torq Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 έχω ένα dual boot tablet με 32GB μνήμη. 21GB για το κομμάτι των windows. αυτή τη στιγμή έχει windows 10 version 1607 μου βγάζει update για την έκδοση 1709, το οποίο update δε μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης χώρου. έκανα ό,τι πατέντα μπορούσα μέχρι και τη virtual memory απενεργοποίησα αλλά ο χώρος δε φτάνει τα 8GB που ζητάει. κάρτα μνήμης που έβαλα και Usb δε βοηθάνε.. δε καίγομαι αν πάρει το update ή όχι. αλλά με ενοχλεί που πετάει συνέχεια το μήνυμα αναβάθμισης, εγκαθιστά το windows 10 update assistant και ξεκινάει τη διαδικασία από μόνο του και πρέπει να το κάνω uninstall και άντε πάλι από την αρχή. ερωτήσεις: μπορώ ίσως offline να εγκαταστήσω την έκδοση 1709; αν όχι, πως διάολο θα το κάνω να μη μου πετάει συνέχεια την εφαρμογή για εγκατάσταση και να εγκαθιστά μόνο του το assistant; με κάποιο τρόπο να μπλοκάρω το συγκεκριμένο update και να γίνονται τα υπόλοιπα. γενικά τι λύση προτείνετε;
gnsX Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό δεν παίζει; https://m.windowscentral.com/how-install-any-major-update-windows-10-low-storage-devices Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2018 από gnsX
torq Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 δεν παίζει διότι το tablet δεν έχει ξεχωριστή τροφοδοσία αλλά τροφοδοτείται μέσω usb. (η μπαταρία κρατάει περίπου 4 ώρες) οπότε το φορτίζω στο 100%. συνδέω το usb hub με τα 2 στικάκια και μετά από 2,5 ώρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία κάνει το πρώτο restart. δε το αφήνω να συνεχίσει αλλά το παγώνω στην εκκίνηση ώστε να το φορτίσω για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία διότι αν διακοπεί.. πάμε πάλι από την αρχή. αφού λοιπόν φορτίσει και φτάσει στο 100% το αφήνω να συνεχίσει. περνάνε 3+ ώρες και έχει φτάσει μόνο στο 3% μετά τελειώνει η μπαταρία οπότε μόλις κάνω restart κάνει restore και πάμε πάλι από την αρχή. όπως καταλαβαίνεις για να γίνει όλη η διαδικασία που περιγράφω χρειάζεται πάνω από 7 ώρες. 3 φορές το δοκίμασα. δε την παλεύω άλλο ήθελα να ήξερα ποιος ηλίθιος σκέφτηκε να βάλει τροφοδοσία μέσω usb; και ποιος ηλίθιος πήγε και αγόρασε τέτοιο tablet. μια ασήμαντη λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά να δοκιμάσω να κάνω καθαρή εγκατάσταση των windows ή θα τρέχω και δε θα φτάνω με τους drivers; το έχω κάνει 2-3 φορές αλλά με τα windows τα "δικά του" που λογικά θα είχαν και drivers μέσα και δεν είχα πρόβλημα. έβαζα μόνο τους drivers για το touch. κάνω τώρα restart και γίνεται Install το windows update assistant και μου πετάει πάλι τη βλακεία. τι να κάνω;
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κάποια ίσως τα έχεις κάνει 1. Τσέκαρε το λινκ https://support.microsoft.com/en-us/help/12425/windows-10-free-up-drive-space 2. Κάνε Disk Cleanup https://www.howtogeek.com/125923/7-ways-to-free-up-hard-disk-space-on-windows/. Σε αυτό το λινκ θα δεις και το WinDirStat με το οποίο βλέπεις ποιος φάκελος είναι "φουσκωμένος". Αντί όμως για το WinDirStat χρησιμοποίησε το TreeSize. Είναι καλύτερο 3. Εκτέλεσε τις παρακάτω εντολές για να διαγράψεις παλιά updates από τον φάκελο SoftwareDistribution.old. Τις εντολές τις εκτελείς μία προς μία σε cmd με δικαιώματα διαχειριστή. net stop wuauserv ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old net start wuauserv rd /s/q %systemroot%\SoftwareDistribution.old
