EchiDNA Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, TasosPk είπε Δεν υπάρχει άρα κάποιος μαθηματικός τύπος ε? Το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, όπως και οι συνθήκες της κάθε περιοχής, όπως και ο λέβητας του καθενός κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα ξανά. Προχθές έγινε χημικός καθαρισμός στα σώματα, γνωστός μου υδραυλικός με ένα μηχάνημα πρεσαρε όλα τα σώματα μαζί αλλά και ένα ένα ξεχωριστά από έξω πάνω από το κολεκτερ, σπίτι δεν μπήκε καν μέσα. Έπειτα τα δωνησε με ένα πιστολετο που είχε στη μύτη μια λαστιχένια επιφάνεια. Το τι βρώμα βγάλανε δεν φαντάζεστε, Κατευθείαν στην Αποχέτευση όλα ούτε σταγόνα δεν είδαμε! Ήταν διάφανες οι σωλήνες και από εκεί βλέπαμε την βρώμα. Η διαδικασία πήρε καμιά 6 ώρες+ οπότε είχαμε κλιματιστικό μέχρι να τελειώσει. Δτναμωσα και λίγο την θερμοκρασία από το ντιμερ τού λέβητα και τα σώματα ζεματανε σαν τρελά, δεν μπορώ να τα ακουμπήσω! Πρώτη φορά τόσο ζεστά! Από καταναλώσεις θα ξέρω σε καμία ευδομαδα Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι πιάνει θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα πλέον. Θα ποσταρω από εβδομάδα κατανάλωση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Καλησπέρα ξανά. Προχθές έγινε χημικός καθαρισμός στα σώματα, γνωστός μου υδραυλικός με ένα μηχάνημα πρεσαρε όλα τα σώματα μαζί αλλά και ένα ένα ξεχωριστά από έξω πάνω από το κολεκτερ, σπίτι δεν μπήκε καν μέσα. Έπειτα τα δωνησε με ένα πιστολετο που είχε στη μύτη μια λαστιχένια επιφάνεια. Το τι βρώμα βγάλανε δεν φαντάζεστε, Κατευθείαν στην Αποχέτευση όλα ούτε σταγόνα δεν είδαμε! Ήταν διάφανες οι σωλήνες και από εκεί βλέπαμε την βρώμα. Η διαδικασία πήρε καμιά 6 ώρες+ οπότε είχαμε κλιματιστικό μέχρι να τελειώσει. Δτναμωσα και λίγο την θερμοκρασία από το ντιμερ τού λέβητα και τα σώματα ζεματανε σαν τρελά, δεν μπορώ να τα ακουμπήσω! Πρώτη φορά τόσο ζεστά! Από καταναλώσεις θα ξέρω σε καμία ευδομαδα Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι πιάνει θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα πλέον. Θα ποσταρω από εβδομάδα κατανάλωση Πόσο χρονών είναι η εγκατάστση ? Τόν ρωτησες για φίλτρο μικροσωματιδίων να μπέι στην εγκατάσταση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πόσο χρονών είναι η εγκατάστση ? Τόν ρωτησες για φίλτρο μικροσωματιδίων να μπέι στην εγκατάσταση ; 15 χρόνων τώρα μπήκα εγώ στο σπίτι, Φαντάζομαι δεν έχει ξανά γίνει ποτέ. Φίλτρο δεν έχει το άφησα προς το παρόν. Αυτόματο πλήρωσης βάλαμε μόνο για να μην γεμίζουμε συνεχώς νερό για πίεση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, mastoras007 είπε 15 χρόνων τώρα μπήκα εγώ στο σπίτι, Φαντάζομαι δεν έχει ξανά γίνει ποτέ. Φίλτρο δεν έχει το άφησα προς το παρόν. Αυτόματο πλήρωσης βάλαμε μόνο για να μην γεμίζουμε συνεχώς νερό για πίεση Εάν γέμιζες συνέχεια με νερό,σημαίνει ότι έχεις κάπου διαρροή έστω και μικρή,το κύκλωμα είναι κλειστό και δεν πρέπει να χάνει από κάπου Επίσης εάν υπάρχει αντιστάθμιση να την ενεργοποιήσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, EchiDNA είπε Την πιο κρύα μέρα, το βάζεις όσο το δυνατόν χαμηλότερα ώστε να σε ζεσταίνει. νόμιζα το αντίθετο συμβαίνει , δλδ αντιστάθμιση , όσο πιο κρύο τόσο πιο ψηλά πρέπει να είναι η θερμοκρασία ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Για να πάρετε το μέγιστο της συμπηκνωσης (άρα την μέγιστη οικονομία ) η προσαγωγή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα το πολύ 55 βαθμούς και αυτό σε παγωνιες Επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιστροφή της θερμοκρασίας νερού να είναι χαμηλή,π.