kxtsao Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου εγώ 70€ τον Νοέμβριο, 130€ τον Δεκέμβριο, 158€ τον Γενάρη, 80€ τον Φεβρουάριο και σύνολο κιλοβατόρες ως και τον Μάρτιο περίπου 6200. απλώς, τον Μάρτιο δεν έχω λογαριασμό, υπολογίζω όμως 60€. αν αφαιρέσω τα 50€ της ΔΕΗ και τα 509€ επίδομα θέρμανσης, μάλλον ο φετινός χειμώνας βγήκε δωρεάν. και σημειωτέον, πρώτη φορά με φυσικό αέριο
giannnis122 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Εγώ από 1 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα 285 κυβικά 3300kwh περίπου 270€ με ΔΕΗ control επίδομα θέρμανσης δεν δικαιούμαστε
ekrepali Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου @zanskou To χειμώνα για να δεις πόσο καις και να μη βρεθείς προ εκπλήξεων... Η ένδειξη του μετρητή σου είναι σε κυβικά. Βλέπεις στον λογαριασμό σου ποια ήταν η τελευταία καταμέτρηση σε κυβικά, και υπολογίζεις τη διαφορά. Πες ότι έχεις κάψει λοιπόν 200 κυβικά. Πολλαπλασιάζεις τα κυβικά * 11.7 για να τα κάνεις κιλοβατώρες. Μετά πολλαπλασιάζεις με τη τιμή προμήθειας. Πχ 200*11.7 = 2340kw * 0.035 χρέωση προμήθειας = 82 ευρώ. Ανάλογα το πόσες ώρες καις θέρμανση, τα τετραγωνικά του σπιτιού και τη μόνωση που έχεις στο σπίτι... μπορεί να καις 2000, 4000, ακόμα 6000kw το δίμηνο όταν έχει κρύα. Στις παραπάνω τιμές προσθέτεις χονδρικά και 0.015Ε/Kwh για ρυθμιζόμενες χρεώσεις... πχ για 2000kw κατανάλωση = 30 ευρώ. 1
zanskou Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου σε ευχαριστώ και πάλι ! ως προς τη χρήση χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ή απλά άναμα/σβήσιμο όπως στον κλασσικό καυστήρα πετρελαίου ;
ekrepali Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 3 minutes ago, zanskou said: σε ευχαριστώ και πάλι ! ως προς τη χρήση χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ή απλά άναμα/σβήσιμο όπως στον κλασσικό καυστήρα πετρελαίου ; Το βάζεις σε μια επιθυμητή θερμοκρασία... ούτε να κρυώνεις, αλλά ούτε να κυκλοφορείς με κοντομανικο. Άλλοι το βάζουν 20,5... άλλοι 21,5. Και πάλι είναι ανάλογα το σπίτι,.τι μόνωση έχει... αν έχουν μπει σωστά σώματα, αν έχει μπει σε σωστό σημείο ο θερμοστάτης κλπ. Μόνο στη πράξη θα δεις τι γίνεται...
ioio Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Παιδιά έχω μια ερώτηση. Έβαλα πρόσφατα ατομικό λέβητα (πέρυσι το φθινόπωρο). Όλα καλά μέχρι εδώ. Εδώ και κάτι μήνες εχω κλείσει τα ΖΝΧ και την θέρμανση. Η συσκευή ειναι on αλλά στην ουσία εχω απενεργοποιησει τις λειτουργίες ζεστού νερου και θέρμανσης. Μου ήρθε ο λογαριασμός και φαίνεται να εχω καταναλώσει 2 m³. Είναι φυσιολογικό; Κάλεσα την ΔΕΔΑ και μου είπε ότι δεν εχω διαρροή στο ρολόι. Πώς στο καλό προκύπτει καταναλωση; Δεν είναι για τα λεφτά. Πιο πολύ θέλω να ξέρω τι γίνεται. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από ioio
EchiDNA Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 3 ώρες πριν, ioio είπε Παιδιά έχω μια ερώτηση. Έβαλα πρόσφατα ατομικό λέβητα (πέρυσι το φθινόπωρο). Όλα καλά μέχρι εδώ. Εδώ και κάτι μήνες εχω κλείσει τα ΖΝΧ και την θέρμανση. Η συσκευή ειναι on αλλά στην ουσία εχω απενεργοποιησει τις λειτουργίες ζεστού νερου και θέρμανσης. Μου ήρθε ο λογαριασμός και φαίνεται να εχω καταναλώσει 2 m³. Είναι φυσιολογικό; Κάλεσα την ΔΕΔΑ και μου είπε ότι δεν εχω διαρροή στο ρολόι. Πώς στο καλό προκύπτει καταναλωση; Δεν είναι για τα λεφτά. Πιο πολύ θέλω να ξέρω τι γίνεται. Το μόνο λογικό είναι να ανάβει μόνος του ο λέβητας για λίγο ίσως για κάποια προστασία. Ρίξε μια ματιά στο manual μήπως αναφέρει κάτι. Σε πόσο καιρό έκαψε τα 2κμ;