I.B.I Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/2/2018 στις 1:52 ΜΜ, torq είπε έχω ένα dual boot tablet με 32GB μνήμη. 21GB για το κομμάτι των windows. αυτή τη στιγμή έχει windows 10 version 1607 μου βγάζει update για την έκδοση 1709, το οποίο update δε μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης χώρου. έκανα ό,τι πατέντα μπορούσα μέχρι και τη virtual memory απενεργοποίησα αλλά ο χώρος δε φτάνει τα 8GB που ζητάει. κάρτα μνήμης που έβαλα και Usb δε βοηθάνε.. δε καίγομαι αν πάρει το update ή όχι. αλλά με ενοχλεί που πετάει συνέχεια το μήνυμα αναβάθμισης, εγκαθιστά το windows 10 update assistant και ξεκινάει τη διαδικασία από μόνο του και πρέπει να το κάνω uninstall και άντε πάλι από την αρχή. ερωτήσεις: μπορώ ίσως offline να εγκαταστήσω την έκδοση 1709; αν όχι, πως διάολο θα το κάνω να μη μου πετάει συνέχεια την εφαρμογή για εγκατάσταση και να εγκαθιστά μόνο του το assistant; με κάποιο τρόπο να μπλοκάρω το συγκεκριμένο update και να γίνονται τα υπόλοιπα. γενικά τι λύση προτείνετε; δυστυχως δεν θα περασει η 1709... Στις 2/8/2018 στις 2:46 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κάποια ίσως τα έχεις κάνει 1. Τσέκαρε το λινκ https://support.microsoft.com/en-us/help/12425/windows-10-free-up-drive-space 2. Κάνε Disk Cleanup https://www.howtogeek.com/125923/7-ways-to-free-up-hard-disk-space-on-windows/. Σε αυτό το λινκ θα δεις και το WinDirStat με το οποίο βλέπεις ποιος φάκελος είναι "φουσκωμένος". Αντί όμως για το WinDirStat χρησιμοποίησε το TreeSize. Είναι καλύτερο 3. Εκτέλεσε τις παρακάτω εντολές για να διαγράψεις παλιά updates από τον φάκελο SoftwareDistribution.old. Τις εντολές τις εκτελείς μία προς μία σε cmd με δικαιώματα διαχειριστή. net stop wuauserv ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old net start wuauserv rd /s/q %systemroot%\SoftwareDistribution.old ναι μεν αλλα....δεν προκειται....αν εχει μεινει ηδη στην 1607 και δεν πηρε και την 1703... Οι λύσεις ειναι δυο, 1) Αν εχεις 10 Pro εκδοση... πατα στο πληκτρολογιο σου Windows Logo + R , γραψε gpedit.msc πας Computer Configuration ---> Windows Components ---> Windows Update ---> Turn on Recommended updates via Windows updates --> το κανεις disabled. όπως επίσης και Configure Automatic Updates ---> disabled και δεν θα ξαναλαβεις updates για τα 10, για να μην μπενεις στην διαδικασια να απεγκαθιστάς κάθε φορά. 2) http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab τρεξε το tool της MS, πάτα hide update, και μολις βρει το 1709 ή όποιο άλλο δεν γίνεται εγκατάσταση, τίκαρε τα και τα κρύβει και καθάρισες. 1
torq Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 επανήλθα. έχω το Cube iWork8 Ultimate. τελικά κατάφερα να περάσω την 1709. έκανα εγκατάσταση πάλι τα windows (από τα δικά του αρχεία, όχι το iso της Microsoft) και μπήκε η έκδοση 1511. έγιναν κάποια Updates και έμεινα με χώρο 10GB περίπου. σε μια φάση μου εμφανίζει: Το αφήνω όλο το βράδυ στην τροφοδοσία και ενώ περίμενα το πρωί το δω το μήνυμα για έλλειψη χώρου, είχε περαστεί η έκδοση 1709! Σχεδόν μια εβδομάδα με παίδεψε το άσχημο της υπόθεσης τώρα. τόσος κόπος για το τίποτα..... παλαιότερα είχα περάσει την έκδοση 1703. τότε αν θυμάμαι καλά δεν υπήρχε πρόβλημα με το χώρο, αλλά μου εμφάνιζε το εξής bug.... δε μπορούσα να χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο. ήχο είχα κανονικά αλλά στο recording devices έλεγε ... No audio devices are installed. οπότε γύρισα στην έκδοση 1607. το είχα δοκιμάσει 2 φορές τότε. (αν έκανα 3-4 restarts μπορεί να εμφάνιζε το Mic αλλά προσωρινά) πίστευα ότι με την 1709 δεν θα είχα πρόβλημα αλλά το πρόβλημα υπάρχει. οπότε δυστυχώς σε αυτό το tablet πρέπει να μείνεις στην 1607 για να δουλεύουν όλα οκ. το μικρόφωνο το θέλω. έσβησα και τα αρχεία και δε μπορώ να γυρίσω πίσω τώρα, οπότε έχουμε νέο ερώτημα τώρα: θα βάλω πάλι τα windows (1511), αλλά πως θα μπορέσω να κατεβάσω μόνο το Update 1607; παρατήρησα ότι από την 1511 με πετάει κατευθείαν στην 1709, άρα πρέπει να το κάνω χειροκίνητα και μετά με το προγραμματάκι που αναφέρατε να κρύψω το update 1709. εκτός αν κάποιο σαΐνι έχει καμιά λύση για τον ήχο. λίγο δύσκολο να βρω βοήθεια διότι ελάχιστοι θα έχουν περάσει το 1709. εγώ έχω κάνει resize το partition ώστε να δώσω περισσότερο χώρο στα windows. αλλιώς απο default δεν υπάρχει περίπτωση να περαστεί το update. πόσοι θα έχουν κάνει τη διαδικασία αυτή; βρήκα ένα iso με την 1607. αν τρέξω το setup μέσα από την 1511 θα κάνει Update σε1607
Diskimpex Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Αν τα αφησεις με 1511 σε φιλο δεχεται ενημερωσεις ασφαλειας .Σε νεωτερη εκδοση οταν δοκιμασε εγιναν ολα μπαχαλο.Αν εχεις δουλεια με το κομπιουτερ δεν ρισκαρεις.
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Μπορείς να κατεβάσεις μόνο τα 10 με την 1607 από το heidoc tool https://www.google.gr/search?q=Heidoc&oq=Heidoc&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8
I.B.I Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 6 ώρες πριν, torq είπε βρήκα ένα iso με την 1607. αν τρέξω το setup μέσα από την 1511 θα κάνει Update σε1607 Ναι θα κανει upgrade στην 1607. Κ μετα χρησιμοποιησε το tool που εχω γραψει παραπανω στο βημα 2 για να κρυψεις την 1709.
torq Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Επανέρχομαι, πλέον έχει βγει νέα έκδοση 1803 πέρασα και την 1803 και το πρόβλημα μου παραμένει. οπότε γύρισα σε 1607 όπου όλα δουλεύουν σωστά και θα παραμείνω εκεί. κατέβασα και το utility show-hide updates της microsoft και μπλόκαρα το update 1803. έλα όμως που από χθες μου πετάει πάλι το παράθυρο για την αναβάθμιση σε 1803 ενώ έχω τσεκάρει ότι το Update είναι μπλοκαρισμένο. Δεν έχω και τον απαραίτητο χώρο των 8GΒ και μου εμφανίζεται κάθε τόσο το μήνυμα μεγάλο -μεγάλο. μου εγκαθιστά το assistant update, το σβήνω και πάλι τα ίδια Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να ανεβώ build διότι δε μου δουλεύει το mic (drivers).Τσεκαρισμένο με όλα τα build και με ότι drivers βρήκα. Οπότε τι κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα