Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στροφή στον τομέα της υγείας σκοπεύει να κάνει η Amazon, σε συμμαχία με τον γνωστό «γκουρού» των αγορών Warren Buffet και την JPMorgan Chase από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Στόχος της "συμμαχίας" είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους των εταιρειών των τριών ιδρυτών. Κεντρική ιδέα του εγχειρήματος είναι η μείωση του κόστους και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών – αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες, αφού τα σχέδια βρίσκονται σε προκαταρκτική φάση.

Ο Buffet επισήμανε σε δήλωσή του τον κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία από το αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας. Η νέα εταιρεία θα είναι ανεξάρτητη από τις εταιρείες των τριών ιδρυτών της, ενώ θα επικεντρωθεί στις εργοδοτικές παροχές υγείας.

Η Amazon «φλερτάρει» ήδη με τον κλάδο της υγείας, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC από το καλοκαίρι η μυστική ομάδα «1492» ανακοίνωσε νέες θέσεις εργασίας για την επεξεργασία ιατρικών ιστορικών, ενώ επίσης επένδυσε σε μία startup εταιρεία που διεξάγει έρευνες για τον καρκίνο.

Το κόστος των υπηρεσιών υγείας στις ΗΠΑ είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Σύμφωνα με την Post, μόνον το 50% των επιχειρήσεων με πάνω από 49 εργαζόμενους προσφέρουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, έναντι 66% πριν από 10 έτη. Οι μεγαλύτερες εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν.

Σύμφωνα με τον Jeff Bezos για να πετύχει το εγχείρημα, χρειάζεται ταλαντούχους ειδικούς, ανοικτά μυαλά και μακροπρόθεσμο προσανατολισμό.

Εngadget

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ο Buffet στην υγεία; Αναμένουμε χρηματιστήριο μελών ανθρωπίνου σώματος.

Αγορές με priority line από την Amazon !!!

Δημοσ.

Η κοστολόγηση ειναι αδιανόητη στην Ελλάδα με 8.000 αλλάζεις οστό βάζεις τιτάνιο σε καλο ιδιωτικό η ίδια εγχείρηση στοιχίζει 120.000 στην Αμερική 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε

Jpmorgan και υγεια.... Χμμμμ... Κατι σαν το ελληνικο κρατος και τον αντικαπνιστικο νομο..... Next please...

Λάθος παράδειγμα. Για πολλούς λόγους.

38 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Καμια απο αυτες δεν εχει τιποτα να κανει με υγεια. Καλυτερα να μην ασχοληθουν καθολου. Αλλη μια κοροιδια "για το καλο μας".

Εσύ έχεις 'δωρεάν' παροχές υγείας επιπέδου ΕΣΥ... δεν χρειάζεσαι τίποτα.

@deligkos Η είδηση όπως παρουσιάζεται ίσως είναι παραπλανητική. Το reuters πριν μέρες ανέφερε ξεκάθαρα πως οι παροχές υγείας της νέας εταιρίας θα αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους των 3 εταιριών και μόνο, οι οποίοι είναι αρκετές εκαντοντάδες χιλιάδες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, RoUf1An0s είπε

Εσύ έχεις 'δωρεάν' παροχές υγείας επιπέδου ΕΣΥ... δεν χρειάζεσαι τίποτα.

Δεν ειπα οτι εχω καποιες παροχες υγειας. Αυτο το λες εσυ που μιλας χωρις καν να ξερεις το μικρο μου (τωρα πως ξερεις τι παροχες υγειας εχω... ). Το τι χρειαζομαι το ξερει η γυναικα μου. Εσυ νομιζω δεν εισαι αυτη, οποτε παλι μιλας για πραγματα που δεν ξερεις ξανα. Τωρα που κολλαει η περιθαλψη μου κ το τι χρειαζομαι εγω με την ειδηση.... σουρεαλ καταστασεις/ κουλτουρα να φυγουμε.... 

Επεξ/σία από SilverMachine
Δημοσ.

σούπερ ατάκα πεσίματος

-και που εργάζεσαι
-στη ___ ως ___

-ααα μάλιστα

-δεν σου είπα το καλύτερο, έχω JP morgan ασφαλιστική

-ωωωωωωωω Σουλτάν.

:lol::lol:

Δημοσ.
15 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Η κοστολόγηση ειναι αδιανόητη στην Ελλάδα με 8.000 αλλάζεις οστό βάζεις τιτάνιο σε καλο ιδιωτικό η ίδια εγχείρηση στοιχίζει 120.000 στην Αμερική 

Δεν έχει καμία σχέση, ούτε σαν υποδομές ούτε σαν αμοιβές ιατρικου/νοσηλευτικού προσωπικού. Άκυρη σύγκριση

• Like 1
Δημοσ.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1316640

Για όποιον θέλει να διαβάσει το πως έχει ακριβώς η είδηση ας πατήσει από πάνω.

Εν ολίγοις οι amazon, Buffet και JPMorgan ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε χαμηλό κόστος στους 1,1 εκ εργαζομένους τους ιατρικές υπηρεσίες. Δημιουργούν από κοινού μια εταιρεία, η οποία δεν θα έχει ως σκοπό το κέρδος και συνεπώς δεν θα δεσμεύεται από τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού, με σκοπό να μειώσει το ιατρικό κόστος για τους εργαζομένους τους.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gakost είπε

Δεν έχει καμία σχέση, ούτε σαν υποδομές ούτε σαν αμοιβές ιατρικου/νοσηλευτικού προσωπικού. Άκυρη σύγκριση

Δεν θα μπω στην διαδικασια καν... να στο αναλυσω με συγκεκριμενα παραδειγματα... σημασια εχει οτι 2 ασθενεις με πολλα κιλα...εκανα ακριβως την ιδια εγχειρηση με ολοιδια υλικα  η ασφαλεια του ενος πληρωσε 170.000 και ο αλλος 15.000  Και οι συνθηκες στην Ελλαδα ηταν καλυτερες απο το Santa Rosa Memorial οπως απεδειχθει. Δεν το γενικευω ..ουτε λαικιζω...δεν υπαρχει συγκριση στις χωρες αλλα οκ...  Και στο παραδειγμα μου ο ενας ηταν και ιατρος... οπου παρεβρισκοταν στην εγχειρηση του δευτερου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε με την είσοδο στις φαρμακευτικές θα τους βάζουν και tracker ' υποθετο :P

Πάντως ο γιατρός έχει δίκιο εδώ σκούζουνε τα κουκουδια για κακές ιδιωτικές χωρίς να χουν ιδέα πόσο μπορει να σου στοιχίσει ένα ατύχημα εκεί

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Damachi είπε

Ε με την είσοδο στις φαρμακευτικές θα τους βάζουν και tracker ' υποθετο :P

Πάντως ο γιατρός έχει δίκιο εδώ σκούζουνε τα κουκουδια για κακές ιδιωτικές χωρίς να χουν ιδέα πόσο μπορει να σου στοιχίσει ένα ατύχημα εκεί

Αναλογικά είναι ολα....
και τα εισοδήματα....
πχ. αμοιβες 15.000 $  το μηνα παίζουν
ok ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...