Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tollisth είπε

Αντιστάθμιση έχεις ?

Πιστεύω μπορείς και καλύτερα από το την στιγμή που υπάρχει κέλυφος 

Οχι δεν εχω αντισταθμιση απο μονος μου πειραζω τη θερμοκρασια αναλογως την εξωτερικη απο 50 εως 55..

κελυφος μεν αλλα..τα κουφωματα δεν ειναι ενεργειακα (εκανα βεβαια συντηρηση φετος αλλαξα ολα τα μονωτικα)κι εχω κ πυλωτη που εκει υπαρχει μονωση αλλα του 90 οποτε δεν ξερω αν εχω πολλα περιθωρια για οικονομια

2 ώρες πριν, greg4 είπε

Υποθέτω είσαι κάπου Αττική;

Γιατί αυτές τις θερμοκρασίες είχαμε χτες.

Anyway. Νομίζω τα 7 είναι πολλά. Εγώ στα 145-150τμ με κέλυφος και μόνωση 8cm στη ταράτσα. Έκαψα 4,5. 20,5 όλη μέρα (χτες το 21) και 19,5 στις 23:00 με 07:00.

Προσωπικά έχω δει με αντιστάθμιση καίω παραπάνω. π.χ. με 40 βαθμούς στα νερά, με εξωτερική 15 πάνω από 20,5 δεν πάει. Και αν το βάλω 21 ο λέβητας δουλεύει συνέχεια. Έχω βρει την χρυσή τομή στους 48-50 βαθμούς. Και στα μεγάλα κρύα, το πάω 55. Πότε πιο πάνω για να δουλεύει η συμπύκνωση.

Οχι φιλε μου Λαμια ειμαι αλλα δεν διαφερουμε κ πολυ νομιζω..Αντισταθμιση δεν σκοπευω να βαλω ουτως η αλλως ο μηχανικος ειναι αρνητικος εχει κ μειονεκτηματα..Ε ναι τι να παει με 40 αλλα με 50 τωρα πχ εχω 20,5 με επιθυμητη 20,2..Ο λεβητας με τη χαμηλοτερη θερμοκρασια δουλευει βεβαια λιγο περισσοτερο

Επεξ/σία από energy52
  • Απαντ. 495
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παρακολούθησα αυτές τις ημέρες που έκανε κρύο τι έχω κάψει σε σπίτι 85τμ. Το ΣΚ έκαψε 7 κυβικά την Δευτέρα 7:00 με 7:00 4κυβικα και γενικά από 26/11 - 19/12 Εκαψε 41 κυβικά με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς, μέσα σε αυτή την κατανάλωση είναι και ζνχ

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, giannnis122 είπε

Παρακολούθησα αυτές τις ημέρες που έκανε κρύο τι έχω κάψει σε σπίτι 85τμ. Το ΣΚ έκαψε 7 κυβικά την Δευτέρα 7:00 με 7:00 4κυβικα και γενικά από 26/11 - 19/12 Εκαψε 41 κυβικά με θερμοκρασία χώρου 20 βαθμούς, μέσα σε αυτή την κατανάλωση είναι και ζνχ

Λεπτομέρειες σπιτιού?

Μωνοση τετραγωνικά κτλ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Λεπτομέρειες σπιτιού?

Μωνοση τετραγωνικά κτλ?

Σπίτι  85τμ με συρόμενες μπαλκονόπορτες απλά αλουμίνια με διπλά τζάμια και μόνωση ανάμεσα στα τούβλα, στο 2 όροφο τριώροφου κτιρίου, στην άνω Αγία Βαρβάρα Αττικής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς εμπειρία με τους καινούριους ψηφιακούς μετρητές αερίου; Η οθόνη του δεν δείχνει τίποτα του δικού μου, λες και είναι σβηστός. Αν θυμάμαι καλά όταν έγινε η εγκατάσταση ο τεχνικός μου είπε ότι στέλνει μόνος του μέτρηση αλλά γιατί να μην δείχνει κιόλας για να βλέπουμε τι καίμε; 😅

Επεξ/σία από go2jimmys1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Έχει κανείς εμπειρία με τους καινούριους ψηφιακούς μετρητές αερίου; Η οθόνη του δεν δείχνει τίποτα του δικού μου, λες και είναι σβηστός. Αν θυμάμαι καλά όταν έγινε η εγκατάσταση ο τεχνικός μου είπε ότι στέλνει μόνος του μέτρηση αλλά γιατί να μην δείχνει κιόλας για να βλέπουμε τι καίμε; 😅

Ανάλογα τον μετρητή που έχεις μπορείς να δεις την ένδειξη 

https://edaattikis.gr/gia-to-spiti/plirofories-gia-tin-online-katachorisi-metrisis/