χ 45 βαθμούς προσαγωγή,35 βαθμούς επιστροφή Το να έχει συνέχεια προσαγωγή 55-70 και έξω μία θερμοκρασία πάνω από 10 βαθμούς είναι κάτι που πρέπει να το δείτε όσο είναι δυνατόν,γιατί είναι χαμένη ενέργεια και άδειασμα τσέπης χωρίς λόγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, tollisth είπε Για να πάρετε το μέγιστο της συμπηκνωσης (άρα την μέγιστη οικονομία ) η προσαγωγή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα το πολύ 55 βαθμούς και αυτό σε παγωνιες Επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιστροφή της θερμοκρασίας νερού να είναι χαμηλή,π.χ 45 βαθμούς προσαγωγή,35 βαθμούς επιστροφή Το να έχει συνέχεια προσαγωγή 55-70 και έξω μία θερμοκρασία πάνω από 10 βαθμούς είναι κάτι που πρέπει να το δείτε όσο είναι δυνατόν,γιατί είναι χαμένη ενέργεια και άδειασμα τσέπης χωρίς λόγο ενδιαφέρον , όσους ξέρω το έχουν 60-70 βαθμούς , βέβαια δεν έχω ιδέα το τι σώματα έχουν κτλ Ισχύει και για παλιούς λέβητες ? (μη συμπυκνώσεως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, tollisth είπε Εάν γέμιζες συνέχεια με νερό,σημαίνει ότι έχεις κάπου διαρροή έστω και μικρή,το κύκλωμα είναι κλειστό και δεν πρέπει να χάνει από κάπου Επίσης εάν υπάρχει αντιστάθμιση να την ενεργοποιήσεις Μια φορά κάθε λίγες μέρες από λίγο. Διαρροή εμφανή δεν υπάρχει κάπου! Αντιστάθμιση δεν νομίζω είναι παλιός ο λέβητας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, korakios είπε ενδιαφέρον , όσους ξέρω το έχουν 60-70 βαθμούς , βέβαια δεν έχω ιδέα το τι σώματα έχουν κτλ Ισχύει και για παλιούς λέβητες ? (μη συμπυκνώσεως) Εννοειτε κάθε περίπτωση διαφορετική αλλά ο κανόνας είναι αυτός για το μέγιστο της συμπηκνωσης Η αντιστάθμιση είναι σωτηρία κάνει φοβερή δουλειά Από ότι βλέπω η θερμοκρασία επιστροφής δεν αναφέρεται συχνά ίσως επειδή δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι αν και έχω τη εντύπωση ότι αναφέρεται στα περισσότερα manual τουλάχιστον στο δικό μου το γράφει για( χαμηλή επιστροφή άρα οικονομία ) Για μη συμπυκνώσης δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς αλλά πιστεύω η αρχή πάνω κάτω είναι ίδια τουλάχιστον στην προσαγωγή 21 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Μια φορά κάθε λίγες μέρες από λίγο. Διαρροή εμφανή δεν υπάρχει κάπου! Αντιστάθμιση δεν νομίζω είναι παλιός ο λέβητας! Από κάπου χάνεις είναι το μόνο σίγουρο αυτό Μπορεί να γλύφει καπόυ και να μην το βλέπεις,κάτι να μην είναι σωστά βιδωμένο πρέπει να το ελέγξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannnis122 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, aenaos15 είπε Κατεβασε το στους 45. 