Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

μια χαρα καφες ειναι για πρωτη δοκιμη :P

πλεον ειμαι σε "φτωχομπινες" Mode...

αν και για τα 13-15 ευρω που βγαινει κομμενος μια χαρα ειναι νομιζω... ο ιλλυ που ειναι η προτιμηση μου βγαινει κανενα 33-35 το κουτι οποτε δεν λεει...

ισως να δοκιμασω λαβατζα την αλλη φορα αν και τον θεωρω λιγο χειροτερο απο κοπρια :P

Πλάκα έκανα. Έγραψα και πριν ότι το θέμα είναι να ευχαριστιέσαι αυτό που πίνεις, άρα για σένα ήταν μια πολύ καλή αγορά!

• Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, georsev είπε

Εμένα μου έχουν πρωτεινει lavvaza oro..αλλά πηρα για αρχή illy..για να δούμε όταν πάω σπίτι...μου ήρθε και η μηχανή..

νταξει πλουσιο το καναμε το eshop Παλι axaxaxa

θα πιω και λαβατζα αλλα μονο για ryanair κανει νομιζω :P

4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πλάκα έκανα. Έγραψα και πριν ότι το θέμα είναι να ευχαριστιέσαι αυτό που πίνεις, άρα για σένα ήταν μια πολύ καλή αγορά!

το καλυτερο ειναι να περνεις απεξω  αλλα ειπαμε πρεπει να κοπουν αυτα γιατι μαζι με τυροπιτες ηθελα 100+ καθε μηνα :(

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, opcorsa είπε

νταξει πλουσιο το καναμε το eshop Παλι axaxaxa

θα πιω και λαβατζα αλλα μονο για ryanair κανει νομιζω :P

το καλυτερο ειναι να περνεις απεξω  αλλα ειπαμε πρεπει να κοπουν αυτα γιατι μαζι με τυροπιτες ηθελα 100+ καθε μηνα :(

Κοίτα και έξω όχι από παντού, δεν κάνουν καλό καφέ όλοι. Αν μπορείς να κάνεις καλό καφέ σπίτι αξίζει για να πίνεις εναλλάξ.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κοίτα και έξω όχι από παντού, δεν κάνουν καλό καφέ όλοι. Αν μπορείς να κάνεις καλό καφέ σπίτι αξίζει για να πίνεις εναλλάξ.

ο λιντλοκαφες της αριελλι πινεται παντως, δεν εχω παραπονο... και η τιμη του eshop πολυ καλη...

περιμενα να εξαντληθει απο την 1η μερα η μηχανη παντως..

• Like 1
Δημοσ.

ήρθε και σε μένα μια που πήρα για δώρο και δεν ανάβει το λαμπάκι της θερμοκρασίας όσο και να την αφήσω. Την πρώτη φορά το άφησα να τρέξει λίγο και στον καφέ και στον ατμό και πάλι τίποτα. Το κάνει και σε κανέναν άλλο;

Δημοσ.
2 hours ago, mikeser said:

Πηρα προσφατα τον hario skerton, που σου προτεινω σε σχεση με τον mini mill απο θεμα αντοχης , αλλα για aeropress που ειναι πιο χοντρο το κοψιμο και μου περνει περιπου 1.30 λεπτο για 15-20 γρ . Αμα θες για εσπρεσσο που απο οτι διαβασα στο reddit δεν κανει και τοσο θα σου παρει πολυ χρονο κοντα στα 4 λεπτα για τοσο λεπτο κοψιμο που ειναι κουραστικο 

Με ένα δράπανο ή ένα δραπανοκατσάβιδο(για να μην μπλέκεις και με καλώδια) μια χαρά γλυτώνεις την κούραση... αν και δεν ξέρω πόσο καλό κάνει στα burrs αυτό.

Δημοσ.

Πρώτοι 2 καφέδες με illy...

Ο πρώτος  δεν το πάτησα καθόλου μόνο ισιωμα ένα σκουπ που έχει μέσα τώρα πόσα γραμμάρια είναι ένας θεός ξέρει...νεροζουμι ο πρώτος καφές το ψιλιαστικα από την πολύ ροή του καφέ λέω θέλει πατημα ..

Δευτερος καφές με πάτημα είχε πιο λίγη ροή και ήταν καφες...φυσικά δεν ήταν καμμενος αλλά δεν είχε και το αρωμα που έχουν οι μηχανές οι επαγγελματικες...

Θέλει ψάξιμο για να εξαντλήσεις τα περιθώρια της μηχανής....

Φυσικά έπλυνα το τανκ που βάζουμε το νερό και με ξύδι γτ είχε μια μυρωδια πλαστικουρα.Αλλα και από τον πρώτο κι όλας καφέ δεν είχε κάποια τέτοια μυρωδιά..

Θα φωνάξω φίλο μπαριστα σπίτι μου να τον κεράσω ένα καφέ για να με μάθει να βελτιωθώ στην μηχανή.

Συμπέρασμα για τα λεφτά της είναι πάρα πολύ Καλή!!!

Της βάζω ένα 7 διότι είναι γέλια ή κατασκευή της..φυσικά αναμενόμενο για το κόστος της...

Δεν το μετάνιωσα που την πήρα πάντως είναι πάρα πολύ καλή προσφορά.

Γενικά πίνω πολύ καφέ εσπρέσσο..περίπου 2-3 καφέδες καθημερινός.Εχω μια ιδέα απότι πίνω...

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω ξαναγράψει σε παρόμοια θέματα αλλά αν θέλετε δοκιμάστε και τις μερίδες (ese pods). Κάτι ενδιάμεσο σε χύμα και κάψουλες. Ίσως σας βολέψουν από άποψη ευκολίας, σταθερότητας.

(Αν τις παίρνει η συγκεκριμένη μηχανή αλλά πιστεύω οι περισσότερες τις παίρνουν).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georsev είπε

Πρώτοι 2 καφέδες με illy...

Ο πρώτος  δεν το πάτησα καθόλου μόνο ισιωμα ένα σκουπ που έχει μέσα τώρα πόσα γραμμάρια είναι ένας θεός ξέρει...νεροζουμι ο πρώτος καφές το ψιλιαστικα από την πολύ ροή του καφέ λέω θέλει πατημα ..

η μεζούρα (το κουταλάκι μέσα) αν την γεμίσεις αφράτη και κοφτή (χωρίς κουκούλα) είναι 7γρ καφέ (μονή δόση). To καλαθάκι/φίλτρο πατημένο με καφέ μέχρι πάνω σε απόσταση χοντρικά 3-4 χιλιοστά από το χείλος παίρνει 14 γραμμάρια (14γρ είναι η στανταρ διπλή δόση που είναι "μονή" για τον Έλληνα  που πίνει δυνατό lungo ή ας πούμε διπλό espresso). Είναι εντυπωσιακά ακριβές με βάση τις συνιστώμενες ποσότητες και για αυτό είναι το ίδιο καλαθάκι σε πάρα πολλές μηχανές!!  Είναι δλδ υπολογισμένο πόσο χωράει. Αν το στουμπώσεις και λίγο ακόμα όσο πάει μέχρι πάνω αντε να το πας 15γρ βαριά 16γ.

Η μηχανή μας δεν θέλει πολύ χοντροκομμένο καφέ. Το κόψιμο των έτοιμων αλεσμένων/συσκευασμένων lavazza είναι νομίζω ιδανικό ως πάχος (για να καταλάβεις τι εννοώ). Από πάτημα προτείνω "φυσιολογικό" (δλδ πάτα τον) για να σου βγάλει αρκετό καϊμάκι.   

Επίσης δοκίμασε την τεχνική pre-infusion που περιγράφω μερικά post πιο πριν και θα σου βγάλει πιο πολύ άρωμα και ίσως σου αρέσει καλύτερα. 

• Thanks 4
Δημοσ.

Το χαρμάνι του coffee island είναι οκ. Αν παίρνει ese pods η μηχανή ακόμα καλύτερα όπως προτάθηκε. Preinfusion πρώτον ούτε καν για πλάκα δεν υπάρχει σ αυτή τη μηχανή και δεύτερον το preinfusion γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να κόψεις ψιλοτερα τον εσπρέσσο και να πάρεις περισσότερα απ' τον καφέ. Εδώ μιλάμε για προαλεσμενους καφέδες κυριως οπότε το μόνο που κανεις εδώ με το υποτιθέμενο "preinfusion" είναι να σπας τον "κεκακι" του καφέ με ακόμα χειρότερα αποτέλεσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, opcorsa είπε

μια χαρα καφες ειναι για πρωτη δοκιμη :P

πλεον ειμαι σε "φτωχομπινες" Mode...

αν και για τα 13-15 ευρω που βγαινει κομμενος μια χαρα ειναι νομιζω... ο ιλλυ που ειναι η προτιμηση μου βγαινει κανενα 33-35 το κουτι οποτε δεν λεει...

ισως να δοκιμασω λαβατζα την αλλη φορα αν και τον θεωρω λιγο χειροτερο απο κοπρια :P

Gimoka Gran Gusto αγοράζω εγώ (http://www.gimoka.it/casa-caffe-macinato-gran-gusto/), αλεσμένος 250 gr 0,85 € από Lidl Italia ποιό "φτωχομπινές" Mode δεν γίνεται!

Επεξ/σία από zacharis1955
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...