Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά από ότι καταλαβαίνω από τα δύο μοντέλα που ανέφερα πιο πανό δεν έχουν ουσιαστικές διάφορες, άρα μου προτείνετε να πάρω το APC Back-UPS 1400VA που είναι και φτηνότερο και δίνει πιο πολλά watts?

Επεξ/σία από mkp
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ZauZ είπε

Έχω μια υποψία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι στα BR η τροφοδοσία γίνεται πάντα από τη μπαταρία ενώ στα backup γίνεται από το ρεύμα της πρίζας και γυρνάει στη μπαταρία μόνο αν πέσει το ρεύμα.

Οχι, αυτο το κανουν ταπανακριβα online, απλα το BR εχει πολυ καλυθτερους ρελεδες.

Προσωπικα τα φθηνα της APC τα εχω στην ιδια μοιρα με τα ολα τα αλλα.

Δημοσ.
On 6/2/2018 at 8:23 PM, mkp said:

Τελικά από ότι καταλαβαίνω από τα δύο μοντέλα που ανέφερα πιο πανό δεν έχουν ουσιαστικές διάφορες, άρα μου προτείνετε να πάρω το APC Back-UPS 1400VA που είναι και φτηνότερο και δίνει πιο πολλά watts?

εξαρτατε πως το εννοεις το ουσιαστικες διαφορες.εχουν διαφορες για αυτο και η διαφορα στην τιμη.ενα Ups δεν ειναι μονο τα va.υπαρχει φτηνη υπαρχει μεσαια υπαρχει ακριβη σειρα.αυτα που εβαλες ειναι φτηνη και μεσαια.η ακριβη ειναι η κατηγορια smart c και smart.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

εξαρτατε πως το εννοεις το ουσιαστικες διαφορες.εχουν διαφορες για αυτο και η διαφορα στην τιμη.ενα Ups δεν ειναι μονο τα va.υπαρχει φτηνη υπαρχει μεσαια υπαρχει ακριβη σειρα.αυτα που εβαλες ειναι φτηνη και μεσαια.η ακριβη ειναι η κατηγορια smart c και smart.

προφανώς και θα έχουν διάφορα (άλα δεν ξέρω σε πια σημεία βρίσκετε η διάφορα), άπλα λέω αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα, έμενα οι απαίτησης μου είναι σε περιπτώσει διακοπής ρεύματος να κρατήσει 1-2 λεπτά (με max φορτίο 500W) μέχρι να κανό save και να κλείσω το pc, επιπλέον να παρέχει και κάποια προστασία στο pc όταν η ΔΕΗ κάνει τα κόλπα τις. Πιο από τα δύο θα ταίριαζε καλύτερα στις ανάγκες μου.

Δημοσ.

1 ώρα πριν, mkp είπε

προφανώς και θα έχουν διάφορα (άλα δεν ξέρω σε πια σημεία βρίσκετε η διάφορα), άπλα λέω αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα, έμενα οι απαίτησης μου είναι σε περιπτώσει διακοπής ρεύματος να κρατήσει 1-2 λεπτά (με max φορτίο 500W) μέχρι να κανό save και να κλείσω το pc, επιπλέον να παρέχει και κάποια προστασία στο pc όταν η ΔΕΗ κάνει τα κόλπα τις. Πιο από τα δύο θα ταίριαζε καλύτερα στις ανάγκες μου.

Για τις ανάγκες που έχεις πήγαινε σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html

Το έχω 1,5 χρόνο στο σύστημα της υπογραφής και σε διακοπή το έχει κρατήσει 20'.

Δημοσ.

μην συγκρινετε παντα το Ups ουτε με τα va ουτε με ποση ωρα κραταει.αυτο ειναι το τελευταιο χαρακτηριστικο.

μπορει ενα 900va να κανει 60 ευρω μπορει 150 μπορει και 350 μπορει και 500.αλλο να ειναι Online αλλο να ειναι sinewave αλλο να ειναι backup αλλο να ειναι line interactive με avr.

3 hours ago, Vasilis 07 said:

Για τις ανάγκες που έχεις πήγαινε σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html

Το έχω 1,5 χρόνο στο σύστημα της υπογραφής και σε διακοπή το έχει κρατήσει 20'.

4 hours ago, mkp said:

Και τα 2 θα σου κανουν δουλεια .απο εκει και περα το κριτηριο ειναι τα χρηματα που θες να δωσεις και βεβαια δες και ποσα va θες.και τα 2 εχουν avr και τα 2 εχουν μπαταρια ασχετα που κατασκευαστικα μπορει καποιο να ειναι με καλυτερα componentns.Oπως και στα Motherboard.υπαρχει Motherboard με απλους πυκνωτες των 30 ευρω και Motherboard με Military grade Πυκνωτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικά θα πάρω το BX1400UI. Στο site τις APC λέι ότι γενικά τα UPS δεν πρέπει να τα συνδέουμε πανό σε πολύμπριζα άλα κατευθείαν στην μπρίζα, άλα τι σημασία έχει? εγώ θέλω να βάλω ένα πολύμπριζο που πανό να έχει τα ηχεία + UPS (στο UPS θα είναι μονό η οθόνη και ο υπολογιστής).

Επεξ/σία από mkp
Δημοσ.

Και για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό; Βάλε και τα ηχεία , αφού θα έχεις πρίζες, συνήθως έχουν πολύ μικρή ισχύ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, G.TH. είπε

Και για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό; Βάλε και τα ηχεία , αφού θα έχεις πρίζες, συνήθως έχουν πολύ μικρή ισχύ.

για τι το UPS δεν έχει Schuko μπρίζες άλλα IEC  

Δημοσ.

Ωραία.
Δώσε τα 8-9 ευρώ παραπάνω και πάρε αυτό με τις σούκο. Και πιο πρακτικό και πιο ασφαλές.
Με τέτοιες πατέντες καίγονται τα σπίτια με τα πολλά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Δημοσ.

Σε υπολογιστή HP Compaq 8200 με 240 Watt τροφοδοτικό, οθόνη LG, εκτυπωτής λέιζερ Samsung και ηχεία (θα μπουν σύντομα Edifier) και ίσως προστεθεί ένα παλιό cd player Marantz για καλό ήχο, τί μπορείτε να μου προτείνετε;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Για ποιο λόγο να πάρεις με 6 IEC και να βάλεις 3 συσκευές πάνω όταν υπάρχει αντίστοιχο με 4 Schuko ?

άπλα το αντίστοιχο μοντέλο με Schuko είναι ένα εικοσαράκι πιο ακριβό

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 10/2/2018 at 12:31 AM, mkp said:

τελικά θα πάρω το BX1400UI. Στο site τις APC λέι ότι γενικά τα UPS δεν πρέπει να τα συνδέουμε πανό σε πολύμπριζα άλα κατευθείαν στην μπρίζα, άλα τι σημασία έχει? εγώ θέλω να βάλω ένα πολύμπριζο που πανό να έχει τα ηχεία + UPS (στο UPS θα είναι μονό η οθόνη και ο υπολογιστής).

ενα πολυπριζο μπορει να αντεξει 2000-3000watt οποτε δεν εχεις θεμα αν ειναι πανω σε πολυπριζο αρκει στο πολυπριζο να μην εχεις βαλει τιποτα air condition δεν ξερω τι.

On 10/2/2018 at 1:33 AM, G.TH. said:

εξαρτατε τα ηχεια παντα και αν εχει περισσευμα στα va στο Ups.Καποια ups εχουν και υποδοχες surge only για τετοια χρηση.δηλαδη για συσκευες που θες προστασια αλλα δεν σε νοιαζει να παρουν απο την μπαταρια.

On 10/2/2018 at 9:43 AM, mkp said:

για τι το UPS δεν έχει Schuko μπρίζες άλλα IEC  

Βαζεις κατι σαν αυτο

https://www.skroutz.gr/c/266/aksesouar-ups.html?keyphrase=πολυπριζο+iec

On 10/2/2018 at 12:38 PM, Vasilis 07 said:

Για ποιο λόγο να πάρεις με 6 IEC και να βάλεις 3 συσκευές πάνω όταν υπάρχει αντίστοιχο με 4 Schuko ?

λιγες ειναι οι συσκευες που δεν εχουν βυσμα υπολογιστη δηλαδη Iec Οπως ηχεια,router και αυτα μπορουν να μπουν σε πολυπριζο schuko σε Iec.

On 10/2/2018 at 12:39 PM, G.TH. said:

Ωραία.
Δώσε τα 8-9 ευρώ παραπάνω και πάρε αυτό με τις σούκο. Και πιο πρακτικό και πιο ασφαλές.
Με τέτοιες πατέντες καίγονται τα σπίτια με τα πολλά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

και τα iec και το schuko ειναι μια χαρα σε θεμα ασφαλειας.για οποιον θελει Iec μπορει να παρει μετα αυτο.

https://www.skroutz.gr/c/266/aksesouar-ups.html?keyphrase=πολυπριζο+iec η ακομα και να φτιαξει μονος του adapter αμα θελει για τα ηχεια.

On 10/2/2018 at 1:04 PM, Vangelis_D9 said:

Σε υπολογιστή HP Compaq 8200 με 240 Watt τροφοδοτικό, οθόνη LG, εκτυπωτής λέιζερ Samsung και ηχεία (θα μπουν σύντομα Edifier) και ίσως προστεθεί ένα παλιό cd player Marantz για καλό ήχο, τί μπορείτε να μου προτείνετε;

κατι σε apc θα διαλεγα αναλογως τα λεφτα που θες να δωσεις.τωρα σε μοντελο θα Πηγαινα σε αυτο

https://www.skroutz.gr/s/6234006/APC-Back-UPS-700VA-IEC.html

μπορεις να πας και στο 500 αλλα θα εισαι πιο οριακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...