Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kormos είπε

Όντως; :blink:

:huh:

Ξέρω πως το συγκεκριμένο βγαίνει δύσκολα. Ένας φίλος με ένα πρόγραμμα uninstall που το είχε βγάλει είχε προβλήματα.

Δημοσ.

Πάντως, αν δεν βγει το avg δύσκολα θα βάλεις άλλο av. Αν όμως δεν μπορείς να εγκαταστήσεις antivirus αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει μολυνθεί άσχημα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Αν και ποτέ δεν ήμουν fan των επιπρόσθετων εφαρμογών προστασίας. Σε 2/3 μηχανήματα που διατηρώ έχω εγκατεστημένο Kaspersky Internet Security χωρίς κανένα πρόβλημα...

Συνήθως φθηνό και καλό δεν υπάρχει.

ΜΦΧ :) 

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, rfc είπε

χαρα υπαρχει. Συνηθως τα πιο καλα ειναι τα free.

Τα free ειναι μια χαρα σαν ελάχιστο όριο προστασίας, αλλά τα paid παρέχουν επιπλεον features και layers προστασίας. Αν αγοραστουν σε προσφορα καρασυμφέρουν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Τα free ειναι μια χαρα σαν ελάχιστο όριο προστασίας, αλλά τα paid παρέχουν επιπλεον features και layers προστασίας. Αν αγοραστουν σε προσφορα καρασυμφέρουν

Σωστός! :)

Ότι πληρώνεις παίρνεις ;) 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, micos000 είπε

Πάντως, αν δεν βγει το avg δύσκολα θα βάλεις άλλο av. Αν όμως δεν μπορείς να εγκαταστήσεις antivirus αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει μολυνθεί άσχημα.

Έχω περάσει το avira free. Πάντως δεν βρίσκει τίποτα, ούτε το avira ούτε το malwarebyte όταν σκανάρουν. Ούτε έχει κανένα κόλλημα - πρόβλημα ο υπολογιστής.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/2/2018 στις 3:56 ΜΜ, Chris_saxo vts είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Το avg το είχα με το removal tool.

Για τα Win10 έλεγα να κάνω μια αναβάθμιση στην Ram μου, γιατί νομίζω είναι λίγα τα 4 GB που έχω.

Απλά μου έκανε εντύπωση που και μετά το φορμάτ δεν μπορούσα να περάσω ούτε το Avg, ούτε το Avast. Μέχρι τώρα με το avira free καλά πάει. Έβαλα και το malwarebytes που είπε και ο φίλος Criss_Χ.

Αν και παλιό το λήμμα, θα ήθελα να κάνω κάποιες απλές διευκρινήσεις (γιατί έτσι θα βοηθηθούν περισσότεροι να κατανοήσουν τι εννοώ, αλλά και να τα έχουν υπόψιν τους).

1) Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κανέναν να εγκαταστήσει "σπασμένα" λογισμικά κι ιδίως AV...
2) Όταν είπα "με τα Windows 10 δεν χρειάζεται κανένα AV", δεν εννόησα -ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ- ότι δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το Windows Defender, το οποίο είναι ενεργοποιημένο ούτως ή άλλως by default όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση (ή η αναβάθμιση) του λειτουργικού!
3) Η ανάγκη για επιπρόσθετες προστασίες (εκτός του Windows Defender) καθορίζονται από το επίπεδο χρήστη (το πόσο risky επισκέψεις, κατεβάσματα, εγκαταστάσεις κάνει ο χρήστης).
4) Η λέξη Malwarebytes, είναι το brandname της εταιρίας κι όχι το προϊόν. Π.χ., υπάρχει ένα προϊόν το οποίο ονομάζεται Adwcleaner το οποίο είναι ένα εργαλείο το οποίο αναπτύχθηκε ΑΡΧΙΚΑ με στόχο την αφαίρεση παρεμβάσεων στους browsers ενοχλητικών διαφημίσεων και redirecting plugins! Η ίδια εταιρία όμως έχει αναπτύξει κι άλλα εξαιρετικά λογισμικά προστασίας (https://www.malwarebytes.com/products/). Προτείνοντας στον φίλο μας να εγκαταστήσει το Malwarebytes for Windows, το οποίο λειτουργεί με όλες τις δυνατότητές του για 14 μέρες (μετά θα πρέπει να αγοράσει την άδεια χρήσης για να συνεχίσει να λειτουργεί πλήρως), εννόησα ότι μ' αυτό θα μπορούσε να σκαννάρει τον υπολογιστή του για τυχόν απειλές και να τις αφαιρέσει χωρίς κανέναν περιορισμό!!! Από εκεί κι έπειτα θα ήταν στη δική του διακριτική ευχέρεια να το απεγκαταστήσει, ή να αγοράσει την άδεια και να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί!!!
5) Από την εμπειρία μου στα τόσα χρόνια που δουλεύω επάνω στους υπολογιστές, έχει καταδειχθεί ότι τα δωρεάν AV, είναι εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων, απενεργοποιούν την ενσωματωμένη προστασία (του Windows defender π.χ.) και δυστυχώς δεν προσφέρουν καμία προστασία για αντιμετώπιση πολλών και σοβαρών απειλών!
6) Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ και μια εφαρμογή που λέγεται herdProtectScan, που είναι ένα εργαλείο το οποίο σαρώνει τον δίσκο του υπολογιστή και στέλνει online το αποτέλεσμα σε 68 μηχανές AV. όταν ολοκληρωθεί η σάρωση κι αποσταλούν οι πληροφορίες, καταλήγει σε μια αναφορά του τι εντοπίστηκε και ως τι το έχει χαρακτηρίσει η κάθε εταιρία λογισμικού AV. Μ' αυτόν τον τρόπο υπάρχει αυξημένη δυνατότητα να εντοπιστούν ζημιογόνες απειλές, που έχουν ξεφύγει από κάποια AV!!!

Ελπίζω να έγινα πλέον σαφής και να βοήθησα στο να ξεκαθαριστούν ορισμένες παρανοήσεις.

Δημοσ.
Στις 5/2/2018 στις 3:56 ΜΜ, Chris_saxo vts είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Το avg το είχα με το removal tool.

Για τα Win10 έλεγα να κάνω μια αναβάθμιση στην Ram μου, γιατί νομίζω είναι λίγα τα 4 GB που έχω.

Απλά μου έκανε εντύπωση που και μετά το φορμάτ δεν μπορούσα να περάσω ούτε το Avg, ούτε το Avast. Μέχρι τώρα με το avira free καλά πάει. Έβαλα και το malwarebytes που είπε και ο φίλος Criss_Χ.

Μια χαρά σε βρίσκω φίλε Chris_saxo.

Σε ότι αφορά στο μέγεθος της RAM που σκέπτεσαι να το αυξήσεις se 8 GB, τα 4 GB θα σ' εξυπηρετούν άνετα για απλή χρήση (δηλαδή, αν δεν ανοίγεις πολλές η μνημοβόρες εφαρμογές) κι εφόσον η μητρική σου υποστηρίζει Dual channel κι έχεις βάλει δύο ίδια αρθρώματα RAM με το ίδιο μέγεθος και τον ίδιο χρονισμό (π.χ. 2 Χ 2GB @1333 ΜHz). Αυτό σημαίνει ότι η RAM θ' αποδίδει (θεωρητικά τουλάχιστον) σε διπλάσια ταχύτητα!

Αν όμως τρέχεις βαριές ή πολλές ταυτόχρονα εφαρμογές (έστω και πολλές καρτέλες στον browser σου), τότε τα 8 GB θα δώσουν απίστευτη άνεση στο PC σου!!!
Εγώ εξακολουθώ να χρησιμοποιώ 4 GB με εγκατεστημένα τα Win 10 Pro. Εξάλλου δεν υποστηρίζει περισσότερη μνήμη η μητρική μου!
H μητρική μου είναι παλιάς γενιάς (Gigabyte GA-EP31-DS3L) κι η CPU μου είναι μια Intel CDC Q9550, που είναι χρονισμένες στα MHz 440 FSB, ευτυχώς χωρίς προβλήματα σταθερότητας ή θερμοκρασιών! Στις μετρήσεις επιδόσεων που έχω κάνει, είμαι πολύ ικανοποιημένος μ' αυτό το στήσιμο! Να σημειώσω εδώ ότι έχω έναν SSD 240 GB ως system drive απάνω σε έναν καλό controller SATA III σε slot PCI-X. 

