Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, giannnis122 είπε

Τότε ξεχνάς την συμπύκνωση αν έχει ο λέβητας και παράλληλα την οικονομία. Αλλά αν θα πρέπει να το έχεις στους 65 για να ζεσταθεί το σπίτι κάτι λάθος έχει γίνει στην μελέτη 

Δεν ξέρω για συμπυκνώσεις και λοιπά , αυτό που ξέρω οτι καίω ελάχιστα για βόρεια Ελλάδα.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 518
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 26/1/2024 στις 10:54 ΜΜ, kanesaxo είπε

Δεν εχω ενδειξη απο κυβικά αερίου, γιατι καίω υγραέριο αλλα έχω μέτρηση (είναι σχετικά ακριβής) kwh θέρμανσης ανα ώρα/ημέρα/μήνα απ'το smart χειριστήριο του λέβητα.

Απο 1/12/23 έως σήμερα 26/1/24 εχω 2340 kwh θερμανσης (με ΖΝΧ μέσα)

Μονοκατοικία 99τ.μ. ελεύθερη παντού. Κέλυφος 8εκ 0.030, διπλο τουβλο με 5εκ μεσα, 5εκ εξηλασμένη πλακα απο μεσα, 12εκ απο πάνω (χωρίς σκεπή), μονωμένοι εξώστες, μονωμένο μπαζωμα, PVC τριπλά τζάμια, μεσα εξω ενεργειακά. 

Σώματα, χρονοπρόγραμμα 20.8βαθμους οταν λειπουμε, 21.8 όταν επιστρέφουμε

Υ.Γ. Β.ελλάδα εξω απο θεσ/νικη, στατιστικά βλέπω τωρα σε κοντινό σταθμό πόλης (σιγουρα ειμαστε χαμηλότερα) μεση θερμ. ΙΑΝ 5.6 βαθμους, μεση θερμ. ΔΕΚ 7.5 βαθμούς.

πως έχεις μέτρηση του ποσο υγραεριου καις?

Δημοσ.

Για 120τμ καιω μεσο ορο 5-5,5 κυβικα αεριο με επιθυμητη 19,5 εως 21 τις απογευματινες ωρες που ειμαστε ολοι σπιτι..θερμοκρασια στον λεβητα 46 βαθμους..γεμιζει ενα 10λιτρο παγουρι στο 24ωρο, λογικα λειτουργει καλα η συμπηκνωση.. 

Σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες κατω απο 10 ανεβαινω στα 7 κυβικα κι ανεβαζω και τα νερα στο 50max

Δημοσ.
3 ώρες πριν, energy52 είπε

Για 120τμ καιω μεσο ορο 5-5,5 κυβικα αεριο με επιθυμητη 19,5 εως 21

Το σπίτι λογικά θα βρίσκεται βόρεια, γιατί εδώ Αθήνα που βρίσκομαι εγώ με 20,5 -21 την ημέρα και 20 βράδυ έχω κατανάλωση 35 κυβικά σε σαράντα ημέρες 2/11-10/12

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannnis122 είπε

Το σπίτι λογικά θα βρίσκεται βόρεια, γιατί εδώ Αθήνα που βρίσκομαι εγώ με 20,5 -21 την ημέρα και 20 βράδυ έχω κατανάλωση 35 κυβικά σε σαράντα ημέρες 2/11-10/12

Σωπα ρε φιλε εσυ δεν εχεις καθολου απωλειες προφανως!! Ναι σαλοκουζινα ειναι στον βοριά και παλι καλα που εκανα μονωση εκει αλλα εχω κ πιλωτη απο κατω ..με διπλα τζαμια αλλα οχι ενεργειακα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Σωπα ρε φιλε εσυ δεν εχεις καθολου απωλειες προφανως

Σίγουρα η πιλοτή παίζει μεγάλο ρόλο, εμείς είμαστε ενδιάμεσος όροφος σπίτι του 2009 με απλά συρόμενα αλουμίνια με διπλά τζάμια, γωνιακό 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, giannnis122 είπε

Σίγουρα η πιλοτή παίζει μεγάλο ρόλο, εμείς είμαστε ενδιάμεσος όροφος σπίτι του 2009 με απλά συρόμενα αλουμίνια με διπλά τζάμια, γωνιακό 

Παιζει ρολο ναι, κυριως απ τους 8 βαθμους και κατω τα πλακακια τα καταλαβαινεις πιο κρυα και σε παγωνια αστο....ουσιαστικα πιανει το μισο σπιτι κι εχει ενα φενιζολ φαντασου σαν μονωση παλι καλα..κι εμενα συρομενα τα αλουμινια..

Αν δεν ειχα κανει θερμοπροσωψη δε με συμφερε το αεριο με τπτ..

Εσενα ο λεβητας ποσα Kw? τμ το σπιτι?

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, energy52 είπε

Εσενα ο λεβητας ποσα Kw? τμ το σπιτι?

Ένας 18/24 της protherm, 85τμ είναι το σπίτι  άνω Αγία Βαρβάρα 

Να φανταστείς σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα χωρίς να πάρει ο λέβητας, έχουμε 20,5 τώρα 

Επεξ/σία από giannnis122
  • Like 1
Δημοσ.

