Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, korakios είπε

οτι μπορεί να καις και παραπάνω τώρα που κατέβασες τα νερά μιας και ανάλογα το λέβητα , τα σώματα και το υπόλοιπο κύκλωμα μπορεί να αποδίδουν σε πιο ψηλές θερμοκρασίες

παλιά που έπαιζα με λέβητα , όταν κατέβαζα στους 53 τα νερά (ήταν στους 70) έκαψα παραπάνω ,

ο καυστήρας δούλευε (στη χαμηλή σκάλα) σχεδόν συνέχεια (όταν είχε κρύα) , μετά το ξαναέβαλα 70 και δούλευε μια στο τόσο (με τέρμα αέριο) .

Τα νερά και σώματα είναι στους 50 ή μήπως κάνει on/off γιατί ανεβάζει άμεσα θερμοκρασία και σβήνει χωρίς ουσιαστικά να τα ζεσταίνει ? (θα πρέπει μετά να πας σε κυκλοφορητή να τα γυρνά πιο γρήγορα) 

Να σου πώ, χθές(οκ λιγότερη θερμοκρασία έξω) εκαψε πολύ λιγότερο συγκριτικά με άλλες μέρες στο 20.5.

Η περίπτωση σου μου παρόμοια με την δική μου ακούγεται, στους 70 τον ακουγα να κάνει ανάφλεξη αρκετά πιο σπάνια αλλά όπως εγραψα παραπάνω με προβλημάτισαν οι καταναλώσεις.

Τα νερά στα σώματα πώς θα δώ αν είναι στους 50?
Είναι αρκετά ζεστά πάντως, και ο λέβητας που είδα ανεβάζει μεχρι το 55-56 και μετά το αφήνει να κατέβει μεχρι να ξαναπάρει(δεν εκάτσα να δω που ξανακάνει ανάφλεξη :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 493
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Τα νερά στα σώματα πώς θα δώ αν είναι στους 50?

υπάρχουν κάτι τέτοια μαραφέτια και πρέπει να πάρω γιατί μου τα καβάντζωσαν 😛

τώρα αν δε μπορείς να πιάσεις το σώμα κομπλέ είσαι

αλλά το σημαντικότερο είναι οτι είδες καλύτερη κατανάλωση και αυτό μετρά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

υπάρχουν κάτι τέτοια μαραφέτια και πρέπει να πάρω γιατί μου τα καβάντζωσαν 😛

τώρα αν δε μπορείς να πιάσεις το σώμα κομπλέ είσαι

αλλά το σημαντικότερο είναι οτι είδες καλύτερη κατανάλωση και αυτό μετρά

Α με τέτοιο? Θα καβατζώσω ενα απο την δουλεία :P

To σώμα σίγουρα μπορω να το πίασω!

Kαλύτερη κατανάλωση είδα, 21 βαθμούς δεν βλέπω :P

Επεξ/σία από TasosPk

3 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Kαλύτερη κατανάλωση είδα, 21 βαθμούς δεν βλέπω :P

α, ναι , ξέχασα δεν έπιασες επιθυμητή θερμοκρασία άρα η κατανάλωση ακόμα φλου είναι , βάλτο στους 23 και βλέπεις

πιστεύω πάντως οτι θα πηγαίνει 23 χωρίς λόγο όταν δεν κάνει κρύο (άρα καις παραπάνω) και θα μένει 21 στα κρύα (και παρακάτω σε παγωνιές)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#ΤασοςPk

Τώρα που έχει ποιο πολύ κρύα ανέβασε στο 55 . Ο λέβητας σου αν δεν κάνω λάθος είναι συμπύκνωσης άρα το 70 είναι απαγορευτικό 

Στον θερμοστάτη δεν βλέπεις 21; το υπόλοιπο σπίτι τι θερμοκρασία έχει, δωμάτιο με δωμάτιο

Επεξ/σία από giannnis122

Καλησπέρα,

Για διαμέρισμα 145τμ στο βόρειο Χαλάνδρι, τελευταίος όροφος, με κέλυφος 7cm και ενεργειακά κουφώματα καινούργια. Κρατάω μετρήσεις κάθε μέρα σχεδόν τον χειμώνα.

(Το σπίτι άρχισε να κατοικείτε Μάιο του 22, οπότε πιο πριν δεν έχω μετρήσεις.)

