Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Χρειαζομαι μια βοηθεια να συνδεσω τη νεα πριζα Legrand RJ11 (αυτη με τις 4 υποδοχες 1,2,3,4) γιατι κατι δεν κανω καλα και δεν μπορω να συγχρονισω το router. Οπως βλεπετε στην photo ερχονται απο τον τοιχο 3 ζευγη κοκκινο-μπλε.Για καποιο λογο τα 2 ζευγη τα εχει χρωματισει στο τελειωμα τους προφανως ο ηλεκτρολογος. Θελω να βαλω σε πρωτη φαση μονο τη γραμμη του internet γιατι εχω διαβασει οτι αν μπουνε πανω και τα καλωδια για τις τηλεφωνικες πριζες των υπνοδωματιων μπορει να εχω απωλεια στην ταχυτητα, οποτε δεν με νοιαζει να μην εχω τηλεφωνα στα υπνοδωματια.
Ζηταω λοιπον τα φωτα σας, για τη συνδεσμολογια.Ευχαριστω

IMG_20180202_230302.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα φιλε μου πρεπει να ειναι η κεντρικη γραμμη γιαυτο εχεις τοσα πολλα :( καποια πρεπει να πλεξουν για να παει και στο υπόλοιπο σπιτι :( ηλεκτρολογος δεν ειμαι αλλα αυτο που θα εκανα για να βρω την γραμμη ειναι να εκοβα ενα καλώδιο απο την μια ακρη ,και απο την αλλη θα το εβαζα σε ενα σταθερο τηλέφωνο, και μετα θα ακουμπουσα τα γυμνά καλώδια πανω σε αυτα εδω στην φωτο μεχρι να ακουςω τον τονο της γραμμης :)  η γραμμη του ιντερνετ με αυτην του τηλεφωνου ειναι η ίδια :) για αρχη θα διαλεγα το μπλε και κοκκινο που ειναι καθαρα ;)

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.

Τολμω να μαντεψω οτι δυο καλώδια ειναι η γραμμή και τα υπολοιπα ζευγη ειναι γραμμές για αλλες τηλεφωνικές πριζες του σπιτιου.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

Αν ειναι κεντρικη μπριζα και ο ηλεκτρολογος ειναι σωστος εχει φερει τουλαχιστον 2 ζευγαρια, ο συγκεκριμενος εφερε 3 ακομα καλυτερα . Αν και δε φαίνεται καλα εχω την εντυπωση οτι αυτα δεν ειναι τηλεφωνικα καλωδια. Σα νυμ μονοπολικα τα βλεπω. θα κανεις ομως δουλεια και με αυτα.

Αυτό που έχεις να κάνεις ειναι να βρεις πρώτα από όλα τη γραμμή σου. Δοκίμασε πρώτα τα δυο σημαδεμένα. Λογικά αυτά ειναι της γραμμής γι αυτό και τα σημάδεψε

Αν ειναι VoBB η γραμμή το τηλεφωνο περναει μέσα απο το ρουτερ, άρα δε θα πάρεις σήμα για να δοκιμάσεις με τηλεφωνο οπως σου ειπαν παραπανω.

Θα σου ελεγα tester κοινος γεννήτρια αλλα μαλλον δε θα εχεις οποτε, μπορεις να το δοκιμασεις με μπαταρία και ενα πολυμετρο. Μπαταρια στη μια ακρη στα ζευγαρια της μπριζας και το πολυμετρο  στην αλλη ( εισαγωγη ή χωνευτη). Η να κανεις εναλλαγές σε ζεύγη απο εκεί και πέρα. Αλλα ειναι πιο χρονοβορο

Οταν βρεις τη γραμμη σου να ξερεις οτι αυτα τα δυο συνδέονται στα μεσαια πινάκια. Αν και δε θυμαμαι τη συγκεκριμένη λογικα στο 2 3. Δεν παιζει ρολο η πολικότητα.

Αν ειναι VoBB η γραμμη βαζεις απευθειας το ρουτερ χωρις τιποτα αλλο ενδιαμεσα, μια και δε θες τηλεφωνα στις αλλες μπριζες, ωστε να χρειαστει να κανεις επιστροφη. 

Κάτι που ξέχασα. Το σπίτι είχε τηλεφωνο πριν? 

Δεν νομιζω να ειναι ετσι :( εκτος και δεν εχει αλλες πριζες στο σπιτι του :( αν ειναι η κεντρικη απο εκει τοτε θα παρουν και τα αλλα δωματια ;) αν εχει φερει 3 και ειναι και η κεντρικη τοτε δεν εχει αλλες πριζες, η δεν ειναι η κεντρικη :) Αυτα τα καλωδια εχουν στο σπιτι για το τηλέφωνο, δεν εχω ανοιξει πολλα αλλα καμια 10αρια τα εχω :)  για αυτο με το voip εχεις δικιο αν το ξερει σιγουρα δεν θα του δωσει τονο, αλλα αν δεν το ξερει δεν χανει και τιποτα να κάνει μια δοκιμή ;) και βγαλε και το μ ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχεις γεννήτρια (και με μπαταρία -πολύμετρο κάνεις δουλεια) βάλε την απευθείας στον κατανεμητή, στο καλωδιο που ειναι για το σπιτι σου (αφου βεαβαια το αποσυνδεσεις απο τη γραμμή του οτε). Ετσι μπορεις να βρεις ποιο ζευγος ειναι το κεντρικό, αν ειναι η κεντρική και (με λιγο παραπάνω ψάξιμο) αν υπάρχουν αλλού ματίσεις που δινουν γραμμή. Μπορει ο ηλεκτρολόγος να εχει αφήνει και αναμονή για συναγερμό που οπως καταλαβαινει δεν καταλήγει σε πριζα

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, divo είπε

Θα μας λύση την απορια αν μας δείξει τη πριζα (σουκανα τη χαρη);) που ειχε πανω. υπαρχει περιπτωση να ειναι πολυ καλος ο ηλεκτρολογος και να εχει φερει 4 για RJ45 kai 2 gia RJ11 γι αυτο και τα 6 καλωδια.

Παντως επιμένω ειχε τηλεφωνο το σπιτι?

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτο ,αλλα κατι μου λεει οτι ειναι ενα ζευγος και τα αλλα πανε στο σπιτι :( και για να εχει τα τεσσερα μαρκαρισμενα πρεπει τα δυο καθαρα να ειναι η γραμμη :) κατσε να μπει να μας πει να μας φύγει και η απορια :)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά τελικά το ζεύγος που δεν έχει χρωματιστεί είναι η τηλεφωνική γραμμή ! Το σύνδεσα και το router συγχρονίστηκε. Από εκει και πέρα αν θέλω να στείλω και τηλέφωνο στα 2 υπνοδωμάτια θα πρέπει να πάρω πρίζα με 2 rj11 ώστε να μπουν τα άλλα 2 χρωματισμένα ζεύγη στις άλλες 2 υποδοχές "2" και "3" και να συνδεθεί το 2ο φισάκι της πρίζας με την υποδοχή "phone 1" του router ? Η σύνδεση είναι ευρυζωνική (voIP).

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Alkis29 είπε

Λοιπόν παιδιά τελικά το ζεύγος που δεν έχει χρωματιστεί είναι η τηλεφωνική γραμμή ! Το σύνδεσα και το router συγχρονίστηκε. Από εκει και πέρα αν θέλω να στείλω και τηλέφωνο στα 2 υπνοδωμάτια θα πρέπει να πάρω πρίζα με 2 rj11 ώστε να μπουν τα άλλα 2 χρωματισμένα ζεύγη στις άλλες 2 υποδοχές "2" και "3" και να συνδεθεί το 2ο φισάκι της πρίζας με την υποδοχή "phone 1" του router ? Η σύνδεση είναι ευρυζωνική (voIP).

