Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zanskou είπε

Σε ποια περιοχή είσαι και με τι εξωτερικές θερμοκρασίες;  επίσης προφανώς δεν έχει καμία μόνωση το σπίτι, σωστά; 

Δεν είναι ιδιαίτερα παράλογα τα 400 κυβικά το μήνα. Και νομίζω ότι επειδή το κλείνεις το πρωί και στα όταν το ξαναναβεις δουλεύει στο φουλ για κάποιες ώρες μέχρι να πιάσει θερμοκρασία σίγουρα καιει και αρκετά 

Παπάγου είμαι με θερμοκρασίες 10-14; τώρα πχ έχει 12.

Θερμομόνωση όχι δεν έχει. Η αλήθεια είναι ότι έχω τρομάξει με αυτά που βλέπω και δεν ξέρω αν θέλω να το αφήσω ανοιχτό όλη τη μέρα.. Και επειδή σε συζητήσεις με γνωστούς και φίλους οι καταναλώσεις τους και το μηνιαίο κόστος ήταν κάτω των 100€ (πολύ τίμιο θα 'λεγα), έχω ψιλοαπογοητευτεί με αυτό που ξέρω ότι θα μου έρθει και δεν ξέρω από που να πιαστώ..

Φταίω εγώ και κάνω κάτι λάθος στην ρύθμιση; Να είναι κάτι λάθος στον καυστήρα; Στο μεταξύ τον ανάβω μόνο εγώ αυτούς τους μήνες (λόγω παιδιού). Μήπως παίζει ρόλο και αυτό;

• Απαντ. 517
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, emd86 είπε

Kαλησπέρα παιδιά! Καλή χρονιά σε όλους!

Βρίσκω αυτό το θέμα και τα πράγματα που έχετε γράψει εδώ πολύ βοηθητικά σε ένα μείζον θέμα που "ταλαιπωρεί" πολλούς. Ένας από αυτούς κι εγώ και θα ήθελα την βοήθεια/άποψή σας.

Πρόσφατα μετακόμισα σε ένα σπίτι στην Αθήνα και για πρώτη μου φορά θα χρησιμοποιήσω φυσικό αέριο και μάλιστα με κοινόχρηστο καυστήρα (10ετίας) που τροφοδοτεί στην ουσία 2 κατοικίες περίπου 160 τετραγωνικών. Υπάρχουν ρολόγια μετά τον καυστήρα που μετράνε ώρες λειτουργίας (δεν έχω καταλάβει σε τί) για το μοίρασμα του λογαριασμού και εννοείται ένα ρολόι του παρόχου που μετράει σε m3.

Το σπίτι είναι σχετικά παλιό, όμως με pvc παράθυρα με διπλά τζάμια, δεν μπορώ να πω πως έχει απώλειες άλλα σίγουρα ειναι ακάλυπτο απο σχεδόν όλες του τις πλευρές. Επίσης βρίσκεται στον 2ο όροφο (3όροφο οίκημα). Επίσης έχει έναν θερμοστάτη siemens αναλογικό, ούτε οθόνες ούτε τπτ, και τα κλασικά παλιά καλοριφέρ με τις κλασικές βαλβίδες στο πλάι.

Το ερώτημά μου είναι, με χρήση να ανάβω το καλοριφέρ το απόγευμα προς βράδυ με τον θερμοστάτη λίγο κάτω απο τους 20, πριν να πάμε για ύπνο να το κατεβάζουμε στους 16 και το πρωί να το κλείνουμε τελείως, δικαιολογείται να έχω κάψει περίπου 800m3 σε 2 μήνες; 

Μόνο εγώ έχω τρομάξει ή είναι κάτι περίπου στα φυσιολογικά πλαίσια;

Να σημειώσω πως υπήρχε μία βλάβη στον κατανεμητή του νερού και σε αυτό το δίμηνο στο σπίτι ακουγόντουσαν "καταρράκτες", σαν μόνιμα να υπήρχε αέρας στο κύκλωμα ασχέτως εξαέρωσης. Η κατανάλωση που έγραψα είναι πριν φτιάξουμε την βλάβη.

Sorry για το σεντόνι αλλά προσπάθησα να βάλω όσες λεπτομέρειες μπορούσα για να έχετε μια σφαιρική άποψη.

Το σπίτι το νοικιάζεις ; Προφανως είχες θέμα με την πίεση του νερου που γράφεις οτι ακουγόταν αέρας στα σώματα .

Συντήρηση έχει γίνει στο σύστημα θέρμανσης πρόσφατα ? Επιπλέον άλλαξε τον αναλογικό θερμοστάτη και βάλε ενα οικονομικό ψηφιακό , θα έχει λιγότερη απ[όκλιση θερμοκρασίας σε σύγκριση με τον απλό με το ελατήριο . 

Καλό είναι το πρωι να το χαμηλώνεις κατω απο 15 αλλα μη το κλεινεις εντελώς .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Το σπίτι το νοικιάζεις ; Προφανως είχες θέμα με την πίεση του νερου που γράφεις οτι ακουγόταν αέρας στα σώματα .

Συντήρηση έχει γίνει στο σύστημα θέρμανσης πρόσφατα ? Επιπλέον άλλαξε τον αναλογικό θερμοστάτη και βάλε ενα οικονομικό ψηφιακό , θα έχει λιγότερη απ[όκλιση θερμοκρασίας σε σύγκριση με τον απλό με το ελατήριο . 

Καλό είναι το πρωι να το χαμηλώνεις κατω απο 15 αλλα μη το κλεινεις εντελώς .

To σπίτι ναι το νοικιάζω. Και όντως το πρόβλημα ήταν στην πίεση του νερού, ήρθε ένας άνθρωπος το έφτιαξε πολύ γρήγορα (νομίζω έβαλε νερό στο κύκλωμα;) και πλέον όλα αθόρυβα. Συντήρηση απ' όσο μου είπε ο ιδιοκτήτης έγινε το καλοκαίρι.

Αυτό με τον θερμοστάτη το έχω σκεφτεί.

Το τελευταίο έχει διαφορά αν απλώς το "κλείνω" μέσω του θερμοστάτη ή αν το κλείνω συνολικά με το "off" που έχει;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, emd86 είπε

To σπίτι ναι το νοικιάζω. Και όντως το πρόβλημα ήταν στην πίεση του νερού, ήρθε ένας άνθρωπος το έφτιαξε πολύ γρήγορα (νομίζω έβαλε νερό στο κύκλωμα;) και πλέον όλα αθόρυβα. Συντήρηση απ' όσο μου είπε ο ιδιοκτήτης έγινε το καλοκαίρι.

Αυτό με τον θερμοστάτη το έχω σκεφτεί.

Το τελευταίο έχει διαφορά αν απλώς το "κλείνω" μέσω του θερμοστάτη ή αν το κλείνω συνολικά με το "off" που έχει;

Να παρακολουθείς τακτικά τη πίεση κυρίως με κρύα νερά .

Εάν έχεις πτώση ξανά είτε έχει διαρροή ή κολλάει ο αυτόματος πλήρωσης .

Και στις 2 περιπτώσεις προφανώς κλείνει μια ηλεκτροβανα και δε κάνει κύκλο το νερό .

Απλώς με το ψηφιακό θα έχει όσο το δυνατόν λιγότερη απόκλιση .

Βάλε ένα olympia electronics και θα του μείνει του ιδιοκτήτη και οικονομικοί είναι .

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Να παρακολουθείς τακτικά τη πίεση κυρίως με κρύα νερά .

Εάν έχεις πτώση ξανά είτε έχει διαρροή ή κολλάει ο αυτόματος πλήρωσης .

Και στις 2 περιπτώσεις προφανώς κλείνει μια ηλεκτροβανα και δε κάνει κύκλο το νερό .

Απλώς με το ψηφιακό θα έχει όσο το δυνατόν λιγότερη απόκλιση .

Βάλε ένα olympia electronics και θα του μείνει του ιδιοκτήτη και οικονομικοί είναι .

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!

Ως προς την κατανάλωση πως την βλέπεις; ειναι λογική για όλα αυτά που σας έχω πει; Να ψάξω μήπως κάτι υπάρχει που να την ανεβάζει;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, emd86 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!

Ως προς την κατανάλωση πως την βλέπεις; ειναι λογική για όλα αυτά που σας έχω πει; Να ψάξω μήπως κάτι υπάρχει που να την ανεβάζει;

Αυτό απο δε μπορεί να απαντηθεί χωρίς δεδομένα / μελέτη και τι μηχάνημα διαστασιολόγηση έχει γίνει στο σπίτι.

Εφόσον το νοικιάζεις , σωστή συντήρηση 1 φορά το χρόνο και άλλαξε το θερμοστάτη χωρου σε συννενοηση με τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, F117 είπε

Έχει κάποιος υπόψιν του κάποιο ασύρματο θερμοστάτη με δυνατότητα wifi (μέσω εφαρμογής) ο οποίος να υποστηρίζει opentherm?

Πέρα από αυτόν?  https://uk.shop.tado.com/products/wireless-smart-thermostat-x-starter-kit-incl-programmer-with-hot-water-control-and-opentherm

https://diyless.com/product/opentherm-thermostat3?frame-id=opentherm-thermostat3-white

Για να τον βλέπεις απομακρυσμένα όμως θέλεις homeassistant

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...