Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Papastratos76 είπε

Παιδιά καλησπέρα, θα βάλω φυσικό αέριο και έχω τον εξής προβληματισμό:να βάλω και ηλιακό ή δεν χρειαζεται για άνοιξη -καλοκαίρι και  με καλύπτει το φυσικό αέριο; και αν δε βάλω τι χρέωση έχω απ το φυσικό αέριο γι αυτούς τους μήνες; ευχαριστω

ότι σε καλύπτει σε καλύπτει αλλά γιατί να μην έχεις τζάμπα* ζεστο νερό αυτούς τους μήνες; ( *τζάμπα = μόνο κόστος εγκατάστασης)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 ώρες πριν, d_gkal είπε

600 κυβικά μέχρι στιγμής. Συμβόλαιο δεη 0.125€ 🥶

απο πότε ξεκινάει αυτή κατανάλωση?

Μιας και δεν θελει να στειλει λογαριασμους η ΔΕΗ, πηγα να δω ποσo δειχνει ο μετρητης μου μεχρι και σημερα. Η τελευταια ενδειξη απο ΔΕΗ που ειχα στο λογαριασμο (εως 1/9/2022) ηταν 1383 m3. Σημερα δειχνει 1582. Αρα χονδρικα εχω 199m3 x 11,58 = 2304 KWh και αν πχ με χρεωνει με το 0,05 ειμαι στα 115 ευρω περιπου σωστα? Εννοειτε δεν βαζω μεσα παγια και εξτρα χρεωσεις παρα μονο το καθαρο για να εχω περιπου μια εικονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/2/2023 στις 10:39 ΜΜ, Papastratos76 είπε

Παιδιά καλησπέρα, θα βάλω φυσικό αέριο και έχω τον εξής προβληματισμό:να βάλω και ηλιακό ή δεν χρειαζεται για άνοιξη -καλοκαίρι και  με καλύπτει το φυσικό αέριο; και αν δε βάλω τι χρέωση έχω απ το φυσικό αέριο γι αυτούς τους μήνες; ευχαριστω

Δεν είμαι σίγουρος αν συμφέρει. Για μπάνια πόσο ζεστό νερό να θες; Μέσος όρος 50kwh το μήνα για 4μελή οικογένεια. 40-50 ευρώ το χρόνο δηλαδή. Όσο στοιχίζει η συντήρηση του ηλιακού, αν υποθέσουμε ότι κάνεις  (που δε θα κάνεις). Σκέψου το.

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 1

5 ώρες πριν, lordvec είπε

Δεν είμαι σίγουρος αν συμφέρει. Για μπάνια πόσο ζεστό νερό να θες; Μέσος όρος 50kwh το μήνα για 4μελή οικογένεια. 40-50 ευρώ το χρόνο δηλαδή. Όσο στοιχίζει η συντήρηση του ηλιακού, αν υποθέσουμε ότι κάνεις  (που δε θα κάνεις). Σκέψου το.

Προσθεσε και το πλυσιμο των πιατων για οσους δεν εχουν πλυντηριο πιατων.

6 ώρες πριν, lordvec είπε

Για μπάνιο μόνο 50kwh , δηλαδή μονο 4,5 κυβικά αέριο για τετραμελή οικογένεια τον μήνα δεν γίνεται. 4 καθημερινά μπάνια καταναλώνουν κάπου 1 κυβικό, δηλαδή 11,4 kwh περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Για μπάνιο μόνο 50kwh , δηλαδή μονο 4,5 κυβικά αέριο για τετραμελή οικογένεια τον μήνα δεν γίνεται. 4 καθημερινά μπάνια καταναλώνουν κάπου 1 κυβικό, δηλαδή 11,4 kwh περίπου.

Καλημέρα, προφανώς οι ανάγκες κάθε οικογένειας είναι διαφορετικές. Άλλες οι ανάγκες μιας οικογένειας με 2 κόρες Κλεοπάτρες στην εφηβία, άλλες ενός ζεύγους συνταξιούχων κτλ κτλ

Τα 11-12 kwh για 4 μπάνια πάντως μου φαίνονται πολλά. Σε τι θερμοκρασία έχεις το νερό στον καυστήρα; Η λογική λέει να το έχεις εκεί που σε βολεύει να κάνεις μπάνιο με τη βρύση στα 3/4 περίπου στο ζεστό. Δηλαδή σε καμία περίπτωση στους 65 που βάζουμε το θερμοσίφωνο, εκτός και αν είσαι ο Hellboy. Εγώ παίζω στους 42 το χειμώνα και 34 το καλοκαίρι. (απλά μην ξεχνάς πού και πού, μια φορά το εξάμηνο π.χ., να το ανεβάζεις όσο πάει για καθάρισμα-κάποιοι καυστήρες το κάνουν αυτόματα)

Επίσης υπολόγισε το μέσο όρο της χρονιάς. Δηλαδή το καλοκαίρι κάνουν όλοι μπάνιο με ζεστό νερό; Δε λείπετε και 15-20 μέρες το χρόνο; Κάποιοι πολύ περισσότερες μέρες, αν έχουν π.χ. εξοχικό κάπου κοντά.