Τώρα ίσως ν' αναρωτιέσαι -δικαίως- γιατί τα έγραψα όλα αυτά... Θέλω να πω μ' αυτά, ότι παρότι τρέχω αρκετά ζόρικες εφαρμογές και μάλιστα ταυτόχρονα, τα 4 GB με εξυπηρετούν μια χαρά, άρα κι ίσως δεν χρειάζεσαι τα 8 GB για να τρέξεις τα Win 10!

Καλή επιτυχία

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/2/2018 στις 9:26 ΜΜ, Criss_X είπε

Μια χαρά σε βρίσκω φίλε Chris_saxo.

Σε ότι αφορά στο μέγεθος της RAM που σκέπτεσαι να το αυξήσεις se 8 GB, τα 4 GB θα σ' εξυπηρετούν άνετα για απλή χρήση (δηλαδή, αν δεν ανοίγεις πολλές η μνημοβόρες εφαρμογές) κι εφόσον η μητρική σου υποστηρίζει Dual channel κι έχεις βάλει δύο ίδια αρθρώματα RAM με το ίδιο μέγεθος και τον ίδιο χρονισμό (π.χ. 2 Χ 2GB @1333 ΜHz). Αυτό σημαίνει ότι η RAM θ' αποδίδει (θεωρητικά τουλάχιστον) σε διπλάσια ταχύτητα!

Αν όμως τρέχεις βαριές ή πολλές ταυτόχρονα εφαρμογές (έστω και πολλές καρτέλες στον browser σου), τότε τα 8 GB θα δώσουν απίστευτη άνεση στο PC σου!!!
Εγώ εξακολουθώ να χρησιμοποιώ 4 GB με εγκατεστημένα τα Win 10 Pro. Εξάλλου δεν υποστηρίζει περισσότερη μνήμη η μητρική μου!
H μητρική μου είναι παλιάς γενιάς (Gigabyte GA-EP31-DS3L) κι η CPU μου είναι μια Intel CDC Q9550, που είναι χρονισμένες στα MHz 440 FSB, ευτυχώς χωρίς προβλήματα σταθερότητας ή θερμοκρασιών! Στις μετρήσεις επιδόσεων που έχω κάνει, είμαι πολύ ικανοποιημένος μ' αυτό το στήσιμο! Να σημειώσω εδώ ότι έχω έναν SSD 240 GB ως system drive απάνω σε έναν καλό controller SATA III σε slot PCI-X. 

Τώρα ίσως ν' αναρωτιέσαι -δικαίως- γιατί τα έγραψα όλα αυτά... Θέλω να πω μ' αυτά, ότι παρότι τρέχω αρκετά ζόρικες εφαρμογές και μάλιστα ταυτόχρονα, τα 4 GB με εξυπηρετούν μια χαρά, άρα κι ίσως δεν χρειάζεσαι τα 8 GB για να τρέξεις τα Win 10!

Καλή επιτυχία

Από το θέμα antivirus δεν έχω ακόμα κανένα πρόβλημα. Απ΄ ότι κατάλαβα, μάλλον έχει μείνει κάτι από το avg και το avast στη registry. Δεν το ξανά έψαξα αφού τώρα δουλεύει καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Για την Ram που είχα πει. Τελικά πήρα μεταχειρισμένες (ουσιαστικά καινούργιες μιας και δεν ταίριαζαν στην μητρική που παιδιού) την HyperX Fury 8GB 1866MHz σε dual channel και είμαι κομπλέ. 
Χρησιμοποιώ και παιχνίδια, και photoshop και αρκετές καρτέλες ανοίγω. Ήταν πολύ καλή αναβάθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...