Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση .. 

 

Αυτή άραγε είναι ίδια (στην ουσία) με τις υπόλοιπες Arielli, και κυρίως με την 150 του νήματος? 

 

Γνωρίζει κανείς?  Ψάχνοντας βρήκα περισσότερα για την 130 και την 100, αλλα δεν βρήκα τίποτα γι 'αυτήν (190) ... 

  • Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ηλπιζα να βαλουν στα crazy sundays της 150BS που την ηθελα για δωρο. Ωστοσο, εβαλαν την 190BS, αξιζει η συγκεκριμενη; Για την 150BS εχω διαβασει τις περισσοτερες κριτικες, γι'αυτο ειχα καταληξει σ'αυτην.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chrisfm94 είπε

Ηλπιζα να βαλουν στα crazy sundays της 150BS που την ηθελα για δωρο. Ωστοσο, εβαλαν την 190BS, αξιζει η συγκεκριμενη; Για την 150BS εχω διαβασει τις περισσοτερες κριτικες, γι'αυτο ειχα καταληξει σ'αυτην.

Αν εξαιρέσεις αυτή την πολύ καλή που δεν παράγεται πλέον: http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-220-white-p-HAP.105206  / http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-220-silver-p-HAP.105202 ίδιες είναι όλες αυτές...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, black66.gr είπε

Αυτή παίρνει 44mm ese pods

Αρκετά από τα παλιά μοντέλα έπαιρναν τα πάντα, αυτή αν και παλιό σχετικά μοντέλο δεν ξέρω, μάλλον όχι...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.

Λοιπόν ας πω κι εγώ την ιστορία μου αφού έκατσα και διάβασα όλο το νήμα και σκέφτομαι να την αγοράσω. Θα είναι η 5η μηχανή espresso που παίρνω. Πολλά πολλά χρόνια πριν ειχα πάρει μία AEG (δε θυμάμαι μοντέλο, γύρω στα 130 ευρώ την είχα πάρει). Για 3 χρόνια όλα καλά, έσκασαν οι nespresso, ακόμα έμενα με γονείς δεν πολυπαταγα σπίτι, την χάρισα σε μια γκόμενα που είχα τότε και πήρα nespresso. Μετά νοικορυρεύτηκα και η nespresso μου εβγαινε ακριβά επειδή κατανάλωνα αρκετό καφέ. Πάω και παίρνω μία Saeco 8423. Λίγο μετά τα 2 χρονιά βγηκε off το μπόιλερ. Σημειώνω πως έκανα γενικά συντήρηση, καθαρίσματα, αφαλάτωση τα πάντα σε όλες μου τις μηχανές. Παίρνω μία Gaggia Gran Style μετά και πάνω στο χρόνο αγοράζω και μύλο άλεσης. ΟΚ αξιοπρεπείς καφές αλλά στα 3 χρόνια άρχισε να χάνει νερά από παντού και να κάνει κάτι θορύβους σαν σκασίματα στο ζέσταμα. Την παω στο service, μου λένε κάτι για λέβητα, μου ζητάνε 100 ευρώ (την είχα πάρει 140) λέω ΟΚ καληνύχτα. Πάω και παίρνω μια ελαφρώς μεταχειρισμένη Baby Gaggia, για να μην τα πολυλογώ στα 3 χρόνια πάπαλα και αυτή. Κατέληξα λοιπόν πως "δεν αξίζει τον κόπο" και πως με 50-60 ευρώ κάνεις την ίδια δουλειά που θα έκανες και με τα 150 ευρώ. Οπότε....Arielli και ξερό ψωμί (μέχρι να γίνω πoλύ πλούσιος).

  • Like 6
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+ άπειρο σε αυτά που λέει ο christidis.

Παρόμοιες εμπειρίες είχα και εγώ. Delonghi-Saeco-φθηνές Gaggia πλέον είναι επιπέδου Arielli.

Μόνο για το καλύτερο design και το ταμπελάκι αξίζουν. Δεν είναι όπως οι καφετιέρες για τον γαλλικό που τις αγοράζεις μια φορά και χαλάνε σε 10-20 χρόνια. Οι εσπρεσιέρες χαλάνε πιο εύκολα γιατί έχουν πιο πολύπλοκο μηχανισμό.

Οπότε είτε αγοράζεις μια τύπου arielli και όσο βγάλει είτε παίρνεις μια πανάκριβη αν έχεις το χρήμα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

εμενα μου την σπαει που αναβει πρασινο κουμπι παταω να βγει καφες και σε 4-5 δευτερολεπτα σβηνει το κουμπι.. τι πρεπει να κανω για να πιω σωστο καλο καφε ? ξανα κλεινω και περιμενω να ξανα αναψει το κουμπι?

μεχρι τωρα το αφηνω να τρεξει και χωρις το λαμπακι αλλα δεν ξερω..

τι λενε οι ειδικοι :D

  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, opcorsa είπε

εμενα μου την σπαει που αναβει πρασινο κουμπι παταω να βγει καφες και σε 4-5 δευτερολεπτα σβηνει το κουμπι.. τι πρεπει να κανω για να πιω σωστο καλο καφε ? ξανα κλεινω και περιμενω να ξανα αναψει το κουμπι?

μεχρι τωρα το αφηνω να τρεξει και χωρις το λαμπακι αλλα δεν ξερω..

τι λενε οι ειδικοι :D

το λαμπάκι όταν ανάβει θα πει έπιασε την σωστή θερμοκρασία ο λέβητας (ο θερμοστάτης σταμάτησε την αντίσταση θέρμανσης). Όταν ξεκινάς την ροή φεύγει το ζεστό νερό και στον λέβητα μπαίνει κρύο. Λογικό είναι να κρυώσει να σβήσει το λαμπάκι (και να ξαναρχίσει η θέρμανση). Δεν πειράζει για λουγκο και εσπρέσο. Το νερό που έχει περάσει ζεστό επαρκεί. 

αν θέλεις μεγάλη ροή (πχ αμερικάνο φτιάχνεις) και καυτό καφέ μπορείς να σταματίσεις την ροή (οφφ) να περιμένεις να ζεσταθεί (πάνω από 10'' το χειμώνα όταν το νερό από τη βρύση είναι κρύο) και να ξαναρχίσεις. Ή να μην περιμένεις πλήρως να ζεσταθεί (απλά μέτρα μερικά δευτερόλεπτα πχ 5-6 να πάρει ζέστη) και ξαναάρχισε την ροή. 

Ολα οκ.. φυσιολογική είναι η καφετιέρα σου.

  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zio10 είπε

Αν είναι εντάξει ο καφές μια χαρά είσαι!

πινεται μπορω να πω :P

19 λεπτά πριν, keysmith είπε

το λαμπάκι όταν ανάβει θα πει έπιασε την σωστή θερμοκρασία ο λέβητας (ο θερμοστάτης σταμάτησε την αντίσταση θέρμανσης). Όταν ξεκινάς την ροή φεύγει το ζεστό νερό και στον λέβητα μπαίνει κρύο. Λογικό είναι να κρυώσει να σβήσει το λαμπάκι (και να ξαναρχίσει η θέρμανση). Δεν πειράζει για λουγκο και εσπρέσο. Το νερό που έχει περάσει ζεστό επαρκεί. 

αν θέλεις μεγάλη ροή (πχ αμερικάνο φτιάχνεις) και καυτό καφέ μπορείς να σταματίσεις την ροή (οφφ) να περιμένεις να ζεσταθεί (πάνω από 10'' το χειμώνα όταν το νερό από τη βρύση είναι κρύο) και να ξαναρχίσεις. Ή να μην περιμένεις πλήρως να ζεσταθεί (απλά μέτρα μερικά δευτερόλεπτα πχ 5-6 να πάρει ζέστη) και ξαναάρχισε την ροή. 

Ολα οκ.. φυσιολογική είναι η καφετιέρα σου.

freddo espresso φτιαχνω οποτε ψιλο κανω μεγαλη ροη....

απλα αναρωτιομουν αν με το να σταματαω να περιμενω να ξανα ζεσταθει θα πιω καλυτερο freddo :D

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, opcorsa είπε

εμενα μου την σπαει που αναβει πρασινο κουμπι παταω να βγει καφες και σε 4-5 δευτερολεπτα σβηνει το κουμπι.. τι πρεπει να κανω για να πιω σωστο καλο καφε ? ξανα κλεινω και περιμενω να ξανα αναψει το κουμπι?

μεχρι τωρα το αφηνω να τρεξει και χωρις το λαμπακι αλλα δεν ξερω..

τι λενε οι ειδικοι :D

 

2 ώρες πριν, keysmith είπε

το λαμπάκι όταν ανάβει θα πει έπιασε την σωστή θερμοκρασία ο λέβητας (ο θερμοστάτης σταμάτησε την αντίσταση θέρμανσης). Όταν ξεκινάς την ροή φεύγει το ζεστό νερό και στον λέβητα μπαίνει κρύο. Λογικό είναι να κρυώσει να σβήσει το λαμπάκι (και να ξαναρχίσει η θέρμανση). Δεν πειράζει για λουγκο και εσπρέσο. Το νερό που έχει περάσει ζεστό επαρκεί. 

αν θέλεις μεγάλη ροή (πχ αμερικάνο φτιάχνεις) και καυτό καφέ μπορείς να σταματίσεις την ροή (οφφ) να περιμένεις να ζεσταθεί (πάνω από 10'' το χειμώνα όταν το νερό από τη βρύση είναι κρύο) και να ξαναρχίσεις. Ή να μην περιμένεις πλήρως να ζεσταθεί (απλά μέτρα μερικά δευτερόλεπτα πχ 5-6 να πάρει ζέστη) και ξαναάρχισε την ροή. 

Ολα οκ.. φυσιολογική είναι η καφετιέρα σου.

Στις μέτριες αληθινές οικιακές μηχανές εσπρέσσο υπάρχει το μπόϊλερ που είναι ένας μικρός λέβητας χωρητικότητας 80ml - 120ml με εσωτερικές ή εξωτερικές αντιστάσεις, που γεμίζει νερό από μία αντλία και το ζεσταίνει σε λίγα λεπτά, ανάλογα με τα Watt. Σαν τον θερμοσίφωνα. Μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία (πάνω στο Boiler υπάρχει θερμική ασφάλεια που δίνει σήμα στη βαλβίδα), περίπου 93°C και λίγο παραπάνω, η βαλβίδα το σπρώχνει στο group head, στη «ντουζιέρα» και από εκεί στο portafilter. 

Αυτό το μπόϊλερ είναι από ατσάλι ή αλουμίνιο και κάθεται πάνω στο γκρουπ (την στρογγυλή κεφαλή που εφαρμόζει το portafilter) που είναι επιχρωμιωμένο ατσάλι.

Όλο αυτό από μόνο του ζυγίζει 3 κιλά και παραπάνω. 

Αυτές οι απλές φθηνές μηχανές των 40-200 ευρώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ BOILER και άρα δεν έχουν και βαλβίδα(;). Γι'αυτό είναι ελαφριές σαν πούπουλο.

Έχουν αντλία που διοχετεύει νερό σε ένα thermoblock, κάτι σαν μικρός ταχυθερμαστήρας. Περνάει το νερό από ένα θερμαντικό στοιχείο που το βράζει on the fly και το βγάζει από την άλλη και το οδηγεί στο group head και μετά σε pressurized portafilter. Δηλαδή στο portafilter αυξάνεται η πίεση και όταν φτάσει στο περίπου στα 9 bar ανοίγει η βαλβιδούλα του και βγαίνει ο καφές.

Αυτό συνεπάγεται αστάθεια στη θερμοκρασία και στην πίεση εκχύλισης του καφέ. Και όσο πιο φθηνιάρικη είναι τόσο πιο εύκολα χάνει τη θερμοκρασία μόλις αρχίζει η εκχύλιση και φυσικά η όλη διαδικασία γίνεται στο περίπου.  Αυτά εννοούν όσοι σας λένε ότι αυτές οι καφετιέρες εσπρέσσο δεν είναι αληθινές καφετιέρες κι εγώ σε άλλο νήμα της χαρακτήριζα «παιχνίδια» για μικρά παιδιά.

 

Οπότε, αν σβήνει το λαμπάκι σε 4 δευτερόλεπτα, κλάφτα Χαράλαμπε.

Ο διπλός εσπρέσσο θέλει 17-18 γραμμάρια σωστά αλεσμένου καφέ, θερμοκρασία 93-97°C, πίεση 9 bar, εκχύλιση 25-30 δευτερόλεπτα (ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο) που θα δώσουν 80ml ρόφημα.

 

 

EDIT: Αυτά και Τω Θεώ Δόξα :-)

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, aristarhos είπε

Αυτές οι απλές φθηνές μηχανές των 40-200 ευρώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ BOILER και άρα δεν έχουν και βαλβίδα(;). Γι'αυτό είναι ελαφριές σαν πούπουλο.

 πριν γράψεις ανακρίβειες και σε bold κεφαλαία,  μήπως να άνοιγες πρώτα μια φθηνή μηχανή για να δεις το σύστημα θέρμανσης νερού που διαθέτουν;

η διαφορά στις φθηνές με τις ακριβές είναι η χωρητικότητα και η ποιότητα των boiler, υπάρχουν και φθηνές και  ακριβές μηχανές με thermoblock όπως υπάρχουν και μηχανές με boiler και thermoblock

  • Like 1
Δημοσ.

αρα εγω τωρα να κανω εκχυλιση με σβηστο λαμπακι ή να διακοπτω και να περιμενω να ξανα αναψει και παλι ξεκιναω ροη? :P

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...