TasosPk Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, tollisth είπε Για να πάρετε το μέγιστο της συμπηκνωσης (άρα την μέγιστη οικονομία ) η προσαγωγή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα το πολύ 55 βαθμούς και αυτό σε παγωνιες Επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιστροφή της θερμοκρασίας νερού να είναι χαμηλή,π.χ 45 βαθμούς προσαγωγή,35 βαθμούς επιστροφή Το να έχει συνέχεια προσαγωγή 55-70 και έξω μία θερμοκρασία πάνω από 10 βαθμούς είναι κάτι που πρέπει να το δείτε όσο είναι δυνατόν,γιατί είναι χαμένη ενέργεια και άδειασμα τσέπης χωρίς λόγο Την επιστροφή πώς την ρυθμίζουμε? Εμένα ο λέβητας(και στο manual) δείχνει μόνο την αρχική ρύθμιση. 45 λεπτά πριν, tollisth είπε Εννοειτε κάθε περίπτωση διαφορετική αλλά ο κανόνας είναι αυτός για το μέγιστο της συμπηκνωσης Η αντιστάθμιση είναι σωτηρία κάνει φοβερή δουλειά Από ότι βλέπω η θερμοκρασία επιστροφής δεν αναφέρεται συχνά ίσως επειδή δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι αν και έχω τη εντύπωση ότι αναφέρεται στα περισσότερα manual τουλάχιστον στο δικό μου το γράφει για( χαμηλή επιστροφή άρα οικονομία ) Για μη συμπυκνώσης δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς αλλά πιστεύω η αρχή πάνω κάτω είναι ίδια τουλάχιστον στην προσαγωγή Η αντιστάθμιση για να γίνει πρέπει ο λέβητας να έχει σενσορά/θερμόμομετρό εξωτερικά, σωστά?
EchiDNA Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, tollisth είπε Για ποιο πράγμα?δεν κατάλαβα Θερμοκρασία προσαγωγής - θερμοκρασία επιστροφής = Δt Υπάρχει κάποιος κανόνας έστω εμπειρικός ή εξαρτάται από την κάθε εγκατάσταση;
Bigi444444 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ χαμηλές οι καταναλώσεις σας, εκτός πια και εάν δεν αφορούν 24/7 χρήση. Εμένα πάντως ρυθμισμένο με θερμοκρασία νερού 50-52 συνήθως, μου καίει περίπου 0,6-0,7 κυβικά την ώρα. μάλλον υπερβολικό εάν κρίνω από τις απαντήσεις των υπολοίπων;
giannnis122 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε καίει περίπου 0,6-0,7 κυβικά την ώρα. Στην μια ώρα λειτουργίας του λέβητα; ο λέβητας ανάλογα τον καιρό δεν δουλεύει συνεχώς, εμένα σήμερα πήρε μόνο μια φορά το πρωί 1 ώρα πριν, TasosPk είπε Την επιστροφή πώς την ρυθμίζουμε? Δεν ρυθμίζεται, απλά ότι θερμοκρασία έχεις στην προσαρμογή περίπου 10 με 15 βαθμούς κάτω θα είναι η επιστροφή 2 ώρες πριν, TasosPk είπε Τελικά τον εβαλα στους 50 και όχι στους 55, Θα το δεις πως θα πω πάει τις επόμενες ημέρες που θα κάνει πιο κρύο και ανάλογα το αφήνεις ως έχει ή το ανεβάζεις λίγο 2 ώρες πριν, TasosPk είπε 2 ώρες πριν, TasosPk είπε Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2023 από giannnis122
energy52 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Παιδια λιγο να το ξεκαθαρισουμε γιατι κι εγω μπερδευτηκα..Οσο πιο πολυ κρυο εχει εξω τοσο χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια στα νερα; το αντιθετο νομιζα.. κι εγω δεν εχω αντισταθμιση αλλα πειραζω τη θερμοκρασια απ το καντραν..
Bigi444444 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, giannnis122 είπε Στην μια ώρα λειτουργίας του λέβητα; ο λέβητας ανάλογα τον καιρό δεν δουλεύει συνεχώς, εμένα σήμερα πήρε μόνο μια φορά το πρωί Ναι, να είναι ρυθμισμένος να κρατάει το νερό σε θερμοκρασία 50 βαθμών, οπότε να λειτουργεί διαρκώς για 1 ώρα για να κρατήσει αυτή την θερμοκρασία. Άντε εάν τον βάλεις σε μια λειτουργία eco που έχει να λειτουργήσει 40-45 λεπτά στην μια ώρα. Και πάλι, απο' ότι βλέπω σε σχέση με τους λοιπούς, καίει πολύ. 80 τμ είναι το σπίτι, δεν είναι πολλά τα σώματα.
mastoras007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Μιας και πιάσαμε την κουβέντα εδώ λόγο του ότι είναι να αλλάξω λέβητα λέω μιας και θα μπω στην διαδικασία να πάω κατευθείαν σε αντλία θερμότητας. Γνώμες? Εκτός αν υπάρχει άλλο τοπικ για αυτά
giannnis122 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Ναι, να είναι ρυθμισμένος να κρατάει το νερό σε θερμοκρασία 50 βαθμών, οπότε να λειτουργεί διαρκώς για 1 ώρα για να κρατήσει αυτή την θερμοκρασία Παράξενο, δηλαδή τα σώματα είναι συνέχεια ζεστά 50 βαθμούς; ή κρατάει ζεστό το νερό για χρήση; 17 ώρες πριν, energy52 είπε Παιδια λιγο να το ξεκαθαρισουμε γιατι κι εγω μπερδευτηκα..Οσο πιο πολυ κρυο εχει εξω τοσο χαμηλωνουμε τη θερμοκρασια στα νερα; το αντιθετο νομιζα.. κι εγω δεν εχω αντισταθμιση αλλα πειραζω τη θερμοκρασια απ το καντραν.. Με καλό καιρό το έχεις χαμηλά και όσο πέφτει η θερμοκρασία έξω το τσιμπάει λίγο πάνω και βλέπεις πως συμπεριφέρεται
korakios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, mastoras007 είπε Μιας και πιάσαμε την κουβέντα εδώ λόγο του ότι είναι να αλλάξω λέβητα λέω μιας και θα μπω στην διαδικασία να πάω κατευθείαν σε αντλία θερμότητας. Γνώμες? Εκτός αν υπάρχει άλλο τοπικ για αυτά
giannnis122 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, mastoras007 είπε Μιας και πιάσαμε την κουβέντα εδώ λόγο του ότι είναι να αλλάξω λέβητα λέω μιας και θα μπω στην διαδικασία να πάω κατευθείαν σε αντλία θερμότητας. Γνώμες? Εκτός αν υπάρχει άλλο τοπικ για αυτά Υπάρχει θέμα για αντλία θερμότητας, αλλά να πας από λέβητα σε αντλία θέλει μεγάλη μελέτη για να δεις αν τα σώματα επαρκούν για χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του 50
Bigi444444 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, giannnis122 είπε Παράξενο, δηλαδή τα σώματα είναι συνέχεια ζεστά 50 βαθμούς; ή κρατάει ζεστό το νερό για χρήση; Έχει δύο επιλογές τρόπου λειτουργίας. Μία με θερμοκρασία χώρου και μία με θερμοκρασία νερού στους σωλήνες. Σε αυτή την ρύθμιση κρατάει το νερό στους 50 βαθμούς, ναι. Εάν το βάλεις σε eco mode, κλείνει ανά διαστήματα και όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει στους 35 βαθμούς περίπου, παίρνει και πάλι μπρος. Υποθέτω αυτά τα σταμάτα - ξεκίνα δεν είναι το ιδανικό από άποψη αποδοτικότητας. Σε γενικές γραμμές είμαι οκ με τις καταναλώσεις, με βάση τις τωρινές χρεώσεις τέλος πάντων, επικουρικά το βάζω έτσι κι αλλιώς. Απλά συγκρίνοντας με αυτά που βλέπω εδώ, μάλλον είμαι πολύ ψηλά; Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2023 από Bigi444444 1
TasosPk Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Στις 14/12/2023 στις 11:07 ΜΜ, giannnis122 είπε Θα το δεις πως θα πω πάει τις επόμενες ημέρες που θα κάνει πιο κρύο και ανάλογα το αφήνεις ως έχει ή το ανεβάζεις λίγο Σήμερα, πρίν φύγω έβαλα θερμοστάτη στο 18. Έχει ώρες που γύρισα τον ανέβασα στο 21 και έχει κολλήσει στο 19.5. Ο λέβητας καθε 5-8 λεπτά κάνει ανάφλεξη. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να πρέπει να τον έχω στο 70 για να λειτουργήσει, ασε δε που εχθές που το νερό ηταν στο 50 μια χαρά ειχε 21 βαθμούς.