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tollisth είπε

Ανάλογα τον μετρητή που έχεις μπορείς να δεις την ένδειξη 

https://edaattikis.gr/gia-to-spiti/plirofories-gia-tin-online-katachorisi-metrisis/

Τελικά δεν δούλεψε. Κράτησα πατημένο το κουμπί σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά δεν ανάβει η οθόνη. Anyway. 😃

Δημοσ.
3 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε

Τελικά δεν δούλεψε. Κράτησα πατημένο το κουμπί σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά δεν ανάβει η οθόνη. Anyway. 😃

Τον ιδιο έχουμε πάντως,οσες φορες χρειάστηκε να δω δεν είχα θεμα 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε

πάρε την ΕΔΑ που τον τοποθέτησε ,τηλέφωνο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, go2jimmys1 είπε

πάτα το πορτοκαλί κουμπί για ενα δευτερόλεπτο και άστο. θα σου βγάλει την ένδειξη. Κοιτάς τα 6 πρώτα ψηφία (κυβικά). Μετά τα 6 πρώτα ψηφία και την τελεία .  είναι τα λίτρα. Αυτά που χρεώνεσαι είναι τα πρώτα 6 ψηφία.

2 ώρες πριν, korakios είπε

πάρε την ΕΔΑ που τον τοποθέτησε ,τηλέφωνο

Απο τον Οκτώβριο δεν υπάρχουν ΕΔΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας.  ΔΕΔΑ λέγονται και οι 3 εταιρείες με αναμονή αλλαγής ονόματος απο το νέο έτος.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tuxpower είπε

Απο τον Οκτώβριο δεν υπάρχουν ΕΔΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας.  ΔΕΔΑ λέγονται και οι 3 εταιρείες με αναμονή αλλαγής ονόματος απο το νέο έτος.

ΔΕΔΑ τότε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tuxpower είπε

πάτα το πορτοκαλί κουμπί για ενα δευτερόλεπτο και άστο. θα σου βγάλει την ένδειξη. Κοιτάς τα 6 πρώτα ψηφία (κυβικά). Μετά τα 6 πρώτα ψηφία και την τελεία .  είναι τα λίτρα. Αυτά που χρεώνεσαι είναι τα πρώτα 6 ψηφία.

Αυτό ήταν...να σε καλά 

196 κυβικά τελικά από 15 Νοεμβρίου που μετακόμισα μέχρι τώρα. 23 βαθμούς σταθερά. Το διαμέρισμα είναι ρετιρέ 70τ.μ χωρίς θερμοπροσωψη. Έχει θερμομόνωση πολυουρεθάνης στην ταράτσα αρκετά παλιά.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Αυτό ήταν...να σε καλά 

196 κυβικά τελικά από 15 Νοεμβρίου που μετακόμισα μέχρι τώρα. 23 βαθμούς σταθερά. Το διαμέρισμα είναι ρετιρέ 70τ.μ χωρίς θερμοπροσωψη. Έχει θερμομόνωση πολυουρεθάνης στην ταράτσα αρκετά παλιά.

Περίπου τα μισά έχω κάψει σε 70τμ. Έχω αντιστάθμιση και γενικά είναι ανοικτό το διαμέρισμα στον 4ο όροφο το βαράει και ο Βαρδάρης συχνά σε περιοχή με πολύ υγρασία (Περαία Θεσσαλονίκης). Μήπως.εχεις κάψει πολύ? Εγώ βέβαια παίζω θερμοκρασία από 21-23 ανάλογα αν είναι βράδυ, αν κοιμόμαστε, αν είναι ημέρα κτλ. Λέβητας συμπύκνωσης.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Περίπου τα μισά έχω κάψει σε 70τμ. Έχω αντιστάθμιση και γενικά είναι ανοικτό το διαμέρισμα στον 4ο όροφο το βαράει και ο Βαρδάρης συχνά σε περιοχή με πολύ υγρασία (Περαία Θεσσαλονίκης). Μήπως.εχεις κάψει πολύ? Εγώ βέβαια παίζω θερμοκρασία από 21-23 ανάλογα αν είναι βράδυ, αν κοιμόμαστε, αν είναι ημέρα κτλ. Λέβητας συμπύκνωσης.

Εγώ μένω Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Υγρασία δεν έχω δει για την ωρα καθόλου μέσα στο σπίτι. Έξω γενικά έχει υγρασία τον χειμώνα.

Η αλήθεια είναι ότι περίπου τόσο υπολόγιζα σε σχέση με πέρσι, πάνω κάτω στα ίδια είμαι αναλογικά. Σίγουρα το σπίτι επιδέχεται βελτιώσεις στην μόνωση.

Δεν έχω αντιστάθμιση. Επίσης δεν έχω ηλιακό οπότε χρησιμοποιείται ο λέβητας για ΖΝΧ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...