Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ 165 κυβικά από 10 Νοεμβρίου σε 80 τετραγωνικά σπίτι χωρίς μόνωση. θερμοκρασία έως 22° με αντιστάθμιση, αλλά μου φαίνεται θα την βγάλω να δοκιμάσω και χωρίς ώστε να δω κατανάλωση 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από περιέργεια είπα να δω που είναι ρυθμισμένος ο λέβητας μου για θέρμανση και είναι στο 80 και ΖΝΧ στο 55.

Παρατήρησα τι κάνει όταν ανάβει. Παίρνει κάθε μισή ώρα περίπου τη μέρα (κάθε 20' τη νύχτα) και για περίπου 1-2 λεπτά ως που δείχνει 55-56 η ένδειξη στον λέβητα. Μετά σβήνει επειδή πιάνει θερμοκρασία.

Το 80 ψηλά δεν είναι; δεν μου τον ρύθμισε ο υδραυλικός ίσως...αλλά και με αυτόν τον καιρό δεν ανεβαίνει πάνω από 56 στην πράξη.

Θα δοκιμάσω να τον κατεβάσω στο 55 αύριο.

😃

IMG_20231223_030822.jpg

IMG_20231223_030837.jpg

Επεξ/σία από go2jimmys1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε

Το 80 ψηλά δεν είναι; δεν μου τον ρύθμισε ο υδραυλικός ίσως...αλλά και με αυτόν τον καιρό δεν ανεβαίνει πάνω από 56 στην πράξη.

Κάτω από 60, 50-55 μια χαρά θα είσαι, και τα ζνχ 45 και πολύ ειναι. Αρκεί να είναι και μονωμένες οι σωλήνες και να μην είναι εκτεθειμένος ο λέβητας 

8 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε

Θα δοκιμάσω να τον κατεβάσω στο 55 αύριο.

Εχτές😁

Επεξ/σία από giannnis122
  • Like 1

56 λεπτά πριν, giannnis122 είπε

Κάτω από 60, 50-55 μια χαρά θα είσαι, και τα ζνχ 45 και πολύ ειναι. Αρκεί να είναι και μονωμένες οι σωλήνες και να μην είναι εκτεθειμένος ο λέβητας 

Εχτές😁

Το έκανα. Ο λέβητας είναι μέσα. 👍

Ευχαριστώ. 

• Like 1

Υπάρχει κάποιος που έκανε μετάβαση από συμβατικό λέβητα σε συμπύκνωσης να μου πει διάφορα κατανάλωσης σε ποσοστό? 

Η γενικά οποίος γνωρίζει πόσο διαφορά μπορεί να κάνει στην κατανάλωση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υπολογίζεις περίπου 5-13% ανάλογα την παλαιότητα και το μοντέλο του παλιού και του νέου λέβητα.

πχ από 85% σε 98% δεν το λες και λίγο!

Με την ευκαιρία να μονώσεις καλά (εννοώ ότι ορίζει ο ΚΕΝΑΚ) τις σωληνώσεις σου.

Επεξ/σία από alejsalonica

6 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Να υπολογίζεις περίπου 5-13% ανάλογα την παλαιότητα και το μοντέλο του παλιού και του νέου λέβητα.

πχ από 85% σε 98% δεν το λες και λίγο!

Με την ευκαιρία να μονώσεις καλά (εννοώ ότι ορίζει ο ΚΕΝΑΚ) τις σωληνώσεις σου.

Για 13% εξοικονόμηση Μαξ δεν αξίζει τότε, περίμενα να ακούσω κανένα νούμερο τύπου 30-40%! 

Ας πούμε ότι έχω 10% για να πάρω τέτοιο λέβητα μαζί με εγκατάσταση θέλω πάνω από 2 χιλιάρικα τουλάχιστον για να κάνει απόσβεση αυτά τα λεφτά θέλουμε πολλά χρόνια! 

Καλή χρονιά σε ολους!
Σε θερμοστάτη rdh100rf πέρα από το pid slow/fast, γνωρίζει κάποιος να μου πει τι κάνει αν τον ρυθμίσω στο 2-position 1k ή 2-position 0,5k?? δεν γνωρίζω, αν μπορεί κάποιος να μου πει.. 

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους! Ηρθε ο πρωτος λογαριασμος απο Φυσικο αεριο περιλαμβανει μονο ΖΝΧ προφανως μου λεει 81kw που αντιστοιχουν σε 7 κυβικα;

2024-01-02-123540.png

2024-01-02-123404.png

βλεπετε κατι περιεργο;  @ekrepaliμου χες πει να ανεβασω λογαριασμο μολις ερθει...😃

• Like 1

12 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Για 13% εξοικονόμηση Μαξ δεν αξίζει τότε, περίμενα να ακούσω κανένα νούμερο τύπου 30-40%! 

Ας πούμε ότι έχω 10% για να πάρω τέτοιο λέβητα μαζί με εγκατάσταση θέλω πάνω από 2 χιλιάρικα τουλάχιστον για να κάνει απόσβεση αυτά τα λεφτά θέλουμε πολλά χρόνια! 