Άρα η απάντηση για ηλιακό δεν είναι σε καμία περίπτωση δαγκωτό ναι, αλλά ούτε και δαγκωτό όχι όπως περιέγραψες τη δική σου χρήση. Ας μετρήσει ο φίλος τις καταναλώσεις του και ας κάνει τους υπολογισμούς του. Πλέον οι περισσότεροι καυστήρες έχουν modules, σχετικά φθηνά συνήθως,που συνδέονται με εφαρμογές και σου δίνουν πληροφορίες κατανάλωσης κτλ, δε χρειάζεται να κοιτάει συνέχεια το ρολόι. Αλλά το βασικό: ΜΕΣΟ ΟΡΟ να σκεφτεί στον υπολογισμό

Επεξ/σία από lordvec

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lordvec είπε

Καλημέρα, προφανώς οι ανάγκες κάθε οικογένειας είναι διαφορετικές. Άλλες οι ανάγκες μιας οικογένειας με 2 κόρες Κλεοπάτρες στην εφηβία, άλλες ενός ζεύγους συνταξιούχων κτλ κτλ

Τα 11-12 κυβικά για 4 μπάνια πάντως μου φαίνονται πολλά. Σε τι θερμοκρασία έχεις το νερό στον καυστήρα; Η λογική λέει να το έχεις εκεί που σε βολεύει να κάνεις μπάνιο με τη βρύση στα 3/4 περίπου στο ζεστό. Δηλαδή σε καμία περίπτωση στους 65 που βάζουμε το θερμοσίφωνο, εκτός και αν είσαι ο Hellboy.

καλημέρα. Για 4 μπάνια έγραψα 1 κυβικό κατανάλωση, όχι 11-12 κυβικά. Μαλλον δεν διάβασες σωστά. 1κυβικό είναι περίπου 11,5kwh. Ο μετρητής μετράει κυβικά. Με 5 κυβικά 4-μελής οικογένεια δεν κάνει τα μπάνια ενός μήνα. Εκτός εάν κάνει μπάνιο μια φορά την εβδομάδα. Εγώ μιλάω για καθημερινό μπάνιο.

Το νερό το έχω τώρα με τα βαριά κρύα 43oC. 

καλοκαίρι έχω ηλιακό. ήδη τώρα που "ανέβηκε" ο ήλιος πιο ψηλά, έχει καλύτερη απόδοση και αν έχει ηλιοφάνεια τα 2 απο τα 3 μπάνια της ημέρες (είμαστε τριμελής οικογένεια) τα κάνουμε με ηλιακό.

Επεξ/σία από tzitzikas2

Φυσικά και να βάλεις ηλιακό. 

Ανεξαρτητοποίησε εν μέρει από τις τιμολογιακες ορέξεις των εταιρειών και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια με το αεριο. Τον Αύγουστο ξεπέρασε τα 30 λεπτά η κιλοβατωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

καλημέρα. Για 4 μπάνια έγραψα 1 κυβικό κατανάλωση, όχι 11-12 κυβικά. Μαλλον δεν διάβασες σωστά. 1κυβικό είναι περίπου 11,5kwh. Ο μετρητής μετράει κυβικά.

Σωστά τα λες για κυβικά/kwh, προφανώς ξέρω τη διαφορά (δόρθωσα το post). Πάντως ούτε όλες οι οικογένειες όμως είναι ίδιες, ούτε όλα τα μπάνια.

Το πνεύμα της απάντησής μου παραμένει στο "μέτρα και αποφάσισε αν σε συμφέρει". Δεν είναι για όλους το ίδιο

Επεξ/σία από lordvec

Σήμερα πήγα είδα τον μετρητή μιας και λογαριασμό από δεη δεν έχουμε δει ακόμη,απο περυση τον Μάιο μέχρι και σήμερα 461 κυβικά για θέρμανση μαζί με ζεστο νερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...