liverpoolman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, zacharis1955 είπε ????? 1 ώρα πριν, JustGud είπε Έβγαλαν την 130bs στο crazy αυτή την φορά. http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-130bs-p-HAP.105204 αααα κοιτα συμπτωση αυτη ειναι που σας ελεγα με την πλαστικουρα....
keysmith Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Για την 130bs έχει ανοίξει σχετικό θέμα αν και πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια με την 150bs. Διαφέρουν πρακτικά στο σχέδιο και λίγο στο χειρισμό. Το on/off είναι απόλυτα αναλογικό στην 130 το οποίο είναι και καλύτερο αν ρωτάς εμένα.
opcorsa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 ΣΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ Εδω και καποιες μερες οταν κανω καφε και ειναι πρασινο το κουμπακι της θερμοκρασιας-οπως πρεπει- , κατα την διαρκεια εκχυλισης αυτο σβηνει..τι συμβαινει? ειναι φυσιολογικο? λογικα πεφτει η θερμοκρασια επειδη ξανα μπαινει κρυο νερο στον λεβητα? να συνεχιζω την εκχυλιση ή να περιμενω να κλεισω το κουμπι να ξανα πρασινισει το λαμπακι και μετα να ξανα ξεκινησω? το κουμπι για το αφρογαλα προφανως ειναι ανενεργο- στην θεση του φλιτζανιου... τι φαση? :/ 1
mourtias Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, opcorsa είπε ΣΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ Εδω και καποιες μερες οταν κανω καφε και ειναι πρασινο το κουμπακι της θερμοκρασιας-οπως πρεπει- , κατα την διαρκεια εκχυλισης αυτο σβηνει..τι συμβαινει? ειναι φυσιολογικο? λογικα πεφτει η θερμοκρασια επειδη ξανα μπαινει κρυο νερο στον λεβητα? να συνεχιζω την εκχυλιση ή να περιμενω να κλεισω το κουμπι να ξανα πρασινισει το λαμπακι και μετα να ξανα ξεκινησω? το κουμπι για το αφρογαλα προφανως ειναι ανενεργο- στην θεση του φλιτζανιου... τι φαση? :/ δεν είναι μόνο σε σένα, έτσι κάνει γιατί πέφτει η θερμοκρασία της. Αυτό συνήθως γίνεται όταν κάνεις διπλό. Αν θέλεις μπορείς να διακόψεις τη ροή μέχρι να ξανανάψει. Εγώ πάντως δεν το κάνω γιατι δεν βρήκα διαφορά. 2
MakisCE Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 ρε παίδες, καταφέρνει κανείς να κάνει καλό αφρόγαλα με την Arielli? αν ναι, ας γράψει πληζ τί κάνει, γιατί έχω ξεπαστρέψει μερικά λιτρα γάλα, και αφρόγαλα δεν έχω καταφέρει! τι δοχείο χρησιμοποιεί, με το μαύρο πλαστικό πάνω στο ακροφύσιο ή χωρίς; τι γάλα; πόσο; το γυρνάει στο φουλ τον ατμό; βυθισμένο το ακροφύσιο λίγο κάτω από το γάλα; σταθερά σε μια θέση; κάνει κύκλους το γάλα; πότε σταματάμε; Αυτά τα ολίγα!
leros2004 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, MakisCE είπε ρε παίδες, καταφέρνει κανείς να κάνει καλό αφρόγαλα με την Arielli? αν ναι, ας γράψει πληζ τί κάνει, γιατί έχω ξεπαστρέψει μερικά λιτρα γάλα, και αφρόγαλα δεν έχω καταφέρει! τι δοχείο χρησιμοποιεί, με το μαύρο πλαστικό πάνω στο ακροφύσιο ή χωρίς; τι γάλα; πόσο; το γυρνάει στο φουλ τον ατμό; βυθισμένο το ακροφύσιο λίγο κάτω από το γάλα; σταθερά σε μια θέση; κάνει κύκλους το γάλα; πότε σταματάμε; Αυτά τα ολίγα! Κάπως έτσι: http://www.servicecoffeemachine.gr/enemerotheite/sumboules-gia-zesto-aphrogala/ Πάντα μεταλλικό δοχείο , εγώ έχω κάτι σαν αυτό: http://ecofrost.gr/galatiera-gia-afrogalo-50cl-64.html (Τυχαίο μαγαζί έβαλα) Έχω βγάλει το μαύρο πλαστικό Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2018 από leros2004 1
gsisr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 το πλαστικό που είναι πάνω στο ακροφύσιο ξεβιδώνει-βγαίνει ώστε να μείνει γυμνό; αν ναι θα μπορέσεις να κάνεις αφρόγαλο με τη μηχανή. αν όχι το ξεχνάς. μόνο σαπουνάδα. α και μιας και είπα σαπουνάδα, για να μην ξοδεύεις γάλα βάζε νερό μέσα στη γαλατιέρα και μια μικρή σταγόνα από καθαριστικό πιάτων. αυτό για εξάσκηση. 1
JustGud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μπορείς πάντα το ζεστό γάλα από το αποτυχημένο αφρόγαλο να το χτυπήσεις στην φραπεδιέρα και να γίνει σαν το αφρόγαλα που βάζουν στον freddo... 1
keysmith Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Οποιος φτιάξει καλό αφρόγαλα σε αυτήν την καφετιέρα κερδίζει "χρυσούν ωρολόγιον" (το παραλαμβάνει από τον βουτσά σε ταινία εποχής) Πολλοί προσπάθησαν λίγοι τα κατάφεραν (ή έτσι λένε οι ίδιοι δλδ ότι τα κατάφεραν ). Εγώ που προσπάθησα δεν. Μια χλαπάτσα έφτιαξα που κάθεται αμέσως.. αλλά δεν ξανα-ασχολήθηκα λόγω ότι πίνω "εσπρέσους". Υπάρχουν πάντως αρκετές ιστορίες (στα όρια του μύθου/θρύλου ) που λένε πως και με τι γάλα θα το πετύχεις.
JustGud Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Με μακράς διάρκειας απο το LIDL μερικές φορές το πετυχαίνω προσωπικά.(χωρίς χτύπημα με φραπεδιέρα στην συγκεκριμένη) Π.Χ 3
Timewalker Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το έχω πετύχει και εγώ, με κρύο πλήρες 3,8% fat ,γάλα. Ίσως η επιτυχία να εξαρτάται από τα πολλά λιπαρά και την αρχική χαμηλή θερμοκρασία Στην πραγματικότητα βέβαια , πέρα από το αισθητικό μέρος, δεν κάνει τον καφέ πιό απολαυστικό, υπερεκτιμημένο θα έλεγα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2018 από Timewalker
andreasece Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δεν ξέρω αν βοηθάω ή όχι, όμως η δικιά μου καφετιέρα (άλλη μάρκα, ίδια κατηγορία) έχει στο ακροφύσιο μία τρύπα περίπου στη μέση. Όταν φτιάχνω αφρόγαλα (2 φορές τη μέρα) βάζω το ακροφύσιο στο γάλα και προσέχω η τρύπα να είναι έξω. Έτσι έχω κάθε φορά άψογο αφρόγαλα.Ξέρω ότι οι επαγγελματικές δεν την έχουν και δεν ξέρω γιατί χωρίς την τρύπα δεν πετυχαίνει το αφρόγαλα (όταν είμαι αφηρημένος και καλύψω την τρύπα με το γάλα), αλλά πριν τα παρατήσετε και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι, ίσως να πετύχει η μετατροπή!
gsisr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Βγάλε αυτή την άχρηστη μ@λακια που έχει για ακροφύσιο η μηχανή σου και κρατά μόνο το εσωτερικό. Τοτε μπορέσεις να κάνεις αφρογαλο της προκοπής
andreasece Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, gsisr είπε Βγάλε αυτή την άχρηστη μ@λακια που έχει για ακροφύσιο η μηχανή σου και κρατά μόνο το εσωτερικό. Τοτε μπορέσεις να κάνεις αφρογαλο της προκοπής Θα το δοκιμάσω κι αυτό σίγουρα, αλλα όπως είπα δεν έχω παράπονο με το αφρόγαλα!
zacharis1955 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 http://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-190bs-p-HAP.105211
Προτεινόμενες αναρτήσεις