Ανοιχτό όλο το 24ωρο. Ο θερμοστάτης είναι στους 20,5 (που στην πράξη πάει 21, ακόμα και 21,9 (!) έχω δει) και το βράδυ το κατεβάζω στους 19,5 ή 19 γιατί σκάμε.

image.png.e7470774d3e7aa2a9929520073c1e87e.png

Γενικά μια νορμάλ μέρα με 10 ελάχιστη και 20 μέγιστη τρώω 5m3 την μέρα. Τις πιο κρύες μέρες με 10 μέγιστη χτυπάει 7+

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν έχει κάποιες μέρες πολύ καλές, δεν πέφτει κάτω από 4m3. Εκτός και αν το κλείσω hard stop.

Αρχικά δούλευα αντιστάθμιση, αλλά νομίζω στους λέβητες δεν τα πάει τόσο καλά και οι θερμοκρασίες παίζουν ακόμα και στο +10 από αυτό που βάζω. Τελικά έχω βάλει σταθερά 45 με 50. Να δοκιμάσω 40?

Νομίζω  ότι ειμαι λιγο ψηλά στις καταναλώσεις.

Λέβητας: De Dietrich Naneo EMC/PMC 24/28 MI

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Νομίζω  ότι ειμαι λιγο ψηλά στις καταναλώσεις

Παίζει ρόλο και που έχεις τον λέβητα, έξω ή μέσα, έξω είναι μονωμένο, η σωλήνες έχουν καλή μόνωση, γιατί μπορεί να έχεις απώλειες και να καίει παραπάνω

Παίζει ρόλο αν έχεις αναλογικό ή ψηφιακό θερμοστάτη, ο ψηφιακός δουλεύει καλύτερα και έχεις μικρό +- από την επιλεγμένη θερμοκρασία χώρου 

Όχι μην το κατεβάζεις πιο κάτω την θερμοκρασία 50 είναι μια χαρά πιστεύω 

Επεξ/σία από giannnis122

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, giannnis122 είπε

#ΤασοςPk

Τώρα που έχει ποιο πολύ κρύα ανέβασε στο 55 . Ο λέβητας σου αν δεν κάνω λάθος είναι συμπύκνωσης άρα το 70 είναι απαγορευτικό 

Στον θερμοστάτη δεν βλέπεις 21; το υπόλοιπο σπίτι τι θερμοκρασία έχει, δωμάτιο με δωμάτιο

Το βράδυ χθές επειδή ειχε σκαλώσει στο 20.5 ακόμα και με θερμοκρασία ρυθμισμένη παραπάνω πήγα τον έβαλα στο 60 και ανέβασε 21.5 ο θερμοστάτης κανονικά.
Όμως είδα οτι έκαψε σχεδόν 10 κυβικά σε 14 ώρες το οποίο ειναι παραπάνω απο πρίν που ήταν στο 70.
Δέν ξέρω ειλικρινά πλεόν τι πρέπει να κάνω και που να τον ρυθμίσω.

Στον θερμοστάτη έβλεπα 20.5 κολλημένο και εκτός της κουζίνας που είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο και αυτό με την μεγαλύτερη απώλεια, η θερμοκρασία μου φαινόταν ιδια παντού.

Ο λέβητας ειναι ο Italtherm city open 25k αν βοηθάει κάπου.(Δεν έχει εγκατεστημένο το smart sensor kit της εταιρίας ωστε να κάνει αυτόματη αντιστάθμιση).
Επίσης ειναι σετταρισμένος στο manual και όχι στο auto(επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου).
Στο παρακάτω link υπάρχει και το manual.
https://en.italtherm.it/g/outdoor-encasing-condensing-boilers/outdoor-combi-gas-boilers/city-open-k/25-kw

Επεξ/σία από TasosPk

5 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Το βράδυ χθές επειδή ειχε σκαλώσει στο 20.5 ακόμα και με θερμοκρασία ρυθμισμένη παραπάνω πήγα τον έβαλα στο 60 και ανέβασε 21.5 ο θερμοστάτης κανονικά.
Όμως είδα οτι έκαψε σχεδόν 10 κυβικά σε 14 ώρες το οποίο ειναι παραπάνω απο πρίν που ήταν στο 70.
Δέν ξέρω ειλικρινά πλεόν τι πρέπει να κάνω και που να τον ρυθμίσω.

Στον θερμοστάτη έβλεπα 20.5 κολλημένο και εκτός της κουζίνας που είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο και αυτό με την μεγαλύτερη απώλεια, η θερμοκρασία μου φαινόταν ιδια παντού.

Ο λέβητας ειναι ο Italtherm city open 25k αν βοηθάει κάπου.

