Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

290 με 100€ δεν σου κάνει κάπως;

Και δεν θα παίζει full; άλλο τίποτα έχεις να πεις ή μπα;

Καλά για των ts  και το τέρας με 150€ δεν το συζητάω!!!

Τι εννοείς ? Ότι είναι πολύ φθηνή και μήπως έχει θέμα ? 

Είναι από φίλο η κάρτα και απλά έχει πάρει καλύτερη και κάθεται 

18 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Με i5 750 (1ης γενιάς, αποκλείεται ο i7 σου να είναι παλιότερος) παίζω gta v σε 60fps με normal/high settings .

Να κάνεις overclock και το i7 , αν επιτρέπουν μητρική και τροφοδοτικό . Αξίζει.

Με gtx 480 (επίσης παλιά κάρτα) παίζεις με 60fps gta v normal settings, ΧΩΡΙΣ ΑΑ.

Νομίζω έχω τον 2700Κ αλλά δε θυμάμαι σίγουρα , αλλά σίγουρα είναι έκδοση Κ. 

Όταν ανέβασα γραφικά στο GTA μου έλεγε ότι δεν επαρκεί η μνήμη της κάρτας μου, δεν είδα να έχει θέμα ο επεξεργαστής.

Θα τσεκάρω όμως και  αυτόν.

Η κάρτα μου θεωρώ ότι δεν πάει παραπάνω γιαυτό άνοιξα το θέμα να δω αν αξίζει γενικά η r9 ή  αν απλά φαίνεται τώρα σαν ευκαιρία λόγω της κατάστασης με τα κρυπτονομισματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mesfigas είπε

μια rx 580 4giga παιζει στο full gta v ?

εντελως απο περιεργεια ρωταω δεν το εχω το παιχνιδη.

εγώ έχω 8άρα και παίζει στο full αλλά δεν έβαλα να δω FPS πάντως 100% smooth όλα και σε δράση με μπάτσους και γρήγορα αυτοκίνητα σε κίνηση απάνω δεν έχει framedrops κτλ (τουλάχιστον όχι αισθητά για να καταλάβω σκαλώματα εγώ όταν παίζω) 

και έχω και επεξεργαστή που δίνει μπουκάλι στην κάρτα οπότε μάλλον με κάνα πρόσφατο i5 θα είναι ακόμη καλύτερα. (όλα αυτά σε 1080p) 

Άρα και η 4άρα καλά θα τα πάει πιστεύω. 

34 λεπτά πριν, Nikolas7_7 είπε

E βούρ τότε για να μην σου πω να την πουλήσεις εδώ και με τα χρήματα να πάρεις καμια GTX 1060 3 GB

Επεξ/σία από Manjaro
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Manjaro είπε

εγώ έχω 8άρα και παίζει στο full αλλά δεν έβαλα να δω FPS πάντως 100% smooth όλα και σε δράση με μπάτσους και γρήγορα αυτοκίνητα σε κίνηση απάνω δεν έχει framedrops κτλ (τουλάχιστον όχι αισθητά για να καταλάβω σκαλώματα εγώ όταν παίζω) 

και έχω και επεξεργαστή που δίνει μπουκάλι στην κάρτα οπότε μάλλον με κάνα πρόσφατο i5 θα είναι ακόμη καλύτερα. (όλα αυτά σε 1080p) 

Άρα και η 4άρα καλά θα τα πάει πιστεύω. 

E βούρ τότε για να μην σου πω να την πουλήσεις εδώ και με τα χρήματα να πάρεις καμια GTX 1060 3 GB

Χαχα,  τόσο καλύτερη η gtx? 

Παρόλο ότι έχει λιγότερη μνήμη? 

Ίσως τη χτυπήσω γενικά να υπάρχει καθώς βλέπω ότι θα χρειαστεί, γιατί τo gta θέλει πολλές ώρες και δεν έχω χρόνο οπότε θα το παρατήσω 

Δημοσ.

είναι λίγο καλύτερη τα 3GB είναι εντάξει για 1080p θα έχει καλύτερη μεταπωλητική αξία στο μέλλον + εγγύηση + καλύτερη υποστήριξη απο θέμα drivers μιας και ειναι πιο πρόσφατο προϊόν και νομίζω καίει και λιγότερο.