korakios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, TasosPk είπε Έχει ώρες που γύρισα τον ανέβασα στο 21 και έχει κολλήσει στο 19.5. Ο λέβητας καθε 5-8 λεπτά κάνει ανάφλεξη. αν δεν έχει πρόβλημα τότε απλά βλέπει πέφτει η θερμοκρασία νερών και ανεβάζει ανα διαστήματα 2 λεπτά πριν, TasosPk είπε Μου φαίνεται πολύ περίεργο να πρέπει να τον έχω στο 70 για να λειτουργήσει και πάλι μετά απο ένα σημείο , όταν φτάσει το νερό στους 70 θα σταματήσει και θα ξεκινήσει όταν πέσει (το πότε είναι ανάλογα το χώρο σου) 3 λεπτά πριν, TasosPk είπε Έχει ώρες που γύρισα τον ανέβασα στο 21 και έχει κολλήσει στο 19.5 αυτό είναι πρόβλημα αν δε στο έκανε παλιότερα , αν το πας 23 θα σε πάει 21 ?
TasosPk Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, korakios είπε αν δεν έχει πρόβλημα τότε απλά βλέπει πέφτει η θερμοκρασία νερών και ανεβάζει ανα διαστήματα Ναι λογικό και το ξέρω, απλα μου φανήκε περίεργο το ανα 5λέπτα, ίσως εχει πολυ κρύο σήμερα και δεν το καταλαβά 7 λεπτά πριν, korakios είπε και πάλι μετά απο ένα σημείο , όταν φτάσει το νερό στους 70 θα σταματήσει και θα ξεκινήσει όταν πέσει (το πότε είναι ανάλογα το χώρο σου) To έθεσα λάθος, εννοούσα για να λειτουργήσει η θέρμανση στο σπίτι όπως πρέπει Όχι, μεχρι χθές το μεσημέρι η ρύθμιση του λέβητα ήταν στο 70, το έβαλα στο 50 και χθές το βράδυ το καλοριφέρ 20.5-21 μέχρι σήμερα που το έβαλα στο 18 το πρωί. Και ναί, το έβαλα στο 23 και ανέβηκε προς το παρών στο 20. Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? 7 λεπτά πριν, korakios είπε αυτό είναι πρόβλημα αν δε στο έκανε παλιότερα , αν το πας 23 θα σε πάει 21 ? Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2023 από TasosPk
korakios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, TasosPk είπε Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? οτι μπορεί να καις και παραπάνω τώρα που κατέβασες τα νερά μιας και ανάλογα το λέβητα , τα σώματα και το υπόλοιπο κύκλωμα μπορεί να αποδίδουν σε πιο ψηλές θερμοκρασίες παλιά που έπαιζα με λέβητα , όταν κατέβαζα στους 53 τα νερά (ήταν στους 70) έκαψα παραπάνω , ο καυστήρας δούλευε (στη χαμηλή σκάλα) σχεδόν συνέχεια (όταν είχε κρύα) , μετά το ξαναέβαλα 70 και δούλευε μια στο τόσο (με τέρμα αέριο) . Τα νερά και σώματα είναι στους 50 ή μήπως κάνει on/off γιατί ανεβάζει άμεσα θερμοκρασία και σβήνει χωρίς ουσιαστικά να τα ζεσταίνει ? (θα πρέπει μετά να πας σε κυκλοφορητή να τα γυρνά πιο γρήγορα) Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2023 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα