Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Πάλι καλά 22.. Εμένα με χρεονανε 6.80 τα 250 gr το βαρύ χαρμάνι. Χάλια καφές στο καφενησι. Δεν αξίζει. 

θα πιω και θα δω... παντως πολυ καλο σακουλακι αεροστεγως κλεισμενο και καλη μηχανη αλεσματος, καλυτερα απο καφεκοπτεια...

εγω γιατι συμπαθω τοσο τα "τουβλα" απο το σουπερμαερκετ και ειναι και σε καλη τιμη.... (εκτος ιλλυ)

 

τον ιλλυ τον θεωρω κορυφη , αλλα γιατι τοσο ακριβος?πως την εχουν δει...

  • Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2018 στις 10:54 ΠΜ, opcorsa είπε

θα πιω και θα δω... παντως πολυ καλο σακουλακι αεροστεγως κλεισμενο και καλη μηχανη αλεσματος, καλυτερα απο καφεκοπτεια...

εγω γιατι συμπαθω τοσο τα "τουβλα" απο το σουπερμαερκετ και ειναι και σε καλη τιμη.... (εκτος ιλλυ)

τον ιλλυ τον θεωρω κορυφη , αλλα γιατι τοσο ακριβος?πως την εχουν δει...

Toυ coffee island o Classic ειναι λιγοτερο απο 20 το κιλο νμζ και φτηνοτερος και ποιοτικοτερος απο οποιονδηποτε συσκευασμενο που εχω δοκιμασει... Αυτο της illy ειναι πολυ πιο ακριβος γιατι σε λιγοτερα γραμμαρια κανει τα ιδια μην πω περισσοτερα χρηματα... μην βλεπεις την τιμη του κιλου, δες αυτο που θα παρεις... επισης ο illy ειναι καλυτερος μονο για κρυο πιστευω γιατι εχει μια ελαφρια "πικραδα", εχει αραμπικα περισσοτερο... κατα τα αλλα προτιμησε φρεσκο μυρωδατο

Επεξ/σία από liverpoolman
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, opcorsa είπε

θα πιω και θα δω... παντως πολυ καλο σακουλακι αεροστεγως κλεισμενο και καλη μηχανη αλεσματος, καλυτερα απο καφεκοπτεια...

εγω γιατι συμπαθω τοσο τα "τουβλα" απο το σουπερμαερκετ και ειναι και σε καλη τιμη.... (εκτος ιλλυ)

τον ιλλυ τον θεωρω κορυφη , αλλα γιατι τοσο ακριβος?πως την εχουν δει...

Για μένα ο Illy είναι υπερεκτιμιμενος. Πολύ διαφήμιση. Να σου πω τι γίνετε. Εγώ πάντα καφέ στο χέρι έπαιρνα dimello η Lavazza. Με την καφετιέρα έπαιρνα η το τούβλο της Lavazza η από τα island αναγκαστικά. Dimello βγάλανε στο εμπόριο εδώ και 7 μήνες. Με το που το είδα μόνο αυτόν παίρνω. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως για καπουτσίνο βρίσκω ότι ο ακριβός από τα coffee island είναι από τα καλύτερα χαρμάνια. Τελευταία μόνο αυτόν παίρνω. Όμως αυτό είναι γούστα, σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει και είναι απόλυτα λογικό.

Όσο για τη διαφορά τιμής, δεν μπορείς να συγκρίνεις καφέ που τον έχουν κόψει 2 ή και περισσότερους μήνες πριν με φρεσκοκομμένο καφε που τον κόβουν μπροστά σου. (Πόσο μάλλον να έχεις μύλο και να τον κόβεις σπίτι σου).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mp123 είπε

Για μένα ο Illy είναι υπερεκτιμιμενος. Πολύ διαφήμιση. Να σου πω τι γίνετε. Εγώ πάντα καφέ στο χέρι έπαιρνα dimello η Lavazza. Με την καφετιέρα έπαιρνα η το τούβλο της Lavazza η από τα island αναγκαστικά. Dimello βγάλανε στο εμπόριο εδώ και 7 μήνες. Με το που το είδα μόνο αυτόν παίρνω. 

διμελλο δεν εχω δει πουθενα...

2 ώρες πριν, liverpoolman είπε

Toυ coffee island o Classic ειναι λιγοτερο απο 20 το κιλο νμζ και φτηνοτερος και ποιοτικοτερος απο οποιονδηποτε συσκευασμενο που εχω δοκιμασει... Αυτο της illy ειναι πολυ πιο ακριβος γιατ σε λιγοτερα γραμμαρια κανει περισσοτερο χρηματα... μην βλεπεις την τιμη του κιλου, δες αυτο που θα παρεις... επισης ο illy ειναι καλυτερος μονο για κρυο πιστευω γιατι εχει μια ελαφρια πικραδα, ειναι αραμπικα περισσοτερο... κατα τα αλλα προτιμησε φρεσκο μυρωδατο

20 κατι τον πηρα εγω τον κλασσικ χθες... 22? καρτελ κι εκει? :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dimello ο Σκλαβενίτης έχει. Αν θες να πεις lavazza τότε παίρνεις κόκκους Lavazza και έναν μύλο. Το τούβλο είναι χώμα. 6.70 x 4 αρα 26 ευρώ το κιλό το δυνατό χαρμάνι του island. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν θέλω να φτιάξω freddo espresso...Αγόρασα καφέ( Lamborghini red) αλλά έχω κάποιες απορίες.

Πόσα g χωράει max?13-14?Ουσιαστικά για έναν διπλο espresso θέλω κοντά στα 18?

Χονδρικά στα πόσα δευτερόλεπτα περίπου πρέπει να  σταματήσω την ροή?(για να μην κάθομαι και παίζω...)

