Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Γέλα @korakios... άμα βγάλει η ΔΕΗ πάλι κάνα σταθερό με 0.05 θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια. 🤣

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 λεπτά πριν, sinsane είπε

Ως προς συνεχεια στο σωστο τοπικ περι υπερκοστολογισης αεριου με ελαχιστη χρηση

invoice (1) (1).pdf 1.2 MB · 4 downloads

Από ότι φαίνεται η κατανάλωση που κάνεις είναι κανονική προς μεγάλη και με τις ανάλογες χρεώσεις κάθε περιόδου το κόστος εκτοξεύεται,δεν υπάρχει κάτι περίεργο στον λογαριασμό σου,μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι δεν το δουλεύεις πολύ επειδή επιλέγεις χαμηλή θερμοκρασία υποθέτω,αλλά το σπίτι να έχει απώλειες και να δουλεύει συνέχεια και έτσι γίνεται κατανάλωση 

2 ώρες πριν, cyberguy είπε

Η κατανάλωση σου ειναι τεράστια σε σχέση με το μηδαμινή χρήση που αναφέρεις. Ποσα τμ2 ειναι το σπίτι ?

~110

2 ώρες πριν, Makaron1984 είπε

Γράφει κατανάλωση από 4 Νοέ 21 έως 19 Ιαν 23. Τον Αύγουστο  ποια περίοδο αφορούσε; 

14/11/21-15/5/22

2 ώρες πριν, tollisth είπε

Από ότι φαίνεται η κατανάλωση που κάνεις είναι κανονική προς μεγάλη και με τις ανάλογες χρεώσεις κάθε περιόδου το κόστος εκτοξεύεται,δεν υπάρχει κάτι περίεργο στον λογαριασμό σου,μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι δεν το δουλεύεις πολύ επειδή επιλέγεις χαμηλή θερμοκρασία υποθέτω,αλλά το σπίτι να έχει απώλειες και να δουλεύει συνέχεια και έτσι γίνεται κατανάλωση 

Σωστα, γι αυτο και οταν ειχε το σπιτι 16-17 το ειχα στο 10 για να μην γινει αυτο, οταν οι θερμοκρασιες πεσανε στους ~1-5 εξωτερικη τοτε το αναψα για 1-2 βδομαδες στο ~16-18 ( νουμερα στο περιπου ) 

Το θεμα ειναι οτι μου φευγουν 2.5-3κ τον χρονο στο αεριο και πραγματικα δεν το χρησιμοποιω εκτος πανιου/πιατα. 
Ολοι οι φιλοι μου πληρωνουν παιδικα ποσα συγκριτικα με μενα, ενω μενουν σε μεγαλυτερα σπιτια ή ενω δεν το κλεινουν ποτε. Γι αυτο και ανεβασα εδω το θεμα για να δω τι μπορω να κανω

Ολο τον χειμωνα δεν ελεγξες τον θερμοστατη; 

Δεν ειχες ενδειξη οτι καιει συνεχεια; 

Πιθανο να εχεις σπιτι με πολυ μεγαλες απωλειες.

Δοκιμασε να κοιταξεις ολα τα πιο πανω. Αν ο λεβητας δουλευει συνεχεια το βλεπεις και οπτικα και ταυτοχρονα τον μετρητη σου...

Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Ολο τον χειμωνα δεν ελεγξες τον θερμοστατη; 

Δεν ειχες ενδειξη οτι καιει συνεχεια; 

Πιθανο να εχεις σπιτι με πολυ μεγαλες απωλειες.

Δοκιμασε να κοιταξεις ολα τα πιο πανω. Αν ο λεβητας δουλευει συνεχεια το βλεπεις και οπτικα και ταυτοχρονα τον μετρητη σου...

Αυτο το θεμα αρχησε απο τοτε που πηγα NRG δλδ τα 2 τελευταια χρονια, δεν λειτουργει οταν το βαζω στο 10 πχ. 
Θα δοκιμασω να το κλεισω για μια βδομαδα και να δω αν το ρολοϊ γραφει για αρχη, μετα θα αρχισω να καταγραφω ποσο καιει με φυσιολογικη ζωη χωρις θερμανση για να δω τι γινεται. Σε τετοιες περιπτωσεις υπαρχει καποιος επαγγελματιας που μπορω να απευθυνθω? 

