Προς το περιεχόμενο

VGA ASUS GEFORCE GTX1060 DUAL-GTX1060-O6G 6GB GDDR5 [eshop newsletter] 375.90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όσο δεν εξομαλύενται η αγορά καινούρια γενιά ΔΕΝ θα δούμε

δεν είναι χαζές οι NVIDIA/AMD να "κάψουν" την νέα γενιά την ώρα που πουλάνε σαν τρελές με βγάζουν τρελά κέρδη.

νέα γενιά θα βγάλουν ΟΤΑΝ ξεφουσκώσει το θέμα(κρυπτο) και θα σου λένε αγόρασε την νέα γενιά που είναι ποιο γρήγορη από τις μεταχειρισμένες που θα κατακλύσουν την αγορά.

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φανταζομαι αναφερεται στην τιμολογιακη θεση της 960 όταν βγηκε που ηταν οντως αντιστοιχη της 1060 για την 9xx γενια, και οχι για θεση με βαση επιδοσεις

Επεξ/σία από AllNatural
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

και τιμολογιακά στο ενδιάμεσο ήταν δεν υπήρξαν ποτέ σε αντιστοιχία, εκτός και αν δεν κάνεις σύγκριση 4 vs 6 GB και 2 vs 3GB.. αλλά 4 vs 3GB .. δηλαδή συμπιέζοντας κατά το δοκούν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

760 - 960 - 1060

770 - 970 - 1070

780 - 980 - 1080

780ti - 980ti - 1080ti

Τώρα το οτι βγήκαν 2 εκδόσεις 1060 ή ότι βγήκε και η 1070ti είναι κάτι οπού μπορούμε να το συζητήσουμε για ποιο λόγο έγινε ,αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αυτές είναι οι "σκάλες" στις gpu.

Γενικά μπορεί οι διαφορές στις επιδόσεις και στις μνήμες ή ακόμα και τιμολογιακά να διαφέρουν ,αλλά σαν αντιστοιχία προϊόντων κάθε κατηγορίας, έτσι λειτουργεί.Μπορεί με την τρέλα που επικρατεί οι 2060-2070-2080 να βγούνε με +200 ευρώ καπέλο....αυτό δεν πάει να πει οτι δεν ανήκουν στις αντίστοιχες "σκάλες" της εποχής...

Επεξ/σία από gaspazet
  • Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι η nvidia χρησιμοποιεί ένα μοντέλο [Χ,Α,0] +10% = [Χ+1,Α-1,0]  ... όπου Χ γενιά,μοντέλο πχ. 970

Δηλαδή με 1060 είναι ίση με μία 970 και κάτι, Μία 960 ίση με 1050τι κτλπ...

Οπότε είναι άδικο να συγκρίνουμε τιμές 2 προϊόντων τώρα, ή μόνη λογική εξήγηση είναι σύγκριση αρχικών τιμών κυκλοφορίας... Αλλά με το μονοπώλιο της nvidia αναγκαστικά πληρώνουμε ένα καπέλο... Θυμάμαι την επιτυχία της amd στην 5χχχ σειρά , τι κράξιμο είχε φάει η gtx 480 τότε, θυμάμαι βιντεάκια στο youtube που βάζανε αλουμινόχαρτο πάνω στην κάρτα και ψήνανε αυγά :P

Δημοσ.

Το e-shop ότι στοκ είχε το έδωσε και βγάζει πλέον "αναμένεται νέα παραλαβή 8/2".

Θα αργήσουν να πέσουν οι τιμές. Αφού μπορούν και τις πουλάνε όσο όσο ή δεν υπάρχει καν στοκ πουθενά.

Ακόμη και στο e-shop της Evga που δεν είναι reseller, οι τιμές λίγο λίγο ανεβαίνουν και ας είναι και out of stock.

Δημοσ.
Στις 2/3/2018 στις 11:14 ΠΜ, xapiass είπε

Και η τρέλα συνεχίζεται. Άτομο στις αγγελίες δίνει 4 κομμάτια της συγκεκριμένης έκδοσης στα 435 ευρώ σφραγισμένα (Τυχαίο;;; )

Μακάρι να του μείνουν όλες στα χέρια. Αυτό είναι στα όρια της ξεφτίλας.

Δημοσ.

Ο συλλογισμός πρέπει να είναι πιο απλός και όχι εικονικός η ονομαστικός,θα επιμείνω.

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς νομίζω μικρότερη τιμή από την προ κρίσης 970 στην 1060 6GB με κρίση τιμών,και με +2GB vRam

Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να το περιμένει... επ'άπειρον  επειδή το όνομα της παραπέμπει περισσοτερο στην 960 έχοντας το 6 μέσα..  :P

Δημοσ.
Spoiler

Δεν είναι ονομαστικός ο συλλογισμός μου ,ούτε τιμολογιακός . Είναι με βάση τις βαθμίδες απόδοσής της κάθε εποχής ,όπως και ο όρος σκάλες που χρησιμοποιησα.

Η 960 ήταν η 3η/4η(ti) πιο αδύναμη κάρτα της εποχής ,το ίδιο και η 760 , όπως και αντίστοιχα οι 1080τι-980τι-780τι οι αντίστοιχες ναυαρχίδες. Τώρα με βάση την εξέλιξη της εποχής αναβαινουν οι τιμές ,αναβαθμιζονται τα χαρακτιριστικα και σε διάφορες περιπτώσεις αυξάνει η ζήτηση, όπου οδηγεί σε ακόμα πιο περίεργες καταστάσεις όπως οι τωρινές .Το να μπαίνουν ενδιάμεσα μοντέλα είναι οι "ανάγκες" της κάθε εποχής και συμβαίνει σε όλα τα είδη (κινηταS6-S7-S8-αυτοκινητα-cpu-gpu κτλπ).

Sorry αν δεν ήμουν ξεκάθαρος εξαρχής.

OFFtopic

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι πάνω απ'ολα είμαστε χρήστες, άρα σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστες οι ανατιμήσεις

εμένα πλην των ανατιμήσεων δεν μου αρέσουν και οι υπερβολές, και μάλιστα μόνο όταν έχουμε τον ρόλο του αγοραστή και όχι του πωλητή.

Το αρχικό ποστ μου λοιπόν είχε και αυτόν τον προορισμό να προσγειώσει κάποιους στην πραγματικότητα αν και είναι ευρέως γνωστό

ότι για όλα αν θέλουμε βρίσκουμε την ανάλογη στιγμή την κατάλληλη δικαιολογία.

Για εμένα λοιπόν όποιος ψάχνει 1060 6GB φτηνότερη από την 970 προ κρίσης του λέω ότι χρησιμοποιεί την ανατίμηση ως δικαιολογία

εδώ σας υπενθυμίζω επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία ήδη είχε πάρει τον ανήφορο έναντι των άλλων καρτών  για δικούς της λόγους.

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...