Προς το περιεχόμενο

καταναλωση φυσικου αεριου

nikos121

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, lesa1982 είπε

Για τρεις επιτοιχιους λεβητες εναν ανα οροφο θα χρειαστεις γυρω στα 3000-3500€. Απο εκει κ περα αν εχεις κολεκτερ η δαπανη θα ειναι μονο οι εξωτερικες σωληνωσεις. Αν ειναι πιο παλια κατασκευη το κτιριο κ δεν εχεις κολεκτερ τοτε θα ανεβει το κοστος κ για την εσωτερικη σωληνωση του καθε οροφου. Για την σκεψη σου περι κεντρικου λεβητα κ την ελλειψη χωρου σκεψου την ταρατσα που συνηθως παντα υπαρχει χωρος ή καποιο δωματιο. Σε μενα ενδεικτικα κοστισε απο τον δρομο-πυλωτη-5ος οροφος σωληνωση εξωτερικη εως το κολεκτερ μου γυρω στα 25€/μετρο. Και 1200€ λεβητας + 35€ θερμοστατης χωρου. Απλα για να εχεις μια εικονα κοστους. Γνωμη μου να επαιρνες καμια προσφορα

Τα έχω ρωτήσει φίλε.Μόνο το ένα από τα τρία διαμερίσματα έχει κατάλληλο κολεκτρέρ και είναι εύκολο. Τα άλλα δύο είναι παλιά θέλουν αρκετές μετατροπές και το κόστος ξεφεύγει για αυτό λέω το αφήνω αφού έτσι μου έρχεται πιο φτηνά. Σωληνώσεις πρέπει να ανέβω ταράστα στον 4ο και να γυρίσω από την πίσω μεριά να κατέβω ισόγειο και πρώτο (μόνο από εκεί μπορεί να γίνει πιο εύκολα σύνδεση) γιατί από μπροστά για να γίνει σύνδεση πρέπει να ρίξω τους μισούς τοίχους και να περάσουν οι κεντρικές σωληνώσεις από όλο το σπίτι. Για αυτό υπολογίζω γενικό κόστος 9-10 χιλιάρικα .Αν στο μέλλον αλλάξουν τα πράγματα θα το εξετάσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Η θερμοκρασία για τον λεβητα εξαρτάται από το είδος του λέβητα και από το είδος των πάνελ που έχεις. Αν τα πάνελ είναι χαμηλής θερμοκρασίας και ο λέβητας συμπυκνωσης (χλωμό να μην είναι) συνήθεις θερμοκρασίες είναι 55 με 45 επιστροφή ώστε να λειτουργεί και η συμπύκνωση. Αν τα πάνελ ΔΕΝ είναι χαμηλής θερμοκρασίας τότε συνήθως 80-70 με 60 επιστροφή.

Ο λεβητας ναι ειναι συμπυκνωσης κ αυριο μεθαυριο θα τον ρυθμισω στο 55 κ θα δω κ την επιστροφη. Τωρα τα πανελ ειναι αυτα που ειχε βαλει ο κατασκευαστης προ δεκαετιας που χτιστικε η οικοδομη. Ειναι τα κλασσικα λευκα «νεου τυπου» για να καταλαβεις, οχι τα παραδοσιακα φετες..

7 ώρες πριν, Backpacker είπε

Εγώ σε πόλη της Β.Ελλαδας το έχω 21 σταθερά και το βράδυ πριν πεσω για υπνο το ρίχνω στους 19 μέχρι τη μια το μεσημέρι που θα γυρισω απ'τη δουλεια και είμαι με τις πιτζάμες στο σπίτι χωρις να νιωσω ούτε υποψία ψύχρας.
Σε σπίτι 140τμ κατασκευής '93 αλλά με καλή θερμομόνωση (ιδιοκτητη τριπλοκατοικια οχι εργολαβικη οικοδομη).
Το ανάβω στις 20 Νοεμβρίου περίπου και το κλείνω αρχές Μαρτίου. Μου βγαίνει συνολικά γύρω στα 400-450 ευρώ όλο τον χειμώνα. 

