Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα εχω το εξης συστημα.

Cpu amd fx6350

Ram 2x4gb 1600mhz

Mobo gigabyte ga990 xa ud3

Power supply 500w 

Και προσφατα εκανα αναβαθμιση και άλλαξα την καρτα γραφικων με μια gigabyte gtx 1060 3gb winforce. Και καπου εδω ξεκιναει το εξης προβλημα εχθες συγκεκριμενα επαιζα hitman και ειπα να πειραξω λιγο τις ρυθμισεις για βελτιστη αναλυση αλλα μολις μπαινω στο παιχνιδι κολλάει και δεν μπορω να κανω τιποτα ουτε να βγω ουτε να ανοιξω το task manager για να το κλεισω απο εκει τιποτα οποτε παω αναγκαστηκα στην επανεκκίνηση. Και παρατηρησα πως οσο καλυτερη εχω την αναλυση τοσο πιο γρηγορα κολλαει μεσα στο παιχνιδι. Αφου εγινε κανα 2-3 φορες αυτο το πραγμα και εκανα επανεκκίνηση την 4η φορα ειπα να το αφησω να δω τι θα κανει απο μονο του μηπως και ανταποκριθεί αλλα μετα απο μερικα λεπτα εκτελει μονο του επανεκκίνηση. Ερωτηση? Ειναι ο γνωστος ορος bottleneck που παθαινουν τα pc και στην συγκεκριμενη περιπτωση ο cpu μου η να ανησυχώ για κατι αλλο.? 

Δημοσ.

Καλημέρα. Γράψε ποιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις.

Για αρχή, κατέβασε αυτό http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

και κάνε την διαδικασία αφαίρεσης παλαιότερων drivers όπως περιγράφεται εδώ

Δεύτερον βάλε τις ρυθμίσεις εντός του game που χρησιμοποιεί εδώ

Δημοσ.

Αφού η ταλαιπωρία εμφανίστηκε μετά την αναβάθμιση στη κάρτα γραφικών, λογικά από εκεί θα αρχίσεις...

Σε, πρώτη φάση, τσεκάρεις τρία θέματα:

1) Αν είσαι ΟΚ από τροφοδοτικό, γιατί οι κάρτες γραφικών είναι τα πιό ενεργοβόρα εξαρτήματα ενός pc και το "power supply 500w" από μόνο του δεν λέει τίποτα.

Υπάρχει 500άρι antec platinum και 500άρι tublo-x και η διαφορά είναι παραπάνω από χαώδης...

2) Αν είσαι ΟΚ από drivers, γιατί οι drivers των γραφικών και στις δυο άσπονδες φίλες nvidia-amd δημιουργούν συχνά παρατράγουδα.

3) Αν οι ρυθμίσεις του παιχνιδίου σου είναι σωστές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην ειναι απο cpu.? Τροφοδοτικο εχω της coolermaster extreme power plus 500w. Παντως το δοκιμασα και στις αρχικες ρυθμισεις που βγαζει μολις ανοιγουμε το game να το εχω default και ρολαρει κανονικα. Το pc ειχε γινει format εγκατασταση των windows 10 και drivers κατεβασα τους πιο καινουριους μεσα απο την σελιδα και επειτα εγκατασταση

Επεξ/σία από ThodorisFel
Δημοσ.

Τελικα εκανα απεγκατασταση και εγκατασταση των drivers με τον τροπο που ειπατε και ετρεξα το παιχνιδι με τις ρυθμισεις του βιντεο αλλα δεν μου αρεσαν τα γραφικα να δοκιμασω στα low αλλα με directx12.?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κολλήματα ξεπεράστηκαν;

Τι δεν σου άρεσε; Όχι dx11 μείνε και δοκίμασε medium-high.

Σε default settings νομίζω δεν θα έχεις κανένα θέμα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Kαλησπερα και παλι. Εξαφανιστηκα λιγο λογο δουλειας. Ολα ενταξει με το hitman αλλα τελικα το ιδιο πραγμα κανει και σε αλλα παιχνιδια και οκ δεν εχω προβλημα να << παιξω >> λιγο με τις ρυθμισεις απλα θελω να ξερω απο που προερχεται το προβλημα. Αν ειναι απο την καρτα να την στειλω πισω αν ομως κανει bottleneck οκ παω πασο και συμβιβαζομαι προς το παρον με το συστημα που εχω μεχρι να παω για ολοκληρωτικη αναβαθμιση.

