Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εδώ και 3 μερες εγινα και εγω επιτελους VDSL user. Στην περιοχη μου στην Κερκυρα μεχρι και πριν 4 μερες ειχα 3 mbps. Τωρα εχω ανετα τα 30 όπως φαινεται στα στατιστικα μου και το Attainable φαινεται καπου στα 54. Απλα για εσας που γνωρίζεται κατι παραπανω εχω τις εξης 3 ερωτησεις: Απλα να πω ότι παιρνω από καινουργιο καφαο και ότι επισης εχω καταργησει την εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου και φερνω ένα καλωδιο utp 6 και μπαινει κατευθείαν στο ρουτερ Speedport Entry 2i (δεν χρησιμοποιώ τηλεφωνο)

1. πως σας φαινονται τα στοιχεια της γραμμης μου. Φαινονται λογικες οι μετρήσεις? Δεν εχει αποσυνδεσεις και ουτε αποκλεισεις στα SNR & Attenuation.
  2. Στο mycosmote μου δειχνει διαθεσιμοτητα για 100 αλλα με το attainable στα 54 πως θα το πιασει?

VDSL Stats.JPG

Δημοσ.

Με βαση το Attenuation μου πρεπει να είμαι περι το χιλιομετρο. Εδώ στην γειτονια εχουμε 2 καφαο καινουργια σε ιση περιπου αποσταση από εμενα. Ενας τεχνικος που ειχε ερθει μου ειπε σε πιο είμαι και το οποιο σε αποσταση δρομο δρομο δεν είναι 1000 μετρα αλλα πιο κοντα στα 500 με 600. Αλλα τα καλωδια ποτε δεν ξερεις πως πανε.

Αυτό με το 100ρι που μου δινει διαθεσημο το site?

Δημοσ.

για 50αρι max εισαι, δεν προκειται να δεις καμια βελτιωση με το 100αρι ουτε θα βελτιωθουν καπως τα στατιστικα

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια. Καλα και αυτά!! πριν 4 μερες ειχα 3!! Να κανουμε και τον σταυρο μας.

Μια τελευταία ερώτηση. Με το vectoring και ένα άλλο προφίλ δεν θα καταφέρω ίσως τα 100; Το attenuation μου δεν είναι τόσο κακό. Έχω δει και άλλους με παρόμοιο η και μεγαλύτερο που φτάνουν τα 90-100.

Τι λέτε;

Μια τελευταία ερώτηση. Με vectoring και ένα άλλο προφίλ δεν θα καταφέρω ίσως τα 100; Το attenuation μου δεν είναι τόσο κακό. Έχω δει και άλλους με παρόμοιο η και μεγαλύτερο που φτάνουν τα 90-100. Άρα με καλύτερο snr ίσως τα καταφέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι. το 100αρι ειναι ακριβως το ιδιο προφιλ.

και στην καμπινα σου ηδη ειναι ενεργο το vectoring αφου δινουν 100αρι.

με 16 attenuation κανενας δεν πιανει 100 καπου λαθος θυμασαι.

το 10 attenuation ειναι το καλυτερο που εχω δει να πιανει 100 με δικο του modem.

οι πιο πολλοι με 10 δεν πιανουν 100αρι αλλα ειναι στο ~90σρι.

τουλαχιστον με τα μεχρι τωρα δεδομενα  στο 50αρι παιζεις.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
3 ώρες πριν, divo είπε

αν θες 100αρι θα σου δωσουν αλλο ρουτερ

λαθος κανεις. ειναι σε προφιλ 30 για vdsl.

Aν παει στα 100 θα εχει τη τριπλάσια ταχύτητα ..τοσο απλα. Και φυσικά άλλο προφίλ και αλλο  ρουτερ. το προφιλ για 100 ειναι 10,000/100,000 up/down ayth th stigmh eisai sta  3.000/30.000

δες  ποσο attainable εχει.

54000.

αυτο το ρολο βαραει το attainable.

μας λεει το maximum της γραμμης σε 17α ανεξαρτητως που ειναι κλειδωμενος.

αυτο δεν θα αλλαξει ειτε σε 30αρι ειτε σε 50αρι ειτε σε 100αρι.

επισης το entry σηκωνει 100αρι μια χαρα  οποτε δεν ειναι τετοιο θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα πήρα τηλέφωνο και αυτοί επιμένουν ότι μπορώ να πάρω και 100 εδώ που είμαι. Έκανα ήδη αναβάθμιση στα 50 και αναμένω να ολοκληρωθεί. Εμένα πάντως μου βαράει το 16 attenuation. Η καμπίνα είναι στα 500 μέτρα max ενώ το 16 σημαίνει 1100 μέτρα. Θα το ψάξω 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, nikospagonis said:

Η καμπίνα είναι στα 500 μέτρα max ενώ το 16 σημαίνει 1100 μέτρα.

Το attenuation σε VDSL είναι αυξημένο σε σχέση με το ADSL κι οι calculators db σε μέτρα είναι για ADSL. Η αύξηση είναι περίπου 5-6db, άρα το νούμερο με το οποίο υπολογίζεις σε calculator είναι τα 10-11db.

Πήγαινε αν θες στα options του router, ψάξε για επιλογή vectoring/g.vector κι απενεργοποιησέ την. Αν έχει ενεργοποιηθεί το vectoring στην καμπίνα σου ο συγχρονισμός θα πέσει στα 10Mbps, αν μείνει στα 30 σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το attenuation σε VDSL είναι αυξημένο σε σχέση με το ADSL κι οι calculators db σε μέτρα είναι για ADSL. Η αύξηση είναι περίπου 5-6db, άρα το νούμερο με το οποίο υπολογίζεις σε calculator είναι τα 10-11db.

Πήγαινε αν θες στα options του router, ψάξε για επιλογή vectoring/g.vector κι απενεργοποιησέ την. Αν έχει ενεργοποιηθεί το vectoring στην καμπίνα σου ο συγχρονισμός θα πέσει στα 10Mbps, αν μείνει στα 30 σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Χωρίς επίσημα να έχει ενεργοποιηθεί το 50ρι μιας και πριν 1 ώρα το ζήτησα μου το έχουν αλλάξει ήδη και τώρα είναι 

48B4DC48-0452-4037-9EEE-CFC1CF286169.png

• Super Moderators
Δημοσ.

Με ενεργοποιημένο το vectoring/g.vector στο modem router? Αν ναι κάντο disable και δες πόσο πάει ο συγχρονισμός, απλά για να σιγουρευτούμε αν το υποστηρίζει η καμπίνα σου.

Δημοσ.

Έκανα και αυτό που είπες με το vectoring και όντως έπεσε στα 10. Άρα είναι ενεργοποιημένο. Το ξαναγύρισα όπως ήταν και τώρα έχω ότι είχα πριν ακριβώς. Όπως ξαναείπα εγώ το μόνο που βλέπω που χτυπάει είναι η απόσταση της καμπίνας μου που είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που δείχνει το attenuation. Στα 500 μέτρα δεν έπρεπε μας είναι γύρω στα 8;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ίσως. Θα τα τσεκάρω με ηλεκτρολόγο καθώς κ μια μάτια στην εσωτερική καλωδίωση κ θα δείξει.

παντως και έτσι μια χαρά ολόκληρη την έχω την 50ρα. Πάντως αυτή στο τηλέφωνο που έκανα την αναβάθμιση μου έλεγε να αναβαθμηστω στην 100ρα. Η με δουλεύει η δεν έχουν ιδέα.!!!

Με τον ηλεκτρολόγο θέλω να βελτιώσω όσο μπορώ η τον θόρυβο η την εξασθένηση για να πάω τουλάχιστον 60 για να έχει λίγο τρατο η γραμμή.

Επεξ/σία από nikospagonis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...