Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άψογη κατανάλωση ένα 50ρικο ανά μήνα και 24ωρη θερμανση.. να αναφέρω για κάποιους που λένε για αντιστάθμιση και χαμηλές θερμοκρασίες στα σώματα. Αν γίνει μετατροπή από πετρέλαιο σε ΦΑ με τα ίδια σώματα σε αρκετές περιπτώσεις το σπίτι δεν θα ζεσταθεί ρίχνοντας θερμοκρασία στους 50β η δουλεύοντας αντιστάθμιση ειδικά σε διακοπτόμενη λειτουργία. Η παλιά εγκατάσταση είχε θερμοκρασίες μελέτης 70-75 συνήθως. Όποτε καίει ο λέβητας συνέχεια και ζεστή δεν έχουμε. Το ίδιο ισχύει και για αντλίες υψηλών εννοείται. Ως εγκατάστασης δεν προτείνω χαμηλές Τ όταν κρατάμε ίδια σώματα. On off λειτουργία και Τ αν παίξει στους 60β είμαστε happy. Και στους 60 συμπυκνώση έχουμε κανονικά. Να αναφέρω στην προσωρινή μου οικεία Πειραιά 115τμ 21β 24ωρο χωρίς αντιστάθμιση με νερά 60β Νοέμβρης 50κυβικα Δεκέμβριος 140. Γενάρης μέχρι τώρα κοντά στα 100. Λέβητας riello 30kis. 

• Απαντ. 588
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannnis122 είπε

Σε ποια περιοχή είσαι και τι σπίτι είναι; Γενικά πιστεύω είσαι καλά. Θερμοκρασία στον λέβητα ποσό είναι και τι λέβητα έχεις, συμπύκνωσης ή απλό 

Πειραιας ειμαι. 21 βαθμοι στον θερμοστατη. Λεβητας συμπυκνωσης νομιζω Buderus
LOGAMAX PLUS GB122-24kD

1 ώρα πριν, TheKing77 είπε

Άψογη κατανάλωση ένα 50ρικο ανά μήνα και 24ωρη θερμανση.. να αναφέρω για κάποιους που λένε για αντιστάθμιση και χαμηλές θερμοκρασίες στα σώματα. Αν γίνει μετατροπή από πετρέλαιο σε ΦΑ με τα ίδια σώματα σε αρκετές περιπτώσεις το σπίτι δεν θα ζεσταθεί ρίχνοντας θερμοκρασία στους 50β η δουλεύοντας αντιστάθμιση ειδικά σε διακοπτόμενη λειτουργία. Η παλιά εγκατάσταση είχε θερμοκρασίες μελέτης 70-75 συνήθως. Όποτε καίει ο λέβητας συνέχεια και ζεστή δεν έχουμε. Το ίδιο ισχύει και για αντλίες υψηλών εννοείται. Ως εγκατάστασης δεν προτείνω χαμηλές Τ όταν κρατάμε ίδια σώματα. On off λειτουργία και Τ αν παίξει στους 60β είμαστε happy. Και στους 60 συμπυκνώση έχουμε κανονικά. Να αναφέρω στην προσωρινή μου οικεία Πειραιά 115τμ 21β 24ωρο χωρίς αντιστάθμιση με νερά 60β Νοέμβρης 50κυβικα Δεκέμβριος 140. Γενάρης μέχρι τώρα κοντά στα 100. Λέβητας riello 30kis. 

Υπαρχει εξοικονομηση με on/off θερμανση για σπιτι 55-60 τμ με θερμοπροσοψη και θερμομονωτικα κουφωματα?? ή να το κραταω σταθερο ολη μερα καλυτερα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θερμοκρασία του λέβητα, μήπως είναι ψηλά δηλαδή 60+, εγώ να φανταστείς το έχω 48 και ζεσταίνεται μια χαρά το σπίτι 20,5+ λειτουργία συνέχεια 

Επεξ/σία από giannnis122
Δημοσ.
8 ώρες πριν, than81 είπε

Εχω θερμοστατη σταθερα στους 21 βαθμους.

Για αντισταθμιση λεβητα δεν ξερω. Πως μπορω να το δω αυτο?

Συμφωνα με το μοντέλο που έγραψες έρχεται με 2 θερμοστάτες χωρου ψηφιακό θερμοστάτη Logamatic RC 200 ή TC100

Σε manual που έψαξα βασει μοντελου , αναφέρει ο κατασκευαστης προτείνει τοποθέτηση θερμοστατη με αντιστάθμιση και ρυθμιση . Ρωτησε κάποιο τεχνικό ή τον αντιπρόσωπο κατευθειαν. Θα έχεις ενα βαθμο οικονομίας .

image.png.c79280eefe7d09c9e948403aebb7ff13.png

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Συμφωνα με το μοντέλο που έγραψες έρχεται με 2 θερμοστάτες χωρου ψηφιακό θερμοστάτη Logamatic RC 200 ή TC100

Σε manual που έψαξα βασει μοντελου , αναφέρει ο κατασκευαστης προτείνει τοποθέτηση θερμοστατη με αντιστάθμιση και ρυθμιση . Ρωτησε κάποιο τεχνικό ή τον αντιπρόσωπο κατευθειαν. Θα έχεις ενα βαθμο οικονομίας .

image.png.c79280eefe7d09c9e948403aebb7ff13.png

Τι εννοεις ερχεται με 2 θερμοστατες χωρου?