Πήρα σαν δεδομένο ότι στον υφιστάμενο λέβητα έχεις το ελάχιστο που ορίζει νόμος (85%). Αν είσαι ακόμα πιο κάτω καταλαβαίνεις ότι θα έχεις πιο πολύ κέρδος. Κάλεσε έναν τεχνίτη αερίων καυσίμων να σου κάνει συντήρηση και να εκδώσει φύλλο καυσαερίων. Εκεί θα δεις και τον β.α. που έχεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τωρα που επεσε η θερμοκρασια αρκετα ανεβασα τον λεβητα απο 50 στο 55..Πιανει ευκολα την επιθυμητη 20 κι αφου κλεισει, η θερμοκρασια φτανει τους 20,5..δουλευει περιπουν 12 με 15 λεπτα..Μενει κλειστος με αυτες τις συνθηκες ~ 1 ωρα κ 15 λεπτα μεχρι να ξαναπαρει οταν πεσει στους 19,7.. Το βραδυ το κατεβαζω στους 18,5

Μετρησα σημερα 9 κυβικα καταναλωση 24ωρου..Δεν ξερω αν βοηθουν ολα αυτα τα στοιχεια κι αν μπορω να βελτιωσω κατι...Συνολικος χρονος λειτουργιας του λεβητα στο 24 ωρο περιπου 4 ωρες..

Παντως σε συγκριση με περισυ που δουλευα μπουκαλες μονο για 2 ωρες τη μερα (παραπανω δεν συμφερε) και με τη μονωση φετος η διαφορα ειναι χαωδης επιτελους ζεστο ολο το σπιτι.. Θυμιζω λεβητας 24kw σε 130τμ  

9 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τωρα που επεσε η θερμοκρασια αρκετα ανεβασα τον λεβητα απο 50 στο 55..Πιανει ευκολα την επιθυμητη 20 κι αφου κλεισει, η θερμοκρασια φτανει τους 20,5..δουλευει περιπουν 12 με 15 λεπτα..Μενει κλειστος με αυτες τις συνθηκες ~ 1 ωρα κ 15 λεπτα μεχρι να ξαναπαρει οταν πεσει στους 19,7.. Το βραδυ το κατεβαζω στους 18,5

Μετρησα σημερα 9 κυβικα καταναλωση 24ωρου..Δεν ξερω αν βοηθουν ολα αυτα τα στοιχεια κι αν μπορω να βελτιωσω κατι...Συνολικος χρονος λειτουργιας του λεβητα στο 24 ωρο περιπου 4 ωρες..

Παντως σε συγκριση με περισυ που δουλευα μπουκαλες μονο για 2 ωρες τη μερα (παραπανω δεν συμφερε) και με τη μονωση φετος η διαφορα ειναι χαωδης επιτελους ζεστο ολο το σπιτι.. Θυμιζω λεβητας 24kw σε 130τμ  

9 κ.μ*11,5 = 103,5 kWh (κιλοβιτούρες που έλεγε κι ένας φίλος εδώ)

103,5 * 0,051 = 5.27€ για το σταθερό της ΔΕΗ + τα υπόλοιπα του διανομέα κλπ. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, energy52 είπε

Το βραδυ το κατεβαζω στους 18,5

Μια χαρά νομίζω ότι είσαι για τα τετραγωνικά σπιτιού. Εγώ θα έλεγα να μην το κατεβάζεις τόσο το βράδυ γιατί μετά θα κάψει για να ανέβει στο 20

Εγώ σε 24ωρο Τετάρτη μεσημέρι με Πέμπτη μεσημέρι στους 20 όλη μέρα έκαψε 5,2 κυβικά, σήμερα τώρα  4,8  κυβικά,νερό στο λέβητα 48 σε 85 τετραγωνικά σπίτι 

Επεξ/σία από giannnis122

2 ώρες πριν, alejsalonica είπε

9 κ.μ*11,5 = 103,5 kWh (κιλοβιτούρες που έλεγε κι ένας φίλος εδώ)

103,5 * 0,051 = 5.27€ για το σταθερό της ΔΕΗ + τα υπόλοιπα του διανομέα κλπ. 

και υποτιθεται ειμαστε για Γεναρη φτηνοτερα απ το σταθερο της Δεη..Εγω βεβαια ειμαι Φυσικο αεριο και περιμενω τον πρωτο λογαριασμο με θερμανση μεσα..

13 λεπτά πριν, giannnis122 είπε

Μια χαρά νομίζω ότι είσαι για τα τετραγωνικά σπιτιού. Εγώ θα έλεγα να μην το κατεβάζεις τόσο το βράδυ γιατί μετά θα κάψει για να ανέβει στο 20

Εγώ σε 24ωρο Τετάρτη μεσημέρι με Πέμπτη μεσημέρι στους 20 όλη μέρα έκαψε 5,2 κυβικά , νερό στο λέβητα 48 σε 85 τετραγωνικά σπίτι 

Κι εγω νομιζω ειμαι καλα γιατι εχω βλεπεις και πυλωτη απο κατω που πιανει το βορεινο κομματι του σαλονιου και συρομενα  κουφωματα (διπλα τζαμια αλλα οχι ενεργειακα) οποτε απωλειες υπαρχουν..Θα το δοκιμασω και σημερα στους 20 ολο το 24ωρο οπως λες! 

Αμα κατεβασω τα νερα στους 50  λογικα θα δουλευει παραπανω ωρα τωρα που εχει κρυο οποτε μια η αλλη θα ειναι..

Καλα εσυ εισαι σουπερ!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, energy52 είπε

20 ολο το 24ωρο οπως λες

Και 19 ή 19,5 καλό θα είναι 

Με το σταθερό της ΔΕΗ να υπολογίζεις  περίπου κυβικό και ευρώ με όλα μέσα και θα είσαι λίγο πιο κάτω στον τελικό λογαριασμό 

Επεξ/σία από giannnis122
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...