Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα δεν έχει , αναγκαστικά θα παίζεις ανάλογα τα κρύα

σέρβις απο πότε είχε να κάνει ? παίζει και έναν μικρό ρόλο στην κατανάλωση

Πριν μετακομίσω ειλικρινά δεν έχω ιδέα, αλλα απο οσο κατάλαβα παλαιότερα δεν τον πρόσεχαν ιδιαιτερα.

Όταν μου συνδέσαν το αέριο ο λέβητας ηταν "νεκρός" με ενδειξη E 44 Service, ανέβαζε θερμοκρασία υπερβολικά γρήγορα(σαν να μην επαιρνε οσο νερό επρεπε, αλλα με σωστή πιεση) με αποτελεσμα να "κοβει" με αυτο το error.

Ήρθε ενας τεχνικός με τον βοηθό του,(ίσως ο 15ος που κάλεσα :P )  τον ανοιξαν είπαν οτι έχει παρα πολύ βρώμα μέσα, εκατσαν κανα 2ωρο και όταν έφυγαν μας είπαν οτι παρα την βρώμα που είχε ειναι σαν καινουριος, το κακό ειναι οτι εγώ ημουν εκτός εκεινη την ώρα οπότε δεν έχω εικόνα ακριβώς του τι έγινε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 493
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιο θέμα έχει ο λέβητας, πίεση του νερού πόσο είναι; δεν παίζει ρόλο μόνο η θερμοκρασία του νερού, θα πρέπει να έχεις σωστή πίεση στο σύστημα αναλο που βρίσκεται ο λέβητας και σωστή πίεση στο δοχείο διαστολής που είναι εσωτερικά, παίζει ρόλο και αν η εγκατάσταση των σωμάτων είναι παλιά και δεν έχουν καθαριστεί ποτε.

όταν το έχεις στο 60-70 στα σώματα έχεις την ίδια θερμοκρασία στα σώματα ή πιο κάτω 

Επεξ/σία από giannnis122

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, giannnis122 είπε

Κάποιο θέμα έχει ο λέβητας, πίεση του νερού πόσο είναι; δεν παίζει ρόλο μόνο η θερμοκρασία του νερού, θα πρέπει να έχεις σωστή πίεση στο σύστημα αναλο που βρίσκεται ο λέβητας και σωστή πίεση στο δοχείο διαστολής που είναι εσωτερικά, παίζει ρόλο και αν η εγκατάσταση των σωμάτων είναι παλιά και δεν έχουν καθαριστεί ποτε.

όταν το έχεις στο 60-70 στα σώματα έχεις την ίδια θερμοκρασία στα σώματα ή πιο κάτω 

H Πίεση του νερου ειναι 1.5-1.7bar οποτε τον κοιτάω και είναι σε λειτουργεία.
Η εγκατάσταση των σωμάτων σίγουρα ειναι παλία, καλοριφέρ με "φέτες" πιστεύω καταλαβαίνεις, και δεν πιστευώ να έγινε ποτέ καθαρισμός τους.
Και οι τιμές για εμένα που νοικιάζω για χημικό καθαρισμό ειναι ψιλο απαγορευτικές.

Όταν ειναι στο 70 ο λεβητας τα σωματα ειναι πολυ πιο ζεστά απο οτι οταν είναι πιο κάτω, αν δεν κάνω λάθος.
Σήμερα θα γυρίσω με θερμόμετρο λειζερ να τα τσεκαρω :P

Επεξ/σία από TasosPk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα το ξαναπούμε, το παν είναι οι μονώσεις!

Σε πολύ καλά μονωμένη μονοκατοικία, 115τμ, έξω από τη Λάρισα, με πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τις ήδη χαμηλές της Λάρισας, έχω 60μ3 στις 15 μέρες του Δεκέμβρη και εσωτερική 22 ζητούμενη και θερμοκρασία δωματίων από 22 έως 23. Μαζί στην κατανάλωση και ΖΝΧ για 5μελη οικογένεια.

