Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Χρειάζομαι βοήθεια. Έχω ένα αρκετά παλιό, και πολύ αδύναμο Laptop (Acer eMachines e440). Ζεσταίνεται υπερβολικά πολύ και κλείνει (αν και του έχω βάλει Lubuntu). Τον έχω ανοίξει εντελώς, τον καθάρισα, και του έβαλα νέα θερμική πάστα. Πάλι τα ίδια, όμως. Τι κάνω τώρα ? 

Δημοσ.

Να το πας για καθαρισμό έξω...και να επιβεβαιώσεις ότι θα στον κάνουν σωστά με το να τους ζητήσεις να ελεχθούν οι θερμοκρασίες μπροστά σου...

Δεν και απίθανο να μην δουλεύει σωστά η ψύκτρα της cpu ή να έχει καεί και το ανεμιστηράκι της.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Γιώργος Γ. είπε

Γεια σας. Χρειάζομαι βοήθεια. Έχω ένα αρκετά παλιό, και πολύ αδύναμο Laptop (Acer eMachines e440). Ζεσταίνεται υπερβολικά πολύ και κλείνει (αν και του έχω βάλει Lubuntu). Τον έχω ανοίξει εντελώς, τον καθάρισα, και του έβαλα νέα θερμική πάστα. Πάλι τα ίδια, όμως. Τι κάνω τώρα ? 

Το καθαρισμό τον έκανες μόνος σου;

Θα το πάς σε κάποιο επαγγελματία και θα τους πείς να κάνει εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή πάστας. Οι τιμές κυμαίνονται απο 20-40 ευρώ

Δώσε περισσότερες πληροφορίες τι Hardware , και εάν αξίζει η μερική αναβάθμιση.

Τέλος τι χρήση κάνεις στον υπολογιστή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Το καθαρισμό τον έκανες μόνος σου;

Θα το πάς σε κάποιο επαγγελματία και θα τους πείς να κάνει εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή πάστας. Οι τιμές κυμαίνονται απο 20-40 ευρώ

Δώσε περισσότερες πληροφορίες τι Hardware , και εάν αξίζει η μερική αναβάθμιση.

Τέλος τι χρήση κάνεις στον υπολογιστή;

Τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας τα έχω κάνει εδώ και 2 εβδομάδες, περίπου. Αλλά, επειδή δεν άνοιξε κατευθείαν, νόμιζα ότι τον είχα καταστρέψει. Τελικά, λειτουργεί, όμως. 

Τότε(που τον καθάρισα), δεν είχα τα λεφτά και το χρόνο αναμονής για να μου τον φτιάξουν. 

Από Hardware, έχει έναν έναν ελεεινό επεξεργαστή S1G4 (ούτε μεταχειρισμένους και καλύτερους από αυτόν δεν βρίσκω), έχει ενσωματωμένη GPU, 2GB DDR3 RAM (πάει μέχρι 8, αν θυμάμαι καλά), έναν HDD 256GB, και optical drive. 

Ο υπολογιστής είχε από τη μάνα του Windows 7. Εγώ τώρα του έχω Lubuntu. Σκέφτομαι να βάλω έναν SSD 128GB (δεν χρειάζονται παραπάνω) και 4GB RAM. Έτσι, θα είναι κάπως πιο γρήγορος, και θα του ξαναβάλω Windows 7. 

Εφόσον είναι τόσο χάλια ο υπολογιστής, μόνο για office θα τον χρησιμοποιώ (σιγά μην αντέχει να είναι ανοιχτός για ώρες, μέχρι να κατέβουν Torrent 16GB (ένας ολόκληρος κύκλος από μια  συγκεκριμένη  σειρά τόσο είναι, περίπου).

10 ώρες πριν, vAg0s97 είπε

Να το πας για καθαρισμό έξω...και να επιβεβαιώσεις ότι θα στον κάνουν σωστά με το να τους ζητήσεις να ελεχθούν οι θερμοκρασίες μπροστά σου...

Δεν και απίθανο να μην δουλεύει σωστά η ψύκτρα της cpu ή να έχει καεί και το ανεμιστηράκι της.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. 

7 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Να του ορισεις για την ATI 4250 -> απο το CCC -> στο Power Play -> να εχει Maximize Battery Life παντοτε B)
HTD2503BA0001R01190001061216311.JPG&key=

Το PowerPlay, μπορει να οριστει και απο το
Control Panel (των/σε Windows) οπως εδω:

Ati_Powerplay.gif&key=65e608b719c3ac6b6f

Δυστυχώς, έχω Lubuntu τώρα. Τα έχω βγάλει εδώ και καιρό τα 7.

Επεξ/σία από Γιώργος Γ.
Δημοσ.

Επεξεργαστη συγκεκριμενα, ποιον εχεις επανω τωρα?
[Ελπιζω να μην ειναι ο (μονοπυρηνος) Sempron V120..!]

13 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε

Δυστυχώς, έχω Lubuntu τώρα. Τα έχω βγάλει εδώ και καιρό τα 7.

Για το Lubuntu θα πρεπει να ψαξεις μονος σου. Παντως στα Windows κανεις το παραπανω,
και αν δεν ειναι αρκετο, κατεβαζεις τη συχνοτητα του επεξεργαστη: τοσο οσο χρειαζεται!
(^^ Δηλαδη για να μην σου κλεινει, α και υπο την προυποθεση: οτι δεν εχεις τον Sempron...)

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Επεξεργαστη συγκεκριμενα, ποιον εχεις επανω τωρα?
[Ελπιζω να μην ειναι ο (μονοπυρηνος) Sempron V120..!]

Για το Lubuntu θα πρεπει να ψαξεις μονος σου. Παντως στα Windows κανεις το παραπανω,
και αν δεν ειναι αρκετο, κατεβαζεις τη συχνοτητα του επεξεργαστη: τοσο οσο χρειαζεται!
(^^ Δηλαδη για να μην σου κλεινει, α και υπο την προυποθεση: οτι δεν εχεις τον Sempron...)

Εμ... Αυτός είναι ο επεξεργαστής... Δυστυχώς... 

Δημοσ.

Τοτε <εμπλεξες> γιατι δεν μπορεις να το κατεβασεις, καθως ηδη ειναι πραγματικα μικρη η δυναμη του
(κυριως λογω μονοπυρηνισμου βεβαιως..). Θα σου αναφερω: πως λυνοταν αλλοτε αυτο, το αν αξιζει να
το κανεις σημερα ειναι αλλη ιστορια -> καθως αυτο το λαπτοπ δεν (θα) εχει καμια ιδιαιτερη αξια πλεον
:-(

Αντικατασταση του Sempron με κανονικο διπυρηνο, που σου επιτρεπει αν χρειαστει επιπλεον, να τον εχεις
χαμηλομενο: ωστε να μην σβηνει (συνηθως @ 1.6 GHz αρκει. Ισως δεν ακουγεται σαν λυση, αλλα ομως στο
αποτελεσμα του, και θα ειναι ταχυτερο -λογω 2 πυρηνων- απο τον Sempron, και το βασικο: δεν θα κλεινει!)
:P

https://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Athlon-II-P320-2-1-GHz-Dual-Core-AMP320SGR22GM-Processor/192427226462
Αν υπολογισουμε οτι δινοταν/εβγαινε και με τον Αthlon ΙΙ P320, ειναι απο τις πιο λογικες επιλογες αναβαθμισης
https://www.aria.co.uk/Products/Laptops/Laptops/EMachines+E440+AMD+Athlon+II+Dual-Core+Laptop+(Refurbished+Grade+A)+?productId=47189

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...