Case closed  :P :P :P 

• Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να βρεις ποιο ζεύγος μπλε/κόκκινο (από τα άλλα 2 ζεύγη), καταλήγει στις άλλες πρίζες. Το λέω διότι υπάρχουν διάφορες πιθανότητες στην εγκατάσταση. Μπορεί να έρχονται 2 από τον κεντρικό κατανεμητή και ένα να πηγαίνει στις άλλες πρίζες σε σειρά ή κάθε ζεύγος σε διαφορετική. Ακόμη να υπάρχουν ενδιάμεσες συνδέσεις σε κουτιά διακλάδωσης εντός του τοίχου.

Για αρχή σύνδεσε το ενεργό μπλε/κόκκινο με ένα από τα άλλα 2 ζεύγη) και κάνε τον ίδιο έλεγχο στην επόμενη πρίζα κ.ο.κ. Μόλις βρεις που τερματίζουν τα άλλα 2 ζεύγη, τότε θα κάνεις αυτό που αναφέρεις, δηλαδή στην κεντρική πρίζα θα βάλεις μία διπλή, όπου στην μία θα κουμπώνει μόνο το ενεργό ζεύγος και στην άλλη τα άλλα 2 μαζί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alkis29 είπε

Ναι ετσι :) θα κανεις επιστροφη της γραμμης απο το router ,και θα το κουμπώσεις στο δευτερο Rj ,που απο πισω θα εχεις βαλει τα αλλα ζευγάρια που πανε στα δωματια σου :) αλλα πρεπει να βρεις και ποια ζευγαρια πανε στο καθε δωματιο :( ετσι οπως τα βλεπω αν το εχει κανει λογικα τα καφε ειναι το ενα δωματιο και τα κοκκινα το αλλο :)

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δείτε μήπως σας βοηθήσει το παρακάτω λινκ

http://el.construct-yourself.com/repair-installation-and-construction/electrics/connection-and-installation/connecting-the-telephone-socket-rj11-scheme.html

Edit: Οι οδηγίες είναι σε μεταφρασμένα από άλλη γλώσσα Ελληνικά και είναι κάπως όχι και τόσο κατανοητές, αλλά κάνετε μια προσπάθεια.

Επεξ/σία από MapleLeafs
Δημοσ.

@divo εχω βάλει τη γλώσσα μου σε καλώδιο τηλεφώνου.

Μάλλον δεν είχε πολλή τάση. Πάντως η τάση στις πρίζες τηλεφώνου φτάνει και 100V και κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Το κεφάλαιο που λέγεται ασύρματο τηλέφωνο θα μου έλυνε πολλά από τα παραπάνω θεματάκια αλλά επειδή η σύζυγος δεν τα πάει και πολύ καλά με την ακτινοβολία (...) είπα να το παλέψω λίγο παραπάνω με τα καλώδια και τις πρίζες :-)  Πάω λοιπόν προς αγορά 2πλής RJ11 για να γυρίσω πίσω τα καλώδια προς τα δωμάτια και χωρίς να έχω με αυτό τον τρόπο τις απώλειες ταχύτητας που είχα στο internet όταν γραμμή και τηλέφωνα ήταν όλα πάνω στην ίδια πρίζα...  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ο,τι τηλέφωνο και να έχετε, είτε ενσύρματο, είτε ασύρματο, η σύνδεση πρέπει να γίνει.

Δε χρειάζεστε διπλή πρίζα εκτός αν έχετε 2 τηλεφωικές γραμμές (2 αριθμούς τηλεφώνου).

Απλή μονή πρίζα. (Να μην έχει ενσωματομένο αντικεραυνικό)

Όπως λέει και ο/η συνομιλιτής/συνομιλήτρια @divo και εγώ έχω την εντύπωση πως πάει στο 2.3. 1 ζεύγος. Και αν δε κάνω λάθος το δευτερο ζεύγος μπαίνει και αυτο μαζί με το πρώτο αν έχουμε και άλλες πρίζες και θέλουμε επιστροφή; Δε ξέρω.

Επεξ/σία από MapleLeafs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...