Varnavas89 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, plasTOST είπε Φαντάσου ότι σε σπίτι (με παρόμοια χαρακτηριστικά με το δικό σου) μεγάλης πόλης της Θεσσαλίας 1ος όροφος με θερμαινόμενες κατοικίες πάνω κάτω, με κεντρική και τον θερμοστάτη στο πάνω διαμέρισμα (λόγω περισσότερων απωλειών), ώρες λειτουργίας 8-23:00, το διαμέρισμα έχει μέση θερμοκρασία 22 βαθμούς και φτάνει μέχρι 23,7, από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο χωρίς ΖΝΧ, πέρυσι κόστος θέρμανσης ανά διαμέρισμα >1.600€ 😂 Μάλλον πάω άμεσα για ατομικό λέβητα ε? 😀 10 Νοεμβρίου '23 με 3 Ιανουαρίου '24 900€ δλδ 300/διαμέρισμα. Ναι δεν θυμάμαι kw. Αυτό που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα είναι στην ΖΕΝΙΘ για κεντρική θέρμανση με τιμή 0,055. Να θυμηθούμε να κάνουμε ταμείο αρχές Απρίλη εφόσον μιλάμε για περιοχή ίδια και σπίτι παρόμοιας λογικής. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από Varnavas89 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 46 λεπτά πριν, plasTOST είπε Ναι δεν θυμάμαι kw. Αυτό που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα είναι στην ΖΕΝΙΘ για κεντρική θέρμανση με τιμή 0,055. δε λέει τίποτα αυτό δυστυχώς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannnis122 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Ήρθε ο λογαριασμός 2/11/23-2/1/24 κατανάλωση 985kwh. Αυτήν την περίοδο δεν είδαμε ακόμα χειμώνα, τώρα άρχισε να κάνει λίγο κρύο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 15/01/2024 at 16:31, EchiDNA said: Τα δικά μου: Μονοκατοικία 115τ.μ. Κέλυφος 10εκ, ανεστραμμένη μόνωση σκεπής 10εκ, κουφώματα PVC, τριπλά ενεργειακά τζάμια Περιοχή Γ' Μέση θερμοκρασία Νοεμβρίου: 13,4 Μέση θερμοκρασία Δεκεμβρίου: 8,6 Μέση θερμοκρασία Ιανουαρίου: 7,4 Θερμοκρασία χώρου: 22 - 23 (ανάλογα το δωμάτιο) Δεν εχω ενδειξη απο κυβικά αερίου, γιατι καίω υγραέριο αλλα έχω μέτρηση (είναι σχετικά ακριβής) kwh θέρμανσης ανα ώρα/ημέρα/μήνα απ'το smart χειριστήριο του λέβητα. Απο 1/12/23 έως σήμερα 26/1/24 εχω 2340 kwh θερμανσης (με ΖΝΧ μέσα) Μονοκατοικία 99τ.μ. ελεύθερη παντού. Κέλυφος 8εκ 0.030, διπλο τουβλο με 5εκ μεσα, 5εκ εξηλασμένη πλακα απο μεσα, 12εκ απο πάνω (χωρίς σκεπή), μονωμένοι εξώστες, μονωμένο μπαζωμα, PVC τριπλά τζάμια, μεσα εξω ενεργειακά. Σώματα, χρονοπρόγραμμα 20.8βαθμους οταν λειπουμε, 21.8 όταν επιστρέφουμε Υ.Γ. Β.ελλάδα εξω απο θεσ/νικη, στατιστικά βλέπω τωρα σε κοντινό σταθμό πόλης (σιγουρα ειμαστε χαμηλότερα) μεση θερμ. ΙΑΝ 5.6 βαθμους, μεση θερμ. ΔΕΚ 7.5 βαθμούς. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου από kanesaxo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apollo_el Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, giannnis122 είπε Ήρθε ο λογαριασμός 2/11/23-2/1/24 κατανάλωση 985kwh. Αυτήν την περίοδο δεν είδαμε ακόμα χειμώνα, τώρα άρχισε να κάνει λίγο κρύο Με παλιά κουφωματα και χωρίς θερμοπρόσοψη;;; Κατα αναλογία, για την ίδια περίοδο, εκτιμώ ότι θα είμαι x4... 3 ώρες πριν, kanesaxo είπε Δεν εχω ενδειξη απο κυβικά αερίου, γιατι καίω υγραέριο αλλα έχω μέτρηση (είναι σχετικά ακριβής) kwh θέρμανσης ανα ώρα/ημέρα/μήνα απ'το smart χειριστήριο του λέβητα. Απο 1/12/23 έως σήμερα 26/1/24 εχω 2340 kwh θερμανσης (με ΖΝΧ μέσα) Μονοκατοικία 99τ.μ. ελεύθερη παντού. Κέλυφος 8εκ 0.030, διπλο τουβλο με 5εκ μεσα, 5εκ εξηλασμένη πλακα απο μεσα, 12εκ απο πάνω (χωρίς σκεπή), μονωμένοι εξώστες, μονωμένο μπαζωμα, PVC τριπλά τζάμια, μεσα εξω ενεργειακά. Σώματα, χρονοπρόγραμμα 20.8βαθμους οταν λειπουμε, 21.8 όταν επιστρέφουμε Υ.Γ. Β.