Προς το περιεχόμενο

SATA σε non SATA Motherboard γίνεται?

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι μπορείς να αγοράσεις εναν s-ata controller, κοστίζει περίπου 50euro αν θυμάμε καλα. ειχα πάρει εδώ και καιρό για μια Abit KT-7. απο το πλαίσιο :D

Δημοσ.

50 ευρώ??????????

Μα καλά τι θα πάρω, και κανά παιχνίδι δώρο???

Πωπω μου γκρέμισες τα όνειρα τώρα... (λυγμοί)

Χάθηκε να κάνει 20 άντε το πολύ 30 ευρώ...?

Δημοσ.

Δηλαδή με έναν τέτοιο controler δεν θα χάνω σε ταχύτητα σε σχέση με μια motherboard που έχει την τεχνολογία ενσωματωμένη??

Βλέπω εδώ στον τιμοκατάλογο του Πλαισίου μια SUNIX PCI-SERIAL ATA η οποία φτάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εως και 1,5 Gb/s. είναι δυνατή μια τέτοια ταχύτητα με σε μια θύρα PCI?

Δημοσ.
Δηλαδή με έναν τέτοιο controler δεν θα χάνω σε ταχύτητα σε σχέση με μια motherboard που έχει την τεχνολογία ενσωματωμένη??

Βλέπω εδώ στον τιμοκατάλογο του Πλαισίου μια SUNIX PCI-SERIAL ATA η οποία φτάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εως και 1' date='5 Gb/s. είναι δυνατή μια τέτοια ταχύτητα με σε μια θύρα PCI?[/quote']

ΟΧΙ :(

Αλλά μην νομίζεις ότι και οι board με ενσωματωμένο SATA contoller μιλάνε στην ονομαστική τους ταχύτητα.

Από όσα ξέρω όλα δουλεύουν στην ταχύτητα του pci.

Δημοσ.

Οπότε εφόσον όλα έχουν την ταχύτητα του PCI τότε μπορώ να προχωρήσω σε αγορά?

Οι καινούριοι RAPTOR τι πράμα είναι?

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος να μας πει τις ονομαστικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων του IDE διαύλου, του SATA και του PCI SATA controler?

Για να έχουμε και αριθμούς μπροστά μας ;)

Δημοσ.
Oι Raptor είναι στις 10000 στροφές και ως εκτούτου γρήγοροι και θορυβώδεις.

Πανάκριβοι κιόλας!

Τους έχεις δοκιμάσει και ξέρεις ότι είναι θορυβώδεις ή απλά έτσι το λες επειδή το έχεις ακούσει από άλλους;Γιατί πολλοί νομίζουν ότι με τις 10000 στροφές κάνει θόρυβο χώρις καν να έχουν δει ποτέ πως είναι ένας Raptor.Σας πληροφορώ ότι έχω 2 Raptor και ΔΕΝ είναι θορυβώδεις όπως διαδίδουν πολλοί.

Επίσης, να πω ότι είναι πανάκριβοι επειδή είναι ΓΝΗΣΙΟΙ Serial ATA σκληροί γιατί οι πλακέτες τους έχουν σχεδιαστεί από την αρχή!

Αντιθέτως οι SERIAL ATA σκληροί δίσκοι με τα πολλά GB είναι Parallel ATA δίσκοι που έχει ενσωματωθεί στην πλακέτα τους τσιπάκι adaptor (Bridge) και τους μετατρέπει σε Serial ATA.Ως εκ τούτου αποτελούν φθηνότερες λύσεις με ελάχιστα όμως βελτιωμένες επιδόσεις.

Πάντως οι Raptor 74GB έχουν ενσωματωμένες βελτιώσεις σε σχέση με τους Raptor 36,7GB και αποδίδουν ακόμα καλύτερα!Γι αυτό και είναι τόσο πανάκριβοι.

Δημοσ.

Έχω ακούσει σε άλλο μηχάνημα όχι το δικό μου.

Είναι πανάκριβοι όπως και να το κάνεις για Home User.

Έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Αν είχα λεφτά θα τους έπαιρνα.

Πάντως το πρώτο μου Raid αν και έπιανε 67000 στο Sandra πήγε στράφι.

Βad blocks ο ένας σκληρός σε 25 μέρες.

Για την ώρα μακρυά από Raid. Δεν με πάει... :D

Δημοσ.

Για να πω κι εγώ τον πόνο μου, πάντως, έχω μια Abit NF7-S με Athlon 3000, η οποια υποστηρίζει SATA, και έχω και δύο δίσκους Maxtor (έναν 80άρη κι έναν 60άρη) που και οι δύο είναι ATA-133.

Μαζί με τη μητρική έδιναν ένα ανταπτοράκι (τώρα πως ακριβώς το έλεγαν δε θυμάμαι) για να βάλεις ATA133 δίσκο στη SATA υποδοχή. Έβαλα λοιπόν τον 80άρη σαν SATA ενώ ο 60άρης δουλεύει σαν IDE primary master, μόνος του. Όλα τα transfer modes είναι ρυθμισμένα σωστά στο BIOS και στα ΧΡ, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν χρειαστεί το PC να κάνει page file swapping (ή πως το λένε) αργεί πολύ περισσότερο -έως κολλάει για λίγα δευτερόλεπτα- απ'ότι με την παλιά -χειρότερη- μητρική που είχε μόνο IDEs και τον παλιό 1800άρη Athlon.

Πολύ περίεργα πράγματα...

Δημοσ.
Oι Raptor είναι στις 10000 στροφές και ως εκτούτου γρήγοροι και θορυβώδεις.

Πανάκριβοι κιόλας!

Τους έχεις δοκιμάσει και ξέρεις ότι είναι θορυβώδεις ή απλά έτσι το λες επειδή το έχεις ακούσει από άλλους;Γιατί πολλοί νομίζουν ότι με τις 10000 στροφές κάνει θόρυβο χώρις καν να έχουν δει ποτέ πως είναι ένας Raptor.Σας πληροφορώ ότι έχω 2 Raptor και ΔΕΝ είναι θορυβώδεις όπως διαδίδουν πολλοί.

Επίσης' date=' να πω ότι είναι πανάκριβοι επειδή είναι ΓΝΗΣΙΟΙ Serial ATA σκληροί γιατί οι πλακέτες τους έχουν σχεδιαστεί από την αρχή!

Αντιθέτως οι SERIAL ATA σκληροί δίσκοι με τα πολλά GB είναι Parallel ATA δίσκοι που έχει ενσωματωθεί στην πλακέτα τους τσιπάκι adaptor (Bridge) και τους μετατρέπει σε Serial ATA.Ως εκ τούτου αποτελούν φθηνότερες λύσεις με ελάχιστα όμως βελτιωμένες επιδόσεις.

Πάντως οι Raptor 74GB έχουν ενσωματωμένες βελτιώσεις σε σχέση με τους Raptor 36,7GB και αποδίδουν ακόμα καλύτερα!Γι αυτό και είναι τόσο πανάκριβοι.[/quote']

Δηλαδή οι άλλοι SATA σκληροί δίσκοι (μη Raptor) δεν είναι κανονικοί SATA?

Να πω την αλήθεια, πήγα και είδα καινούριους υπολογιστές με SATA σκληρούς αλλά όχι Raptor και μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα τους. Μπήκαν τα Windows μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά και έγινε επανεκίνηση την στιγμή που ο δικός μου (WD 7200) από όσο θυμάμαι έκανε πολύ περισσότερο. Γιαυτό και άνοιξα αυτό το topic για να ρωτήσω για τους controlers, πιστεύοντας ότι οι επιδόσεις τους είναι σημαντικά γρηγορότερες (μιας και σκοπεύω να αγοράσω καινούριο σκληρό).

Τελικά όμως ο φίλος GiannisKr με έχει βάλει σε σκέψεις.

Ένας σκληρός Serial ATA συνδεδεμένος σε μια motherboard μέσω PCI Controler, έχει κάποια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα από έναν απλό σκληρό IDE 7200?

Αξίζουν τα λίγα παραπάνω χρήματα για έναν Serial ATA σκληρό (όχι Raptor) + τα έξοδα αγοράς ενός PCI Controler, η μήπως να προτιμήσει κάποιος τον απλό?

Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει?

Δημοσ.

Για να στο πω στη γλώσσα του δρόμου και μη με παρεξηγήσετε: Οι άλλοι σκληροί δίσκοι είναι "μπασταρδεμένοι".Λέτε να είναι οι Raptor τόσο ακριβοί επειδή μόνο και μόνο έτσι αποφάσισε να τους κοστολογήσει η Western Digital ή επειδή πιάνουν τις 10000 στροφές το λεπτό? :wink: Πολύ απλά είναι ολοκαίνουριες σχεδιάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εταιρειών που συμμετέχουν στο Serial ATA consortium.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...