Επίσης στην λαβή πάνω έχει ένα πλαστικό που ανασηκώνεται,σε τι χρησιμεύει αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο εδώ: λινκ

"Διπλός εσπρέσσο
Πίεση 8-10 Bar, Θερμοκρασία νερού 93 C 
Ποσότητα καφέ στο διπλό καλαθάκι: 14-19 g
H ποσότητα καφέ στο φλυτζάνι: 50-60 ml
Χρόνος εκχύλισης από 24 - 30s. Έχουμε μία ροή περίπου 2ml/s. Η χρονομέτρηση ξεκινά από την στιγμή που ενεργοποιούμε την αντλία. "

Γενικά, μη μετράς τον χρόνο εκχύλισης, αλλά την ποσότητα καφέ στο φλυτζάνι.
Πάρε δλδ ενα φλυτζάνι, μέτρα μεχρι που φτάνουν 60ml νερού, και σταμάτα την εκχύλιση ένα τσικ πριν φτάσεις εκεί.

Ο χρόνος εκχύλισης παίζει ανάλογα τον καφέ (βαθμός άλεσης), την συμπίεση που του έκανες (tampering),
την μηχανη εσπρέσσο, κλπ. Η προδιαγραφή λέει οτι πρέπει να είναι στα 24-30".
Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι αν η μηχανή σου βγάζει 60ml στα 20", θα μπορούσες να βάλεις πιο αλεσμένο καφέ,
να συμπιέσεις περισσότερο τον καφέ στο καλαθάκι, κοκ.. ώστε να αργήσει περισσότερο η εκχύλιση.
Αν βέβαια σου αρέσει το αποτέλεσμα γευστικά (και οπτικά), "γράφεις" την προδιαγραφή, 
και απολαμβάνεις το καφεδάκι σου!

Επεξ/σία από MakisCE
  • Like 2
Δημοσ.

λοιπον για να καθαριζετε το γκρουπ, δεν θελει ουτε συστολες διαστολες ουτε τιποτα...

αν παρατηρησετε εχει μια εγκοπη το κατω μερος, και το πανω ειναι "λασκα" και γυρναει...καπου εχει ενα εξογκοματακι, το οποιο δεν το αφηνει να φυγει απο το κατω μερος, αλλα αν το κανετε align με την εγκοπη φευγει αμεσως, για καθαρισμο...

το ειδα κατα τυχη οταν το στεγνωνα κουνωντας το και μου εκσφενδονηστηκε :devil:

  • Thanks 1
Δημοσ.

το φίλτρο (καλαθάκι) είναι απο μόνο του διπλό (pressurized filter)..
Φαίνεται κι απ το ότι έχει πολλές τρύπες απο μέσα, μία μόνο απ έξω.

http://guide2coffee.com/guide-2-coffee-1/2012/06/23/pressurised-vs-non-pressurised-baskets

αυτό που βρήκες είναι πως να βγάλεις το filter basket απο το portafilter  :)

Δημοσ.
Spoiler

 

Στις 2/15/2018 στις 11:03 ΠΜ, liverpoolman είπε

Αυτο της illy ειναι πολυ πιο ακριβος γιατ σε λιγοτερα γραμμαρια κανει περισσοτερο χρηματα... μην βλεπεις την τιμη του κιλου, δες αυτο που θα παρεις...

Τί γράφεις???!!!!

 

 

Δημοσ.

Παρατήρησα ότι μάλλον είναι λάθος να πιέσεις το καφέ με tamper στο καλαθάκι που έχει που είναι pressurized καθώς μετά δε πέρναγε με τίποτα καφές από μέσα....  5 λεπτά έκανε να γεμίσω το φλυτζάνι... σταγόνα σταγόνα έπεφτε. Tamper λογικά μόνο με non pressurised καλάθι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Παρατήρησα ότι μάλλον είναι λάθος να πιέσεις το καφέ με tamper στο καλαθάκι που έχει που είναι pressurized καθώς μετά δε πέρναγε με τίποτα καφές από μέσα....  5 λεπτά έκανε να γεμίσω το φλυτζάνι... σταγόνα σταγόνα έπεφτε. Tamper λογικά μόνο με non pressurised καλάθι.

δεν ακούγεται φυσιολογικό αυτό. Ακόμα και "πιεσμένο" έπρεπε να περάσει. Στη δικιά μου με σχετική πίεση (κάποιες φορές μεγάλη να στριμώξω περισσότερο καφε) δε θέλει 5 λεπτά να γεμίσει το ποτήρι και η ροή είναι αρκετά φυσιολογική και σχετικά γρήγορη.

Μηπως ο καφές που έβαλες ήταν πολύ "πούδρα"? Η μηχανή μας θέλει "κανονικά" κομμένο καφέ (όπως του έτoιμου lavazza, lidl κτλ). Αν την έχει γνωστό σου δες τι ροή έχει και σύγκρινε. Ισως έχεις πρόβλημα στο καλαθάκι ή στην αντλία ή στο λέβητα (με την σειρά που τα γράφω). 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Στις ‎15‎/‎2‎/‎2018 στις 11:03 ΠΜ, liverpoolman είπε

... Αυτο της illy ειναι πολυ πιο ακριβος γιατ σε λιγοτερα γραμμαρια κανει περισσοτερο χρηματα... μην βλεπεις την τιμη του κιλου, δες αυτο που θα παρεις... επισης ο illy ειναι καλυτερος μονο για κρυο πιστευω γιατι εχει μια ελαφρια πικραδα, ειναι αραμπικα περισσοτερο... κατα τα αλλα προτιμησε φρεσκο μυρωδατο

:o

Επεξ/σία από zacharis1955
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...