Δημοσ.

υπαρχουν 2 εκδοσεις του τροδοτικου σου το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο.

None PFC: RS-500-PCAR-A3
Passive PFC: RS-500-PCAP-A3

http://www.coolermaster.com/powersupply/extreme/extreme-power-plus-500w/

και στα 2 η 12αρα βγαζει μονο 360 watt kai εχει dual 12v1 kai 12v2 απο 18 aber η μια.

Μαλλον η 12v1 18 aber παει σε motherboard και hdd.

η 12v2 18aber παει σε gpu και 18 aber ειναι λιγα για την καρτα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, boombastik είπε

υπαρχουν 2 εκδοσεις του τροδοτικου σου το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο.

None PFC: RS-500-PCAR-A3
Passive PFC: RS-500-PCAP-A3

http://www.coolermaster.com/powersupply/extreme/extreme-power-plus-500w/

και στα 2 η 12αρα βγαζει μονο 360 watt kai εχει dual 12v1 kai 12v2 απο 18 aber η μια.

Μαλλον η 12v1 18 aber παει σε motherboard και hdd.

η 12v2 18aber παει σε gpu και 18 aber ειναι λιγα για την καρτα.

Δηλαδη ολο αυτο γινεται απο ανεπαρκεια ρευματος.? Και ειναι σιγουρο αυτο η μπορει να φταιει και κατι αλλο.?

Δημοσ.

Ποιο απο τα δυο εχεις, το πρωτο δεν εχει καν pfc. Και τα 2 βεβαια ειναι χαλια.

Η stock 1060 θελει 16 aber για να δουλεψει. H gigabyte thn exei overclocked, αρα θελει παραπανω.

τιποτα δεν ειναι σιγουρο μεσα απο ενα φορουμ. Την γνωμη μου λεω.

Δημοσ.

Θα ψαξω να βρω το κουτι για να δω πιο ακριβως εχω και οταν θα εχω νεα θα επανελθω. Αλλα απο την στιγμη που και τα 2 ειναι χαλια οπως λες μαλλον ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

-http://www.hardwaresecrets.com/cooler-master-extreme-power-plus-500-w-power-supply-review/10/

(RS-500-PCAR-A3 )

• +12V1 (yellow with black stripe wire): Main motherboard cable, peripheral power connectors, SATA power connectors and video card power connector.
  • +12V2 (solid yellow wire): ATX12V/EPS12V connector.

Βρηκα το τροφοδοτικο σου εδω διαβασε το.

Απο οτι βλεπεις το 12v1 δινει σε gpu,sata connectros and molex and main motherboard cable.

Οποτε ειναι κατω απο 18Α για την καρτα.

Επισης γραφει οτι πανω απο 400watt βγαζει θορυβο μεγαλυτερο απο το επιτρεπτο.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, boombastik είπε

-http://www.hardwaresecrets.com/cooler-master-extreme-power-plus-500-w-power-supply-review/10/

(RS-500-PCAR-A3 )

• +12V1 (yellow with black stripe wire): Main motherboard cable, peripheral power connectors, SATA power connectors and video card power connector.
  • +12V2 (solid yellow wire): ATX12V/EPS12V connector.

Βρηκα το τροφοδοτικο σου εδω διαβασε το.

Απο οτι βλεπεις το 12v1 δινει σε gpu,sata connectros and molex and main motherboard cable.

Οποτε ειναι κατω απο 18Α για την καρτα.

Επισης γραφει οτι πανω απο 400watt βγαζει θορυβο μεγαλυτερο απο το επιτρεπτο.

Τελικα το ειδα και εχω αυτο με το passive pfc. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις απαντησεις.. το μονο που μενει τωρα ειναι καπως να το σιγουρεψω οτι το προβλημα προερχεται απο το psu. Δηλαδη οταν παιζω medium πχ καταναλωνει λιγοτερο ρευμα για αυτο δουλευει κανονικα.?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, boombastik είπε

Ισως βρες ενα και δοκιμασε.

Ποιο τροφοδοτικο θα συνιστουσες να παρω για να καλυψω τις σημερινες αναγκες του pc αλλα και μελλοντικα που θα παω για ryzen 5 1600 ειδα απο corsair τον vs650 τον cx650 αλλα και παλι δεν γνωριζω πολλα.

Επεξ/σία από ThodorisFel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...