50 θέρμανση και 40 ζνχ 5 ώρες πριν, TasosPk είπε Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και γώ οτι πάει λάθος αλλά δεν ξέρω και σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι η ρύθμιση. Πάντως τον κοίταξα το πρωί και τον βρήκα στο 70(!!). Το κατέβασα στα 55 και θα το παρακολουθήσω 70! Τσάμπα κατανάλωση, τώρα στους 55 θα βλέπεις να δουλεύει και η συμπύκνωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, tollisth είπε κάπου χάνεις είναι το μόνο σίγουρο αυτό Μπορεί να γλύφει καπόυ και να μην το βλέπεις,κάτι να μην είναι σωστά βιδωμένο πρέπει να το ελέγξεις Είναι πιθανό να χάνει κάποιο εξαεριστικό που δεν φαίνεται Η το δοχείο διαστολής..το θέμα είναι ότι ο λέβητας έτσι που είναι δεν υπάρχει πρόσβαση στο δοχείο διαστολής Είναι σε σημείο που πρέπει να βγει ο λέβητας για να έχω προσβαση το γεμίσω! Πρέπει να μπει γενικά ένα άλλο δοχείο εξωτερικό.. κάποια στιγμή θα μπει απλά το φρενάρω γιατί θα αλλαχτεί ο λέβητας έτσι και αλλιώς, είναι πολύ παλιός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasosPk Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, giannnis122 είπε 50 θέρμανση και 40 ζνχ 70! Τσάμπα κατανάλωση, τώρα στους 55 θα βλέπεις να δουλεύει και η συμπύκνωση Τελικά τον εβαλα στους 50 και όχι στους 55, δεν θυμόμουν σωστα. Ξέχασα όμως να κοιτάξω το ρολόι τι εγραφε εκείνη την ώρα. Οπότε το κοίταξα τώρα και βλέπω πώς πάει. Θα κατεβάσω αν είναι και το νερό στους 40 απο 45. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2023 από TasosPk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, korakios είπε νόμιζα το αντίθετο συμβαίνει , δλδ αντιστάθμιση , όσο πιο κρύο τόσο πιο ψηλά πρέπει να είναι η θερμοκρασία ... Το ίδιο λέμε αλλά ίσως όπως το έγραψα δεν ήταν τόσο κατανοητό. Στην πιο κρύα ημέρα το ρυθμίσεις στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία π.χ. 55 βαθμούς η οποία να ζεσταίνει το σπίτι. Αν οι 55 δεν ζεσταίνουν θα πρέπει να το βάλεις πιο πάνω μέχρι να το πετύχεις. Αν τώρα υπάρχει αντιστάθμιση τότε διαλέγεις καμπύλη ώστε στην ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία να έχεις τους βαθμούς που χρειάζεται το σπίτι ώστε να είναι ζεστό. 54 λεπτά πριν, tollisth είπε Για να πάρετε το μέγιστο της συμπηκνωσης (άρα την μέγιστη οικονομία ) η προσαγωγή πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα το πολύ 55 βαθμούς και αυτό σε παγωνιες Επίσης πολύ σημαντικό είναι η επιστροφή της θερμοκρασίας νερού να είναι χαμηλή,π.χ 45 βαθμούς προσαγωγή,35 βαθμούς επιστροφή Το να έχει συνέχεια προσαγωγή 55-70 και έξω μία θερμοκρασία πάνω από 10 βαθμούς είναι κάτι που πρέπει να το δείτε όσο είναι δυνατόν,γιατί είναι χαμένη ενέργεια και άδειασμα τσέπης χωρίς λόγο Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για το Δt; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tollisth Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Το ίδιο λέμε αλλά ίσως όπως το έγραψα δεν ήταν τόσο κατανοητό. Στην πιο κρύα ημέρα το ρυθμίσεις στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία π.χ. 55 βαθμούς η οποία να ζεσταίνει το σπίτι. Αν οι 55 δεν ζεσταίνουν θα πρέπει να το βάλεις πιο πάνω μέχρι να το πετύχεις. Αν τώρα υπάρχει αντιστάθμιση τότε διαλέγεις καμπύλη ώστε στην ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία να έχεις τους βαθμούς που χρειάζεται το σπίτι ώστε να είναι ζεστό. Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για το Δt; Για ποιο πράγμα?δεν κατάλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα