτό είναι οκ?

Επεξ/σία από Ioannis1979

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...