Όλα αυτά γιατι μπορείς να πάρεις την 290 με 100 ευρώ... πούλα την εδώ πάνω απο 230 πουλα και την άλλη που έχεις και με τα λεφτά αγόρασε μια απο 1060 το εξωτερικό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikolas7_7 είπε

Τι εννοείς ? Ότι είναι πολύ φθηνή και μήπως έχει θέμα ? 

Νομίζω έχω τον 2700Κ αλλά δε θυμάμαι σίγουρα , αλλά σίγουρα είναι έκδοση Κ. 

Όταν ανέβασα γραφικά στο GTA μου έλεγε ότι δεν επαρκεί η μνήμη της κάρτας μου, δεν είδα να έχει θέμα ο επεξεργαστής.

Θα τσεκάρω όμως και  αυτόν.

Η κάρτα μου θεωρώ ότι δεν πάει παραπάνω γιαυτό άνοιξα το θέμα να δω αν αξίζει γενικά η r9 ή  αν απλά φαίνεται τώρα σαν ευκαιρία λόγω της κατάστασης με τα κρυπτονομισματα.

Σε αυτά τα λεφτά αξίζει 1000% και είναι μια χαρά κάρτα με επιδόσεις αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο με την 570 οπότε παλιά και αδύναμη δεν την λες ;)

Αν σου πει κανείς το αντίθετο απλά θα λέει ψέμματα, συγκεκριμένα φίλος έδωσε την 290Χ και πήγε σε 580.

Τα FPS του ήταν ουσιαστικά ίδια μετρημένα, βέβαια η νέες κάρτες έχουν πολύ καλύτερες θερμοκρασίες και πολύ λιγότερη κατανάλωση αλλά σαν ωμή δύναμη η 290-290Χ δεν πάνε πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο το τερας που λες με 6gb και 256bit ξερεις ποιο ειναι και ποσο κανει? ενα χιλιαρικο θες για καινουρια.αναφορικα να πω πως η 1060 ειναι 192bit

Επεξ/σία από razorblade334
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

αυτο το τερας που λες με 6gb και 256bit ξερεις ποιο ειναι και ποσο κανει? ενα χιλιαρικο θες για καινουρια.αναφορικα να πω πως η 1060 ειναι 192bit

Κοίτα, πριν 6 χρόνια πήρα 2GB στα 256. Και επειδή παρακολουθώ την εξέλιξη από τότε που οι κάρτες είχαν 4mb μνήμη,  θεωρώ πως τώρα θα έπρεπε να παίρνεις τουλάχιστον 6GB στα 256 με τα ίδια λεφτά, αλλά λογικό η μεγάλη ζήτηση να ανεβάσει τις τιμές. 

Τέλος πάντων, θα τη χτυπήσω και τέλος. 

Τώρα το να την πουλήσω δε νομίζω αλλά θα το σκεφτώ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

Κοίτα, πριν 6 χρόνια πήρα 2GB στα 256. Και επειδή παρακολουθώ την εξέλιξη από τότε που οι κάρτες είχαν 4mb μνήμη,  θεωρώ πως τώρα θα έπρεπε να παίρνεις τουλάχιστον 6GB στα 256 με τα ίδια λεφτά, αλλά λογικό η μεγάλη ζήτηση να ανεβάσει τις τιμές. 

Τέλος πάντων, θα τη χτυπήσω και τέλος. 

Τώρα το να την πουλήσω δε νομίζω αλλά θα το σκεφτώ 

κακως τις μετρας ετσι τις καρτες. εχουν παμπολα τεχνικκα στοιχεια και δεν παιζει ρολο ποσα μπιτ ειναι η μνημη. παιζει ρολο το compute cspampility + version οπως και το αν εχει delta color compression και ποθα εκδοση οπως και τα shaders,εκδοση και ποσοτητα, τα τρανζιστορς του die τα smu ,tmu, rops, και φυσικα οι ταχυτητες του πηρυνα και των μνημων οπως και το ειδος τους και τα timings.ειναι τοσα πολλα που κουραστηκα να γραφω.αν κοιτας μονο τα μπιτ δεν εχει νοημα.παρε την καρτα κανε την δουλεια σου γιατι οντως ανεβηκαν.θες 400 ευρω για μια 1060 στα 6 της προκοπης και δεν ειναι καν κατι παραπανω απο med range

Δημοσ.
7 ώρες πριν, razorblade334 είπε

κακως τις μετρας ετσι τις καρτες. εχουν παμπολα τεχνικκα στοιχεια και δεν παιζει ρολο ποσα μπιτ ειναι η μνημη. παιζει ρολο το compute cspampility + version οπως και το αν εχει delta color compression και ποθα εκδοση οπως και τα shaders,εκδοση και ποσοτητα, τα τρανζιστορς του die τα smu ,tmu, rops, και φυσικα οι ταχυτητες του πηρυνα και των μνημων οπως και το ειδος τους και τα timings.ειναι τοσα πολλα που κουραστηκα να γραφω.αν κοιτας μονο τα μπιτ δεν εχει νοημα.παρε την καρτα κανε την δουλεια σου γιατι οντως ανεβηκαν.θες 400 ευρω για μια 1060 στα 6 της προκοπης και δεν ειναι καν κατι παραπανω απο med range

συμφωνω οτι υπαρχουν παρα πολλα που κοιτας για την καρτα. απλα 2 βασικα για μενα ειναι η μνημη και τα bit. Τα bit με απλα λογια αν ειναι απο 128 στα 256 ειναι σα να εχεις τη διπλασια μνημη, γιατι στον ιδιο χρονο διαβαζει τα διπλασια δεδομενα, οποτε τους δινω σημασια.

Απο εκει και περα επειδη οι αναγκες μου ειναι ελαχιστες, δεν ασχολουμαι πλεον. Καποτε που επαιζα και εκοβα και εραβα βιντεο ολη μερα ναι, τωρα για 1 παιχνιδι δεν θα μπω στη διαδικασια να τα σκασω ή να κατσω να κοιταξω λεπτομερειες. 

Γιαυτο ανοιξα εδω το θεμα, να δωσετε τα φωτα σας με συνοπτικες διαδιασιες.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

συμφωνω οτι υπαρχουν παρα πολλα που κοιτας για την καρτα. απλα 2 βασικα για μενα ειναι η μνημη και τα bit. Τα bit με απλα λογια αν ειναι απο 128 στα 256 ειναι σα να εχεις τη διπλασια μνημη, γιατι στον ιδιο χρονο διαβαζει τα διπλασια δεδομενα, οποτε τους δινω σημασια.

Απο εκει και περα επειδη οι αναγκες μου ειναι ελαχιστες, δεν ασχολουμαι πλεον. Καποτε που επαιζα και εκοβα και εραβα βιντεο ολη μερα ναι, τωρα για 1 παιχνιδι δεν θα μπω στη διαδικασια να τα σκασω ή να κατσω να κοιταξω λεπτομερειες. 

Γιαυτο ανοιξα εδω το θεμα, να δωσετε τα φωτα σας με συνοπτικες διαδιασιες.

δυτυχως δεν ειναι ετσι φιλε μου. γγι αυτο στο λεω. για την ταχυτητα της μνημης και γι αυτο που λες δεν παιζει πλεον ρολο η "λεωφορος δεδομενων των μπιτ" αφου με την l2 cache και το delta color η αναλογες τεχνολογιες δεν χρειαζεται ο επεξεργαδτης να ανακαλει υα δεδομενα με αποτελεσμα μια pascal με delta color 3 και 192 bit μνημη ειναι σαν να εχει "περισσοτερη"μνημη απο μια maxwell των 256 bit.ψαξ το λιγο.πλεοον δεν καθοριζει το bandwith τον ρυθμο επεξεργασιας δεδομενων αλλα η τεχνολογια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, razorblade334 είπε

δυτυχως δεν ειναι ετσι φιλε μου. γγι αυτο στο λεω. για την ταχυτητα της μνημης και γι αυτο που λες δεν παιζει πλεον ρολο η "λεωφορος δεδομενων των μπιτ" αφου με την l2 cache και το delta color η αναλογες τεχνολογιες δεν χρειαζεται ο επεξεργαδτης να ανακαλει υα δεδομενα με αποτελεσμα μια pascal με delta color 3 και 192 bit μνημη ειναι σαν να εχει "περισσοτερη"μνημη απο μια maxwell των 256 bit.ψαξ το λιγο.πλεοον δεν καθοριζει το bandwith τον ρυθμο επεξεργασιας δεδομενων αλλα η τεχνολογια.