Καλά φυσικά και υπάρχουν, σε ποια περιοχή είσαι;

Καταρχήν όμως πάρε ημερήσιες μετρήσεις από τον μετρητή σου σε σταθερή ώρα. π.χ. 8 πριν φύγεις για δουλειά.

Απενεργοποίησε την θέρμανση στο μεταξύ.

Πόσα άτομα είστε στο σπίτι;

Έχει μετρήσει κανείς πόση είναι περίπου η κατανάλωση για 1 ώρα θέρμανσης;

Επίσης αν ξέρεις κάποιος πως ρυθμίζουν τη θερμοκρασία νερού σε baxi luna 3, δεν βρήκα κάτι στο εγχειρίδιο χρήσης

Εμένα στην ώρα μου καίει περίπου 0,65-0,7 κυβικά. Διαμέρισμα 82 τμ. στον Βύρωνα με 6 σώματα εκ των οποίων τα 3 είναι μεσαία έως μεγάλα, 2 μικρά και ένα μεσαίο. Θερμίδες συνολικά δεν ξέρω, δυστυχώς. Ο λέβητας είναι 24ρης της rinnai, νομίζω ο momiji και την παραπάνω κατανάλωση την βγάζει με ρύθμιση για θερμοκρασία νερού στους 55 βαθμούς, όχι μέσω θερμοστάτη. Πολύ - λίγο δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται οικονομικό αρκετά πάντως, σε οτιδήποτε κάτω από 0,10€/kwh μου φαίνεται οκ σαν χρέωση, ανάλογα βέβαια και το ύψος της χρέωσης. Ήθελα από περιέργεια να ρωτήσω κι εγώ και άλλους να δώσουν στοιχεία ωριαίας κατανάλωσης να δούμε εάν είμαστε σε φυσιολογικά νούμερα ή πρέπει να ψαχτούμε κάπου και τελικά με πρόλαβες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2023 στις 10:02 ΠΜ, tzitzikas2 είπε

καλημέρα. Για 4 μπάνια έγραψα 1 κυβικό κατανάλωση, όχι 11-12 κυβικά. Μαλλον δεν διάβασες σωστά. 1κυβικό είναι περίπου 11,5kwh. Ο μετρητής μετράει κυβικά. Με 5 κυβικά 4-μελής οικογένεια δεν κάνει τα μπάνια ενός μήνα. Εκτός εάν κάνει μπάνιο μια φορά την εβδομάδα. Εγώ μιλάω για καθημερινό μπάνιο.

Το νερό το έχω τώρα με τα βαριά κρύα 43oC. 

καλοκαίρι έχω ηλιακό. ήδη τώρα που "ανέβηκε" ο ήλιος πιο ψηλά, έχει καλύτερη απόδοση και αν έχει ηλιοφάνεια τα 2 απο τα 3 μπάνια της ημέρες (είμαστε τριμελής οικογένεια) τα κάνουμε με ηλιακό.

θέλω να σε ρωτήσω, αν έχεις ηλιακο κιτ στο λέβητα σου, και αν έχεις, όταν ανοίγεις το ζεστό νερό σου περνει μπροστά ο λέβητας στιγμιαία και σταματάει όταν δει το ζεστό νερό από τον ηλιακό? αν γίνετε αυτό τότε ο δρόμος της απόσβεσης του ηλιακου μεγαλώνει αρκετά.

Επεξ/σία από NickTheMeat

Φετος για μενα ηταν η καλύτερη χρονια εδω και 4-5 χρόνια, ουτε 200 κυβικα μεχρι τωρα που μαλλον δεν θα ξανα αναψω θερμανση. 

Προηγούμενες χρονιές ήμουν κ5οντα στα 400.

Δηλαδή κάτω απο τα μισά 

9 ώρες πριν, NickTheMeat είπε

θέλω να σε ρωτήσω, αν έχεις ηλιακο κιτ στο λέβητα σου, και αν έχεις, όταν ανοίγεις το ζεστό νερό σου περνει μπροστά ο λέβητας στιγμιαία και σταματάει όταν δει το ζεστό νερό από τον ηλιακό? αν γίνετε αυτό τότε ο δρόμος της απόσβεσης του ηλιακου μεγαλώνει αρκετά.

Καλησπέρα. Όχι δεν έχω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...