Σπίτι 100 τμ Νεάπολη Θεσσαλονίκη με μόνωση και τριπλά τζάμια-κουφώματα 4 ετών στους 21 βαθμούς σταθερά με αντιστάθμιση πυλωτή μονομενη από κάτω 

Από 12/11 έως 12/12 κατανάλωση  169 κυβικά. Να σημειώσω βέβαια ότι βγαίνω συχνά στο μπαλκόνι για κάπνισμα αφήνοντας την μπαλκονοπορτα σε ανακλησει 

Δημοσ.

Τα δικά μου:

Μονοκατοικία 115τ.μ.

Κέλυφος 10εκ, ανεστραμμένη μόνωση σκεπής 10εκ, κουφώματα PVC, τριπλά ενεργειακά τζάμια

Περιοχή Γ'

Θερμοκρασίες Νοεμβρίου: max 16.2 - min 5.6 - μέση 10.6 - Heat Degree Days: 234

Θερμοκρασίες Δεκεμβρίου: max 12.4 - min 7.4 - μέση 9.7 - Heat Degree Days: 99

Θερμοκρασία χώρου: 23

Κατανάλωση 26/10 - 11/12: 162 κ.μ.

Δημοσ.

εγώ 40χλμ πιο βόρεια κιλκίς, σε 78τμ χωρίς μόνωση, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, τελευταίο όροφο με σκεπή προβληματική έκαψα 125 κυβικά από 12/11 έως 11/12 με θερμοκρασίες 21-22 βαθμούς εντός σπιτιού

χρησιμοποιώ αντιστάθμιση αλλά σκέφτομαι φέτος να την βγάλω και να πάω κανονικά για να πιάνει πιο γρήγορα θερμοκρασία το σπίτι και όχι έτσι με χλιαρά σχετικά καλοριφέρ

Δημοσ.
On 07/12/2024 at 18:49, LuNaTiC said:

πως έχεις μέτρηση του ποσο υγραεριου καις?

εχω μέτρηση απο το smart θερμοστάτη kwh θέρμανσης τις οποίες κάνω θεωρητική αναγωγή. Κάθε χρόνο επειδή σημειώνω και πότε φουλάρω τη δεξαμενη (και ξαναφουλάρω) κανω και την οπτική αναγωγή (% δεξαμενης λιτρα και kwh και πέφτει σχετικά κοντά)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά! Καλή χρονιά σε όλους!

Βρίσκω αυτό το θέμα και τα πράγματα που έχετε γράψει εδώ πολύ βοηθητικά σε ένα μείζον θέμα που "ταλαιπωρεί" πολλούς. Ένας από αυτούς κι εγώ και θα ήθελα την βοήθεια/άποψή σας.

Πρόσφατα μετακόμισα σε ένα σπίτι στην Αθήνα και για πρώτη μου φορά θα χρησιμοποιήσω φυσικό αέριο και μάλιστα με κοινόχρηστο καυστήρα (10ετίας) που τροφοδοτεί στην ουσία 2 κατοικίες περίπου 160 τετραγωνικών. Υπάρχουν ρολόγια μετά τον καυστήρα που μετράνε ώρες λειτουργίας (δεν έχω καταλάβει σε τί) για το μοίρασμα του λογαριασμού και εννοείται ένα ρολόι του παρόχου που μετράει σε m3.

Το σπίτι είναι σχετικά παλιό, όμως με pvc παράθυρα με διπλά τζάμια, δεν μπορώ να πω πως έχει απώλειες άλλα σίγουρα ειναι ακάλυπτο απο σχεδόν όλες του τις πλευρές. Επίσης βρίσκεται στον 2ο όροφο (3όροφο οίκημα). Επίσης έχει έναν θερμοστάτη siemens αναλογικό, ούτε οθόνες ούτε τπτ, και τα κλασικά παλιά καλοριφέρ με τις κλασικές βαλβίδες στο πλάι.

Το ερώτημά μου είναι, με χρήση να ανάβω το καλοριφέρ το απόγευμα προς βράδυ με τον θερμοστάτη λίγο κάτω απο τους 20, πριν να πάμε για ύπνο να το κατεβάζουμε στους 16 και το πρωί να το κλείνουμε τελείως, δικαιολογείται να έχω κάψει περίπου 800m3 σε 2 μήνες; 

Μόνο εγώ έχω τρομάξει ή είναι κάτι περίπου στα φυσιολογικά πλαίσια;

Να σημειώσω πως υπήρχε μία βλάβη στον κατανεμητή του νερού και σε αυτό το δίμηνο στο σπίτι ακουγόντουσαν "καταρράκτες", σαν μόνιμα να υπήρχε αέρας στο κύκλωμα ασχέτως εξαέρωσης. Η κατανάλωση που έγραψα είναι πριν φτιάξουμε την βλάβη.

Sorry για το σεντόνι αλλά προσπάθησα να βάλω όσες λεπτομέρειες μπορούσα για να έχετε μια σφαιρική άποψη.

Δημοσ.

Σε ποια περιοχή είσαι και με τι εξωτερικές θερμοκρασίες;  επίσης προφανώς δεν έχει καμία μόνωση το σπίτι, σωστά; 

Δεν είναι ιδιαίτερα παράλογα τα 400 κυβικά το μήνα. Και νομίζω ότι επειδή το κλείνεις το πρωί και στα όταν το ξαναναβεις δουλεύει στο φουλ για κάποιες ώρες μέχρι να πιάσει θερμοκρασία σίγουρα καιει και αρκετά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...