Ο κατασκευαστης μου εβαλε 1 θερμοστατη (SIEMENS RDH100). 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, than81 είπε

Τι εννοεις ερχεται με 2 θερμοστατες χωρου?

Ο κατασκευαστης μου εβαλε 1 θερμοστατη (SIEMENS RDH100). 

H ίδια η εταιρεία γράφει στις οδηγίες ότι έρχεται με 2 διαφορετικά μοντέλα σε θερμοστάτες χώρου αναλόγως .

Εάν ο Siemens που έχεις τώρα υποστηρίζει αντιστάθμιση και έχει και το αντίστοιχο αισθητήριο για τοποθέτηση δε το ξέρω .

Δημοσ.

έχω ακριβώς τον ίδιο λέβητα και θερμοστάτη rc200 γιατί δουλεύει με αντιστάθμιση.  ο φίλος μας εδώ έχει έναν απλό θερμοστάτη για άναμα-σβήσιμο μόνο, δεν κάνει για αντιστάθμιση και καμπύλες. θεωρώ ότι είναι μια χαρά έτσι όπως είναι και αν ζεσταίνεται ικανοποιητικά δεν υπάρχει λόγος να κάνει χρήση αντιστάθμισης, διότι όπως είπε ο king77 μπορεί να μην δουλέψουν το ίδιο αποδοτικά όπως τώρα τα καλοριφέρ που έχει 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giannnis122 είπε

Η θερμοκρασία του λέβητα, μήπως είναι ψηλά δηλαδή 60+, εγώ να φανταστείς το έχω 48 και ζεσταίνεται μια χαρά το σπίτι 20,5+ λειτουργία συνέχεια 

Θα το κοιταξω αλλα τελευταια φορα που κοιταξα ηταν γυρω στα 50

1 ώρα πριν, kxtsao είπε

έχω ακριβώς τον ίδιο λέβητα και θερμοστάτη rc200 γιατί δουλεύει με αντιστάθμιση.  ο φίλος μας εδώ έχει έναν απλό θερμοστάτη για άναμα-σβήσιμο μόνο, δεν κάνει για αντιστάθμιση και καμπύλες. θεωρώ ότι είναι μια χαρά έτσι όπως είναι και αν ζεσταίνεται ικανοποιητικά δεν υπάρχει λόγος να κάνει χρήση αντιστάθμισης, διότι όπως είπε ο king77 μπορεί να μην δουλέψουν το ίδιο αποδοτικά όπως τώρα τα καλοριφέρ που έχει 

ευχαριστω πολυ. Τα σωματα που εχω ειναι καινουργια βεβαια. Ισχυει σε αυτην την περιπτωση αυτο που ελεγε ο king77?

• Like 2
Δημοσ.

Τα καινούργια σώματα αν αλλάχτηκαν με ίδιες θερμίδες όπως τα παλιά πάλι πρέπει να δουλέψουν 60 βαθμούς .. μιας και είδα το buderus πιο πάνω το ίδιο ακριβώς έστησα σε πελάτη τον Οκτώβριο νέο Ηράκλειο.. πριν είχε πετρελαίο με πάνελ του 2000. Τ λέβητα 75. Απαίτησε αισθητηριο και αντιστάθμιση όσο και αν τον απέτρεπα. Αποτέλεσμα σε 100τμ σπίτι έφαγε σε ένα μήνα 200 κυβικά και μουρμούρα ότι δεν του φτάνει η ζέστη. Τα ξηλωσα αρχές Γενάρη.. μεχρι σήμερα 85κυβικα και happy...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι θερμοκρασία έχετε τον θερμοστάτη και καίτε αυτά τα κυβικά, το λέω γιατί εμείς στο 20,5 ούτε τα μισά δεν έχουμε καταναλώσει, Ιανουάριος μέχρι σήμερα 30 κυβικά 

Επεξ/σία από giannnis122
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2025 στις 10:19 ΜΜ, TheKing77 είπε

Kι εγω παρομοια περιπτωση ειμαι απο πετρελεαιο σε ΦΑ με τα ιδια σωματα..Αυτο τον καιρο εχω τα νερα στους 46β με επιθυμητη 20-21 και μια χαρα ζεσταινει..Απλα δουλευει πιο πολυ ωρα ο λεβητας σε χαμηλα φορτια..Οταν ομως πεφτει η εξωτερικη κατω απο 10 το παω στους 50β..Με αυτο που λες εσυ για 60β κτλ, μολις κλεισει ο θερμοστατης κι επειδη τα σωματα θα καινε ακομα , η θερμοκρασια θα συνεχισει να ανεβαινει αρκετα πανω απ την επιθυμητη, με αποτελεσμα να παραμεινει κλειστος ο λεβητας για πολυ ωρα..(η αλλιως short cycling αν το θυμαμαι σωστα) Φαση on/off με αλλα λογια κρυα νερα στην επιστροφη   οπου εκει θα γινει αισθητη η διακυμανση της θεροκρασιας..

Παντως απο καταναλωση οντως εισαι μια χαρα! Θα το κανω το πειραμα....

Επεξ/σία από energy52
  • Like 2
Δημοσ.

Το short cycling είναι όταν κλείνει ο λέβητας πριν πιάσει την απαιτούμενη Τ νερών και αποτελεί βλάβη που χρήζει επισκευής. Στο setup με το on off έχουμε ενα αρνητικό.. το πιθανό overshoot όταν κλείσει ο λέβητας. Στη δικιά μου περίπτωση έχω ζητούμενη 21.4. σχεδόν πάντα πιάνω 21.6 αφού έχει κόψει ο λέβητας. Restart στο 21.0 . Η διακύμανση είναι ενοχλητική αν ζήτω 21.0 με εύρος 20.6-21.2. Τυπικά πρέπει να βρεθεί το sweet spot... Του χρόνου στην μόνιμη κατοικία θα στηθεί ενδοδαπεδια και θα έχω ενδιαφέρουσες μετρήσεις με έναν buderus gb122..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2025 στις 10:19 ΜΜ, TheKing77 είπε

Απο ότι αναφέρεις τα ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σε εμένα με την αντιστάθμιση 

Πάντα ζέστη στο σπίτι,23 βαθμούς σίγουρα θερμοκρασία ,χαμηλή κατανάλωση και προσαγωγή μέγιστο  στούς 55  βαθμούς στις παγωνιες,24ωρη θερμανση βόρεια Ελλάδα από Οκτώβριο έως αρχές Απριλίου 

Επίσης ή κατανάλωση πού αναφέρεις δεν τη λες και καλή για Νότια Ελλάδα τόσο έχω εγώ σε λίγο μικρότερο σπίτι βόρεια Ελλάδα  με εμφανής διαφορά θερμοκρασίας 

Επίσης το να λες ότι η αντιστάθμιση δεν είναι καλή είναι το λιγότερο αφελές 

Δηλαδή αν δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση,σωστή ρύθμιση,μεγάλες απώλειες και πολλά άλλα φταιει η αντιστάθμιση μετά? 

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.

Το σπίτι δεν έχει θερμοπροσοψη και το μισό από πάνω είναι μπαλκόνι που δεν μπορεί να μπει μόνωση. Αλουμίνια ενεργειακά αλλά συρόμενα. Αρκετές απώλειες γενικότερα.. Δεν είπα ότι η αντιστάθμιση δεν είναι καλή γενικά είπα ότι δεν είναι καλή σε απευθείας μετατροπή συστήματος θέρμανσης που τα σώματα είναι σχεδιασμένα για υψηλές Τ όπως και διακοπτόμενη λειτουργία. Η πράξη σε σπίτια που δεν έχουν σοβαρή μόνωση αυτό έχει δείξει.. και ελάχιστοι τηρούν κανόνες όπως ελάχιστος αερισμός σπιτιών, μισάνοιχτα παράθυρα σε μπάνια , πόρτες εισόδου με χαλασμένους ανεμοφρακτες κλπ

Δημοσ.

Αυτό ναι κάθε περίπτωση και σπίτι είναι διαφορετικά ,επειδή  διαβάζει κόσμος και γενικότερα βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη άγνοια και παραπληροφορήσει στο θέμα της αντιστάθμισης γενικά αναφέρομαι,επίσης παρα πολύ λογοι  που κατι μπορεί να πάει στραβά και να μην δουλεύει όπως πρέπει αρα δεν φταίει η αντιστάθμιση γιαπί συχνά αναφέρεται μόνο αυτό και ο κόσμος τρομάζει δεν είναι τυχαίο που ολες οι αντλίες θερμότητας την έχουν ενσωματωμένη από την αρχή   

Οι απώλειες είναι το πρόβλημα γενικά,στην δικια μου περίπτωση τα σώματα μπήκαν για θέρμανση πετρελαίου βέβαια δεν λειτούργησαν ποτέ και όταν το πηρα έβαλα αεριο  

Τα σώματα είναι από εντελώς χλιαρά εως καυτά όταν χρειάζεται και πάντα σταθερή θερμοκρασία

Από απώλειες και εμένα δεν είναι αριστο αλλα σιγουρα πανω του μετριου 

Οπότε όλα παίζουν ρολό σε ένα σπίτι και κάθε περίπτωση διαφορετική  

Απώλειες

Εγκατάσταση 

Ο λέβητας που θα βάλεις

Ο θερμοστάτης που θα βάλεις

Η σωστη ρύθμιση αυτων    

Αν έχεις συνεχομένη λειτουργά η άνοιξε κλεισε

Ζητούμενη θερμοκρασία

Επιστρεφομενη θερμοκρασία και ποση διαφορά εχει με την προσαγωγή νερού για τα μέγιστα αποτελέσματα 

Όπως βλέπουμε είναι πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν στα υπόψιν για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα και να πούμε ότι φταίει κατι  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...