ioio Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 7 ώρες πριν, EchiDNA είπε Το μόνο λογικό είναι να ανάβει μόνος του ο λέβητας για λίγο ίσως για κάποια προστασία. Ρίξε μια ματιά στο manual μήπως αναφέρει κάτι. Σε πόσο καιρό έκαψε τα 2κμ; Σε ένα δίμηνο από 19/4 - 19/6
Funkynessruless Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Παιδιά καλησπέρα! Νεοεισαχθής στην μέθοδο θέρμανσης με αυτόνομο αέριο και έχω την εξής απορία. Λείπω τις πρωινές ώρες της ημέρας, λόγω εργασίας. Τι είναι προτιμότερο(για να επιτευχθεί καλύτερη οικονομία)? Να σβήνω εντελώς τη λειτουργία της θέρμανσης (Mode χειμώνα στο δικό μου) από τον ίδιο τον λέβητα ή απλα να ρίξω τους βαθμούς στον θερμοστάτη? Σημειωτέον πως όλον αυτό το καιρό τον έσβηνα και έβρισκα το σπίτι στους 17.5 κάθε φορα που γυρνούσα από τη δουλειά. Εκτός αυτού, σε τι θερμοκρασία να ρυθμίσω τα σώματα απο τον λέβητα και σε τι βαθμούς να βάλω το νερό για μπάνιο (πάντα για να επιτευχθεί καλύτερη οικονομία). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
giannnis122 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Στα σώματα το πολύ 55 αν δεν ζεσταίνεται το σπίτι ανεβάζεις λίγο, θερμοκρασία όταν είσαι μέσα 20-20,5 και όταν λείπεις 19-19,5 , αλλά αυτό είναι το πώς σε βολεύει εσένα 1
aenaos15 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 12 ώρες πριν, giannnis122 είπε Στα σώματα το πολύ 55 αν δεν ζεσταίνεται το σπίτι ανεβάζεις λίγο, θερμοκρασία όταν είσαι μέσα 20-20,5 και όταν λείπεις 19-19,5 , αλλά αυτό είναι το πώς σε βολεύει εσένα Βόρεια Ελλάδα καλύτερα 65 σώματα και 45 νερό. Και πάλι εξαρτάται κι απο άλλους παράγοντες , όπως μόνωση κλπ
giannnis122 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, aenaos15 είπε καλύτερα 65 σώματα Τότε ξεχνάς την συμπύκνωση αν έχει ο λέβητας και παράλληλα την οικονομία. Αλλά αν θα πρέπει να το έχεις στους 65 για να ζεσταθεί το σπίτι κάτι λάθος έχει γίνει στην μελέτη Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου από giannnis122
jimis_vts Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Αν τα σώματα είναι υψηλών θερμοκρασιών δεν παίζει να ζεστάνει ποτέ με 55 βαθμούς εκτός αν δεν κόβει πότε ή αν είναι κάνα σπίτι φουλ μονωμένο. Αυτό με τη συμπύκνωση δεν ξέρω που το έχετε ακούσει ότι δε δουλεύει δηλαδή τα συμπυκνώματα πως τα βγάζει στους 65?? Όταν έχει συμπύκνωση δουλεύει με τέτοιο τρόπο. Αυτά τα λέει ένας παπατζής υδραυλικός στο νετ μόνο. Και ούτε καν υδραυλικός εμπειροτέχνης είναι... 1
giannnis122 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Όταν λες σώματα υψηλών θερμοκρασιών τι εννοείς; Ότι διαστάσεις τους (θερμίδες) είναι για υψηλές θερμοκρασίες δηλαδή για θέρμανση με πετρέλαιο;
jimis_vts Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 6 ώρες πριν, giannnis122 είπε Όταν λες σώματα υψηλών θερμοκρασιών τι εννοείς; Ότι διαστάσεις τους (θερμίδες) είναι για υψηλές θερμοκρασίες δηλαδή για θέρμανση με πετρέλαιο; Ναι τα σώματα που συνήθως βάζουμε είναι υψηλών δηλαδή εκεί αποδίδουν. Αν δεις και στις αντλίες θερμότητας υπάρχουν χαμηλών-μεσαίων-υψηλών που βάζουμε και αντίστοιχα σώματα. Και συνήθως εδώ ο κάθε "μάστορας" βάζει και μεγαλύτερα σώματα οπότε καλά κρασιά. Τώρα πως κάποιος περιμένει να δουλέψει μονοσωλήνιο στους 55 όταν στο δεύτερο σώμα πάνε 50 και στο τρίτο 45 βγάλε εσύ άκρη... Πάντως σίγουρα ζέστη δεν έχει. Οικονομία ναι ζέστη όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα