verlemakos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, zanskou είπε 10-11 κυβικά το 24ωρο σε σπίτι 120τμ χωρίς καμία μόνωση στον τελευταίο όροφο (από πάνω ταράτσα) και που είναι ανοιχτό από όλες τις πλευρές ψιλονορμάλ δεν είναι ; ο θερμοστάτης είναι μόνιμα ρυθμισμένος στους 18-19 βαθμούς και η θερμοκρασία έξω το βράδυ είναι γύρω στους 5-7. μόνη παρηγοριά ότι έχουν μπει ολοκαίνουργια ενεργειακά αλουμίνια. Καλησπέρα, Υπάρχει από κάτω διαμέρισμα που κατοικείται? Είναι λίγο τσιμπημενη η κατανάλωση για θερμοκρασία χώρου 18-19 βαθμούς, αλλά έτσι είναι όλα τα αμονωτα ρετιρέ και δεν είσαι εξαίρεση. Αν δοκιμάσεις και αφυγραντήρες θα είναι καλύτερα τόσο από κατανάλωση αλλά κυρίως στην αίσθηση της ζέστης. Αν μπορείς να μονώσεις την ταράτσα από πάνω μαζί με υγρομόνωση θα δεις μεγάλη διαφορά, αλλιώς μόνωση από μέσα στο ταβάνι και θα σε βοηθήσει σημαντικά αρκεί να είσαι σίγουρος για την υγρομόνωση στην οροφή. Έχεις και το πρόβλημα με τη ζέστη του καλοκαιριού. Έχεις και την δυνατότητα για ενεργειακό τζάκι που είναι πολύ οικονομικό, θα ήταν μια εναλλακτική λύση. 3 ώρες πριν, chios είπε Κάντε μόνωση να σωθείτε, μην πετάτε τζάμπα λεφτά σε καύσιμα. Τα λεφτά της μόνωσης ήταν ότι πιο χρήσιμα που έδωσα ποτέ. Πέστο ξανά, αργήσαμε αλλά ευτυχώς το καταλάβαμε. Κάνε μια καλή μόνωση και μετά ζεσταίνεσαι και με κεριά ρεσο...
energy52 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Κι εγώ σε 130τμ με επιθυμητή 20.5 και 19 το βράδυ καίω σταθερα αυτές τις μέρες 11 κυβικά το 24ωρο...θερμοπροσωψη στα 65τμ τη βορεινή πλευρά αλλά η πυλωτή μου κάνει ζημιά ειδικά τώρα με παγωνιες.. θεωρώ πως είναι καλα ωστόσο.. Ο λέβητας 24 kw, στους 48 -49 βαθμούς, γεμίζει περιπου 12 λιτρα νερό από συμπύκνωση.. Δεν έχω αντιστάθμιση,απλά πειράζω τις θερμοκρασίες ανάλογα το κρυο
verlemakos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, phanispal είπε Απαιτεί κεφάλαιο όμως. Δεν διαφωνούμε σε αυτό, κι εγώ στερηθηκα πολλά για να βάλω μόνωση αλλά είναι με διαφορά η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι του, η απόσβεση είναι σίγουρη και πολύ γρήγορη. Αξίζει μέχρι και να πάρεις ένα μικρό δάνειο. Και, κυρίως, μην λυπάσαι το πάχος του υλικού, αυτό σου δίνει την μεγάλη διαφορά ενώ κοστίζει λίγο σε σχέση με τα εργατικά της εγκατάστασης. Χώρια η αναβαθμισμένη ποιότητα της διαβίωσης στον χώρο σου που δεν μετριέται με χρήματα. Τολμώ να πω ότι η αξία της φαίνεται περισσότερο πλέον τα καλοκαίρια που η ζέστη είναι συνεχής για εβδομάδες παρά τον χειμώνα που τα ζορικα κρύα σπάνια κρατάνε πάνω από 3-4 ημέρες. Το περασμένο καλοκαίρι το κλιματιστικό κυριολεκτικά δεν έκλεισε για ενάμιση μήνα και η ημερήσια κατανάλωση ήταν 5-5.5 kwh. Μην περιμένετε να σωθείτε με τις αντλίες, πρώτα ενεργειακή αναβάθμιση και μετά το βλέπεις το θέμα της θέρμανσης με άλλο μάτι. Αν τώρα χρειάζεσαι μια αντλία 14kw, μετά την μόνωση θα μπορεί να σε καλύψει και μια μικρή 6kw. Σαφώς πιο φτηνή και αποδοτική και με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση. 2
phanispal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Υπάρχει θέμα όμως με τα συρόμενα παράθυρα, που στην Ελλάδα έχουν πολλά διαμερίσματα, και μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.
verlemakos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, energy52 είπε Κι εγώ σε 130τμ με επιθυμητή 20.5 και 19 το βράδυ καίω σταθερα αυτές τις μέρες 11 κυβικά το 24ωρο...θερμοπροσωψη στα 65τμ τη βορεινή πλευρά αλλά η πυλωτή μου κάνει ζημιά ειδικά τώρα με παγωνιες.. θεωρώ πως είναι καλα ωστόσο.. Ο λέβητας 24 kw, στους 48 -49 βαθμούς, γεμίζει περιπου 12 λιτρα νερό από συμπύκνωση.. Δεν έχω αντιστάθμιση,απλά πειράζω τις θερμοκρασίες ανάλογα το κρυο Καλά είσαι, αν μπορείς να κάνεις μόνωση στην πυλωτη θα νομίσεις ότι άλλαξες σπίτι. 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Υπάρχει θέμα όμως με τα συρόμενα παράθυρα, που στην Ελλάδα έχουν πολλά διαμερίσματα, και μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Τα αλλάζεις με ανοιγομενα, ή τα αφήνεις ως έχουν και βάζεις ανοιγομενα παράθυρα από την μέσα πλευρά και έχεις επιπλέον και κορυφαία ηχομόνωση. Έτσι τα είχα για 3 χρόνια και δεν με χάλασε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.
apollo_el Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, verlemakos είπε Δεν διαφωνούμε σε αυτό, κι εγώ στερηθηκα πολλά για να βάλω μόνωση αλλά είναι με διαφορά η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι του, η απόσβεση είναι σίγουρη και πολύ γρήγορη. Αξίζει μέχρι και να πάρεις ένα μικρό δάνειο. Και, κυρίως, μην λυπάσαι το πάχος του υλικού, αυτό σου δίνει την μεγάλη διαφορά ενώ κοστίζει λίγο σε σχέση με τα εργατικά της εγκατάστασης. Αν μιλάμε για Πολυκατοικία και θερμοπρόσοψη με σκαλωσιά σε ύψος, και περιμετρικά (δηλαδή σε όλες τις όψεις του κτιρίου), έχω την εντύπωση ότι το κόστος θα είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ και η απόσβεση θα αργήσει. Κάνω λάθος;
phanispal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, verlemakos είπε Τα αλλάζεις με ανοιγομενα, ή τα αφήνεις ως έχουν και βάζεις ανοιγομενα παράθυρα από την μέσα πλευρά και έχεις επιπλέον και κορυφαία ηχομόνωση. Έτσι τα είχα για 3 χρόνια και δεν με χάλασε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Μιλάμε για πολλά ευρώ, δεν είναι στραγάλια, να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε. Με τόσες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται (και μάλιστα μαζεμένα), δεν είναι παράλογο που κάποιοι προτιμούν να τα δίνουν σε καύσιμα. 4
verlemakos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, apollo_el είπε Αν μιλάμε για Πολυκατοικία και θερμοπρόσοψη με σκαλωσιά σε ύψος, και περιμετρικά (δηλαδή σε όλες τις όψεις του κτιρίου), έχω την εντύπωση ότι το κόστος θα είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ και η απόσβεση θα αργήσει. Κάνω λάθος; Σωστά μιλάς, εγώ μόλις εστησα σκαλωσιά χαμηλή για τον πρώτο όροφο που είμαι εμφανίστηκαν ως δια μαγείας αρκετοί γείτονες που ήθελαν και αυτοί να βάλουν μόνωση και έτσι βγήκε πιο φτηνά για όλους. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια πρόταση, πιθανό να πάρετε και καλύτερη προσφορά ως ομάδα. 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Μιλάμε για πολλά ευρώ, δεν είναι στραγάλια, να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε. Με τόσες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται (και μάλιστα μαζεμένα), δεν είναι παράλογο που κάποιοι προτιμούν να τα δίνουν σε καύσιμα. Αν έχεις αρκετά ανοίγματα και μεγάλο σπίτι, ναι είναι ζορικα. Εγώ με δύο μπαλκονόπορτες και 3 παράθυρα τα άλλαξα χωρίς μεγάλη επιβάρυνση. Δεν έβαλα και καμιά κορυφαία σειρά, ούτε αλουμίνια, απλά και προσιτά πλαστικά κουφώματα τοποθέτησα. Αν έβαζα αλουμίνια θα τα αντικαθιστουσα σταδιακά σε δύο με τρία χρόνια. Όπως μπορεί και αντέχει ο καθένας, εγώ το είχα πάρει απόφαση γιατί αγανάκτησα να πληρώνω 1000 και 1200 ευρώ κάθε χειμώνα για ένα σπίτι 70τμ και να μην ζεσταίνομαι καλά. Και άλλα 600-700€ για ένα καλοκαίρι για κλιματιστικό. Ναι, στερηθηκα πολλά αλλά δεν άντεχα άλλο. Με χαρτί και μολύβι που τα υπολόγισα, σε 4-4,5 χρόνια τα έκανα απόσβεση και πλέον δεν με ενδιαφέρει πόση παγωνιά ή καύσωνα θα κάνει, με ένα 14αρι κλιματιστικό μπορώ να βγάλω καλοκαίρια και χειμώνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα