Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία όσον αφορά τις δυνατότητες ενσύρματων δικτύων σε μεγάλη απόσταση! Πρέπει να μεταφέρω σήμα ενσύρματου δικτύου στα 300 με 400 μέτρα! Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό εκτός από τα καλώδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Η απόσταση είναι μεγάλη για ένα τυπικό καλώδιο UTP Cat 5 που δουλεύει επαρκώς κάτω από 100 μέτρα...

Αναγκαστικά θα περάσεις καλώδιο οπτικής ίνας από το ένα σημείο στο άλλο και φυσικά και στα δύο σημεία πρέπει να υπάρχει switch που να δέχεται Module οπτικής ίνας... Εκτός της Cisco που πάντα ήταν αξιόπιστη σε switches (και πιο ακριβή φυσικά), υπάρχει και η HP που βγάζει switches αξιόπιστα και για επαγγελματική χρήση (και μπορεί σε χαμηλότερη τιμή).

Εκτός του καλώδιου οπτική ίνας, το συνολικό κόστος θα εξαρτηθεί και από τί switch θέλεις..

πχ

Χρειάζεσαι PoE ?

Αρκεί ένα Layer2 switch ή θέλεις και δυνατότητα routing (Layer 3) ?

Πόσων θέσεων? 24 ή 48 ?

Δημοσ.

Οι υπολογιστές  που είναι να συνδεθούν επάνω στην επέκταση του δικτύου είναι 10 συνολικά! Και νομίζω πως ένα switch Layer 2 θα ήταν αρκετό! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες! Θα το δοκιμάσω! 

Δημοσ.
21 hours ago, Pollux71 said:

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία όσον αφορά τις δυνατότητες ενσύρματων δικτύων σε μεγάλη απόσταση! Πρέπει να μεταφέρω σήμα ενσύρματου δικτύου στα 300 με 400 μέτρα! Τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό εκτός από τα καλώδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Αν έχεις οπτική εικόνα με τα δύο σημεία δες και την επιλογή με κατευθυντικές, ΑΡ, switch

Δημοσ.

Βασικά ο εξοπλισμός που σκέφτομαι να αγοράσω είναι  καλώδιο με έτοιμες φύσες οπτικής ίνας και 2 fiber converters (TP-LINK.png?asd=3

FIBER CONVERTER TP-LINK MC110CS)

Και πιστεύω πως θα καταφέρω την επέκταση δικτύου που χρειάζομα χωρίς προβλήματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να τηρησεις μελλοντικες προδιαγραφες, μπορεις να αλλαξεις το L2 switch με L7 router, επειδη ποτε δε ξερεις και το πιθανοτερο ειναι να σου χρειαστει απο την αρχη αν θελησεις να κοψεις ραψεις.

Επεξ/σία από rfc
Δημοσ.
On 2/5/2018 at 10:41 AM, Pollux71 said:

Σωστό και αυτό! Σας ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές και τις πληροφορίες!

Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα (αν θες) :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι αν θέλω!!!! Εδώ με βγάλατε από τη δύσκολη θέση και έβγαλα μια άκρη!!! Που άλλου θα έβρισκα τοσες πληροφορίες τόσο λεπτομερειακές!!! Τελικά άπλωσα οπτική ίνα μαζί με 2 fiber converters (αρχή και τέλος) και μετά ένα απλό switch έβαλα για να πάνω διακλάδωση και πέτυχε παρά πολύ καλά!!!! Μάγκες νά´στε καλά!!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!! 

Επεξ/σία από Pollux71
Δημοσ.
8 hours ago, Pollux71 said:

Τι αν θέλω!!!! Εδώ με βγάλατε από τη δύσκολη θέση και έβγαλα μια άκρη!!! Που άλλου θα έβρισκα τοσες πληροφορίες τόσο λεπτομερειακές!!! Τελικά άπλωσα οπτική ίνα μαζί με 2 fiber converters (αρχή και τέλος) και μετά ένα απλό switch έβαλα για να πάνω διακλάδωση και πέτυχε παρά πολύ καλά!!!! Μάγκες νά´στε καλά!!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!! 

Καλημέρα,

Ωραίος :) 

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Έχετε κατά νου κανένα μοντέλο L2 switch η κάποιο L7 router για πειραματισμό περισσότερο  !

Δημοσ.

οχι Δε θα γίνεις καθόλου γραφικός! Μη νομίζεις ότι μιλάς με κάποιον σχετικό φαντάσου κάτι σε βλαχαντερ :lol: που το τελευταίο καιρό έμπλεξε με δίκτυα! Το καλό είναι ότι μου άρεσε σαν τομέας και διψάω για μάθηση! Όποτε θα το ψάξω και θα δω! Νά´σαι καλά και σε ευχαριστώ και εσένα παρά πολύ!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Έχω μια ερώτηση να σας κάνω! Χρειάζεται να βάλω καλώδιο για εξωτερικό χώρο δικτύου και χρειάζεται να βρω ένα με καλή θωράκιση γιατί θα είναι εκτεθειμένο στο περιβάλλον νερά παγωνιές και δε σημαζεύεται! Στο Ίντερνετ βρίσκω ftp ή stp πιο από τα 2 είναι καλύτερη επιλογή; Η απόσταση είναι γύρω στα 85 με 90 μ.! Και δεν υπάρχει κάποιου είδος παρεμβολής από εκει που θα περάσει το καλώδιο επίσης πια η διαφορά του μονόκλωνου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Επεξ/σία από Pollux71
Δημοσ.

Θα πάρεις UTP εξωτερικού χώρου. Οι συνδέσεις κορμού είναι πάντα με μονόκλωνο (solid) καλώδιο, ενώ τα patch cord με πολύκλωνο (stranded) που είναι εύκαμπτο αλλά για χρήση σε μικρά μήκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...