Kι εγω μια απο τα ιδια περιπου.

Ειχα κανει περυσι το καλοκαιρι το σπιτι με το εξοικονομω και σωθηκα.

Το αναψα περυσι τις πρωτες μερες του Δεκεμβριου γιατι τοτε ξεκινησε η συνδεση και πληρωσα ολο το χειμωνα 380-390 ευρω περιπου και για θερμανση και για ζεστο νερο οταν με το πετρελαιο πληρωνα καθε χρονο 2000-2500 χιλιαδες ευρω.

Φετος το αναψα λιγο νωριτερα πριν μερικες ημερες γιατι περυσι δεν το ειχα αυτο το διαστημα και το πολυ να πληρωσω λιγο παραπανω.

Εγω παιζω στο 20,5 με 21 γιατι παραπανω δεν καθεσαι μεσα στο σπιτι.Και το βραδυ το βαζω στο 19,5 με 20 αλλα δεν αναβει ποτε.

ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!

• Like 3

9 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Τα έχω ρωτήσει φίλε.Μόνο το ένα από τα τρία διαμερίσματα έχει κατάλληλο κολεκτρέρ και είναι εύκολο. Τα άλλα δύο είναι παλιά θέλουν αρκετές μετατροπές και το κόστος ξεφεύγει για αυτό λέω το αφήνω αφού έτσι μου έρχεται πιο φτηνά. Σωληνώσεις πρέπει να ανέβω ταράστα στον 4ο και να γυρίσω από την πίσω μεριά να κατέβω ισόγειο και πρώτο (μόνο από εκεί μπορεί να γίνει πιο εύκολα σύνδεση) γιατί από μπροστά για να γίνει σύνδεση πρέπει να ρίξω τους μισούς τοίχους και να περάσουν οι κεντρικές σωληνώσεις από όλο το σπίτι. Για αυτό υπολογίζω γενικό κόστος 9-10 χιλιάρικα .Αν στο μέλλον αλλάξουν τα πράγματα θα το εξετάσω

Εχεις δικιο μου ακουγεται αρκετα μπελαλιδικο κ θα υπαρξει χρονοβορα αναστατωση συνεπως καλυτερα αφησε το για την ωρα

• Like 1

48 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εξοικονομω κατ οικον. Εγω ετσι τον εβαλα μαζι με ηλιακο και 3 αλουμινενια παραθυρα. Αλλιως σιγα μην εβγαινε ολο αυτο το κοστος....

• Like 1

Στις 27/11/2020 στις 2:00 ΜΜ, lesa1982 είπε

Εγω ειδα τον μετρητη, ηταν 43,50μ3 επειτα σε σαιτ εκανα μετατροπη σε kwh ηταν 453 κ πολλαπλασιασα επι την τελικη τιμη που μου χουν πει απ τον παροχο δλδ το 0,026€ ισον 11,7€ στις 15 μερες.

Έκανα πολύ πρόσφατα συμβόλαιο ΗΡΩΝ flex Πληρωνω 0.01759 την kWh ΚΑΙ μου γυρίζει πίσω το ~45% 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Έκανα πολύ πρόσφατα συμβόλαιο ΗΡΩΝ flex Πληρωνω 0.01759 την kWh ΚΑΙ μου γυρίζει πίσω το ~45% 

Κ γω τωρα ξεκινησα με βολτερα 11/11 Χωρις παγιο, χωρις χρονικη δεσμευση συμβολαιου, χωρις εγγυηση μεσω παγιας, χωρις λογαριασμο 6/7/8ο μηνα..Το 0,01759 ειναι χωρις την χρεωση 0,011€ του δικτυου διανομης που ειναι για ολους τους παροχους. Εμενα η βολτερα χρεωνει 0,015€ μου το χρεωνει +15% εκπτωση εμπροθ.πληρωμης.

Επεξ/σία από lesa1982

10 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η τιμή που είπα είναι οντως χωρίς τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το πάγιο που είναι 0,79€ 

Δειτε αν θελετε τι σας εγραψα (το διορθωσα) κ ισως δε σας συμφερει κ τοσο τελικα. Φιλικα παντα

Μετά την έκπτωση βγαίνει περίπου 0.0121 χωρίς πάγιο και ρυθμιζόμενες. Αν εσείς δεν έχετε καθόλου πάγιο τοτε μάλλον δεν έχουν κάποια διαφορά 

3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Μετά την έκπτωση βγαίνει περίπου 0.0121 χωρίς πάγιο και ρυθμιζόμενες. Αν εσείς δεν έχετε καθόλου πάγιο τοτε μάλλον δεν έχουν κάποια διαφορά 

Αν συνυπολογισεις κ εκπτωση 15% που μου δινει βγαινουν μια η αλλη.. γενικως πιστευω οτι κ στους εναλλακτικους παροχους ρευματος αλλα κ στο αεριο τελικα οι διαφορες ειναι καποια σεντς που σε συνολο λογαριασμου στα 100€ αντε να γλυτωνει κανεις 2-3€.. πολυς λογος για το τιποτα αλλα ετσι ειναι το μαρκετινκ

Μηπως θα ηταν καλα να βαζαμε κι εδω τις τιμες απο τις εταιριες φυσικου αεριου για να δουμε ποιες εχουν τις καλυτερες τιμες?

Να γινει δηλαδη ακριβως το ιδιο οπως κανουμε στο αλλο θεμα με τους παροχους ρευματος.

Εγω ειμαι τωρα στο gold της ΔΕΗ με 4,5 ευρω παγιο τον μηνα με σταθερη χρεωση 0,02880 και με την εκπτωση 15% που εχω η τελικη τιμη ειναι στα 0,02448.

Παραπανω δεν εχω ψαχτει για αλλα προγραμματα τωρα αλλα περυσι που το ειχα βαλει ειχε την καλυτερη σταθερη τιμη της αγορας.

Τωρα αν εχει κανεις κατι καλυτερο ας ενημερωσει η εχει κανει καμια συγκριση για το τι συμφερει περισσοτερο σε σχεση με τους αλλους παροχους.

• Like 1

Δεν ειναι παρα πολυ ευκολο να συγκρινεις στο ευρωλεπτο γιατι μπαινουν θεματα οπως το παγιο

Πχ ο Ηρων εχει παγιο 0.79/μηνα στο flex double και 3.4 στο economy double αλλα νομιζω δεν χρεωνει παγιο τους καλοκαιρινους μηνες.Πως να το αποτυπωσεις αυτο σε ενα excel?

Απουσιαζει βεβαια η ΟΤΣ που υπαρχει στο ρευμα,ενας παραγοντας απροβλεπτος

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Δεν ειναι παρα πολυ ευκολο να συγκρινεις στο ευρωλεπτο γιατι μπαινουν θεματα οπως το παγιο

Πχ ο Ηρων εχει παγιο 0.79/μηνα στο flex double και 3.4 στο economy double αλλα νομιζω δεν χρεωνει παγιο τους καλοκαιρινους μηνες.Πως να το αποτυπωσεις αυτο σε ενα excel?

Απουσιαζει βεβαια η ΟΤΣ που υπαρχει στο ρευμα,ενας παραγοντας απροβλεπτος

Τι εννοεις πως το αποτυπωνεις?

Βαζεις ανα ετος π.χ. για το flex double το παγιο βγαινει συνολο 9,48/ετος και για το economy double αν βγαζει απ'εξω για παραδειγμα τους 3 μηνες του καλοκαιριου τοτε βγαινει 30,6/ετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...