ελλάδα εξω απο θεσ/νικη, στατιστικά βλέπω τωρα σε κοντινό σταθμό πόλης (σιγουρα ειμαστε χαμηλότερα) μεση θερμ. ΙΑΝ 5.6 βαθμους, μεση θερμ. ΔΕΚ 7.5 βαθμούς. Εξαιρετικός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannnis122 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, apollo_el είπε Με παλιά κουφωματα και χωρίς θερμοπρόσοψη Απλά αλουμίνια με διπλά τζάμια και ντάουν ανάμεσα στα τούβλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στην πιο κρυα μερα για το τελευταιο 24ωρο με μεση θερμοκρασια μεσα 20 και 19 το βραδυ εκαψα για 130τμ 9 κυβικα..Θερμοκρασια στα νερα 48 βαθμοι που επιανε ανετα στο σπιτι 20, με 20,3 στο σβησιμο..Ο λεβητας σε αυτες τις συνθηκες βγαζει καπου 8 λιτρα νερο την ημερα, αφου δεν εχω αποχετευση κοντα και το κραταω σε 5 λιτρο..Εγω θεωρω πως ειναι πολυ καλα! Με τοσο νερο που βγαζει δειχνει πως δουλευει καλα η συμπυκνωση; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kxtsao Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου με κάποιες δοκιμές που κάνω τις τελευταίες ημέρες που έχει παραπάνω κρύο, παρατηρώ ότι όταν ο λέβητας είναι μονίμως σε λειτουργία, ακόμη και αργά το βράδυ κατά τον ύπνο, καταναλώνει σχεδόν την ίδια ποσότητα αερίου σε σχέση με όταν θα τον κλείσω για κάποιες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας και σίγουρα κατά τις αργά νυχτερινές ώρες. μπορεί πχ. σε συνεχή λειτουργία να κάψει μισό έως ένα κυβικό παραπάνω όταν ζητάω θερμοκρασία χώρου 22 βαθμούς, οπότε, μάλλον, έχει δίκιο ο τεχνικός της buderus που μου είπε ότι ο λέβητας είναι καλύτερα να λειτουργεί συνεχόμενα για να αποδίδει πιο σωστά και οικονομικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, energy52 είπε Στην πιο κρυα μερα για το τελευταιο 24ωρο με μεση θερμοκρασια μεσα 20 και 19 το βραδυ εκαψα για 130τμ 9 κυβικα..Θερμοκρασια στα νερα 48 βαθμοι που επιανε ανετα στο σπιτι 20, με 20,3 στο σβησιμο..Ο λεβητας σε αυτες τις συνθηκες βγαζει καπου 8 λιτρα νερο την ημερα, αφου δεν εχω αποχετευση κοντα και το κραταω σε 5 λιτρο..Εγω θεωρω πως ειναι πολυ καλα! Με τοσο νερο που βγαζει δειχνει πως δουλευει καλα η συμπυκνωση; Μπορείς και πιο χαμηλά για ακόμα περισσότερη συμπύκνωση 6 λεπτά πριν, kxtsao είπε με κάποιες δοκιμές που κάνω τις τελευταίες ημέρες που έχει παραπάνω κρύο, παρατηρώ ότι όταν ο λέβητας είναι μονίμως σε λειτουργία, ακόμη και αργά το βράδυ κατά τον ύπνο, καταναλώνει σχεδόν την ίδια ποσότητα αερίου σε σχέση με όταν θα τον κλείσω για κάποιες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας και σίγουρα κατά τις αργά νυχτερινές ώρες. μπορεί πχ. σε συνεχή λειτουργία να κάψει μισό έως ένα κυβικό παραπάνω όταν ζητάω θερμοκρασία χώρου 22 βαθμούς, οπότε, μάλλον, έχει δίκιο ο τεχνικός της buderus που μου είπε ότι ο λέβητας είναι καλύτερα να λειτουργεί συνεχόμενα για να αποδίδει πιο σωστά και οικονομικά Είπαμε χαμηλές θερμοκρασίες και άστον όλη μέρα να σιγοκαίει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kxtsao Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, energy52 είπε Στην πιο κρυα μερα για το τελευταιο 24ωρο με μεση θερμοκρασια μεσα 20 και 19 το βραδυ εκαψα για 130τμ 9 κυβικα..Θερμοκρασια στα νερα 48 βαθμοι που επιανε ανετα στο σπιτι 20, με 20,3 στο σβησιμο..Ο λεβητας σε αυτες τις συνθηκες βγαζει καπου 8 λιτρα νερο την ημερα, αφου δεν εχω αποχετευση κοντα και το κραταω σε 5 λιτρο..