Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσες εκτοξευσεις εχω δει απο τον κανονικο falcon, το first stage εχει επιστρεψει και προσγειωθει σε λιγοτερο απο δεκαλεπτο. Τωρα με τον heavy πραγματικα δεν ξερω πως θα το κανουν.

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι ούτε μηχανικός, ούτε φυσικός, ούτε εμπειρογνώμονας, ούτε αστροφυσικός ούτε τίποτα. Και στοιχηματίζω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν είμαστε τίποτα τέτοιοι. Παρόλα αυτά βλέπω πολλούς να λυσσάνε για τον Musk επειδή είχε και έχει λεφτά, ότι μιλάει και δεν κάνει πράγματα, ότι είναι βιτρίνα, ότι δεν ξέρει να μιλάει σωστά σε κόσμο και κάμερα και πολλά άλλα, λες και όλα αυτά έχουν σημασία.

α) και άλλοι έχουν και είχαν λεφτά και τα φάγανε σε ανούσια πράγματα.

β) το ότι το όχημα που οδηγάει μόνο του ΔΕΝ είναι επιτυχημένο δεν σημαίνει ότι δεν θα πετύχει. Όλοι μας ακόμα και στα πιο απλά πράγματα που ξεκινάμε κάνουμε λάθη. Αν δεν υπάρξουν τα λάθη πως θα γίνει καλό; Αν δεν πέσεις με το ποδήλατο πως θα μάθεις; Το ότι η Tesla έφερε τον ανταγωνισμό σε άλλο επίπεδο, αναγκάζοντας τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων να κινηθούν διαφορετικά, είναι κάτι. Το ότι το SpaceX ανακυκλώνει τα κομμάτια για να φτιάξει πυραύλους και εξοπλισμό μειώνοντας σημαντικά το κόστος, είναι κάτι.

γ) αν το Hyperloop ή την Tesla το δημιουργούσε μια γνωστή και ριζωμένη εταιρεία (π.χ. Volvo) θα ήταν όλα καλά, αλλά επειδή πρόκειται για τον Musk, ας τον φάμε ζωντανό. Δεν του έφταναν (πιθανόν) οι μεγαλοκαρχαρίες που τους χαλάει τα σχέδια, έχει και εμάς τους άσχετους από αυτά.

δ) και αντί να προωθήσουμε λίγο τέτοιες καινοτομίες (και ας αποτύχουν στην αρχή) και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λίγο το μέλλον αγγίζοντας ίσως τον Πολιτισμό Τύπου 1, καθόμαστε και κλαιγόμαστε και αμφισβητούμε κάθε κίνηση που κάνει οποιοσδήποτε νέος εφευρέτης που πάει κόντρα στην συνήθεια μας.

Ναι, είμαι θερμός υποστηρικτής του Elon Musk και των συνεργατών/υπαλλήλων του.

Υ.Γ.:

ΑΛΛΑ Ο ΜΑΣΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ΛΕΜΕ!!!!!

Και τι σημασία έχει αν είναι αυτοδημιούργητος ή όχι; Δημιουργεί; Τέλος.

Και η σύγκριση Elon Musk με Αρτέμη Σώρρα είναι το λιγότερο τραγική... Το λιγότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω γιατί...χάρηκα...πραγματικά!

Ανεξάρτητα από το τέλος που θα έχει αυτή η ιστορία, ανεξάρτητα από το μετάξι ή τα φύκια του Λευκού Αφρικανού, χάρηκα, ενθουσιάστηκα.

εδιτ: Με τον "κεντρικό", τί έγινε τελικά? Τους βυθίστηκε/έσκασε και "έπεσαν" οι κάμερες ή όλα καλά? Κάπου χάθηκα.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν ξέρω γιατί...χάρηκα...πραγματικά!

Ανεξάρτητα από το τέλος που θα έχει αυτή η ιστορία, ανεξάρτητα από το μετάξι ή τα φύκια του Λευκού Αφρικανού, χάρηκα, ενθουσιάστηκα.

εδιτ: Με τον "κεντρικό", τί έγινε τελικά? Τους βυθίστηκε/έσκασε και "έπεσαν" οι κάμερες ή όλα καλά? Κάπου χάθηκα.

Και γω πραγματικά τη φχαριστηθηκα την απογείωση/προσγείωση. .

Οταν έπεσε το σημα στην πλατφόρμα,εσκασα λέμε..

29 λεπτά πριν, kargo130 είπε

Ακόμα δεν έχουν πει τι έγινε τελικά με τον κεντρικό.

Όπως και να έχει τεράστια επιτυχία

Εδειχνε σταθερά και καθαρά την εξέδρα και μετά είδαμε μια κάπνα,θολούρα αλλά χωρις να δούμε λιγη φλογα(εστω αυξηση φωτεινότητας)απο τους προωθητηρες.Υστερα κοπηκε η συνδεση.

Προσωπικα πιστευω οτι κατι δεν πηγε καλα

Επεξ/σία από bakalex

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...