Γέρασα και αλλάξανε τα πράγματα. 

Εγώ το 2012 περίπου που πήρα την 6850 αυτό είχα ως κριτήριο αλλά με ότι ήξερα από παλιά..

Τέλος πάντων, θα χτυπήσω την R9 τώρα και βλέπουμε. Στα 100 ευρώ νομίζω ευκαιρία με τα δεδομένα του mining..

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

Γέρασα και αλλάξανε τα πράγματα. 

Εγώ το 2012 περίπου που πήρα την 6850 αυτό είχα ως κριτήριο αλλά με ότι ήξερα από παλιά..

Τέλος πάντων, θα χτυπήσω την R9 τώρα και βλέπουμε. Στα 100 ευρώ νομίζω ευκαιρία με τα δεδομένα του mining..

Καλά τα θυμάσαι και καλά τα λες μην στεναχωριέσαι... δεν έχει τίποτα "περισσότερη μνήμη" αν ο δίαυλος επικοινωνίας έχει μικρότερο εύρος και η μνήμη είναι μικρότερης χωρητικότητας.

Αυτά ειναι δικαιολογίες της nvidia που θέλει να δικαιολογηθεί που κόβει στα άλλα χαρακτηριστικά του PCB (για να βγάλει περισσότερο κέρδος) μιας και δεν έχει ανταγωνισμό οπότε έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι.

Απλά αυτό που φυσικά παίζει ρόλο ειναι η ίδια η GPU όποτε μια κάρτα με πολύ γρηγορότερη μνήμη αλλά πιο αργή GPU παίζει να αποδώσει λιγότερα FPS απο μια κάρτα με αργότερη και λιγότερη μνήμη αλλά καλύτερη GPU και εκει στηρίζεται η όλη φάση της παραπληροφόρησης...ας κάνανε πχ μια 1080 ti με ΗΒΜ2 και θα δεις πως θα πατούσε την απλή 1080 ti.... αλλά χαζοί ειναι; αφού ο κόσμος αγοράζει μια 1080 ti έτσι όπως ειναι με 1000+ ευρώ!! γιατί να ξοδευτούν;; θα τις πουλήσουν είτε έτσι είτε αλλιώς... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Manjaro είπε

Καλά τα θυμάσαι και καλά τα λες μην στεναχωριέσαι... δεν έχει τίποτα "περισσότερη μνήμη" αν ο δίαυλος επικοινωνίας έχει μικρότερο εύρος και η μνήμη είναι μικρότερης χωρητικότητας.

Αυτά ειναι δικαιολογίες της nvidia που θέλει να δικαιολογηθεί που κόβει στα άλλα χαρακτηριστικά του PCB (για να βγάλει περισσότερο κέρδος) μιας και δεν έχει ανταγωνισμό οπότε έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι.

Απλά αυτό που φυσικά παίζει ρόλο ειναι η ίδια η GPU όποτε μια κάρτα με πολύ γρηγορότερη μνήμη αλλά πιο αργή GPU παίζει να αποδώσει λιγότερα FPS απο μια κάρτα με αργότερη και λιγότερη μνήμη αλλά καλύτερη GPU και εκει στηρίζεται η όλη φάση της παραπληροφόρησης...ας κάνανε πχ μια 1080 ti με ΗΒΜ2 και θα δεις πως θα πατούσε την απλή 1080 ti.... αλλά χαζοί ειναι; αφού ο κόσμος αγοράζει μια 1080 ti έτσι όπως ειναι με 1000+ ευρώ!! γιατί να ξοδευτούν;; θα τις πουλήσουν είτε έτσι είτε αλλιώς... 

Άρα να κοιτάζω και τα bit?  Πχ έχω την 6850 2GB και σκεφτόμουν να βάλω άλλη μια αντί να πάρω R9. Όχι ότι είναι εύκολο να βρω αλλά σε λίγο θα τις πουλάνε 100 ευρώ και αυτές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην το σκέφτεσαι.παρε την 290,στα 100 ευρώ είναι κλεψιά! Και είναι πολύ δυνατή,στα 1080p θά τά παιζει όλα high ultra

2x 6850 δεν έχουν ούτε τη μισή δύναμη της 290,άσε τα 2gb μνήμης πού θά μείνουν πάλι 2 στο crossfire

Επεξ/σία από loukas599

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...