μέτρηση κάνεις αφού σταθεροποιηθεί και πρέπει να είναι και ίδιες οι εξωτερικές θερμοκρασίες

τώρα εσύ πήγες ένα βαθμό παραπάνω το σπίτι

1 λεπτό πριν, korakios είπε

μέτρηση κάνεις αφού σταθεροποιηθεί και πρέπει να είναι και ίδιες οι εξωτερικές θερμοκρασίες

τώρα εσύ πήγες ένα βαθμό παραπάνω το σπίτι

Εχεις δίκιο οσον αφορά την μέτρηση.
Το θέμα ειναι οτι αν σε 14 ώρες περίπου βαράει 10 κυβικά, οταν θα έχει τα καλά κρύα τι θα γίνει, έτσι το σκέφτηκα και το ανέφερα.

3 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Εχεις δίκιο οσον αφορά την μέτρηση.
Το θέμα ειναι οτι αν σε 14 ώρες περίπου βαράει 10 κυβικά, οταν θα έχει τα καλά κρύα τι θα γίνει, έτσι το σκέφτηκα και το ανέφερα.

το κύριο είναι αν υπάρχει μόνωση καλή και τι απώλειες έχει το σπίτι , αν τα σώματα είναι σωστά διαστασιολογημένα  κτλ και μετά η ρύθμιση

μπορείς να τρέξεις το εργαλείο δίπλα στο νήμα των κλιματιστικών για μια εκτίμηση απωλειών, αλλά πιστεύω οτι μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό που εξειδικεύεται

6 λεπτά πριν, korakios είπε

το κύριο είναι αν υπάρχει μόνωση καλή και τι απώλειες έχει το σπίτι , αν τα σώματα είναι σωστά διαστασιολογημένα  κτλ και μετά η ρύθμιση

μπορείς να τρέξεις το εργαλείο δίπλα στο νήμα των κλιματιστικών για μια εκτίμηση απωλειών, αλλά πιστεύω οτι μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό που εξειδικεύεται

Aυτό ακριβώς ηθελα να αποφύγω, σπίτι που μετακόμισα και θα πρέπει να πληρώνω τον πάτο μου για τετοιες δουλειες λες και είναι δικό μου.
Μόνωση σίγουρα δεν υπάρχει καλή και σίγουρα οι απώλειες ειναι στον θεό.
Τώρα για το αν τα σώματα ειναι σωστα διαστασιολογημένα δεν έχω ιδέα, αλλα αν ποντάρα κάπου θα πόνταρα στο όχι.

1 λεπτό πριν, TasosPk είπε

Aυτό ακριβώς ηθελα να αποφύγω, σπίτι που μετακόμισα και θα πρέπει να πληρώνω τον πάτο μου για τετοιες δουλειες λες και είναι δικό μου.
Μόνωση σίγουρα δεν υπάρχει καλή και σίγουρα οι απώλειες ειναι στον θεό.
Τώρα για το αν τα σώματα ειναι σωστα διαστασιολογημένα δεν έχω ιδέα, αλλα αν ποντάρα κάπου θα πόνταρα στο όχι.

τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές , παίξε με θερμοκρασίες και αντιστάθμιση αν υποστηρίζει

Spoiler

και αν υπάρχει κανα inverter κλιματιστικό δούλεψέ το όσο γίνεται περισσότερο , δες εκεί

3 λεπτά πριν, korakios είπε

τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές , παίξε με θερμοκρασίες και αντιστάθμιση αν υποστηρίζει

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

και αν υπάρχει κανα inverter κλιματιστικό δούλεψέ το όσο γίνεται περισσότερο , δες εκεί

Το βράδυ απο το σπίτι θα προσπαθήσω να κάνω και την φόρμα απο το τοπικ των κλιματιστικών, αλλα νομίζω την ξέρω την μοίρα μου :P
Δέν εχω καταλάβει πώς λειτουργεί η αντιστάθμιση στον συγκεκριμένο λέβητα.
Το manual μου δίνει την εικόνα οτι για να λειτουργήσει η αντιστάθμιση(γιατι μόνο εκει μιλάει για curves κλπ) θα πρέπει να υπάρχει εξωτερικο "sensor kit" εγκατεστημένο στον λέβητα το οποίο δεν υπάρχει στην δική μου εγκατάσταση.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω και κάτι λάθος καθώς ειναι η πρώτη φορα που ασχολούμε τόσο εντατικά :P

1 λεπτό πριν, TasosPk είπε

θα πρέπει να υπάρχει εξωτερικο "sensor kit" εγκατεστημένο στον λέβητα το οποίο δεν υπάρχει στην δική μου εγκατάσταση.

άρα δεν έχει , αναγκαστικά θα παίζεις ανάλογα τα κρύα

σέρβις απο πότε είχε να κάνει ? παίζει και έναν μικρό ρόλο στην κατανάλωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...