Επεξ/σία από EchiDNA
  • Like 1

Το διαφορικο του θερμοστατη (στις περιπτωσεις που ρυθμιζεται) δεν παιζει καποιο ρολο; συνηθως ποια ειναι η βελτιστη αποκλιση; Εγω το εχω βαλει στο -0,4. Με επιθυμητη 20,5 θα ξαναπαρει οταν πεσει 20,1 

Έχετε να προτείνετε καλό θερμοστάτη για λέβητα αερίου που μπορεί να παρακολουθεί ώρες λειτουργίας και καταναλώσεις, wifi, πρόγραμμα ανά μέρα κλπ? 

1 ώρα πριν, ATmega είπε

Έχετε να προτείνετε καλό θερμοστάτη για λέβητα αερίου που μπορεί να παρακολουθεί ώρες λειτουργίας και καταναλώσεις, wifi, πρόγραμμα ανά μέρα κλπ? 

Καλημέρα,

Εγώ αυτόν αγόρασα πριν από 15 ήμερες και τον έκανα εγκατάσταση.
Δεν έχω κάποιο παράπονο και γενικά είναι εύκολος στην χρήση, παράλληλα έχει αρκετές από τις δυνατότητες που αναζητάς.

https://www.skroutz.gr/s/26862439/BHT-001-GCLW-PSifiakos-THermostatis-CHorou-Smart-me-Othoni-Afis-kai-Wi-Fi.html

Στις 14/12/2023 στις 8:07 ΜΜ, tollisth είπε

πάρετε το μέγιστο της συμπηκνωσης (άρα την μέγιστη οικονομία ) η προσαγωγή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα το πολύ 55 βαθμούς και αυτό σε παγωνιες

Με 55 βαθμούς θα έχουν τα σώματα την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να ζεστάνουν τον χώρο γρήγορα και να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία; 

Στις 14/12/2023 στις 8:39 ΜΜ, tollisth είπε

Από ότι βλέπω η θερμοκρασία επιστροφής δεν αναφέρεται

Τι εννοείς όταν λες θερμοκρασία επιστροφής; 

8 λεπτά πριν, teopanta1 είπε

Με 55 βαθμούς θα έχουν τα σώματα την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να ζεστάνουν τον χώρο γρήγορα και να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία; 

Αυτή την στιγμή σε εμένα και το σπίτι δεν είναι άριστο από πλευρά μόνωσης είναι μέτριο προς καλό, οπότε σε άριστα μονωμένο σπίτι μπορεί να παίξει και ποιο χαμηλά, 

Το λειτουργό με αντιστάθμιση 

20231217_085105.jpg

• Like 2

Με καυστήρα buderus Logamax GB062 με αντιστάθμιση θερμοκρασία λέβητα στους 65 μονωμενο σπίτι και καινούρια κουφώματα κέντρο Θεσσαλονίκης καίω περίπου 3,9 κυβικά την ημέρα. Τι λέτε; 

18 λεπτά πριν, teopanta1 είπε

Με καυστήρα buderus Logamax GB062 με αντιστάθμιση θερμοκρασία λέβητα στους 65 μονωμενο σπίτι και καινούρια κουφώματα κέντρο Θεσσαλονίκης καίω περίπου 3,9 κυβικά την ημέρα. Τι λέτε; 

Όλα είναι σχετικά βέβαια,τι ζητούμενη θέλεις,τετραγωνικά και λοιπά,σε γενικές γραμμές είσαι καλά πιστεύω 

1 λεπτό πριν, tollisth είπε

είναι σχετικά βέβαια,τι ζητούμενη θέλεις,τετραγωνικά και λοιπά,σε γενικές γραμμές είσαι καλά πιστεύω 

20,5-21,5 100τμ 

7 ώρες πριν, georgemp2 είπε

Καλημέρα,

Εγώ αυτόν αγόρασα πριν από 15 ήμερες και τον έκανα εγκατάσταση.
Δεν έχω κάποιο παράπονο και γενικά είναι εύκολος στην χρήση, παράλληλα έχει αρκετές από τις δυνατότητες που αναζητάς.

https://www.skroutz.gr/s/26862439/BHT-001-GCLW-PSifiakos-THermostatis-CHorou-Smart-me-Othoni-Afis-kai-Wi-Fi.html

Κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με το ρυθμιστικό του λέβητα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...