Εγω θεωρω πως ειναι πολυ καλα! Με τοσο νερο που βγαζει δειχνει πως δουλευει καλα η συμπυκνωση; θερμοκρασία 48 βαθμοί νερά εννοείς την θερμοκρασία προσαγωγής στον λέβητα? εγώ αντίστοιχα στους 55 βαθμούς και αναλογικά καταναλώνουμε τα ίδια. σπίτι 80 τμ. περίπου 6,5 κυβικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, kxtsao είπε θερμοκρασία 48 βαθμοί νερά εννοείς την θερμοκρασία προσαγωγής στον λέβητα? εγώ αντίστοιχα στους 55 βαθμούς και αναλογικά καταναλώνουμε τα ίδια. σπίτι 80 τμ. περίπου 6,5 κυβικά Δεν έχετε τα ίδια σπίτια, την ίδια μόνωση, τις ίδιες θερμοκρασίες/συνήθειες κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Ναι ακριβως! Στους 55 που το εχεις θεωρω ειναι πολυ ψηλα, κανε δοκιμες με 45-50 και βλεπεις..βαλτο 45 κι αν δεις οτι δεν πιανεις επιθυμητη ανεβασε σταδιακα εως 50 1 λεπτό πριν, doomnx είπε Δεν έχετε τα ίδια σπίτια, την ίδια μόνωση, τις ίδιες θερμοκρασίες/συνήθειες κλπ αυτο ειναι μεγαλη αληθεια και το ξεχναμε πολλες φορες..😆 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apollo_el Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Διαβάζοντας άρθρα από το εξωτερικό, βλέπω ότι συνιστούν χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής στα πολύ καλά μονωμένα σπίτια με ενεργειακά κουφώματα, και υψηλότερες έως 60 (όριο για να δουλεύει ακόμα η συμπύκνωση;;; ) στα παλιότερα, συμβατικά σπίτια. Φυσικά και κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, και οι συγκρίσεις απλά ενδεικτικές. Για εμένα μπορώ να πω ότι, από τις δοκιμές που έχω κάνει, εάν έχω τον λέβητα <<κλειστό>> (π.χ. Στους 15-16 το βράδυ), ώστε να εξασφάλισω ότι δε θα ανάψει (για τις εξωτερικές θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι στιγμής από τον Δεκεμβριο), και κάνω χρήση 16 ώρες στις 24 (off 23:00-07:00), θα γλυτώσω 4-5 κυβικά, και θα έχω καταναλωση 10-11 κυβικά, αντί για 14-15 στις 24 ώρες. Βέβαια, δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο τεχνικο πρόβλημα, λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων, προβληματικός θερμοστάτης κτλ, ώστε να παρατηρώ τα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, apollo_el είπε Διαβάζοντας άρθρα από το εξωτερικό, βλέπω ότι συνιστούν χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής στα πολύ καλά μονωμένα σπίτια με ενεργειακά κουφώματα, και υψηλότερες έως 60 (όριο για να δουλεύει ακόμα η συμπύκνωση;;; ) στα παλιότερα, συμβατικά σπίτια. Φυσικά και κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, και οι συγκρίσεις απλά ενδεικτικές. Για εμένα μπορώ να πω ότι, από τις δοκιμές που έχω κάνει, εάν έχω τον λέβητα <<κλειστό>> (π.χ. Στους 15-16 το βράδυ), ώστε να εξασφάλισω ότι δε θα ανάψει (για τις εξωτερικές θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι στιγμής από τον Δεκεμβριο), και κάνω χρήση 16 ώρες στις 24 (off 23:00-07:00), θα γλυτώσω 4-5 κυβικά, και θα έχω καταναλωση 10-11 κυβικά, αντί για 14-15 στις 24 ώρες. Βέβαια, δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο τεχνικο πρόβλημα, λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων, προβληματικός θερμοστάτης κτλ, ώστε να παρατηρώ τα παραπάνω. Εχμμμ... στην ουσία ζητάς λιγότερες kWh στη μέρα κλείνοντάς το για 8 ώρες. Άλλο να το έχεις στους 20 °C επί 24 ώρες άλλο επί 16 ώρες, δε βρίσκεις; Σε αυτές τις 16 ώρες που θα δουλέψει όμως είναι προτιμότερες οι χαμηλές θερμοκρασίες συμπύκνωσης. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από doomnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Τις προηγούμενες ημέρες στις 6 το πρωί εξωτερική κοντά στους μηδέν βαθμούς,έναρξη προσαγωγής στους 50 και όταν ξεκίνησε πήγε ακόμη ποιο κάτω η προσαγωγή,εσωτερική θερμοκρασία 23 Γενικά όπως έχω ξαναγράψει η προσαγωγή πάντα είναι χαμηλά όπως η ισχύς του λέβητα και οι στροφές του κυκολοφοριτη περίπου στο 45% 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα